|
|
| Autor |
Wiadomość |
|
maniek6600 [Usunięty]
Status: Offline
|
Wysłany: 23 Marzec 2008, 12:47 N70 vs N91
|
|
|
| Witajcie.A wiec chciałbym poznać wasze zdanie na ten temat.N91 rożni się nowszym symbianem.wifi,i dyskiem 4gb.Ale n70 jest ładniejsza (co kto lubi) i ma druga kamerkę (chociaż bardzo mało używana).Pozdrawiam i czekam na wasze zdanie. |
|
|
|
|
 |
AdSense
Status: Online
|
|
|
|
 |
|
Trochę napisał
|
Wysłany: 23 Marzec 2008, 12:54
|
|
|
Też zastanawiam się nad zamianą swojej poczciwej N70 na N91 To jest bardzo trudny wybór. N91 ma Symbiana v3 ale przez wyświetlacz 176x208 będzie cięzko z dostępnościa aplikacji Choć z drugiej strony zachęca mnie Wi-Fi i oryginalny design. |
|
|
|
|
 |
|
maniek6600 [Usunięty]
|
Wysłany: 23 Marzec 2008, 13:41
|
|
|
| Wiesz aplikacje nie zaleza od wyswietlacza ,chyba ze tematy i gry.Ale z drugiej strony chyba bedzie ciezko wymienic 70 na 91 bez doplaty.Tak ogladalem na allegro i n91 jest drozsza.A N70 jest juz łatwo dostepnym telefonem i na allegro jest duuuzo wiecej jego.Pozdrawiam |
|
|
|
|
 |
|
Trochę napisał
Wiek: 16 Dołączył: 01 Gru 2007 Posty: 71 Postawił 27 piw(a)
|
Wysłany: 23 Marzec 2008, 21:06
|
|
|
| Ja zmieniłbym, jakby 3310 miała kolorowy wyświetlacz i WiFi to też zmieniłbym. WiFi to super sprawa. |
|
|
|
|
 |
|
Moderator -=' LES!O '=-
|
Wysłany: 24 Marzec 2008, 09:49
|
|
|
| Misiakr napisał/a: | | Ja zmieniłbym, jakby 3310 miała kolorowy wyświetlacz i WiFi to też zmieniłbym. WiFi to super sprawa. |
Co za durne porównanie...
- po pierwsze nie w temacie, co ma 3310 do wspomnianych telefonów
- jakby 3310 miała kolorowy wyświetlacz i WiFi to nie byłaby 3310
Zastanów się co piszesz, bo Twój post jest na pograniczu wnoszenia coś do dyskusji... |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
Wiek: 97 Dołączył: 30 Sty 2008 Posty: 15 Postawił 1 piw(a)
|
Wysłany: 24 Marzec 2008, 10:49
|
|
|
n91 ma super jakosć dźwięku no i dosyć duża pamięc.
Głownie ten tel dla tych co słuchają muzy |
|
|
|
|
 |
|
Moderator -=' LES!O '=-
|
Wysłany: 24 Marzec 2008, 10:52
|
|
|
| Nie pisz o jakości dźwięku jak nie masz pojęcia co to jest... |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
Wiek: 97 Dołączył: 30 Sty 2008 Posty: 15 Postawił 1 piw(a)
|
|
|
|
 |
|
Moderator -=' LES!O '=-
|
Wysłany: 24 Marzec 2008, 11:06
|
|
|
Jasne... pisanie bzdur o powalającej jakości (porównywanie do bajki) z formatu mp3 z urządzenia przenośnego (nie będę się rozpisywał bo już pisałem)...
A artykuł pisał ktoś kto koniecznie chciał dowartościować siebie i usprawiedliwić wydane pieniądze... ale jakby kolesiowi zrobić ślepy test (na takich samych słuchawkach) to z pewnością nie odróżniłby n91 od odtwarzacza mp3 z allegro za 20zł. Do tego tą recenzję pisał ktoś kto ledwo kupił telefon i to jego pierwszy symbian co już się rozpływa i nie widzi nic lepszego niż telefon który on ma. |
|
|
|
|
 |
|
Do przodu :)
|
Wysłany: 24 Marzec 2008, 11:14
|
|
|
| słyszałem ze telefony z wbudowanym dyskiem twardym sprawiają więcej problemów, bateria zapewne trzyma bardzo słabo, pozatym ta klawiatura nie wydaje mi sie zeby była wygodna małe przyciski pod tym grubym pancerzem z przyciskami od playera, w sumie to z tego co sie czyta i słyszy to nokia n91 nie zbiera zbyt pochlebnych opinii na swoj temat |
|
|
|
|
 |
|
maniek6600 [Usunięty]
|
Wysłany: 24 Marzec 2008, 13:23
|
|
|
Tez czytalem te testy.Ale jesli chodzi o porownanie 3250 wzgledem muzyki do N70 to 70 niestety ale przegrywa.Telefon duzo lepiej gra i na sluchawkach i na glosniku (ba gra lepiej od mojej 95).Co do N91 to nie wiem.Kolega sie własnie zamienil i po swietach ma przyjsc dopiero.Pozdrawiam
P.S Teskelesio chyba za bardzo jestes zakochany w N70 i nie dostrzegasz innych telefonów.A po drugie dlaczego piszesz tak na ten test??Znasz tego goscia ze piszesz iz nie mial nigdy tel z symbianem??A 3250 nie ma smbiana??Kolego troszke zrozumienia dla innych.Inni nie musza miec takliego samego zdania jak ty.Pozdrawiam |
|
|
|
|
 |
|
Moderator -=' LES!O '=-
|
Wysłany: 24 Marzec 2008, 13:38
|
|
|
| maniek6600 napisał/a: | | P.S Teskelesio chyba za bardzo jestes zakochany w N70 i nie dostrzegasz innych telefonów.A po drugie dlaczego piszesz tak na ten test??Znasz tego goscia ze piszesz iz nie mial nigdy tel z symbianem??A 3250 nie ma smbiana??Kolego troszke zrozumienia dla innych.Inni nie musza miec takliego samego zdania jak ty.Pozdrawiam |
Czytaj ze zrozumieniem... sam koleś napisał ze to jego pierwszy symbian.
