Forum Nokii N70 Strona Główna
•  FAQ  •  SZUKAJ  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  RSS  • 

Ogłoszenie 

Dyskusja o zbiórce.

Stan darowizn: 50,82/84,18zł (listopad)

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: teskelesio
6 Luty 2008, 16:53
Nokia N70 Vs. Nokia 6300
Autor Wiadomość
Coraz lepiej

Piwa: 12/18

Status: Offline

Wysłany: 6 Luty 2008, 12:52   

maniek6600 napisał/a:
To dlaczego wy tak go zachwalacie????

Bo umiemy dostrzec zalety telefonu z symbianem
Postaw piwo autorowi tego posta

AdSense

Status: Online

Moderator
-=' LES!O '=-

Piwa: 396/278

Wysłany: 6 Luty 2008, 12:54   

maniek6600
N70 to jest smartphone, półka telefonów zaawansowanych multimedialnych - i dla takiej grupy docelowej został wyprodukowany, nikt nie karze nikomu kupować tego telefonu do smsowania i dzwonienia (od tego są inne telefony chociażby nokia 1600).
Decydując się na n70 musisz być świadom że bierzesz mały komputerek (telefon, sms, mms + muzyka, filmy, aparat, nawigacja, e-booki, gry - n-gage, internet, email, dokumenty, arkusze kalkulacyjne, walkie talkie... i co tylko jeszcze da się radę na symbiana wymyślić).
Ja z tego wszystkiego nie korzystam, ale przynajmniej z części i mi się to podoba.

Jest multum telefonów do wyboru z różnymi możliwościami i n70 nie jest jedyna:
telefon, sms (MMS już prawie we wszystkich) + np:
- monochromatyczny wyświetlacz/kolorowy wyświetlacz
- dzwonki mono / poli / true
- tylko platforma telefoniczna / java / symbian / WinowsMobile / Linux / iPhone
- aparat / 2 aparaty / kamera
- gsm / UMTS / EDGE / HSDPA
- obsługa kart pamięci
...

Jak ktoś decyduje się na telefon to chyba zastanawia się co chce, a nie tak jak twoi koledzy najpierw wezmą a potem się zastanawiają.
Faktem jest że N70 to nie jest telefon dla każdego... a dla tych którzy potrafią go poskromić i wykorzystać jago możliwości (wtedy daje więcej satysfakcji)... na pewno nie dla tych którzy tylko dzwonią i smsują (jak twoi koledzy)... tacy to nawet javy w telefonie nie potrzebują więc o czym mowa, tylko trzeba było myśleć przed zakupem...

Trochę napisał

Piwa: 2/4

Wysłany: 6 Luty 2008, 13:10   

teskelesio napisał/a:
trzeba było myśleć przed zakupem...

maniek6600 - myślę że to się tyczy również Ciebie, nie tylko Twoich kolegów.

Popieram Lesia w 100% :cool:

maniek6600
[Usunięty]

Wysłany: 6 Luty 2008, 15:31   

A co myslisz ze ja nie myslalem???Kupilem ten telefon i jestem z niego zadowolony ,ale bylbym bardziej gdyby nie mial symbina.Za wolny jak dla mnie,ale w porownaniu do waszych duzo szybszy i dlatego zdecydowalem sie na taki a nie inny.Pozdrawiam

A poza tym dlaczego myslec przed zakupem???Czy uwazasz ze ludzie ktorzy uzywaja telefonu do dzwonienia dajmy na to biznesmeni kupia Nokie 1600???Bo mnie sie raczej wydaje ze nie.Przebywam w srodowisku lekarskim i bys sie zdziwl jakie telefony maja lekarze...A gdy mu sie zapytasz co to symbian w jego N93i to sie zapyta a co to takiego??I powiedz jemu ze niepotrzebie kupil taki telefon.Wysmieje cie i tyle.Pozdro

Moderator
-=' LES!O '=-

Wysłany: 6 Luty 2008, 15:40   

Gdyby nie miał symbiana to już nie byłby to taki telefon...
- filmy tylko 3gp, bez napisów
- gry tylko java
- aplikacje tylko java
- brak gps
- większe problemy z odtwarzaniem muzyki (póki co tylko kilka telefonów niesymbianowych daje możliwość odtwarzania muzyki w tle)
- brak aplikacji symbianowych dających właśnie tak duże możliwości
- brak systemu operacyjnego
Nie byłby to wtedy zaawansowany telefon multimedialny, a zwykły (przeciętny) telefon multimedialny.

Powiem Ci tak maniek6600, trzeba było sobie dobrze przemyśleć i kupić SE K800... miałbyś odrobinę tego co możesz mieć w n70, ale bez symbiana.

