|
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Nowy albo niemowa
Status: Offline
|
Wysłany: 22 Lipiec 2008, 13:27 N70 pare problmów
|
|
|
Witam mam takie problemy z moją N70
1. Nie włącza się jak jest włożona karta MMC
2. jak właczy się nie chce się włacznać aparat wiadomości czasami nawet menu.
Nie wiem co się dzieje zrobiłem update za pomocą NSU lecz nie znalazł mi najnowszej wersji tylko przeinstalowałem starą. Nie wiem co robić
Z góry dziękuje |
|
|
|
|
 |
AdSense
Status: Online
|
|
|
|
 |
|
Moderator Feel My Power : )
|
Wysłany: 22 Lipiec 2008, 13:42
|
|
|
| BoVVer napisał/a: | | 1. Nie włącza się jak jest włożona karta MMC |
Format karty pamięci.
| BoVVer napisał/a: | | 2. jak właczy się nie chce się włacznać aparat wiadomości czasami nawet menu. |
Być może masz mało wolnej pamięci w telefonie. |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 22 Lipiec 2008, 16:43
|
|
|
| wyłączyłem właczyłem znow bez karty potem wlaczyłem aparat (właczył się ) i chciałem wejść do menu i nie weszedł |
|
|
|
|
 |
|
Trochę napisał
Wiek: 16 Dołączył: 06 Maj 2008 Posty: 68 Postawił 9 piw(a)
|
Wysłany: 22 Lipiec 2008, 19:15
|
|
|
Po pierwsze postaraj się robić mniej błędów. A co do twojego telefonu zalecam Hard Format. Jeśli nie wiesz co to jest to już piszę:
wciśnij kolejno: *#7370#
albo przytrzymaj przez około 30 sekund: *, zielona słuchawka, 3 i włącz/wyłącz telefon(potem poczekaj z 5 minut) |
|
|
|
|
 |
|
Rozkręca się
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 22 Lipiec 2008, 19:49
|
|
|
| DOS napisał/a: | wciśnij kolejno: *#7370#
albo przytrzymaj przez około 30 sekund: *, zielona słuchawka, 3 i włącz/wyłącz telefon(potem poczekaj z 5 minut) |
Ten drugi sposób to jest Hard Format.
Powinno pomóc |
|
|
|
|
 |
|
Trochę napisał
Wiek: 16 Dołączył: 06 Maj 2008 Posty: 68 Postawił 9 piw(a)
|
Wysłany: 22 Lipiec 2008, 19:53
|
|
|
| W takim razie na co jest ten 1? Bo ten 1 to jako zwykły format mi zalecano, a ten drugi jako Hard... To jak to jest? |
|
|
|
|
 |
|
Moderator -=' LES!O '=-
Status: Online
|
Wysłany: 22 Lipiec 2008, 20:13
|
|
|
| Oba sposoby są opisane na forum, poszukaj. |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 23 Lipiec 2008, 12:12
|
|
|
Witam! Jestem nowy na forum i mam podobny problem - nie formatowałem hardem i wykonywałem podobne czynności, ale sam rozwiązałem ten problem - choć mało wygodnym sposobem. Gdy włączam telefon wyjmuję kartę i wchodzę do menu, następnie włączam odtwarzacz muzyki(dla mnie też nie działał), czekam aż się załaduje i w końcu wkładam kartę i wszystko jest ok. No prawie, bo aparat czasami okazuje bunt ;]
Teraz jeszcze sformatuję waszym sposobem z wyłączonym telefonem i dam znać czy działa.
edit : niestety ale dalej mam ten sam problem macie może jakieś propozycje jak mógłbym się tego pozbyć? |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 23 Lipiec 2008, 22:33
|
|
|
| a probowales NSU? skoro wszystko dziala bez karty, to moze ja sformatuj? |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 24 Lipiec 2008, 11:19
|
|
|
| Zaredir napisał/a: | | a probowales NSU? skoro wszystko dziala bez karty, to moze ja sformatuj? |
Próbowałem z NSU i formatem 2 kart - niestety bezskutecznie. Będę musiał zanieść do serwisu;/ Może są jakieś fixy czy coś jak w n-gage?
[ Dodano: 25 Sierpień 2008, 22:17 ]
Hej dziś właśnie zaniosłem anke do serwisu - wgrali mi nowy soft i powiedzieli, że problem mógł tkwić w wirusie w komie a potem mógł się przenieść na kartę. Włożyłem kartę i znów miałem to samo - potem ją sformatowałem i wszystko działa. Okazuję się, że wgrałem na nią coś i chapnąłem wira a następnie dostał się do fona. Nie wiem z której strony to była wina - telefonu, czy karty, ale powiedzieli mi, że można to naprawić tylko w serwisie a następnie format MMC. Wgranie nowego softu kosztuje 30 zł.
P.S. Długo się n70 nie zabawiłem, bo ją sprzedaję i kupuję 5310. Cóż dla mnie liczy się dobry dźwięk (wiem, że są lepsze telefony:)) a tego w n70 nie miałem okazji doświadczyć
Pozdrawiam |
|
|
|
|
 |
|
|