Zamknięty przez: teskelesio 6 Luty 2008, 16:53 |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Coraz lepiej
Status: Offline
|
Wysłany: 6 Luty 2008, 12:52
|
|
|
| maniek6600 napisał/a: | | To dlaczego wy tak go zachwalacie???? |
Bo umiemy dostrzec zalety telefonu z symbianem |
|
|
|
|
 |
AdSense
Status: Online
|
|
|
|
 |
|
Moderator -=' LES!O '=-
|
Wysłany: 6 Luty 2008, 12:54
|
|
|
maniek6600
N70 to jest smartphone, półka telefonów zaawansowanych multimedialnych - i dla takiej grupy docelowej został wyprodukowany, nikt nie karze nikomu kupować tego telefonu do smsowania i dzwonienia (od tego są inne telefony chociażby nokia 1600).
Decydując się na n70 musisz być świadom że bierzesz mały komputerek (telefon, sms, mms + muzyka, filmy, aparat, nawigacja, e-booki, gry - n-gage, internet, email, dokumenty, arkusze kalkulacyjne, walkie talkie... i co tylko jeszcze da się radę na symbiana wymyślić).
Ja z tego wszystkiego nie korzystam, ale przynajmniej z części i mi się to podoba.
Jest multum telefonów do wyboru z różnymi możliwościami i n70 nie jest jedyna:
telefon, sms (MMS już prawie we wszystkich) + np:
- monochromatyczny wyświetlacz/kolorowy wyświetlacz
- dzwonki mono / poli / true
- tylko platforma telefoniczna / java / symbian / WinowsMobile / Linux / iPhone
- aparat / 2 aparaty / kamera
- gsm / UMTS / EDGE / HSDPA
- obsługa kart pamięci
...
Jak ktoś decyduje się na telefon to chyba zastanawia się co chce, a nie tak jak twoi koledzy najpierw wezmą a potem się zastanawiają.
Faktem jest że N70 to nie jest telefon dla każdego... a dla tych którzy potrafią go poskromić i wykorzystać jago możliwości (wtedy daje więcej satysfakcji)... na pewno nie dla tych którzy tylko dzwonią i smsują (jak twoi koledzy)... tacy to nawet javy w telefonie nie potrzebują więc o czym mowa, tylko trzeba było myśleć przed zakupem... |
|
|
|
|
 |
|
Trochę napisał
|
Wysłany: 6 Luty 2008, 13:10
|
|
|
| teskelesio napisał/a: | | trzeba było myśleć przed zakupem... |
maniek6600 - myślę że to się tyczy również Ciebie, nie tylko Twoich kolegów.
Popieram Lesia w 100% |
|
|
|
|
 |
|
maniek6600 [Usunięty]
|
Wysłany: 6 Luty 2008, 15:31
|
|
|
A co myslisz ze ja nie myslalem???Kupilem ten telefon i jestem z niego zadowolony ,ale bylbym bardziej gdyby nie mial symbina.Za wolny jak dla mnie,ale w porownaniu do waszych duzo szybszy i dlatego zdecydowalem sie na taki a nie inny.Pozdrawiam
A poza tym dlaczego myslec przed zakupem???Czy uwazasz ze ludzie ktorzy uzywaja telefonu do dzwonienia dajmy na to biznesmeni kupia Nokie 1600???Bo mnie sie raczej wydaje ze nie.Przebywam w srodowisku lekarskim i bys sie zdziwl jakie telefony maja lekarze...A gdy mu sie zapytasz co to symbian w jego N93i to sie zapyta a co to takiego??I powiedz jemu ze niepotrzebie kupil taki telefon.Wysmieje cie i tyle.Pozdro |
|
|
|
|
 |
|
Moderator -=' LES!O '=-
|
Wysłany: 6 Luty 2008, 15:40
|
|
|
Gdyby nie miał symbiana to już nie byłby to taki telefon...
- filmy tylko 3gp, bez napisów
- gry tylko java
- aplikacje tylko java
- brak gps
- większe problemy z odtwarzaniem muzyki (póki co tylko kilka telefonów niesymbianowych daje możliwość odtwarzania muzyki w tle)
- brak aplikacji symbianowych dających właśnie tak duże możliwości
- brak systemu operacyjnego
Nie byłby to wtedy zaawansowany telefon multimedialny, a zwykły (przeciętny) telefon multimedialny.
Powiem Ci tak maniek6600, trzeba było sobie dobrze przemyśleć i kupić SE K800... miałbyś odrobinę tego co możesz mieć w n70, ale bez symbiana.
W temacie nie mówimy o snobach (jak wspomnieni lekarze i jakieś antytechnologicznii biznesmeni) bo to jest osobna bajka - im symbian nie przeszkadza, dzwonią i semsuja pomimo symbina i jego możliwości, nie narzekają.