Zauważ też, że nie wychwalam n70 tylko prostuję sprawę "jakości" muzyki na urządzeniach przenośnych i telefonach (czyli n70 też)... jestem w 95% przekonany że Ci wszyscy "testerzy muzyczności" i "chwalcy jakości na urządzeniach przenośnych" nie byli by w stanie odróżnić czy gra n70, czy n91, czy n95 czy nawet 5510 albo zwykłego odtwarzacza za 20 zł... to są odtwarzacze softwareowe i nie ma między nimi większych różnic technologicznych (tym bardziej że wszytko rozbija się o format mp3, ten sam kodek lame mp3 i takie same procesy dźwiękowe).
To co słyszysz Ty czy inni to głównie zależy od jakości pliku mp3 i słuchawek... pomijając już warunki w jakich się słucha.
///
No dobra 3250 to jednak Symbian... tylko ciekawe w takim razie czemu koleś symbianem się tak podnieca... |
|
|
|
|
 |
|
maniek6600 [Usunięty]
|
Wysłany: 24 Marzec 2008, 13:47
|
|
|
W pewnym stopniu masz racje,ale nie do konca.Slyszałes kiedys muzyke przez zewnetrzny głosnik w 3250???Ja tak i dlatego tak pisze.Po drugie slyaszles muzyke w słuchawkach standartowych Noki w 3 telefonach :3250,N70,N95 ja tak i smiem twierdzic dlaczego autor tak twierdzi.Jesli ty twierdzisz ze nie ma roznicy to zapraszam lub do komisu niech ci wgraja jeden utwor mp3 do tych 3 telefonow i zobaczysz iz nokia 3250 przebija na glowe i jakoscia i glosnoscia....To moze mi napiszesz dlaczego tak sie dzieje??Zaznaczam iz jest to jedna i taka piosenka w 3 telefonach.....Odtwarzacz oczywiscie standartowy,korektory na flat,właczone rozszerzenie stero i głosnosc,natomist wyłaczone echo.Pozdrawiam
P.S na co dzien jestem akustykiem,nagłasniam dyskoteki,18-nastki,poprawiny itp.I na jakość dzwieku jestem uczulony.
A i zapomnialem jeszcze napisac iz dzwiek ze wszystkich telefonow byl porownywany z odtwarzaczem Creative ZEN. |
|
|
|
|
 |
|
Moderator -=' LES!O '=-
|
Wysłany: 24 Marzec 2008, 13:58
|
|
|
Głośność nie ma nic wspólnego z jakością... więc to sobie darujmy. Ale żeby ocenić jakoś wszytkie muszą być ustawione na ten sam poziom (nie kreski tylko taki sam poziom amplitudy sygnału).
I przez te same (nie takie same tylko te same) słuchawki... problemem mogą być adaptery i przelotki.
A skoro jesteś akustykiem i jesteś wyczulony na jakość... to jak możesz mówić o dobrej jakości w urządzeniach przenośnych... to służy do słuchania utworów a nie słuchania muzyki.
A głośnik to zupełnie inna sprawa, bo w różnych telefonach różne buzery wstawiają i faktycznie różnica w ich brzmieniu potrafi być spora... wynikająca także z ułożenia i umiejscowienia, przestrzeni oraz obudowy... |
|
|
|
|
 |
|
maniek6600 [Usunięty]
|
Wysłany: 24 Marzec 2008, 14:03
|
|
|
A wiesz iz przy wiekszej głosnosci wzrasta stosunek szumów????/I dlatego głosnosc ma znaczenie.To jest tak jakby na moim sprzecie nie mogl zrobic głosniej bo bedzie zle ale dobry sprzet zalezy od tego azeby kazda amplitude zagral.Najbardziej chodzi tutaj oczestoliwosci rowne niskiemu poziomowi ludzkiego sluchu czyli okolo 25 hz.A co do gornej granicy to prawdopodobnie nie rozroznisz czestoliwosci 14 kilo od 19 kilo.Pozdrawiam
A co do tego iz jestem akustykiem.Ten poziom wystarcza.A to mialo sluzyc porownaniu odtwarzaczy mp3 z jakoscia z telefonu.I nie odbiegaja one az tak daleko jak ty to sadzisz.Ale jest znaczaca roznica w jakosci danego telefonu. |
|
|
|
|
 |
|
|