|
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Trochę napisał
Wiek: 16 Dołączył: 01 Gru 2007 Posty: 71 Postawił 27 piw(a)
Status: Offline
|
Wysłany: 24 Marzec 2008, 14:37
|
|
|
| teskelesio napisał/a: | | Misiakr napisał/a: | | Ja zmieniłbym, jakby 3310 miała kolorowy wyświetlacz i WiFi to też zmieniłbym. WiFi to super sprawa. |
Co za durne porównanie...
- po pierwsze nie w temacie, co ma 3310 do wspomnianych telefonów
- jakby 3310 miała kolorowy wyświetlacz i WiFi to nie byłaby 3310
Zastanów się co piszesz, bo Twój post jest na pograniczu wnoszenia coś do dyskusji... |
W temacie, w temacie; chciałem tym podkreślić Panie Kochany Moderatorze;/, że WiFi jest dla mnie czymś ważnym.
@ topic
Zależy ile mialbym doplacic do N91. |
|
|
|
|
 |
AdSense
Status: Online
|
|
|
|
 |
|
Moderator -=' LES!O '=-
|
Wysłany: 24 Marzec 2008, 14:38
|
|
|
| maniek6600 napisał/a: | | A wiesz iz przy wiekszej głosnosci wzrasta stosunek szumów????/I dlatego głosnosc ma znaczenie.To jest tak jakby na moim sprzecie nie mogl zrobic głosniej bo bedzie zle ale dobry sprzet zalezy od tego azeby kazda amplitude zagral.Najbardziej chodzi tutaj oczestoliwosci rowne niskiemu poziomowi ludzkiego sluchu czyli okolo 25 hz.A co do gornej granicy to prawdopodobnie nie rozroznisz czestoliwosci 14 kilo od 19 kilo.Pozdrawiam |
Zgadzam się... ale przy softwareowo realizowanym podgłaśnianiu (a takie jest we wszystkich odtwarzaczach przenośnych i telefonach) nie ma żadnego sensu (chyba że dodaje się softową redukcję szumów), która nie ma nic wspólnego z takim tezami, bo to nie sprzęt a aplikacja i realizowanie kodu źródłowego, w telefonach nie ma sprzętu w postaci końcówki mocy ani procesora dźwięku (jest zwykły procesor wykonujący zadaną aplikację przetwarzania bitów na herze, oprócz tego procesor ten odpowiada za wszystko inne - wyświetlacz, obsługa przycisków...) która by to realizowała.
Odtwarzacze przenośne i odtwarzacze w telefonach to głównie soft... |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
Wiek: 97 Dołączył: 30 Sty 2008 Posty: 15 Postawił 1 piw(a)
|
Wysłany: 24 Marzec 2008, 16:33
|
|
|
teskelesio - dałem dwa testy i obydwa są bardzo podobne
i masz kolejne
|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! ||
|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! ||
Tutaj jak ktos ma wybór między n70 a XXX to zawsze wybór padnie na n70.
Zawsze tutaj polecą n70... |
|
|
|
|
 |
|
Moderator -=' LES!O '=-
|
Wysłany: 24 Marzec 2008, 16:42
|
|
|
Momencik, czytaj ze zrozumieniem i myśl choć troszkę, ja nikomu nie polecam n70... ja tylko zwróciłem uwagę na wybujałe fantazję dotyczące jakości dźwięku ogólnie w urządzeniach przenośnych (tak samo n91 jak i n70 i innych)... a linki które podajesz nie potwierdzają fantazyjnej muzyczności a to że to jest naprawdę bardzo dobry telefon - i tego nie neguję (mnie jedynie fizycznie się nie podoba).
Nie odwracaj teraz kota ogonem że wciskam komuś n70, bo tak nie jest... a jeżeli twierdzisz inaczej to proszę, pokaż mi "palcem" w którym momencie. |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 24 Marzec 2008, 16:50
|
|
|
| Misiakr napisał/a: | | teskelesio napisał/a: | | Misiakr napisał/a: | | Ja zmieniłbym, jakby 3310 miała kolorowy wyświetlacz i WiFi to też zmieniłbym. WiFi to super sprawa. |
Co za durne porównanie...
- po pierwsze nie w temacie, co ma 3310 do wspomnianych telefonów
- jakby 3310 miała kolorowy wyświetlacz i WiFi to nie byłaby 3310
Zastanów się co piszesz, bo Twój post jest na pograniczu wnoszenia coś do dyskusji... |
W temacie, w temacie; chciałem tym podkreślić Panie Kochany Moderatorze;/, że WiFi jest dla mnie czymś ważnym.
