Forum Nokii N70 Strona Główna
•  FAQ  •  SZUKAJ  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  RSS  • 

Ogłoszenie 

Dyskusja o zbiórce.

Poprzedni temat :: Następny temat
N73
Autor Wiadomość
Coraz lepiej

Piwa: 32/12

Status: Offline

Wysłany: 31 Styczeń 2008, 22:55   N73

Witam!
Uzytkuje N70, ale szczerze powiem, że nie dokońca mnie zadowala. Daltego zastanawiam się nad kupnem N73. Co powiecie mi nt tego fonu? Nie chcę suchych info, chcę opinie użytkowników, ludzi, którzy mają/mieli stycznośc z tym telefonem.

Ile trzyma mniej wiecej bateria?
Jak jest z dzoystickiem? Awaryjny, psuje sie?
Czy odtwarza w stereo z glosnika/głosnikow wbudowanych?
To już Symbian 3rd czy 2? Bo już się pogubiłem i mało się orientuje już ;) Jeśli 3rd to jak jest z dostępnoscia aplikacji?

Proszę o wyrażanie swoich opinii ;)

pozdrav.
Postaw piwo autorowi tego posta

AdSense

Status: Online

Moderator
VeganPower

Piwa: 27/8

Wysłany: 31 Styczeń 2008, 23:01   

Jedyne co mogę Ci powiedzieć to to że n73 ma symbiana 3rd.

Administrator
Astral wanderer

Piwa: 270/11

Wysłany: 31 Styczeń 2008, 23:13   

Osobiście fona nie mam, ale często bawię się N73 kolegi.
Cytat:
Jak jest z dzoystickiem? Awaryjny, psuje sie?
Jak dla mnie troszkę porażka - strasznie uciążliwy - albo ja mam za duże łapy ;)
Co od baterii i reszty to postaram się zorientować. Jeśli chodzi o to co mi się podoba to nawet ładny design i nareszcie normalna, nieskrzypiąca zasłona aparatu (który tak przy okazji robi o niebo lepsze zdjęcia niż ten w N70).

Do przodu :)

Piwa: 150/16

Wysłany: 31 Styczeń 2008, 23:37   

Ja mam N73 ME od 6 dni więc mogę trochę napisać ;)

1.Telefon chodzi o niebo lepiej niż N70 (chodzi mi o szybkość) ale ma mniej ramu
2.Procesor Duo 220Mhz,N70 ma też 200MHz ale Single ;)
3.Klapka od aparatu lata na wszystkie strony (przynajmniej w moim modelu) joystick tak samo,ale tylko nakładka,sam joy się przyjemnie użytkuje,ale joy jest plastikowy i jak się ma śliskie palce to ciężko jest nim ruszyć :/
4.Telefon ma Podczerwień i Bluetoth,boski ogromny wyświetlacz i układ klawiatury taki jak w N70 :)
5.Aparat robi genialne fotki,szczególnie w trybie makro,nawet nie ma sensu porównywanie do n70 ;)
6.Pracuje na Symbianie 9.1,aplikacji jest bardzo dużo i o wiele lepszych niż na N70 :) do tego będzie możliwość grania w gry z Next N-Gage :)
7.Muzyka z głośników (bo N73 posiada dwa,jeden u góry telefonu i jeden w dolnej części) jest zaje...sta aż się sam zdziwiłem jak usłyszałem jak gra N73,jest też możliwość ustawienia dzwonków 3D :) i oczywiście gra stereo ;)

Osobiście gorąco Ci polecam ten telefon,nie pomyśl sobie że specjalnie go zachwalam bo go mam czy coś w tym stylu,telefon jest na prawdę godny polecenia :) długo go nie zmienię ;) Pozdro

Ciągle przyspiesza

Piwa: 17/7

Wysłany: 1 Luty 2008, 09:41   

1. Bateria przy moim korzystaniu klika sms dziennie, internet, gadu-gadu, rozmowa, mp3 trzyma 2dni. Z ciekawości kiedyś sprawdziłem ile trzyma bateria, gdy telefonu nie dotykałem - trzymała 4,5 dnia. Jest to podobny czas do n70, tylko tyle, że n70 ma mniejszy wyświetlacz i mniejszego procka, więc powinna trzymać dłużej...
2. Co do głośników jakość bez porównania, nawet lepsze od serii walkmen sony ericssona. Na górze głośniki są dwa, gdzie jeden odpowiada za niskie tony(tzw. Subwoofer), a drugi oraz ten na dole za wysokie.
3. Aparat nie ma sensu porównywać to jak czarne i białe. Mogę jedynie powiedzieć, że przy dobrych warunkach świetlnych robi zdjęcia lepsze od sławnego K800i, natomiast w nocy lepszy K800i z powodu lepszej lampy.
4. Aplikacje racja jest dużo, ale wiele z nich nie ma codziennego zastosowania, ale że jest to symbian 3rd, cały czas pojawiają się nowe. Jedyną wadą(nie dla wszystkich), jest podpisywanie certyfikatów. Dzisiaj wrzuciłem poradnik do podpisywania aplikacji, ponieważ miała być na forum o n73, ale forum z pewnych powodów nie zostanie otwarte(bynajmniej na razie). W razie czego jestemgotowy do pomocy.

