Forum Nokii N70 Strona Główna
•  FAQ  •  SZUKAJ  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  RSS  • 

Ogłoszenie 

Dyskusja o zbiórce.

Stan darowizn: 65,0/84,18zł

Poprzedni temat :: Następny temat
n70 a e65
Autor Wiadomość
Nowy albo niemowa

Postawił 1 piw(a)

Status: Offline

Wysłany: 21 Grudzień 2007, 21:04   n70 a e65

Witam
Chciał bym zasięgnąć waszej opinji nt.N70 kontra E65.
Plusy i minusy E65, obecnie posiadam poczniwą nkę70.
Pozdrawiam i czekam na opinie
Postaw piwo autorowi tego posta

AdSense

Status: Online

Początkujący

Piwa: 2/8

Wysłany: 21 Grudzień 2007, 21:53   

E65 Wifi i lepszy wyswietlacz kusi..
no ale z drugiej strony, boje sie, ze tasma laczaca korpus z klawiatura peknie po jakims czasie. A do tego Symbian v3 - wiec aplikacje v1/2 nie sa kompatybilne :(
do tego brak lampy blyskowej i chyba wolniejszy procesor (202mhz - ale moge sie mylic)
I z tego co sie orientuje E65 nie ma przedniej kamery.

Ja bym zostal przy N70 lub dokupil 9300i jako kolege dla nki jezeli brakuje Tobie wifi.

pozdr.

Nowy albo niemowa

Postawił 1 piw(a)

Wysłany: 22 Grudzień 2007, 11:16   

Ja wypowiem swoją opinie o E65

Plusy:
-większa rozdzielczość i zakres kolorów wyświetlacza
-WiFi (ale kto tak prawdę powiedziawszy z tego korzysta?)
-mniejsze rozmiary
-symbianos 9.1
-większy zakres obsługiwanych formatów audio/video

Minusy:
-brak osłony na aparat foto
-brak lampy foto
-brak kamerki do vodeokonferencji
-wolniejsze bluetooth (v1.2)
-brak radia

Moim zdaniem lepsza jest N70, a jakie wasze zdanie?

Początkujący

Postawił 1 piw(a)

Wysłany: 26 Kwiecień 2008, 15:13   

TAk się składa że byłem użytkownikiem n70, a teraz mam e65 - Porównianie wypada lepiej na korzyść e65 - zalety:
- bateria, przy około 30 min rozmowy, kilku smsach i zabawie blutem, trzyma około 5 dni
- wygląd rzecz gustu ale dla mnie n70 była troszke za duża - za szeroka i za gruba
- wyświetlacz w e65 ma 16 mln kolorów czyli obraz jak na kompie prawie- rewelacja
- wi-fi w niewielu miejscach w polsce bezpłatnie działa ale jak już działa to jest super
- aparat moim zdaniem przy naturalnym oświetleniu jest taki sam - oczywiście w nocy wygrywa n70
- wygodniejsza klawiatura - większe przyciski niż w n70
- nowszy symbian do nawigacji

Czego w e65 brakuje a co miała n70:
- radio
- klapka na aparat
- lampa jak już wspomniałem do zdjęć nocnych
- więcej aplikacji jest na n70 ale mam nadzieję, że powoli się to będzie zmieniać :)

To chyba wszytko - jednak miło wspominam n70 bo to był mój pierwszy tel z symbianem - od tamtego czasu jestem zwolennikiem tego systemu lub windowsa w SPV ale to już inna bajka :)

Początkujący

Postawił 2 piw(a)

Wysłany: 28 Kwiecień 2008, 21:40   

Ja miałem N70, a teraz mam E65 i powiem tak:
oczywiście N70 ma przednia kamerę, ale tak właściwie to nie wiem po co ona jest ja osobiście nie spotkałem jeszcze osoby co by prowadziła Video rozmowę czasami przydaje sie tylko w formie podręcznego lusterka, ale to raczej dla płci pięknej :P gdy włożyłem kartę 1GB do N70 strasznie wolno kręciła filmy w "bardzo wysokiej jakości" no i N70 ma troszkę cegłowaty kształt.
Natomiast E65:
Bardzo ładny telefon przypomina z lekka odtwarzacz mp4, byłem bardzo zaskoczony gdy przegrałem filmy z N70, ponieważ ilość i jakość kolorów jest po prostu świetna w porównaniu z N70. E65 ma oczywiście Wi-Fi ale przyznam że jeszcze nie wypróbowałem, moja ma tez oprogramowanie GPS chociaż jakoś dziwnie jest to zrobione i tez nie miałem okazji wypróbować, znalazłem stronkę, gdzie pobieram tematy na E65, więc mam cały czas taką jaką chce szatę graficzną :D jest nie mało programów które można w nią wgrać ostatnio kolega przysłał mi gierki z Sony Ericsona(nie pamiętam modelu) i chodzą niestety jest oczywiście w mniejszej rozdzielczości.
minusem jest tylko to że nie ma osłony na aparat i lampy choć ja nakleiłem na aparat i ładnie obrobiłem ten plasterek który można naklejać na ekranik naszej kom. Poza tym więcej minusów jak do tej pory nie wykryłem jeśli coś będę miał w najbliższym czasie to napiszę. Ja głównie swojej E65 używam jako mp3 i do oglądania filmików .avi na stronie głównej Nokii pisze również że można włożyć do E65 kartę 2 GB czego do N70 nie można jaki skutek będzie miało to rozszerzenie pamięci ... nie wiem i na razie nie planuje tego robić. Ogólnie jestem zadowolony z E65 :D

Nowy albo niemowa

Postawił 3 piw(a)

Ostrzeżeń:
 2/4/7
Wysłany: 12 Wrzesień 2008, 19:04   

Wedlug mnie n70 jest lepsza!! :cool:

Moderator
Feel My Power : )

Piwa: 78/3

Wysłany: 12 Wrzesień 2008, 19:46   

limak13, odświeżasz wszystkie tematy jak leci. Popatrz na datę ostatniego postu i nie nabijaj postów jak nic nie wnosisz do tematu. I zmień podpis - pkt. 14 regulaminu.

Odpowiedz do tematu