Wysłany: 6 Sierpień 2008, 13:01 Problem z włączaniem telefonu (NOKIA N70me)
Mam nokie n70 music edition która latała z 1piętra. I mam problem z jej włączniem... Albo jest cały biały ekran, albo coś takiego że obraz jest obrócony o 90stopni napis NOKIA odbity w pionie i poziomie i czarnobiały, a raz na 100lat sie włączy.... Chciałem zrobić formata ale aktualnie telefon sie nie włącza i jak podłącze usb to mi pisze ze jedno z urządzeń ma awarje i nie moze sotać rozpoznane przez system. błagam was o pomoc!
udało mi się sformatować telefon kodem "*#7370#" ale ma mcoś takiego że przez 2s mam normalny ekran potem 5s biały potem z nowu 2s normalny, 5 sekund biały i tak w kółko...
Przy włączaniu telefonu wyskakuje mi 1000 różnokolorowych pikseli (czerwony, biały żółte i tak dalej....) jeśli nie rozumiecie to moge zrobić zdjęcie... potem wyskakuje napis nokia, potem znika (bo się ekran robi biały) potem się pokazuje, potem z nowu biały, potem jest biały w momencie kiedy jest to nokia i się te ręce pokazują i potem tak jak wyżej mówiłem 2s nurmalny 5 s biały...
Jak Ci niby mamy pomóc jak to ewidentnie uszkodzenie sprzętowe... jeżeli nie wyświetlacz to układ jakiś. Format Ci nic nie da... nie wiem co niby w ogóle miąłby Ci dać...
elektronika ma to do siebie że jeżeli nie traktuje jej sie chociaż troche delikatnie to z czasem odmówi posłuszeństwa... mogło Ci sie coś na płycie głowej obluzować, luty puścić albo poprostu w układach telefonu od wstrząsu coś sie poprzestawiało mysle że masz małe szanse na odratowanie tego telefonu. Format czy zmiana oprogramowania nie pomoże w żadnym wypadku wiec nawet nie masz sie co wysilać
Większe elementy... jak masz pojęcie o elektronice i elementach zastosowanych to multimetrem, ale niestety układów w ten sposób nie sprawdzisz...
Jeżeli już to serwis, ale obawiam się czy to będzie opłacalne.
Jeżeli liczysz że domowym sposobem tylko ze śrubokrętem naprawisz to się grubo mylisz.
aha, no ok, chociaż dziwi mnie to że czasem włącza się a czasem nie... ale dobra, wierze wam na słowo, przejde się jeszcze do komisu to zobaczymy co powie... Wcześniej jeszcze miałem tak że jak był sim w środku to raz na 10razy się włączył a jak nie to zawsze się włączał ale teraz jest jak wyżej ^^