Forum Nokii N70 Strona Główna
•  FAQ  •  SZUKAJ  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  RSS  • 

Ogłoszenie 

Dyskusja o zbiórce.

Poprzedni temat :: Następny temat
Problem z połączeniem N70 - PC via bluetooth
Autor Wiadomość
Początkujący

Piwa: 6/3

Status: Offline

Wysłany: 22 Wrzesień 2007, 18:46   Problem z połączeniem N70 - PC via bluetooth

Witam,

Zakupiłem sobie ostatnio do mojej N70 adapter bluetooth USB, żeby sobie sterować kompem przez tel. Kupiłem czytnik podobny do tego i jakie było moje zdziwnienie gdy chciałem w pełni się połączyć z PC przez tel a się nie dało. Zainstalowałem dołączony program (Bluesoleil) i sterowniki na tej samej CD, lecz tel nie chciał się WPEŁNI połączyć z PC :/ Jeśli ktoś używał ten program to wie, że po połączeniu tel z PC, jest do wyboru kilkanaście operacji dzięki którym można między innymi sterować kompem przez tel. Program i tel wykrywają się (tzn tylko nazwy) ale nie chce dojść do pełnego połączenia:/ Sprawdzając ten czytnik z innym telefonem (SE W810i) wszystko działało poprawnie. Chcąc zainstalować sterowniki z SP2, windows w ogóle nie potrafił do tego adaptera ich znaleść;/ Sprawdzałem czytnik również na innym kompie i również z moją Nokią nie dało się wpełni połączyć:/

Czy może ktoś ma/miał podobne problemy i wie co może być przyczyną?
Jeśli ktoś używa czytnika bluetooth i mu bezproblemowo działa z N70, niech poda jego nazwę lub zamieści jego zdjęcie ;)

To jest zdjęcie mojego czytnika w opakowaniu- OBRAZEK
Postaw piwo autorowi tego posta

AdSense

Status: Online

Do przodu :)

Zaproszone osoby: 16
Piwa: 63/9

Ostrzeżeń:
 3/4/7
Wysłany: 23 Wrzesień 2007, 18:50   

MAM identyczny czytnik ... idencztyczny telefon i identyczny problem ... nie moge zainstawloać sterwoników nawet windcomm nie chce przyjąć....

[ Dodano: 2007-09-23, 19:47 ]
a więc przyjacielu posłuchaj dokładnie rozwiązałem ten problem ...

Cytat:
Najlepiej pierwsze zainstalować oprogramowanie Blue Soleil, następnie podłączyć adapter Bluetooth i dopiero zainstalować pakiet PC Suite. W tym momencie skończą się problemy

Zrób wszystko pokoleji tak jak jest wyżej napisane a zadziała :mrgreen: :mrgreen:

Więcej szczegółów
Wystawiono 2 piw(a):
Lucas, Burzy
Początkujący

Postawił 1 piw(a)

Wysłany: 24 Wrzesień 2007, 20:55   

Mam dokładnie taki sam czytnik i instrukcja którą napisał SaXo sprawdza się w 100% - polecam takie postępowanie. Wcześniej już o tym wiedziałem, ale za fachową poradę należy się browar :D

Początkujący

Wysłany: 24 Wrzesień 2007, 21:26   

Niestety nie mam narazie możliwości sprawdzenia tego, ponieważ nie chce mi się w ogóle zainstalować bluesoleil, jutro zrobię formata i sprawdzę ;) Jeśli wszystko się sprawdzi to oczywiście dam browarka bo będzie się baardzo należał! ;)

Ostrzeżeń:
 3/4/7
Wysłany: 26 Wrzesień 2007, 22:00   

kurde ja kupiłem tego BT i się mało nie zapłakałem ( <- W przenośni ) że nie działa i wreście się okazało że nie tylko ja mam taki problem lecz 80 % kupujących na allegro ... Tak mi powiedział sprzedający z serwisu aukcyjnego ... poszukałem poszperałem i znalazłem , skoro u mnie działa to i u Was też powinno się sprawdzić :mrgreen: :lol: :lol: Pozdro :-D

W razie pytań na temat naszego BT , walcie śmiało spróbuje to rozwiązać ...