@ topic
Zależy ile mialbym doplacic do N91. |
jesli naprawde zalezy Ci na Wi-Fi to proponuje e61.
QWERTY, duzy wyswietlacz, wifi... a za te same pieniądze |
|
|
|
|
 |
|
maniek6600 [Usunięty]
|
Wysłany: 24 Marzec 2008, 17:04
|
|
|
Teklesio.Nie gadaj bzdur bo sam sobie przeczysz....Piszesz ze glosnosc nie ma tutaj nic do gadania potem znowu ma....Nie rozumiem cie.A jesli tak ywierdzisz ze mp3 jest softwarowa to wytlumacz mi jedno...Czasami na grillu lub w domowym zaciszu wlaczam telefon jako mp3 i nie slysze roznicy z tym puszczonym z komputera.Jest potwierdzone ze troszke to zmienia postac dzwieku ale nie w taki sposob w jaki ty bys chcial slyszec.Bo : 20 hz nie slyszysz ale czuje a co do wysokich nie masz odroznienia czy to 14000 hz czy 19000 hz.Takze prosze zanim dalej bedziesz dolowal sie poczytaj i pomysl a potem dyskutuj.Naprawde widze i wzgledem akustyki nie masz bladego pojecia a zabierasz glos i wmawiasz swoje racje.Chcesz sie nauczyc o akustyce poczytaj chocby ksiazki goscia ktory sie zowie WITORD (podtawy akustki i nagłasnianaia) a potemk sie kłoc.Pozdro
A poza tym mp3 jest softwaro zbijana na jak najmniejsza objetosc i w odtwarzaczach mp3 tak samo masz.reszta zalezy od procesora przetwarzajacego na sygnal dzwiekowy.I tutaj wlasnie lezy ktory telefon jak gra.O to mi caly czas chodzi |
|
|
|
|
 |
|
Moderator -=' LES!O '=-
|
Wysłany: 24 Marzec 2008, 17:27
|
|
|
Z tą głośnością to był faktycznie za duży skrót myślowy, chodziło mi że porównując jakość nie ma co się do poziomu głośności odnosić, po jak pisałem porównuje się na tym samym poziomie.
A dalszą dyskusję pozostawiam bez komentarza bo jeżeli piszesz:
| maniek6600 napisał/a: | | Czasami na grillu lub w domowym zaciszu wlaczam telefon jako mp3 i nie slysze roznicy z tym puszczonym z komputera. |
to nie mamy o czym gadać... nie ma się jak do czegoś takiego odnieść (bo jeżeli masz laptopa z malutkimi głośniczkami i akurat stoi za ścianą to może to i prawda)... ale takie generalizowanie dowodzi jedynie tego że akustykiem i głuchy może zostać.
///
| maniek6600 napisał/a: | | reszta zalezy od procesora przetwarzajacego na sygnal dzwiekowy.I tutaj wlasnie lezy ktory telefon jak gra.O to mi caly czas chodzi |
Hmm... już pisałem że to aplikacja jest... to nie jest urządzenie fizyczne a zwykły program... |
|
|
|
|
 |
|
maniek6600 [Usunięty]
|
Wysłany: 24 Marzec 2008, 20:06
|
|
|
Hmmm byś troszke pomyslal to bys wiedzial iz u mnie w telefonie jest gniazdo na małego jacka.A zeby podpiac cos takiego mixer to jest bardzo maly problem...O to mi dokladnie chodziło....Wystarczy pomyslec.I gdy podlacze N95 jak i 3250 pod mixer soundcrafta (dobra firma) to zauwazam wyrazna roznice na korzysc 3250.Czyli tym wypadku co to powoduje???Przejsciowka???Raczej bardzo w to watpie bo na oko widac iz przejscowka jest bardzo dobra(grubszy kabel) jesli bys nie wiedzial czemu słuzy grubszy kabel zapraszam na forum elektrody lub estradowiec.Takze prosze nie kombinuj bo po tresci twoich postów widac ze kombinujesz azeby wyjsc na swoje.Kolego mam jedna sprawe....Uszanuj wiedze innych i inna słuszna sprawe.Wiem ze to trudne dla kogos kto zawsze mial racje ale.....
Naprawde w tym temacie nie wygrasz ze mna bo doslownie zjadlem zeby na tym.Pozdro |
|
|
|
|
 |
|
Moderator -=' LES!O '=-
|
Wysłany: 24 Marzec 2008, 20:17
|
|
|
Podobny jesteś do kolegi którego brat do samochodu wstawił sobie głośnik 500W bo mu zależy na jakości... poszpanuj jeszcze jakimiś nazwami firm... podepnij telewizor do n95 i powiedz, że masz większy wyświetlacz niż każdy inny telefon... bo tyle z Twojej wypowiedzi wynika.
