|
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Moderator Cinkciarz z Memphis
Status: Offline
|
Wysłany: 2 Luty 2008, 11:33
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
AdSense
Status: Online
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
Wiek: 15 Dołączył: 02 Lut 2008 Posty: 4 Postawił 1 piw(a)
|
Wysłany: 13 Luty 2008, 13:18
|
|
|
Piwko polecialo.
Dzieki wielkie |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
Wiek: 17 Dołączył: 19 Gru 2007 Posty: 19 Postawił 4 piw(a)
|
Wysłany: 13 Luty 2008, 22:36
|
|
|
stary to działa!!
Co prawda musiałem przeinstalowa XP, sformatowac dysk twardy i telefon ale w końcu ruszyło!!
Wolę siedziec na fonie niż na kompie hehe
Full wypas.
Piwo jak nic. Drugie przyślę kurierem
\ |
|
|
|
|
 |
|
Do przodu :)
|
Wysłany: 17 Luty 2008, 13:21
|
|
|
witam ja mam takie pytanko znalazłem na mojej klatce sąsiada z liveboxem i mam pytanie czy moge sie jakos do niego podłaczyc via BT? czy on musi u siebie cos ustawiac? nie chodzi mi tu zeby połączenie ciągnac od komputera tylko bezposrednio z livebox |
|
|
|
|
 |
|
Rozkręca się
|
Wysłany: 17 Luty 2008, 13:26
|
|
|
| livebox chyba przez wifi chodzi wiec raczej nie da rady |
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: 17 Luty 2008, 13:38
|
|
|
livebox ma BT, w trakcie wyszukiwania urządzeń znajduje mi ten modem( u sąsiada na piętrze ) |
|
|
|
|
 |
|
Rozkręca się
|
Wysłany: 17 Luty 2008, 13:40
|
|
|
| na bt dziala ;o no to mozliwe ze dalo by rade |
|
|
|
|
 |
|
Moderator Fastina lente.
|
Wysłany: 17 Luty 2008, 14:51
|
|
|
| folekkutno napisał/a: | witam ja mam takie pytanko znalazłem na mojej klatce sąsiada z liveboxem i mam pytanie czy moge sie jakos do niego podłaczyc via BT? czy on musi u siebie cos ustawiac? nie chodzi mi tu zeby połączenie ciągnac od komputera tylko bezposrednio z livebox |
1 To byłaby kradzież.
2 Nawet tak głupia firma jak TP dba o zabezpieczenie swoich klientów choć w minimalnym stopniu.
3 Poproś sąsiada może pozwoli skorzystać z internetu. |
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: 17 Luty 2008, 15:13
|
|
|
| no własnie o te zabezpieczenia mi chodzi bo jesli by ich nie było to by nei było kradziezy tylko korzystanie z sieci na ktorą natrafiłem tak jak to jest z bezpłatnymi hotspotami do wifi i niezabezpieczonymi sieciami radiowymi |
|
|
|
|
 |
|
Moderator Fastina lente.
|
Wysłany: 17 Luty 2008, 15:21
|
|
|
| Co Ty wierzysz w garbate aniołki? TP to nie firma charytatywna nie będzie Ci internetu dostarczała za darmo. |
|
| |
|
|
|
 |
|
Moderator Cinkciarz z Memphis
|
Wysłany: 17 Luty 2008, 15:41
|
|
|
| co do livebox'a to wiem bardzo dużo bo pracuje w tp na wsparciu technicznym neostrady i livebox'a i wiem co można, a co nie, kiedyś dało się używać livebox'a do połączenia z internetem na telefonie dopóki był bluetooth, od pewnego czasu produkowane są już bez tego, a w starszych modelach livebox'a gdzie był montowany modół bluetooth został on całkowicie wyłaczony poprzez nowe oprogramowanie którego nie da się zmienić samemu bo aktualizuje się sam. NIE ma możliwości połączenia się z livebox'em przez bt, a to że go znajdujesz w swoim telefonie to to że oba moduły i bt i wifi pracują na tej samej częstotliwości 2.4GHz. zabezpieczenia w livebox'ie standardowo są takie jak filtracja adresów mac, żeby się połączyć trzeba włączyć oba użądzenia i w livebox'ie nacisnąć przycisk odpowiadający za kojarzenie urządzeń bezprzewodowych, a następnie wystarczy wpisać 26znakowy klucz który jest na naklejce na livebox'ie, no i wtedy dało by radę korzystać z neta przez livebox sąsiada, to też jeśli ktoś ma telefon z wifi to nie może tak łatwo się połączyć, ale jest wyjście pogadać z sąsiadem że kupi mu się flaszke i czy by nie pozwolił czasami podłączyć sięto livebox'a przez telefon, to tyle co mogę powiedzieć narazie na ten temat jesli jakieś pytania jeszcze będą to chętnie pomogę =) |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 20 Luty 2008, 17:52
|
|
|
kuurdee dlaczego nie moge sie połączyć, cały czas wyskakuje mi że nie znaleziono BT =/
Kiedys mi dzialalo i juz nie dziala... umie kttos naprawic ( ?? |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
Wiek: 15 Dołączył: 02 Lut 2008 Posty: 4 Postawił 1 piw(a)
|
Wysłany: 22 Luty 2008, 09:37
|
|
|
heh, sory ze tak pozno, ale proponuje wykonac nastepujace czynnosci:
w GnuBoxie wejdz w Install -> delete records. I Wylacz aplikacje.
Pozniej przejdz do Menu-> Narzedzia -> Ustawienia -> Polaczenie -> Punkty dostepu ->Opcje -> Nowy Punkt Dostepu -> uzyj ustawien domyslnych i zmien jego nazwe na 'Bt'.
Odpal gnuboxa zrob czynnosci poczatkowe te z poczatku posta, STARAJ sie robic wszystko dokladnie, i czytaj uwaznie... zapomnialem o jednej rzeczy i przysporzylo mi to zabawy na 2 dni, dopiero format fonU pomogl |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 11 Marzec 2008, 13:29
|
|
|
Mi się udało skorzystac z internetu prze liveboxa, ale było to na Nokii 6280. Przy pierwszym połączeniu trzeba było podać tylko kod autoryzacji, a potem automatycznie połączać się za każdym razem, bez żadnych kodów i problemów |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
Wiek: 21 Dołączył: 06 Mar 2008 Posty: 1 Postawił 1 piw(a)
|
Wysłany: 13 Marzec 2008, 14:50
|
|
|
Tutorial napisany perfekcyjnie.Wszyskto smiga jak nalezy
Piwko oczywiscie leci:) |
|
|
|
|