|
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Nowy albo niemowa
Wiek: 31 Dołączył: 05 Sty 2008 Posty: 2 Postawił 1 piw(a)
Status: Offline
|
Wysłany: 7 Styczeń 2008, 11:59 Wady i zalety N70
|
|
|
Witam wszystkich userow,
jak zapewne wiekszosci uzytkownikow - moj pierwszy post jest pytaniem. W moim przypadku pytaniem zasadniczym - a mianowicie - czy da rade w miare esencjonalnie przedstawic wady i zalety telefonu N70 ?
Mam na mysli- jakosc wykonania samego aparatu, zywotnosc baterii, dostepnosc programow, itd.
Od razu zaznacze, ze "z wygladu" telefon wydaje mi sie bardzo sympatyczny,rowniez w kwestii rozmiaru aparatu, a ze pojawil sie w ofercie plusa wlasnie, to tym bardziej jeste, zaciekawiony. Co prawda nie potrzebuje jakiegos super ekstra wypasionego telefonu, ale milo by miec cos takiego wielofunkcyjnego.
Czytam w roznych miejscach jednak, ze ponoc bateria jest slaba, ze trzeba ciagle ladowac, ze symbian tez jest w starej wersji, ze w ogole telefon jest stary...
no i w sumie juz nie wiem. Np nokia 6310i tez jest starym telefonem- znacznie starszym, ale z drugiej strony wciaz pozostaje w czolowce.
tak wiec prosilbym o jakies podsumowanie, czy pomimo rzekomych wad warto sie porwac na ten aparat ?
pozdrawiam |
|
|
|
|
 |
AdSense
Status: Online
|
|
|
|
 |
|
Moderator -=' LES!O '=-
|
Wysłany: 7 Styczeń 2008, 12:06
|
|
|
Chyba wszytko jest już na forum napisane... nic tylko poczytać to co już jest. Podsumowania nie mają sensu bo tyle ile ludzi tyle opinii i nie ma co zaśmiecać forum tymi samymi tematami i problemami.
Jesteś zainteresowany to wysil się, sam poszukaj, sam poczytaj, idź do komisu i weź do łapki (co by wielkość sprawdzić bo tego Ci nikt nie opisze).
Nikt Ci nie napisze że masz kupić, bo to powinna być Twoja decyzja... a informacje które mogą Ci pomóc już są na forum, wystarczy tylko troszkę zaangażowania. |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 7 Styczeń 2008, 14:40
|
|
|
Ja jestem zadowolony z tego telefonu, nie będę wymieniał zalet bo ma ich bardzo dużo.
Jestem zadowolony również z video jakie kręci się tym komem.
Niestety jedną z wad która mnie denerwuje to brak makro w aparacie.
Poprzednio miałem se 750i i jednak makro jest bardzo przydatne. Ma zdjęcia na kompie i zdecydowanie bardziej podobają mi się zdjęcia z se niż te które teraz robię. Poczekam aż ceny spadną i poszukam czegoś innego z noki, już z nowszym symbianem. Ale na razie jest git
Pozdro |
|
|
|
|
 |
|
Trochę napisał
|
Wysłany: 7 Styczeń 2008, 17:12
|
|
|
Proszę:
Zalety:
- Symbian OS 8.1 fp 3 - chodzą na nim gry z n-gage no i dzięki niemu N70 jest
kombajnem multimedialnym
- aparat 2 mpx - może nie jest to to co jest w N95, ale przy dobrych ustawieniach
zdjęcia wychodzą jak z cyfrówki . Co do filmów - robi naprawdę dobre klipy i to w
formacie .mp4
- dźwięk - wg mnie jest świetny - sam używam go jako radia lub mp3 w pracy. Co do
dźwięków w nagrywanych filmach jest on genialny - bardzo głośny. Mikrofon wbudowany w fon jest
bardzo czuły i rejestruje nawet najcichsze dźwięki. Po zakupie odpowiednich
słuchawek gwarantuje ci, że nie będziesz chciał się nigdzie ruszyć bez swojej aNki
- duży, wyraźny wyświetlacz, odpowiednie nasycenie barw - daje to możliwość
oglądania ulubionych filmów i seriali (oczywiście rownież z napisami) w formacie .avi
na całym ekranie
- ciekawy design
- mimo małej klawiatury, jej obsługa jest przyjemnością
- mozliwość dokupienia karty pamięci - max 2 GB, niestey karty MMC Mobile nie należą
do najtańszych (za moją 1 GB kingstona dałem grubo 80 zł , ale nie żałuję)
- możliwość update'u softu np. do wersji Music Edition
- jak na smartphone'a jest naprawdę zgrabna i lekka
- co Nokia to Nokia
Wady :
- w związku z tym, że jest to Symbian telefon trochę wolno chodzi, czasem potrafi
nieźle przymulić (ale to u mnie rzadkość)
- tylna klapka zakrywająca aparat - z czasem zaczyna skrzypieć, a N70 w srebrnej
obudowie szybko się ściera i niszczy Poza tym często gęsto, gdy chcę wyjąć
fona z kieszeni klapka odsuwa się i włącza automatycznie aparat
- połączenie słuchawek z gniazdkiem pop-port - styki w słuchawkach są bardzo krótkie
(w porównaniu np z słuchawkami z SE), co powoduje bardzo irytujące wypinanie się
zestawu z telefonu (nie każdy chce aby ludzie np w autobusie wiedzieli jakiej muzy
słucha)
- bateria - pięta achillesowa każdego smartphona wg mnie - jak na taki zaawansowany
