Forum Nokii N70 Strona Główna
•  FAQ  •  SZUKAJ  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  RSS  • 

Ogłoszenie 

Dyskusja o zbiórce.

Stan darowizn: 65,0/84,18zł

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: japkooo
1 Październik 2007, 18:43
[FAQ] jak sformatowac telefon?
Autor Wiadomość
Początkujący

Piwa: 1/11

Status: Offline

Wysłany: 4 Grudzień 2007, 20:02   

Dzięki temu zabiegowi telefon śmiga zupełnie szybciej , dzięki Bogu :)

Piwko dla założyciela tematu
Postaw piwo autorowi tego posta

AdSense

Status: Online

Rozkręca się

Piwa: 40/17

Wysłany: 5 Grudzień 2007, 11:02   

Format przywróci mój telefon do pierwotnego stanu, czy tak?

Administrator
Astral wanderer

Piwa: 278/11

Wysłany: 5 Grudzień 2007, 12:24   

michal, tak - i usunie wszystkie dane z pamięci telefonu.

Ciągle przyspiesza

Piwa: 20/7

Wysłany: 26 Grudzień 2007, 20:50   

Mam pytanie czy po formacie będę miał aplikacje, takie jak do czytania pdf-ów worda itd.?(Bo je miałem oryginalnie ale są usunięte, nie pytajcie jak bo ja nawet nie wiedziałem że takie coś jest)

Nowy albo niemowa

Postawił 1 piw(a)

Wysłany: 28 Grudzień 2007, 02:19   

Ja znalazłem to co wyżej ale z opisem, kto zna angielski dość dobrze mogą się te informacje przydać

*# 7780 #
The "original attitudes" and telephone re-establishes is again started (an appropriate inquiry and it follow before must the sicherheitscode be entered).
NOTE! Afterwards various "attitudes" are away - among other things these:
• Points of entrance (Provider dependent points of entrance and attitudes)
• Bluetooth attitudes
• Favorite
• Allocation of the two keys (beside Navi keys) in the main menue
• Profiles are "neglected" (as with distribution) - still there however new bell tones, etc. are...
• SMS/MMS/E Mail attitudes
• Logos and spielstaende (allegedly) also deleted...
Programs, calendars and contacts, etc. not changed...
Also the sicherheitscode remains.
This putting back goes also via menu under "attitudes - general - original telephone once.".

*# 7370 #
Soft format: If the Handy (only telephone memory) formats, puts back the attitudes (see * to # 7780 #) and implements a software RESET. (however still another inquiry comes before.)
NOTE! If the Akku to 75% are loaded at least, Akku do not only accomplish during the procedure under any circumstances remove! The procedure takes some minutes (approx. 3-4), is absolutely waiting!
This is "only" a soft format... Hard format with "green, 3, *"... see below.

Green * 3 ON
Hard format: If the Handy (only telephone memory) formats, puts back the attitudes (see * to # 7780 #) and implements a RESET.
NOTE! If the Akku to 75% are loaded at least, Akku do not only accomplish during the procedure under any circumstances remove! The procedure takes some minutes (approx. 3-4), is absolutely waiting!

Proceeding: Equipment switch off, which keep "green key" (take off) at the same time pressed, "*" and to "3" key and switch the equipment on (the keys thereby keep further pressed)... to "Formatting" on the display appears...
If that does not function, then equipment for 1 hour switch off, Akku so for a long time rausnehmen and again try.
"only" virtual the memory is generally cleared - genuine formatting can take place only in a Nokia service center, if the Fash is deleted there and/or new L.G. is installed.

:)

Zauważyłem, że przy formatowaniu za pomocą "Green * 3 ON" nie wyświetla się widok "Formating" potwierdzi ktoś?