W temacie nie mówimy o snobach (jak wspomnieni lekarze i jakieś antytechnologicznii biznesmeni) bo to jest osobna bajka - im symbian nie przeszkadza, dzwonią i semsuja pomimo symbina i jego możliwości, nie narzekają.
Mówimy o Tobie, Twoich kolegach.... i ludziach którzy nie przemyśleli wpakowania się w symbiana i smartphone.

maniek6600
[Usunięty]

Wysłany: 6 Luty 2008, 15:50   

Ale ja nie mam Nokii N70!!.A widzisz tobie chodzi tylko i wylacznie o symbiana...O nic innego.Moja dziewczyna posiada Samsunga E840 i oczywiscie odtwarzanie muzyki w tle jest.Do tego dochodzi radio z RDS (ktorego jak wiadomo w naszych nokiach brakuje)A aplikacje...Podaj jakas aplikacje ktory przecietny uzytkownik chcialby miec a nie ma ze wzgledu ma brak symbina???Poza tym gry i aplikacje w Javie juz duzo nie odbiegaja od tych samych w symbinanie.Pozdro

Moderator
Feel My Power : )

Piwa: 79/3

Wysłany: 6 Luty 2008, 16:02   

Ja powiem tylko tyle że nie ma co dochodzić się z maniek6600.Kolega nie wie zapewne co to symbian i nie umie wykorzystać jego możliwości dlatego pisze tu takie bzdety.Popieram wszystkich którzy się "kłócą" z maniek6600.Koledzy i Ty zastanówcie się nad zakupem a nie później narzekacie na to że zamula albo coś innego.Przecież to symbian!I zastanów się co piszesz. || Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! || :|

Moderator
-=' LES!O '=-

Wysłany: 6 Luty 2008, 16:05   

maniek6600 napisał/a:
Podaj jakas aplikacje ktory przecietny uzytkownik chcialby miec a nie ma ze wzgledu ma brak symbina???

- przeglądarka internetowa która daje możliwość zapisywania plików na karcie, a klikając na zdjęcie mieć możliwość wysłania od razu go przez MMS
- filmy z napisami
- obróbka zrobionych zdjęć (kadrowanie, zmiana nasycenia, koloru)
- smart settings
- Full Screen Caller
- wszlkie nawigacje (Tom tomy i inne GPSy)
- menadżer plików dający możliwość przenosić pliki, zmieniać atrybuty (w ogóle dający pracować na normalnym systemie plików)
- smsplaner
- latarka (n70torch)
- filmy w formacie innym niż 3gp
- gry z ngage, gamboyów i innych emulatorów

A to dopiero podstawy...

maniek6600
[Usunięty]

Wysłany: 6 Luty 2008, 16:47   

Polowa wymienionych programow jest bezsensowna w telefonach ale nie otym.Reszta tak jak piszesz jest dostepna w normalnych telefonach.Dajmy na to FullScrenCaller masz to standartowo w nokii 6280 i innych.Latarke w kazdym SE.Wydaje mi sie iz ta dyskusja nie ma sensu gdyz uwazasz iz symbian to wszystko.Ja tak nie uwazam i duzo ludzi rowniez.Pozdro

Kolego maly4hard telefonow z symbianem napewno wiecej od ciebie gdyz przewaznie co 2 miesiace zmieniam telefon.A zaczynałem od N7650,6600 itp.Obecnie mam telefon jaki mam i nie pisz ze nie wiem jak wykorzystac symbiana gdyz jak to robilem ty pewnie w piaskownicy sie bawiles.Pozdrawiam

Moderator
-=' LES!O '=-

Wysłany: 6 Luty 2008, 16:53   

maniek6600 napisał/a:
Kolego maly4hard telefonow z symbianem napewno wiecej od ciebie gdyz przewaznie co 2 miesiace zmieniam telefon.A zaczynałem od N7650,6600 itp.Obecnie mam telefon jaki mam i nie pisz ze nie wiem jak wykorzystac symbiana gdyz jak to robilem ty pewnie w piaskownicy sie bawiles.Pozdrawiam

Takie żałosne rozgrywki to proszę prywatnie załatwiać (gg, PW) a nie na forum... Nie będzie tym razem ostrzeżenia bo zarzucisz, że złośliwie.

maniek6600 napisał/a:
Polowa wymienionych programow jest bezsensowna w telefonach ale nie otym.Reszta tak jak piszesz jest dostepna w normalnych telefonach.Dajmy na to FullScrenCaller masz to standartowo w nokii 6280 i innych.Latarke w kazdym SE.Wydaje mi sie iz ta dyskusja nie ma sensu gdyz uwazasz iz symbian to wszystko.Ja tak nie uwazam i duzo ludzi rowniez.Pozdro

Z Tobą naprawdę nie ma o czym gadać... Ty naprawdę nie wiesz jak można wykorzystać symbiana... a zamiast używać argumentów i sensownej dyskusji zaczynasz się puszyć.

Zamykam żeby ostrzeżenia się nie posypały...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi