Przesunięty przez: japkooo 1 Październik 2007, 18:43 |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Początkujący
Status: Offline
|
Wysłany: 4 Grudzień 2007, 20:02
|
|
|
Dzięki temu zabiegowi telefon śmiga zupełnie szybciej , dzięki Bogu
Piwko dla założyciela tematu |
|
|
|
|
 |
AdSense
Status: Online
|
|
|
|
 |
|
Rozkręca się
|
Wysłany: 5 Grudzień 2007, 11:02
|
|
|
| Format przywróci mój telefon do pierwotnego stanu, czy tak? |
|
|
|
|
 |
|
Administrator Astral wanderer
|
Wysłany: 5 Grudzień 2007, 12:24
|
|
|
| michal, tak - i usunie wszystkie dane z pamięci telefonu. |
|
|
|
|
 |
|
Ciągle przyspiesza
|
Wysłany: 26 Grudzień 2007, 20:50
|
|
|
| Mam pytanie czy po formacie będę miał aplikacje, takie jak do czytania pdf-ów worda itd.?(Bo je miałem oryginalnie ale są usunięte, nie pytajcie jak bo ja nawet nie wiedziałem że takie coś jest) |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 28 Grudzień 2007, 02:19
|
|
|
Ja znalazłem to co wyżej ale z opisem, kto zna angielski dość dobrze mogą się te informacje przydać
*# 7780 #
The "original attitudes" and telephone re-establishes is again started (an appropriate inquiry and it follow before must the sicherheitscode be entered).
NOTE! Afterwards various "attitudes" are away - among other things these:
• Points of entrance (Provider dependent points of entrance and attitudes)
• Bluetooth attitudes
• Favorite
• Allocation of the two keys (beside Navi keys) in the main menue
• Profiles are "neglected" (as with distribution) - still there however new bell tones, etc. are...
• SMS/MMS/E Mail attitudes
• Logos and spielstaende (allegedly) also deleted...
Programs, calendars and contacts, etc. not changed...
Also the sicherheitscode remains.
This putting back goes also via menu under "attitudes - general - original telephone once.".
*# 7370 #
Soft format: If the Handy (only telephone memory) formats, puts back the attitudes (see * to # 7780 #) and implements a software RESET. (however still another inquiry comes before.)
NOTE! If the Akku to 75% are loaded at least, Akku do not only accomplish during the procedure under any circumstances remove! The procedure takes some minutes (approx. 3-4), is absolutely waiting!
This is "only" a soft format... Hard format with "green, 3, *"... see below.
Green * 3 ON
Hard format: If the Handy (only telephone memory) formats, puts back the attitudes (see * to # 7780 #) and implements a RESET.
NOTE! If the Akku to 75% are loaded at least, Akku do not only accomplish during the procedure under any circumstances remove! The procedure takes some minutes (approx. 3-4), is absolutely waiting!
Proceeding: Equipment switch off, which keep "green key" (take off) at the same time pressed, "*" and to "3" key and switch the equipment on (the keys thereby keep further pressed)... to "Formatting" on the display appears...
If that does not function, then equipment for 1 hour switch off, Akku so for a long time rausnehmen and again try.
"only" virtual the memory is generally cleared - genuine formatting can take place only in a Nokia service center, if the Fash is deleted there and/or new L.G. is installed.
Zauważyłem, że przy formatowaniu za pomocą "Green * 3 ON" nie wyświetla się widok "Formating" potwierdzi ktoś? |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
Wiek: 31 Dołączył: 02 Mar 2008 Posty: 7 Postawił 3 piw(a)
|
Wysłany: 3 Marzec 2008, 21:33
|
|
|
u mnie ten 1 sposób nic nie przyniósł więc włączyłem koma i zrobiłem to drugim sposobem (zapytał czy przywrócić fabryczne ustawienia) po zatwierdzeniu wklepałem kod zabezpieczający, komórka odpaliła się na nowo i owszem wszystko było wyczyszczone, więc poprzez PC Siute wgrałem sobie z powrotem wszystkie kontakty (wcześniej wyeksportowane) i co stwierdziłem?????? że jak chciałem jakąś aplikację odpalić to mi komórka wyje że nie ma już miejsca w pamięci telefonu aby wykonać operację, mimo iż miałem 14mb zajętych z 28mb jakie miał telefon a żadna aplikacja nie była uruchomiona i tak samo było po zrestartowaniu telefonu, czasem nawet kilkakrotny restart nie pomagał o co to może chodzić? myślałem że po formacie będzie lepiej a tu lipa, gorzej niż przed formatem help plz..