Bez odbioru. |
|
|
|
|
 |
|
maniek6600 [Usunięty]
|
Wysłany: 24 Marzec 2008, 20:24
|
|
|
He he...Nie masz nic na swoje usprawiedliwienie.Jesli cie interesuje to dysponuje 2 wzmacniaczami firmy ADS model Lx 1400 i PLX 2400.Wyszukaj w necie.Glosniki to Beyma 18G50 4 sztuki jako basy.Rowniez wyszukaj w internecie.Reszty nie bede zdradzal bo to nie forum o tym.A po twojej odpowiedzi widac iz nie masz wiecej nic do zarzucenia w zwiazku z czym starasz sie obrazic mnie i wytyknac iz nie mam racjii.A roznica pomiedzy glosnikami samochodowymi a estradowymi jest tak wielka jak misto Warszawa do miasta Ciechocinek.
Panie moderatorze nie tedy droga.Moderator nie jest od tego aby wyrazac swoja wyzszosc ale aby uzyskac czystosc i porzadek na forum.Takze prosze zastanow sie i nie osmieszaj sie...Pozdrawiam |
|
| |
|
|
|
 |
|
Moderator -=' LES!O '=-
|
Wysłany: 24 Marzec 2008, 20:25
|
|
|
No pochwalił się... zatem:
Koniec offtopicu! Każda kolejna osoba pisząca o niczym dostaje ostrzeżenie! |
|
|
|
|
|
 |
|
maniek6600 [Usunięty]
|
Wysłany: 24 Marzec 2008, 20:45
|
|
|
Sam siebie pograzyles.......Przepraszam ze w tym temacie mam wieksza wiedze.Wcale mi to nie imponuje.Ty napewno masz wieksza wiedze w innym temacie.Takze bez obrazy.Pozdrawiam
A jestem sam ciekaw jak bedzie sie prezentowala Nokia N91.Jak kolega dostanie to napisze. |
|
|
|
|
 |
|
Moderator Fastina lente.
|
Wysłany: 24 Marzec 2008, 20:51
|
|
|
Umiesz czytać?
Widzisz co jest napisane na tej tabliczce u góry?
Już Ci wcześniej miałem dać warna, za to głupie pisanie. To teraz masz. I nie chcę tu już widzieć posta niezwiązanego z tematem.
EDIT
Możesz pisać tu kolejne posty i tak je będę usuwał, a za każdego dostaniesz warna. Ja jestem cierpliwy. Jakieś obiekcje do mojej osoby to pisz na PW, a nie forum zaśmiecasz. Jestem pełen szacunku dla Twojej wiedzy. |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 24 Marzec 2008, 21:31
|
|
|
Modek nie umie przegrac i przyznac sie do winy więc daje warny...
A ja tak mówiłem
jesli naprawde zalezy Ci na Wi-Fi to proponuje e61.
QWERTY, duzy wyswietlacz, wifi... a za te same pieniądze
LNG: Posty mają być na temat (całe). |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
Wiek: 17 Dołączył: 04 Kwi 2008 Posty: 21 Postawił 6 piw(a)
|
Wysłany: 30 Kwiecień 2008, 19:49
|
|
|
Szczerze mówiąc, to nie dowiedziałem się nic ciekawego z tego tematu...
Czy warto zamienić N70 na przedmiot z linku powyżej? Chodzi mi głównie o muzykę, a naczytałem się dość dużo pozytywów o N91, więc mnie kusi, żeby ją kupić. Proszę o opinie ludzi, którzy słuchali dźwięk w N70 i N91 na tych samych słuchawkach (co bodajże teskelesio wspomniał).
P.S.: N70 słuchałem przez adapter AD-49, na słuchawkach EP-630, głównie w programie LCG Jukebox, bo "zwykły" troszkę za ubogi...
///EDIT///
Dzięki za wyczerpujące odpowiedzi. Na szczęście przemyślałem zmianę telefonu i zostanę przy poczciwej N70. A pieniądze, które chciałem przeznaczyć na telefon, wydam na głośniki. Dokładniej na Eltax Concept 400, chyba będę się z nich cieszył bardziej niż z N91, choć nie wykluczam, że jak się dorobię, to może jednak zmianę zrobię. |
|
|
|
|
 |
|
|