|
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Nowy albo niemowa
Status: Offline
|
Wysłany: 14 Czerwiec 2008, 22:15 Bateria trzyma 6 godz.Pomocy
|
|
|
| Witam serdecznie wszystkich w zwiazku ze jestem nowy na forum i mam tel od 2 dni chcialem zapytac czy to normalne ze na nowej bateri noki choc tel jest uzywany trzyma mi tylko 6 godz?? w sumie to bylo w tym z 30 min rozmowy i z 30 sms z 10 zdjec??prosze pomozcie moze jest cos nie tak z telefonem?Pozdrawiam |
|
|
|
|
 |
AdSense
Status: Online
|
|
|
|
 |
|
Moderator -=' LES!O '=-
|
Wysłany: 14 Czerwiec 2008, 22:43
|
|
|
Co masz zainstalowane ? (antywirus, nawigacja)
Czy masz 3G włączone ?
Czy masz bluetooth włączony ? |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 14 Czerwiec 2008, 23:08
|
|
|
| 3g jest wyłaczone nawigacji nie ma i blu tez wylaczone:( |
|
|
|
|
 |
|
Moderator -=' LES!O '=-
|
Wysłany: 14 Czerwiec 2008, 23:26
|
|
|
Czy od Ciebie wszytko trzeba wyciągać ? Sam nie możesz napisać podstawowych informacji ?
Telefon nowy czy używany ?
Bateria nowa czy stara ? (Jak nowa to ile ma dzień czy miesiąc ?)
Kiedy ostatnio formatowany był telefon ?
Ile i jakie aplikacje (gry) zainstalowane ?
Wygaszacz animowany czy statyczny ?
Motyw animowany czy statyczny ?
Pojedyncza sytuacja czy któraś z rzędu ?
Postaraj się, bo to Tobie bardziej powinno zależeć... |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 15 Czerwiec 2008, 09:22
|
|
|
| Przepraszam ale jestem tu Nowy tel mam od 2 dni i wszystkiego nie wiem. Wiec telefon uzywazny Bateria nowa ma 2 dni nie wiem kiedy byl ostatnio formatowany i jak to sie robi wygaszacz standart gry sa 3 zadnych innych aplikacji jesli chodzi o jakies dodatki to nic w nim nie ma i juz zdazylo mi sie to kilka razy tzn 3 razy ladowalem a mam dwa dni |
|
|
|
|
 |
|
Moderator -=' LES!O '=-
|
Wysłany: 15 Czerwiec 2008, 09:35
|
|
|
Zupełnie nowa bateria (wyjęta z pudełka) na początku może tak się zachowywać (choć nie jest to regułą).
Obserwuj przez następne dni jak "trzyma" bateria, jeżeli przez tydzień się nie poprawi (żeby trzymała do około 2 dni) to znaczy że bateria jest wadliwa.
Baterie masz oryginalną nokii czy jakieś inne cudo o kosmicznej pojemności? |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 15 Czerwiec 2008, 09:51
|
|
|
| oryginalna o pojemnosci 1020 |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
Wiek: 19 Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 6 Postawił 2 piw(a)
|
Wysłany: 15 Czerwiec 2008, 16:41
|
|
|
Tez mam od niedawna ten tel. i niestety jesli sie nim bawisz to tak juz jest;/ Max mi 3 dni trzyma ale jak malo rozmawiam i nie bawie sie a tak to codziennie ładuje Ziomek ktory ma ten tel dluzej tez tak ma. Pozdrawiam |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 15 Czerwiec 2008, 20:54
|
|
|
| rozumiem no nic dzieki wielkie wszystkim za odp ja go kupilem jako uzywany i myslalem ze cos jest nie tak Pozdrawiam |
|
|
|
|
 |
|
Ciągle przyspiesza
|
Wysłany: 16 Czerwiec 2008, 02:30
|
|
|
| and1mati napisał/a: | | Wiec telefon uzywazny Bateria nowa ma 2 dni nie wiem kiedy byl ostatnio formatowany i jak to sie robi wygaszacz standart gry sa 3 zadnych innych aplikacji jesli chodzi o jakies dodatki to nic w nim nie ma i juz zdazylo mi sie to kilka razy tzn 3 razy ladowalem a mam dwa dni |
Z tego co napisałeś zrozumiałem, że telefon oraz nową baterię masz dwa dni i już 3 razy ładowałeś telefon zgadza się ?