Mówimy o Tobie, Twoich kolegach.... i ludziach którzy nie przemyśleli wpakowania się w symbiana i smartphone. |
|
|
|
|
 |
|
maniek6600 [Usunięty]
|
Wysłany: 6 Luty 2008, 15:50
|
|
|
| Ale ja nie mam Nokii N70!!.A widzisz tobie chodzi tylko i wylacznie o symbiana...O nic innego.Moja dziewczyna posiada Samsunga E840 i oczywiscie odtwarzanie muzyki w tle jest.Do tego dochodzi radio z RDS (ktorego jak wiadomo w naszych nokiach brakuje)A aplikacje...Podaj jakas aplikacje ktory przecietny uzytkownik chcialby miec a nie ma ze wzgledu ma brak symbina???Poza tym gry i aplikacje w Javie juz duzo nie odbiegaja od tych samych w symbinanie.Pozdro |
|
|
|
|
 |
|
Moderator Feel My Power : )
|
Wysłany: 6 Luty 2008, 16:02
|
|
|
Ja powiem tylko tyle że nie ma co dochodzić się z maniek6600.Kolega nie wie zapewne co to symbian i nie umie wykorzystać jego możliwości dlatego pisze tu takie bzdety.Popieram wszystkich którzy się "kłócą" z maniek6600.Koledzy i Ty zastanówcie się nad zakupem a nie później narzekacie na to że zamula albo coś innego.Przecież to symbian!I zastanów się co piszesz.
|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! || |
|
|
|
|
 |
|
Moderator -=' LES!O '=-
|
Wysłany: 6 Luty 2008, 16:05
|
|
|
| maniek6600 napisał/a: | | Podaj jakas aplikacje ktory przecietny uzytkownik chcialby miec a nie ma ze wzgledu ma brak symbina??? |
- przeglądarka internetowa która daje możliwość zapisywania plików na karcie, a klikając na zdjęcie mieć możliwość wysłania od razu go przez MMS
- filmy z napisami
- obróbka zrobionych zdjęć (kadrowanie, zmiana nasycenia, koloru)
- smart settings
- Full Screen Caller
- wszlkie nawigacje (Tom tomy i inne GPSy)
- menadżer plików dający możliwość przenosić pliki, zmieniać atrybuty (w ogóle dający pracować na normalnym systemie plików)
- smsplaner
- latarka (n70torch)
- filmy w formacie innym niż 3gp
- gry z ngage, gamboyów i innych emulatorów
A to dopiero podstawy... |
|
|
|
|
 |
|
maniek6600 [Usunięty]
|
Wysłany: 6 Luty 2008, 16:47
|
|
|
Polowa wymienionych programow jest bezsensowna w telefonach ale nie otym.Reszta tak jak piszesz jest dostepna w normalnych telefonach.Dajmy na to FullScrenCaller masz to standartowo w nokii 6280 i innych.Latarke w kazdym SE.Wydaje mi sie iz ta dyskusja nie ma sensu gdyz uwazasz iz symbian to wszystko.Ja tak nie uwazam i duzo ludzi rowniez.Pozdro
Kolego maly4hard telefonow z symbianem napewno wiecej od ciebie gdyz przewaznie co 2 miesiace zmieniam telefon.A zaczynałem od N7650,6600 itp.Obecnie mam telefon jaki mam i nie pisz ze nie wiem jak wykorzystac symbiana gdyz jak to robilem ty pewnie w piaskownicy sie bawiles.Pozdrawiam |
|
|
|
|
 |
|
Moderator -=' LES!O '=-
|
Wysłany: 6 Luty 2008, 16:53
|
|
|
| maniek6600 napisał/a: | | Kolego maly4hard telefonow z symbianem napewno wiecej od ciebie gdyz przewaznie co 2 miesiace zmieniam telefon.A zaczynałem od N7650,6600 itp.Obecnie mam telefon jaki mam i nie pisz ze nie wiem jak wykorzystac symbiana gdyz jak to robilem ty pewnie w piaskownicy sie bawiles.Pozdrawiam |
Takie żałosne rozgrywki to proszę prywatnie załatwiać (gg, PW) a nie na forum... Nie będzie tym razem ostrzeżenia bo zarzucisz, że złośliwie.
| maniek6600 napisał/a: | | Polowa wymienionych programow jest bezsensowna w telefonach ale nie otym.Reszta tak jak piszesz jest dostepna w normalnych telefonach.Dajmy na to FullScrenCaller masz to standartowo w nokii 6280 i innych.Latarke w kazdym SE.Wydaje mi sie iz ta dyskusja nie ma sensu gdyz uwazasz iz symbian to wszystko.Ja tak nie uwazam i duzo ludzi rowniez.Pozdro |
Z Tobą naprawdę nie ma o czym gadać... Ty naprawdę nie wiesz jak można wykorzystać symbiana... a zamiast używać argumentów i sensownej dyskusji zaczynasz się puszyć.
Zamykam żeby ostrzeżenia się nie posypały... |
|
|
|
|
 |
|
|