|
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Nowy albo niemowa
Status: Offline
|
Wysłany: 27 Grudzień 2007, 22:23 n70 vs.n70ME
|
|
|
| Prośbe mam abyście pomogli mi dociec czym rozni sie zwylka n70 od n70ME?? |
|
|
|
|
 |
AdSense
Status: Online
|
|
|
|
 |
|
Trochę napisał
|
Wysłany: 27 Grudzień 2007, 22:27
|
|
|
| Kamillo2, wystarczy poszukac na forum, duzo bylo takich tematow. Praktycznie niczym, masz wgrany inny motyw, odtwarzacz |
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): kamillo2 |
 |
|
Moderator -=' LES!O '=-
|
Wysłany: 27 Grudzień 2007, 22:41
|
|
|
| Od razu powinien być warn... dziś o tym nawet pisałem, SZUKAJ !!! |
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 27 Grudzień 2007, 22:55
|
|
|
Ja też zastanawiam się nad mianą softu , tylko nie wiem czy me czy zwykły. Czytałem na forum, ale nie wiem który soft bardziej się zachowuje stabilniej, i który jest lepszy na wideo, me czy zwykły, każdy jedynie pisze że to samo, ale gdzieś mi się obiło o uszy że me gorszy do aparatu, a lepszy do odtwarzania
Pozdro |
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 27 Grudzień 2007, 22:59
|
|
|
| ok dzieki za odpowiedz wszystkim stawiam po piwie.Prosze o zamkniecie tematu |
|
|
|
|
 |
|
Trochę napisał
|
Wysłany: 1 Styczeń 2008, 13:12
|
|
|
| Jeżeli masz zwykły n70 i zmienisz na ME to aparat ci się nie pogorszy, ale muzykę lepiej odtwarzać będzie tylko stracisz gwarancję (jeśli ją masz) |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 4 Styczeń 2008, 22:23
|
|
|
| Czy jest to prawda co pisze asato????? |
|
|
|
|
 |
|
Coraz lepiej
|
Wysłany: 4 Styczeń 2008, 22:28
|
|
|
| tak prawda oile mu chodziało z zmienienie softa na ME z normalnej enki |
|
|
|
|
 |
|
Moderator -=' LES!O '=-
|
Wysłany: 4 Styczeń 2008, 22:29
|
|
|
Jak znowu różnica w odtwarzaniu muzyki ?? Co za bzdury... ten sam odtwarzacz, te same kodeki... bzdura. Jakość zdjęć się nie zmieni.
Gwarancji może Ci nie uznać serwis jeżeli odkryje że masz inny Product Code, ale może Ci nie uznać. Nie jest to jednoznaczne z utratą gwarancji... jeżeli tylko dasz radę przywrócić oryginalny Product Code to nie będzie problemu.
Moim zdaniem nie warto zmieniać softu zwykłego na ME... |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 5 Styczeń 2008, 09:10
|
|
|
W taki razie podjąłem decyzje, wybieram soft zwyczajnej enki.
Dzięki i pozdro |
|
|
|
|
 |
|
Rozkręca się
|
Wysłany: 5 Styczeń 2008, 17:45
|
|
|
| teskelesio napisał/a: | Jak znowu różnica w odtwarzaniu muzyki ?? Co za bzdury... ten sam odtwarzacz, te same kodeki... bzdura. Jakość zdjęć się nie zmieni.
|
dokladnie ;/ kazdy gada ze odwatrzacz inny ma po wgraniu... jakos wgralem i mam ten sam:| |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 7 Styczeń 2008, 21:47
|
|
|
No dobrze ok ale pozatym ze n70me rozni sie od zwylkej n70 wygladem tzn motywem innym i lekko zmodyfikowanym zestawem z jakim jest sprzedawana bo ma lepsze sluchawki podobno a jak jest z jego technicznymi zaletami gdzies wyczytalem ze podobno me ma lepsze wzmacniacze muzyczne??
A i jeszcze jedno pytanie czy jest mozliwosc porownania n70 do nokii 5700 czy 5700 nie dorasta jej do piet pomimo ze ma wyzszej wersji symbiana?? |
|
|
|
|
 |
|
Moderator -=' LES!O '=-
|
Wysłany: 7 Styczeń 2008, 22:07
|
|
|
Jakie wzmacniacze ??
Co za bzdury, w żadnym telefonie nie ma żadnych wzmacniaczy a generator audio w telefonie to głownie soft i poziomem dźwięku sterujesz softwareowo... nie ma tam absolutnie żadnych wzmacniaczy (w rozumieniu końcówki mocy audio). |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 8 Styczeń 2008, 20:13
|
|
|
No to poprostu na jakims z for wypowiadal sie gosc ktory niezbyt sie zna na telefonach, że niby w tej noki n70 ME są lepszej jakości wzmacniacze muzyki.Pozdrawiam:)
Być może ze chodzilo mu tu o końcówke mocy |
|
|
|
|
 |
|
Moderator -=' LES!O '=-
|
Wysłany: 9 Styczeń 2008, 01:03
|
|
|
Wzmacniacz audio:
|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! ||
To jest całe urządzenie, cała pucha z pokrętłami, wejściami, wyjściami itp... to co widać w sklepach... tego zdecydowanie nie ma w telefonie i jest absolutną bzdurą że w ogóle może być.
Końcówka mocy:
|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! ||
To element wzmacniacza, który odpowiada za "wzmacnianie" sygnału audio, układ scalony który schowany jest pod obudową... układ taki zazwyczaj wymaga pasywnego chłodzenia (wystarczają odpowiednio duże radiatory) ze względy na wydzielaną ilość ciepła, układ taki potrzebuje znacznie więcej mocy niż jest w stanie zapewnić bateria telefonu. Ze względu na pobór mocy, gabaryty i ilość wydzielanego ciepła, układu takiego również nie można wstawić do telefonu.
To co w telefonie powoduje zmianę "głośności" to napisany program do cyfrowej regulacji amplitudy dźwięku (to samo co można zrobić w programach audacity, CoolEdit, AdobeAudition...).
Muszę Cię zmartwić pewnie ale wzmacniacza to Ty nawet w komputerze nie masz... karta dźwiękowa jest jedynie zaawansowanym przetwornikiem audio sygnału cyfrowego na analogowy (w oprogramowaniu tego przetwornika jest również softwaerowa obsługa głośności - podobnie jak w telefonie).
Dźwiękiem N70 i N70ME nie mają prawa się różnić... za różnice słyszalną może odpowiadać jakość słuchawek lub samego utworu. |
|
|
|
|
 |
|
|