Jeśli tak to jak dla mnie nie sformatowałeś baterii czyli 3 krotne powtórzenie cyklu ładowania baterii. Pierwszy cykl robisz dopiero jak bateria całkowicie padnie i ładujesz ją od 12 do 16 godzin, kolejny cykl też robisz jak bateria padnie i też ładujesz ją minimum 12 godzin. Trzeci cykl tak samo |
|
|
|
|
 |
|
Moderator -=' LES!O '=-
|
Wysłany: 16 Czerwiec 2008, 06:48
|
|
|
Po pierwsze baterię/aku się formuje (nie formatuje).
Po drugie, jak wyobrażasz sobie ładowanie przez 12 godzin skoro po naładowaniu do odpowiedniego poziomu zabezpieczenie w aku odcina dopływ zasilania i na ogniwo nie jest podawane żadne napięcie. |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
Wiek: 19 Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 6 Postawił 2 piw(a)
|
Wysłany: 16 Czerwiec 2008, 15:35
|
|
|
| Tak jest w instrukcji. Z tego co wiem baterie zawsze trzeba za 1 i 2 razem dluzej ładować |
|
|
|
|
 |
|
Ciągle przyspiesza
|
Wysłany: 16 Czerwiec 2008, 18:45
|
|
|
teskelesio, masz rację chodzi o formowanie baterii nie formatowanie.
Natomiast co do samego sposobu formowania to poszukałem na kilku forach takich jak|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! || czy też|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! || i tu użytkownicy zalecają formowanie baterii w taki sposób jak opisałem. Na innym forum (chyba portalu o2.pl) napisali, że to pic. Udałem się do kilku serwisów telefonicznych i wszędzie mi powiedzieli, że lepiej formować nową baterię ale jak się tego nie zrobi nic się nie stanie.
W instrukcji do N70 jest napisane że:
| Cytat: | | Nowa bateria osiąga pełną wydajność dopiero po dwóch lub trzech pełnych cyklach ładowania i rozładowania. |
Także moim skromnym zdaniem niech and1mati z formuje baterię i wtedy niech zobaczy jaki to przyniosło efekt. |
|
|
|
|
 |
|
Moderator -=' LES!O '=-
|
Wysłany: 17 Czerwiec 2008, 22:39
|
|
|
| Ale ja nie twierdzę że ma nie formować... tylko że trzymanie telefonu podłączonego do ładowarki 12 godzin da taki sam efekt jak trzymanie podłączonego przez 3 godziny. Po prostu do naładowania do pełna, nie ma sensu trzymać dłużej nawet 10 godzin. |
|
|
|
|
 |
|
Ciągle przyspiesza
|
Wysłany: 18 Czerwiec 2008, 02:08
|
|
|
Widzisz na ww. forach przeczytałem też, że mimo iż bateria jest naładowana do pełna to i tak minimalne napięcie do niej dochodzi co powoduje "nabicie" jej do pełna.
Zresztą po wpisaniu w google hasła formowanie baterii też pokaże się mnóstwo odnośników do linków ze stronami, gdzie jest napisane iż przy nowej baterii należy ją z formować w taki sposób jak napisałem czyli trzykrotne ładowanie po minimum 12 godzin.
Ale wracając do tematu and1mati, spróbuj z formować baterię sposobem opisanym przez mnie. Na pewno Ci to nie zaszkodzi a może nawet pomoże |
|
|
|
|
 |
|
|