Forum Nokii N70 Strona Główna
•  FAQ  •  SZUKAJ  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  RSS  • 

Ogłoszenie 

Dyskusja o zbiórce.

Stan darowizn: 65,0/84,18zł

Poprzedni temat :: Następny temat
czy warto brać n70?
Autor Wiadomość
Początkujący

Postawił 1 piw(a)

Status: Offline

Wysłany: 1 Luty 2008, 18:52   czy warto brać n70?

Witam!
Tak sie zastanawiam nad tym telem od... jakiegoś czasu.
czytałem wiele wypowiedz, forum, portali itp.

I mam mentlik w głowie.

Ale natrawiłem na taką strone, jmyśle że tutaj to mi muszą powiedzieć, jak to naprawde jest i dlaczego go muli i czy często go myli i czy warto go kupować?

Nie wiedziałem gdzie ten topic wrzucic
POzdro
Postaw piwo autorowi tego posta

AdSense

Status: Online

Moderator
Feel My Power : )

Piwa: 78/3

Wysłany: 1 Luty 2008, 19:04   

Pewnie że warto kupić:)
Nie muli aż tak bardzo.Spójrz na to z tej strony na innym telefonie(no nie na każdym)gdy puścisz sobie muzyke to Ci nawet w menu muli albo muzyka się tnie.W n70 ja w tym momencie mam włączony internet muzyka gra a w tle gra jest jeszcze uruchomiona i 0 mulenia:)

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
gustawson
Początkujący

Postawił 1 piw(a)

Wysłany: 1 Luty 2008, 19:32   

Dzieki za wypowiedz.
Czekam na kolejne :)

Trochę napisał

Postawił 2 piw(a)

Wysłany: 1 Luty 2008, 22:36   

witaj;) zaczne od tego ze mialem tak samo jak Ty. BNalem sie ze jak kuypie ten telefon to bede tego zalowal bo tak bardzo go krytykuja na roznych forach... mam n70 od paru tygodni... i... telefon jest bardzo specyficzny... zaczne od tego...

PLUSY:
-SYMBIAN=NIEOGRANICZONE MOZLIWOSCI dzieki symbianowi mozesz zrobic ze swojego telefony wszystko zaczynajac od kamery internetowej, mozliwosc sterowania CALYM kompem za pomoca bluetooth, gier wykorzystujacych kamere, mikrofon, aparat, a nawet odpalanie gier z gameboya czy slynnego pegazusa;D itp.
-ogromna ilosc aplikacji na telefon, oraz mozliwosc odpalania gier z n-gage
-mimo malej rozdzielczosci obraz i filmy sa bardzo wysokiej jaosci i wogole nie klatkuja.
-ladny stylowy wyglad
-szybki internet

MINUSY:
-BATERIA!!!!!! przy moim uzytkowaniu (ok 4-8h sluchania muzy dziennie) bateria tzyma ledwo kilka godzin... po odlaczeniu n70 od ladowarki rano, laduje ja spowrotem puznym popoludniem lub wieczorem (nigdy nie wytzymala mi dluzej niz 14h)
-mala klawiatura... choc mi to przeszkadza TYLKO podczas gier zrecznosciowych w ktorych uzywamy wiecej niz 2 klawiszy;p)
-jak na taki aparat zdjecia moga wyjsc czasami rozmazane
- wystraszylem sie czytajac ze strasznie sie zacina i zawiesza ta nokia, i zeczywiscie to w pewnym sensie prawda... procek 220mhz jest troche malo wydajny i pare razy musialem resetowac telefon, ale nauczylem sie nim sprawnie poslugiwac i nie zawiesza mi sie juz wogole, no moze czasami sroche powoli otwiera niektore aplikacje ale ogolem po zapoznaniu sie z tym telefonem i nauczeniem sie jak go sprawnie obslugiwac zauwazysz wyrazna roznice w jego pracy

jesli o czyms zapomnialem to pisz smialo;)

Nowy albo niemowa

Piwa: 2/5

Wysłany: 2 Luty 2008, 00:43   

kolego ta N seria jest spoko mialem wczesniej N50 to jest dopiero telefon do du... mam n70 od miesiaca i jestem zadowolony w niej w 90/100% telefon ma wiele mozliwosci jego wyglad jest spoko.. bateria mi trzyma 3 dni przy srednim uzytkowaniu... mam odbiornik gps ale czasem zrywa mi polaczenie ale po chwili jest znów dobrze !!! POLECAM TEN TELEFON :cool:

Trochę napisał

Postawił 2 piw(a)

