|
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Moderator -=' LES!O '=-
Status: Offline
|
Wysłany: 30 Lipiec 2008, 14:59
|
|
|
| Obawiam się, że problem nie tkwi w rzekomym dziwnym błędzie (bo niby dlaczego aparat widzi i omija błąd jakimś cudem czy inne telefony a akurat symbianowce nie). Problemem prędzej jest dobór karty do telefonu N70... a jak wiadomo ten jest baaaardzo wybredny jeżeli chodzi o karty pamięci i najnorlmaniej w święcie nie łyka wszystkich kart. Było to już powiedziane w wielu wątkach... dlatego zanim dokona się zakupu dobrze jest się zorientować co i jak. |
|
|
|
|
 |
AdSense
Status: Online
|
|
|
|
 |
|
Trochę napisał
|
Wysłany: 31 Lipiec 2008, 07:29
|
|
|
<max flasz>-firma wyskakuje mi karta pamięci uszkodzona pyta sie czy sformatować kartę pamięci biorę tak i zaczyna format i za chwile sie wyłącza ten format może to od tego że karta jest 1Gb i jest zamiast 1024mb wolnego to jest 970mb może jakiś wirus albo coś nie wiem już jak sie nie da uratować tej karty to kupie nową. Dziex za pomoc |
|
|
|
|
 |
|
Moderator -=' LES!O '=-
|
Wysłany: 31 Lipiec 2008, 07:39
|
|
|
A próbowałeś formatować w innym urządzeniu ? Czytnik komputera, aparat fotograficzny, inny telefon ?
Co do tych 970MB... to nic strasznego, wszystkie karty tak mają, że nie mają pełnej pojemności. |
|
|
|
|
 |
|
Trochę napisał
|
Wysłany: 31 Lipiec 2008, 07:44
|
|
|
ja teraz nie będę kupować przez allegro tylko pójdę do tego serwisu i od nich kupie kartę bo oni sprawdzali inną kartę pamięci w tym tel. i chodziła normalnie wiec już wole więcej zapłacić i mieć pewność że będzie chodzić niż kupić kartę pamięci z allegro i jej nie mieć pozdro dzięki za pomoc. A i ja też uważam że serwisant zna sie na rzeczy i wie co mówi jak kupię drugą kartę a ta będę mieć jako pen drive
[ Dodano: 31 Lipiec 2008, 09:01 ]
w cyfrowce próbowałem i format zrobił sie bez zakłócen
[ Dodano: 31 Lipiec 2008, 09:02 ]
moze dzis mi przyjdą czytniki to zobaczę przez mmc medic
[ Dodano: 1 Sierpień 2008, 12:25 ]
sformatowałem kartę w mmc medic i jak sprawdzam postęp jest już 100% i pisze <
Określony rozmiar klastra jest za may dla FAT16/12> . nie wiem o co chodzi już z tym może ktoś wie?? może jest jeszcze inny program do formatowania?? z góry thx |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 14 Wrzesień 2008, 07:27
|
|
|
Mi karta pamięci jednak nadal nie działa Tzn działa ale na 1 dzień później format i tak w kółko...(karta pamięci niedostępna. ble ble ble.) bez sensu. Natomiast znalazłem na internecie program o nazwie MCFixer.V1.0. Nalezy go zainstalowac w pamieci telefonu i nim mozna sprobowac sie pobawic. W kilku przypadkach pomógł ale mojej karcie nic to nie dało |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
Wiek: 16 Dołączył: 03 Wrz 2008 Posty: 8 Postawił 21 piw(a)
|
Wysłany: 18 Wrzesień 2008, 17:15
|
|
|
| Witam posiadam problem natury technicznej : mianowicie posiadam kartę ( i tu żall ) 64mb mmc orange ( fabryczna , była z telefonem ) i zostałem zmuszony do sformatowania telefonu . Kiedy ładuje kartę do fona prosi o kod odblokowujący którego nigdy nie musiałem wpisywac i nigdzie w papierach telefonu nie ma ale ja nie wiem gdzie go szukać prosze o szybką pomoc !!! |
|
|
|
|
 |
|
Jest najlepszy!!
|
Wysłany: 18 Wrzesień 2008, 17:33
|
|
|
Jeśli dobrze zrozumiałem masz zablokowana kartę mmc. Zapraszam do tutoriali i faq jak odblokować/zresetowac kod. Są też różne aplikacje do tego celu. Np w dziale symbian.
Jeśli ci chodzi o tzw. kod aparatu polecam instrukcje obsługi. |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 18 Wrzesień 2008, 22:49
|
|
|
| No i kicha znalazłem aplikacje MMCpwd która mi nie działa nie wiem dlaczego czy jest jeszcze jakaś szansa dla tej karty czy nadaje sie już tylko do kosza ??? |
|
|
|
|
 |
|
Jest najlepszy!!
|
Wysłany: 19 Wrzesień 2008, 07:57
|
|
|
Bardzo fajna aplikacja. zajrzyj tutaj
|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! || |
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): gniewnyxxx |
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 19 Wrzesień 2008, 13:38
|
|
|
Karta pójdzie w kosz bo nic nie działa ale trudno |
|
|
|
|
 |
|
Trochę napisał
Wiek: 16 Dołączył: 23 Mar 2008 Posty: 64 Postawił 10 piw(a)
|
Wysłany: 20 Wrzesień 2008, 18:53
|
|
|
| Duvan napisał/a: | Mi karta pamięci jednak nadal nie działa Tzn działa ale na 1 dzień później format i tak w kółko...(karta pamięci niedostępna. ble ble ble.) bez sensu. Natomiast znalazłem na internecie program o nazwie MCFixer.V1.0. Nalezy go zainstalowac w pamieci telefonu i nim mozna sprobowac sie pobawic. W kilku przypadkach pomógł ale mojej karcie nic to nie dało |
Musze cię zmartwić ale raczej nie da się nic zrobić, miałem kiedyś tak samo i bez wymiany karty się nie obeszło... Próbowałem wszystkiego i nic. Dam ci rade, kupuj zawsze karty znanych firm (kingston itp). |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 21 Październik 2008, 12:58
|
|
|
| Ja wiem ze z karta juz nic nie zrobie ;p A karta jest Firmy NOKIA oryginalna pozdro. |
|
|
|
|
 |
|
|