Forum Nokii N70 Strona Główna
•  FAQ  •  SZUKAJ  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  RSS  • 

Ogłoszenie 

Dyskusja o zbiórce.

Poprzedni temat :: Następny temat
Darowizny na utrzymanie forum
Autor Wiadomość
Moderator
-=' LES!O '=-

Piwa: 359/79

Status: Online

Wysłany: 11 Czerwiec 2008, 22:00   

czarnyartur napisał/a:
Czyli te osoby, które wcześniej w innym poście były nazywane "Sępami". "Pijawkami" itp Trochę konsekwencji bo wcześniej byliście skłonni ograniczyć dostęp do forum nic nie wnoszącym w jego życie użytkownikom|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! || a teraz nagle są przydatni jak wpłacają pieniądze? Ja nic nie wpłacę właśnie ze względu na wcześniejsze wypowiedzi w tamtym temacie. Swoją droga 120 pln/miesiąc to tak dużo? Było kilka wypowiedzi moderatorów (i nie tylko) kim to oni nie są i czego już w życiu nie osiągnęli a tu głupie 120 pln i powstał problem.

Na nic więcej Cię nie stać ?? Za mało wiesz żeby cokolwiek i kogokolwiek oceniać...
Postaw piwo autorowi tego posta

AdSense

Status: Online

Administrator
z powołania prezes

Piwa: 105/12

Status: Offline

Wysłany: 11 Czerwiec 2008, 22:08   

czarnyartur, nie chcesz to nie wpłacaj, ja nie piszę nic do konkretnych osób - kto chce to wpłaca, kto nie to nie... a co kto osiągnął mnie nie interesuje bo utrzymanie serwera defakto prawnie leży w moim obowiązku (na umowie widnieją moje dane), niestety mnie nie stać na utrzymanie serwisu, nie pracuję ani nie leci mi manna z nieba

tekst o pijawkach itp. był powiedzmy jak ta zbiórka - aby forum żyło ktoś musi je utrzymywać:

- technicznie, opłacając serwer
- merytorycznie, uzupełniając je o jakościową treść

wymaganie czegokolwiek na jakimkolwiek forum jest obustronne, my wymagamy od Was jakości i poprawności wypowiedzi, a Wy chcąc nie chcąc wymagacie od nas kontrolowania forum i utrzymywania go w takiej, a nie innej formie... jeżeli ktoś twierdzi, że jest inaczej to nie rozumiem po co w ogóle się tu rejestrował, nie zapomnij, że nie czerpiemy żadnych korzyści materialnych czy finansowych z tytułu poświęcania swojego wolnego czasu na kontrolowanie forum, które w niewielkiej większości często bywa znacznie mniej przyjemnie jak koszenie trawy czy inne czynności które niejednokrotnie zastępowane są moderacją...

Myślisz, że dlaczego forum zostało założone? Z myślą pomocy innym. Myślisz że spędzanie wolnego czasu na dopracowywaniu, rozmowach, kontrolowaniu technicznego czy w wypadku moderatorów merytorycznego stanu serwisu jest przyjemniejsze niż piwo ze znajomymi? Oczywiście, ktoś stwierdzi, że skoro siedzę na forum tyle czasu to nie mam znajomych lub leczę swoje kompleksy przez urojoną władzę nad userami - nie, nigdy nie podejrzewałem takiej popularności tego serwisu bo gdy ja przejmowałem nad nim kontrolę to było 3k userów i stało... teraz mamy ~15k i wciąż rośnie, treści jest więcej - wszystko wymaga większej kontroli i mocniejszych zasad... Jeden dostaje pałę żeby innym się żyło lepiej - prosta szkolna sytuacja :)

Nowy albo niemowa

Wysłany: 11 Czerwiec 2008, 22:14   

czarnyartur ja nie wiem czy 120zł miesięcznie, które trzeba wydawać na utrzymanie jednej strony internetowej to tak mało... chyba, że tylko ja tutaj tak uważam, to wtedy zwracam honor

Administrator
z powołania prezes

Wysłany: 11 Czerwiec 2008, 22:23   

Kubota napisał/a:
które trzeba wydawać na utrzymanie jednej strony internetowej
zapewniam Cię, że są serwisy które miesięcznie płacą w setkach tysięcy złotych za utrzymanie... ja wybrałem jakość, dlatego cena jest taka, a nie inna... zbiórka widzę nie stanowi problemu więc nie rozumiem po co zmieniać na tańszy, a często gorszy sposób utrzymania, forum jest dla Was, dla Was wybrany został ten hosting a nie inny

koniec rozmowy o hostingu, pieniądzach czy innych - chcecie o tym rozmawiać, załóżcie nowy watek, tutaj rozmawiamy o zbiórce tak jak założyłem w pierwszym poście

[ Dodano: 11 Czerwiec 2008, 22:31 ]
Kubota napisał/a:
które trzeba wydawać na utrzymanie jednej strony
do tego dodam, że utrzymanie jednej strony mógłbym zrobić u siebie na neo512, forum to nie jest jedna strona, a rozbudowany system zarządzania treścią który wymaga pewnych specjalnych technologii (powinieneś w wieku 19 lat wiedzieć co to PHP, MySQL) których ja nie jestem w stanie posadzić w domu... Ktoś znowu stwierdzi, ze to samo można osiągnąc za mniejszą cenę - j.w. odpowiem: wybrałem jakość

obecny stan w Google to ~29,400 podstron z domeny n70.com.pl

Do przodu :)

Piwa: 26/6

Wysłany: 12 Czerwiec 2008, 00:11   

Cytat:
teraz mamy ~15k i wciąż rośnie, treści jest więcej

A może warto by było jeszcze popracować nad rozpowszechnieniem forum ? Nie mówię o płatnej reklamie bo na nią nie ma pieniędzy, ale zastosowaniu technik jak inne fora i *warezy, czyli np. obowiązku umieszczania informacji skąd został pobrany plik w każdym archiwum na stronie itp.