Wysłany: 2 Luty 2008, 01:01   

nic dodac nic ujac:D jesli zalezy ci na kombajnie multimedialnym a nie na prostym telefonie do wysylania sms'ow to n70 jest wlasnie dla ciebie

Rozkręca się

Piwa: 22/7

Wysłany: 2 Luty 2008, 08:44   

Polecam N70 no chyba ze masz wiecej kasy to proponuje N73 :) :) :)

Początkujący

Postawił 1 piw(a)

Wysłany: 2 Luty 2008, 09:52   

oldak777 napisał/a:
nic dodac nic ujac:D jesli zalezy ci na kombajnie multimedialnym a nie na prostym telefonie do wysylania sms'ow to n70 jest wlasnie dla ciebie

Dokładnie o to mi chodzi :)

Cytat:
-BATERIA!!!!!! przy moim uzytkowaniu (ok 4-8h sluchania muzy dziennie) bateria tzyma ledwo kilka godzin...

A ja myślałem że jak kupie telefon to juz dokupie baterie 4500 mAh Li-Pol..
Można tak??
Pewnie z taką baterią by dłuzej trzymal || Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! ||

Moderator
-=' LES!O '=-

Piwa: 389/102

Wysłany: 2 Luty 2008, 09:59   

Pewnie, że możesz sobie kupić 4500 mAh... tylko poczytaj na forum czy to ma sens. Bo to będzie taki sam efekt, jakbyś kupił super wypasioną 7500mAh albo nawet jeszcze lepszą 9999mAh, albo oryginalny aku nokii 630mAh.

Początkujący

Postawił 1 piw(a)

Wysłany: 2 Luty 2008, 10:31   

aha.. czyli jakbym zmieniał na większą baterie to większa tylko ORYGINALNA tak?

Moderator
-=' LES!O '=-

Piwa: 389/102

Wysłany: 2 Luty 2008, 10:38   

Dokładnie... bajer z 4500mAh to tylko napis... pojemność ogniw ograniczone są przez gabaryty i patrząc na BL-5C i akumulatorki AAA... mam wrażenie że dużo więcej niż 1020mAh (największa pojemność od nokii) nie da się w to wepchać. Jeżeli już to można bl-6c podpasować do n70... ale nie znam szczegółów bo sam nie próbowałem....

A wracając do tematu... n70, poza kiepską baterią telefon jest naprawdę godny polecenia... tylko trzeba wiedzieć o nim co nieco i umieć wykorzystać jago potencjał. Daje bardzo duże możliwości zapakowane w naprawdę schludnej i poręcznej słuchawce.

Trochę napisał

Postawił 2 piw(a)

Wysłany: 2 Luty 2008, 19:26   

jednak nie mysl ze ten telefon jest taki idealny... nie wiem jak innym uzytkownikom ale mi np. czasami przeszkadza jego wolna praca. np czasami galeria, radio lub inny program mi sie sie chce uruchomic... albo usuwanie duzej gry n n-gage trwalo ponad 40 min, a w tym czasie telefon nie reagowal na zadne kopmendy (nawet na resetart telefonu)... ale jesli ktos potrafi wykorzystac w pelni symbiana i wie jakie daje on mozliwosci to napewno nie beda mu przeszkadzac takie drobiazgi, bo bedzie tak bardzo zadowolony z mozliwosci tego telefonu :cool:

Moderator
Cinkciarz z Memphis

Piwa: 48/8

Wysłany: 2 Luty 2008, 19:32   

gdyby w n70 bateria trzymała spokojnie przy mocnym użytkowaniu te 5 dni to był by to telefon top1 na rynku na obecną chwilę (gdyby nie było n95) ale patrząc według funkcjonalności to narazie n70 jest lepsze niż n95 bo jest więcej programów na starego symbiana, a ja do tej pory nie miałem problemów że telefon się muli czy coś, większość programów instaluje na karcie a na telefon tylko xplore i tematy, na karcie mam jeszcze wszystkie instalki programów oraz 230mp3 i 10 teledysków i śmiaga cacy =)

Początkujący

Postawił 1 piw(a)

Wysłany: 2 Luty 2008, 20:52   

thx wszystkim za wypowiedzi :)

Trochę napisał

Piwa: 2/2

Wysłany: 2 Luty 2008, 22:50   

Podpisuje się pod większością wypowiedzi. Bierz ten telefon i się nie zastanawiaj :) Ja po N70 zakupiłem N73 tylko dlatego bo zależało mi na w miarę dobrym aparacie z funkcją macro (która działa wyśmienicie), lepszym wyświetlaczu i rochę lepiej wykonaną obudowę (w N70 tylna klapka to wg. mnie parodia :) ).

Odpowiedz do tematu