PS. sorki że się tak rozpisałem |
|
|
|
|
 |
|
Rozkręca się
|
Wysłany: 4 Marzec 2008, 15:46
|
|
|
zrób twardego formata on pomaga na wszystko
zielona słuchawka + 3 + power i trzymaj jakies 20 sec |
|
|
|
|
 |
|
Moderator -=' LES!O '=-
|
Wysłany: 4 Marzec 2008, 15:48
|
|
|
| Format przez kod resetuje tylko ustawienia... nic poza tym... więc normalne że nie pomogło. |
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): Bandites |
 |
|
Początkujący
Wiek: 31 Dołączył: 11 Gru 2007 Posty: 10 Postawił 3 piw(a)
|
Wysłany: 17 Marzec 2008, 10:17
|
|
|
| no zaraz mnie szlag trafi już setny raz próbuje sformatować ten pipip telefon już mnie paluchy bolą od trzymania tych trzech guziczków i nic, napis NOKIA i po chwili podaj kod PIN i nic co ja nie tak robie ??? zielona słuchawka plus klawisz 3 plus POWER i wielkie nic POMOCY |
|
|
|
|
 |
|
Moderator -=' LES!O '=-
|
Wysłany: 17 Marzec 2008, 10:24
|
|
|
Ale po formacie ewentualnie to normalne że woła kod pin... może nie wiesz a sformatowałeś faktycznie telefon (już kilka razy).
Uruchom telefon i sprawdź czy masz stare ustawienia, kontakty... |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
Wiek: 31 Dołączył: 11 Gru 2007 Posty: 10 Postawił 3 piw(a)
|
Wysłany: 17 Marzec 2008, 10:29
|
|
|
udało sie moja wina nie doczytałem że jeszcze gwiazdkę trzeba naciskać, dobrze że żonka była w okolicy bo sam to bym chyba tego nie zrobił , Dzięki i sorrki za zaśmiecanie forum głupimi pytaniami |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
Wiek: 31 Dołączył: 02 Mar 2008 Posty: 7 Postawił 3 piw(a)
|
Wysłany: 20 Marzec 2008, 09:24
|
|
|
teraz mi się udało tym 1 sposobem, ale faktycznie trzeba dość długo trzymać wciśnięte palce bolą ale było warto
lewym kciukiem trzymałem *
lewym wskazującym trzymałem (zieloną słuchawkę)
prawym kciukiem trzymałem klawisz "3"
prawym wskazujący, trzymałem przycisk "włącz/wyłącz" telefon
trzymałem do czasu pojawienia się "Wpisz kod PIN" czyli dobre 40-60 sek
teraz komórek śmiga aż miło
dzięki |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 20 Marzec 2008, 09:58
|
|
|
| Wielkie dzięki bracie... Niech moc i ogień będzie z Tobą... Moje muskularne maleństwo uratowane. Super pozdro dla autora watku! |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 22 Marzec 2008, 13:07
|
|
|
Siemka Mi niby robi tego HardFormata... Ale po tym całym formacie mam w folderze : "Osobiste" takie paści jak "Card Deck" [Jakieś gówniane karty], "Snakes" [To wiadomo], i jakiś "Snowboard" Niechce tego... Da się to jakoś usunąć? |
|
|
|
|
 |
|
Moderator Feel My Power : )
|
Wysłany: 22 Marzec 2008, 13:10
|
|
|
Romek112, Nie da się tego usunąć. To są oryginalne gry nokii i nawet hard format ich nie usunie. | Romek112 napisał/a: | | Jakieś gówniane karty | Trochę kultury... |
|
|
|
|
 |
|
|