technicznie fon powinna byc mocniejsza i nie lit-jon tylko ja w SE lit-poli. Sam ładuję
fona prawie codziennie, mój rekord to 2,5 dnia
To jest moja opinia. Mam nadzieję, że pomogłem Ci choć trochę w wyborze telefonu. Osobiście polecam kupno N70 - mimo kilku wad jest wg świetnym telefonem. |
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 3 piw(a): vinzento, crocdail, Szaqalek |
 |
|
Nowy albo niemowa
Wiek: 18 Dołączył: 08 Sty 2008 Posty: 5 Otrzymał 1 piw(a)
|
Wysłany: 8 Styczeń 2008, 19:13
|
|
|
dzieki mi tez sie przydalo no to widze, ze najgorszym problemem w tym telefonie to niestety jest bateria |
|
|
|
|
 |
|
Trochę napisał
|
Wysłany: 8 Styczeń 2008, 20:17
|
|
|
Ogolnie fajny telefonik. Jak kolega wyzej wspominal, rzeczywiscie baterie musze ladowac codziennie przy czestym uzytkowaniu ( sluchanie muzy, gierki itp). Wadami dla mnie sa:
przecietny aparacik i bardzo, bardzo slabe sluchawki dolaczone do zestawu, trzeba dokupic jakies lepsze, bo nie ma sensu sluchanai na tym badziewiu A telefon, jak telefon czasem zamuli, ale to norma w symbianie |
|
|
|
|
 |
|
Rozkręca się
|
Wysłany: 8 Styczeń 2008, 21:33
|
|
|
fajny telefon ale mnie denerwuje ze po jakims czasie tylna klapka od aparatu rozchodzi sie i odstaje ;/ przez co aparat sie nie wlacza... (w czarnej obudowie od ME tak mialem)
bateria... hmm moja z zabawami trzyma 2 dni... jak wiekszosc telefonow teraz |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
Wiek: 31 Dołączył: 05 Sty 2008 Posty: 2 Postawił 1 piw(a)
|
Wysłany: 9 Styczeń 2008, 12:08
|
|
|
dzieki za wypowiedzi, mam juz pewien obraz sytuacji,
topic closed
edit: jaymz87 dzieki za wyczerpujaca odpowiedz. |
|
|
|
|
 |
|
Trochę napisał
|
Wysłany: 9 Styczeń 2008, 23:47
|
|
|
vinzento, do usług |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
Wiek: 16 Dołączył: 26 Gru 2007 Posty: 2 Postawił 1 piw(a)
|
Wysłany: 10 Styczeń 2008, 22:57
|
|
|
| Wg mnie największą zaletą jest symbian i design tej nokii,a wadą jest brak autofocusa w aparacie i ta bateria, która trzyma dzień, dwa... |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
Wiek: 21 Dołączył: 16 Paź 2007 Posty: 14 Otrzymał 16 piw(a)
|
Wysłany: 11 Styczeń 2008, 00:22
|
|
|
| Ja tam niewidze wad w tym telefonie. Same plusy: symbian, gry 3d, aplikacje, mp3, divx, itd... Duże możliwości w tak małym telefonie |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 13 Styczeń 2008, 13:58
|
|
|
BARTI -nie przesadzaj .Rzeczywiście tel jest b.dobry ale nie jest znowu taki mały !!! |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 13 Styczeń 2008, 16:53
|
|
|
| Wiesz kazdemu co innego sie podoba dla innych jest maly a dla innych duzo tak samo jest z waga wole miec troszke wiekszy telefon i troszke cieższy zeby jak go wloze do kieszeni to przynajmniej go czuc... |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
Wiek: 36 Dołączył: 16 Sty 2008 Posty: 8 Postawił 4 piw(a)
|
Wysłany: 27 Styczeń 2008, 15:18
|
|
|
| N70 mam od 2 miesięcy i moim zdaniem jest to naprawdę bardzo dobry telefonik!!! Bateria nie jest aż taka słaba ponieważ u mnie trzyma 3 dni przy intensywnym użytkowaniu,natomiast gdy używam tylko do rozmów i wysyłania sms-ów trzyma do 5 dni!!!Moi koledzy mają SE z serii 800 i 610 oraz Nokie 6280 i 5300 i bateria trzyma im porównywalną ilość czasu.Telefonik działa dobrze nie zawiesza się,nie muli trzeba tylko trochę czasu poświęcić na poczytanie instrukcji obsługi i forum jak się nim posługiwać ponieważ powolne działanie i zawieszanie jest najczęściej spowodowane błędami obsługi.Zanim kupiłem ten telefon czytałem wiele postów i opinii zarówno dobrych jak i negatywnych i muszę przyznać że w pewnym momencie byłem tak skołowany że sam nie wiedziałem czy w końcu mam się na niego zdecydować czy nie!!!Moja opinia jest taka:telefon super,możliwości ogromne,bateria nie taka zła jak pisze wiele osób,obsługa dosyć łatwa.Zaznaczam jeszcze raz to jest moja opinia i nie wszyscy muszą się z nią zgadzać a jeśli komuś pomogłem to super!!!. |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 28 Styczeń 2008, 23:34
|
|
|
Ja sie zgadzam w 100% i dodam, ze chodzi szybciej niz ,,zwykle fony,, przynajmniej moja.. ale niektore fakt mula troche ale to jak kazdy inny i jak sie trafi... ja mam blyskawice przy wielu aplikacjach naprade chodzi jak burza.. |
|
|
|
|
 |
|
|