Napisz jeszcze co chciałbyś wiedzieć to postaram Ci się wytłumaczyć.

Coraz lepiej

Wysłany: 1 Luty 2008, 17:33   

PESO napisał/a:
(tzw. Subwoofer)

Pozostań przy mówieniu o niskich tonach ;) żeby był sub to musi tez być odpowiednia obudowa :P

radi i PESO dziękuję za dodkładne opisy ;)

radi Twoja wypowiedz na temat dzoya znam, a Ty PESO co napiszesz o korzystaniu z tego dzoya?

pozdrav i jeszcze raz thx :P

Trochę napisał

Piwa: 2/2

Wysłany: 2 Luty 2008, 23:02   

Ja swoją N73 ME nabyłem 2 m-ce temu i wtedy miała około 4 miechów. I tak:
1. Wyświetlacz po prostu bomba, N70 to przy nim prehistoria z czasów 6600
2. Dżojstik - chyba najsłabszy punkt tego telefonu... ale oczywiście jak się nie ma co się lubi (rozwiązanie klawiszy sterujących z N70) to się lubi co się ma :)
3. Obudowa - o niebo lepsza niż w N70, w moim przypadku klapka aparatu chodzi beż najmniejszych luzów
4 Prędkość - po wgraniu najnowszego safta telefon chodzi jak burza
5. Bateria - podobnie jak w n70 czyli beż większych rewelacji
6. Aplikacje - jak dla mnie v3 boje na głowę v2 chociażby taką aplikacją jak emTube (odtwarzanie filmów z YouTube na bezpośrednio na telefonie i odtwarzanie filmów flv z poziomu telefonu :)
Bierz N73 i na pewno nie będziesz żałował :)

Ciągle przyspiesza

Wysłany: 3 Luty 2008, 10:22   

Dżojstick:

- Dla kogoś z wielkimi palcami odradzam, ja sobie ledwo daję radę a palcy nie mam dużych
- Dużo lepszy jest dżojstick w E50, bo jest w takim dołku i łatwiej nim sterować
- Nieustanne wrażenie, że zaraz odpadnie(straszne luzy)
- W poprzedniej N73(używana rok), dżojstick lekko się przycinał, ale NOKIA przyjmuje takie rzeczy na gwarancję

Osobiście, jeśli kupujesz nową to bierz i się nie wachaj, ale jeśli używaną to postaraj się obejrzeć dżojstick, czy się zacina, czy nie. Nie bierz telefonu z anglii, może są niższe ceny, krótsza gwarancja, może zdarzyć się, że gwarancja będzie 24m, ale nie respektowana w NOKII i najważniejsze póżniej odsprzedaż trudniejsza

Coraz lepiej

Wysłany: 3 Luty 2008, 20:30   

PESO napisał/a:
Dla kogoś z wielkimi palcami odradzam, ja sobie ledwo daję radę a palcy nie mam dużych

No to peszek, bo raczej mam duże palce :?
No ale jeszcze spróbuje dobrze przyjrzeć się temu tematowi.

Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam.

maniek6600
[Usunięty]

Wysłany: 6 Luty 2008, 22:08   

Fakt mialem N73 i bylem mega zadowolony.CO do subwofera to sie koledze pomylilo ale tak czy tak ladnie gra no i do tego te fajne dzwieki 3D.Klapka od aparatu mi nie latala.Naprawde moge z czystym srcem polecic.Mialem i nie zalowalem.

Ciągle przyspiesza

Wysłany: 8 Luty 2008, 15:55   

Wilek może warto się zastanowić i dołożyć 100, 150 i kupić N81? Klawisze super, wygodne i funkconalne. Slider podobno najlepszy jaki Nokia do tej pory opracowała.

Coraz lepiej

Wysłany: 17 Luty 2008, 17:27   

PESO niestety wcale mi sie nie podoba, kojarzy mi się z tym LG Choco...

Do przodu :)

Piwa: 23/1

Wysłany: 18 Luty 2008, 11:36   

a ja powiem ze trzeba uwazac w tym telefonie na wyswietlacz kolega miał go w kieszeni w spodniach i jakos niefartownie nacisnął, wcale nie jakos specjalnie mocno i 262000 kolorów sie ulało razem z 76800 pixelami :P i naprawa go wyniosła 250zł w serwisie nokii

maniek6600
[Usunięty]

Wysłany: 18 Luty 2008, 16:49   

A to cos nie uwierze bo Nokia N73 ma szybke zabezpieczajaca wyswietlacz i predzej N95 by sie cos takiego stało niz w N73.Mam N95 i wyswietlacz nie jest niczym zabezpieczony.Co innego N73 poniewaz posiada szybke przed wyswietlaczem.Pozdrawiam

Administrator
Astral wanderer

Piwa: 270/11

Wysłany: 18 Luty 2008, 19:04   

folekkutno napisał/a:
i naprawa go wyniosła 250zł w serwisie nokii
to nieźle go naliczyli zważywszy, że kolega w N95 za 100zł dostał nowy wyświetlacz+montaż :roll:

Odpowiedz do tematu