Nowy albo niemowa

Postawił 3 piw(a)

Wysłany: 3 Marzec 2008, 21:33   

u mnie ten 1 sposób nic nie przyniósł więc włączyłem koma i zrobiłem to drugim sposobem (zapytał czy przywrócić fabryczne ustawienia) po zatwierdzeniu wklepałem kod zabezpieczający, komórka odpaliła się na nowo i owszem wszystko było wyczyszczone, więc poprzez PC Siute wgrałem sobie z powrotem wszystkie kontakty (wcześniej wyeksportowane) i co stwierdziłem?????? że jak chciałem jakąś aplikację odpalić to mi komórka wyje że nie ma już miejsca w pamięci telefonu aby wykonać operację, mimo iż miałem 14mb zajętych z 28mb jakie miał telefon a żadna aplikacja nie była uruchomiona i tak samo było po zrestartowaniu telefonu, czasem nawet kilkakrotny restart nie pomagał :/ o co to może chodzić? myślałem że po formacie będzie lepiej a tu lipa, gorzej niż przed formatem :/ help plz..

PS. sorki że się tak rozpisałem :)

Rozkręca się

Piwa: 7/6

Wysłany: 4 Marzec 2008, 15:46   

zrób twardego formata on pomaga na wszystko :P
zielona słuchawka + 3 + power i trzymaj jakies 20 sec

Moderator
-=' LES!O '=-

Piwa: 389/102

Wysłany: 4 Marzec 2008, 15:48   

Format przez kod resetuje tylko ustawienia... nic poza tym... więc normalne że nie pomogło.

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Bandites
Początkujący

Postawił 3 piw(a)

Wysłany: 17 Marzec 2008, 10:17   

no zaraz mnie szlag trafi już setny raz próbuje sformatować ten pipip telefon już mnie paluchy bolą od trzymania tych trzech guziczków i nic, napis NOKIA i po chwili podaj kod PIN i nic co ja nie tak robie ??? zielona słuchawka plus klawisz 3 plus POWER i wielkie nic POMOCY

Moderator
-=' LES!O '=-

Piwa: 389/102

Wysłany: 17 Marzec 2008, 10:24   

Ale po formacie ewentualnie to normalne że woła kod pin... może nie wiesz a sformatowałeś faktycznie telefon (już kilka razy).

Uruchom telefon i sprawdź czy masz stare ustawienia, kontakty...

Początkujący

Postawił 3 piw(a)

Wysłany: 17 Marzec 2008, 10:29   

udało sie moja wina nie doczytałem że jeszcze gwiazdkę trzeba naciskać, dobrze że żonka była w okolicy bo sam to bym chyba tego nie zrobił :) , Dzięki i sorrki za zaśmiecanie forum głupimi pytaniami :)

Nowy albo niemowa

Postawił 3 piw(a)

Wysłany: 20 Marzec 2008, 09:24   

teraz mi się udało tym 1 sposobem, ale faktycznie trzeba dość długo trzymać wciśnięte palce bolą ale było warto :)

lewym kciukiem trzymałem *
lewym wskazującym trzymałem (zieloną słuchawkę)
prawym kciukiem trzymałem klawisz "3"
prawym wskazujący, trzymałem przycisk "włącz/wyłącz" telefon

trzymałem do czasu pojawienia się "Wpisz kod PIN" czyli dobre 40-60 sek

teraz komórek śmiga aż miło :)

dzięki

Nowy albo niemowa

Wysłany: 20 Marzec 2008, 09:58   

Wielkie dzięki bracie... Niech moc i ogień będzie z Tobą... Moje muskularne maleństwo uratowane. Super pozdro dla autora watku!

Nowy albo niemowa

Wysłany: 22 Marzec 2008, 13:07   

Siemka :) Mi niby robi tego HardFormata... Ale po tym całym formacie mam w folderze : "Osobiste" takie paści jak "Card Deck" [Jakieś gówniane karty], "Snakes" [To wiadomo], i jakiś "Snowboard" :/ Niechce tego... Da się to jakoś usunąć?

Moderator
Feel My Power : )

Piwa: 78/3

Wysłany: 22 Marzec 2008, 13:10   

Romek112, Nie da się tego usunąć. To są oryginalne gry nokii i nawet hard format ich nie usunie.
Romek112 napisał/a:
Jakieś gówniane karty
Trochę kultury...

Odpowiedz do tematu