Początkujący

Wysłany: 29 Wrzesień 2007, 11:31   

Wkońcu zrobiłem format kompa, zainstalowałem SP2, zainstalowałem bluesoleil, podłączyłem adapter i dalej jest jak było:/ później zainstalowałem PCsuite i nie da się nawiązać połączenia przez bluetooth:/ Zamieszczę kilka screenów:

OBRAZEK
Tutaj widać ile mogę dokonać operacji przez bluesoleil. Mogę wysłać pojedyńczy plik na tel, ale z tel na PC już się nie da bo program się wiesza;/ Chcąc zesparować(powiązać) tel z PC, wpisuje na tel krótki kod np 1234, wpisuje identyczny na PC, czekam aż tel wykona operacje ale pojawia mi się komunikat "nie można powiązać z: BURZY"(to nazwa PC).

Za to chcąc nawiązać połączenie z PCsuite wyskakuje mi taki komunikat:
OBRAZEK

Tutaj widać jak wygląda moje "połączenie" między tel a PC w bluesoleil:
OBRAZEK

Na tym screenie widać że da się wysyłać z PC na tel pliki:
OBRAZEK

Byłbym rad gdyby ktoś wysłał screeny(licze na SaXo) swojego bluesoleil z widocznymi ustawieniami itp ;)

Moderator
inactive

Piwa: 104/71

Wysłany: 29 Wrzesień 2007, 12:36   

a po podlaczeniu ustaw jakis pot COM i wtedy sporbuj przez pc suite

Ostrzeżeń:
 3/4/7
Wysłany: 29 Wrzesień 2007, 21:36   

sprobuj tak jak u mnie najpierw podłącz po wszystkim bt. odpal bluesolei wyszukaj urzadzenie czyli telefonu ... UWAGA ! nie zparuj urządzenia a jak jest to odparuj ... jak bluesolei znajdzie telefon wez w pcsuit na dole uzyskaj polaczenie i wybierz bluetooth ... i wtedy jak będzie szukał w bluesolei nacisnij 2 razy na telefon lub ewentualnie w tym momencie sparuj ... jak nie rozumiesz to powiedz spróbuje Ci to skrinami pokazać ...

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Burzy
Początkujący

Wysłany: 29 Wrzesień 2007, 22:43   

Daje Ci browarka za chęci, ale jeśli możesz to spróbuj mi to wytłumaczyć przez screeny ;) odinstalowałem bluesoleil i pcsuite. Napisz jeśli możesz krok po kroku co mam robić ;)

Ostrzeżeń:
 3/4/7
Wysłany: 30 Wrzesień 2007, 03:15   

browa to lepiej mi dasz jak zadziała dziś do późna ... grałem lol :D nie no jak wrócę z pracy jutro bo mam na 10 a do 3 w nocy gram ... >.< jak wrócę to Ci Pokaże jak działa albo nagram filmik naszą aNką 8-)

Początkujący

Wysłany: 30 Wrzesień 2007, 15:27   

Proponuje nagranie filmiku tym programem ;)

PS: Też wczoraj siedziałem przed kompem do 3 :P

Wkońcu! Udało mi się na stałe połączyć tel i PC przez PCsuite! :D

Wielkie dzięki dla wszystkich którzy tutaj się udzielali, a w szczególności dla SaXo! ;)
Następny mój problem to poszukiwania dobrego programu przez który mogę kontrolować PC ;)

Sądzę że topic do zamknięcia ;)

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
SaXo

Ostrzeżeń:
 3/4/7
Wysłany: 30 Wrzesień 2007, 22:13   

NAPEWNO Się Przyda browar ... a jutro to zrobie jak wrócę ze szkoły

Administrator
z powołania prezes

Piwa: 106/12

Wysłany: 1 Październik 2007, 15:12   

cholera wie czy się śmiać przy was czy nie... Polacy sknerusy cholerne... zamiast parę złotych więcej i kupić markowego dongla uznanej firmy, z gwarancją na długi czas, to kupujecie takie byle co gów*o nic nie warte, a później się żalicie na forach... wstyd :roll:

Początkujący

Wysłany: 1 Październik 2007, 15:51   

Hexen pomyśl że równie dobrze mógł być to prezent, albo kupowaliśmy ten adapter nie wiedząc o tym że jest taki słaby i będą z nim takie problemy itp. Pozatym ja nie żaliłem się na forum, prosiłem o udzielenie mi kilku porad, co na forum jest chyba normalne ;)

Ostrzeżeń:
 3/4/7
Wysłany: 1 Październik 2007, 16:59   

słuchaj co jak co ale na bt którego używam sporadycznie żadko ŻAL mi jest dać 70 złotych :shock: ja się uczę i pracuje w weekend więc kokosów nie zarabiam :-? :-/

Odpowiedz do tematu