Proponowałbym też żebyś Hexen pomyślał nad wejściem we współpracę z sieciami reklamowymi. Wiadomo że ciężko jest utrzymać forum jedynie z datków użytkowników i sponsora, a to może przynieść pieniądze wystarczające na pokrycie serwera. Polecam między innymi|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! || Zdaję sobie sprawę że z powodu lekko warezowego charakteru strony ciężko jest znaleźć osoby chętne na reklamę, ale co do tej firmy to widziałem już wiele warezów, które z nimi współpracują i obydwie strony nie narzekają ;)

---------------------------------------------------------------

Oczywiście jak postąpisz zależy tylko i wyłącznie od ciebie, ale pomyślałem że warto by było podzielić się moimi spostrzeżeniami.

Administrator
z powołania prezes

Wysłany: 12 Czerwiec 2008, 11:17   

Dynamix napisał/a:
http://www.idmnet.pl/
nie bardzo rozumiem na czym to polega... i jak tam się w ogóle zarejestrować :roll: ale to pewnie wina mojego niedospania...

Wysłany: 12 Czerwiec 2008, 11:37   

Cytat:

nie bardzo rozumiem na czym to polega
|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! ||

Cytat:
jak tam się w ogóle zarejestrować

|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! ||

W skrócie polega to na umieszczeniu kodu na stronie, który będzie odpowiedzialny za wyświetlanie reklam. Administrator strony nie musi martwić się o znalezienie reklamodawców, bo tym zajmuje się idmnet.

Administrator
z powołania prezes

Wysłany: 12 Czerwiec 2008, 12:07   

Cytat:
Pytanie: Czy muszę prowadzić firmę lub działalność gospodarczą, aby rozpocząć współpracę?
Odpowiedź: TAK. Jest to zdecydowanie preferowany sposób współpracy.
nice... czyli przegrani na starcie, a już złożyłem formularz, uhm

[ Dodano: 12 Czerwiec 2008, 12:10 ]
Cytat:
Dziękuję za wyrażenie zainteresowania współpracą z siecią IDMnet. Niestety potencjał reklamowy serwisu n70.com.pl jest zbyt mały by na jego podstawie zaproponować Państwu współpracę satysfakcjonującą obie strony. Życzę dynamicznego rozwoju witryny i pozostajemy otwarci na współpracę w przyszłości.
i finito :) pewnie o "uszkodzony" pagerank im chodzi... nie moja wina, że było PR=3, a spadło na 0 :roll:

Wysłany: 12 Czerwiec 2008, 12:28   

Jest to najbardziej ceniona sieć reklamowa w kraju. Najwyraźniej n70.com.pl nie jest według nich warte zachodu :/ Ich strata - nie wiedzą co tracą ;)

Hexen sprawdź jeszcze mniejsze sieci reklamowe:

Może któraś z nich będzie zainteresowana współpracą.

Co do pagerank:
Cytat:
było PR=3, a spadło na 0

Wiesz czym to może być spowodowane ?

Może google uznało stronę za farmę linków ? Biorąc pod uwagę fakt że wszystkie linki muszą być tu podawane w formie|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! || a nie
Kod:
www.abcdefgh.pl
to jest to możliwe :/

Administrator
z powołania prezes

Wysłany: 12 Czerwiec 2008, 12:55   

żadne linki z postów nie są uwzględniane przez google, ani nie są indeksowane :) , każdy link ma domyślnie "nofollow"

[ Dodano: 12 Czerwiec 2008, 13:00 ]
Dynamix napisał/a:
http://www.adnet.pl/

żadne z powyższych wg. mnie nie ma jasnych zasad... dodatkowo kontakt jest utrudniony - nie zamierzam wydzwaniać po firmach... na idm przynajmniej formularz był i szybka odp...

[ Dodano: 12 Czerwiec 2008, 13:14 ]
ale posłałem do arbonetwork

Wysłany: 12 Czerwiec 2008, 13:29   

Cytat:
żadne linki z postów nie są uwzględniane przez google, ani nie są indeksowane :) , każdy link ma domyślnie "nofollow"

Więc nie mam pojęcia czym to może być spowodowane :/

Cytat:
posłałem do arbonetwork

No to czekamy. Mam nadzieje że coś z tego wyjdzie :roll:

Administrator
z powołania prezes

Wysłany: 13 Czerwiec 2008, 17:09   

Dynamix napisał/a:
Mam nadzieje że coś z tego wyjdzie
nic z tego, u nas UU=+22000, a współpraca u nich w wypadku for to minimum 50 000UU/mies ;/

Wysłany: 14 Czerwiec 2008, 00:58   

Więc chyba trzeba pomyśleć nad dobrą (darmową) reklamą forum, żeby dociągnąć do tych 50000 ;)

Nowy albo niemowa

Wysłany: 14 Czerwiec 2008, 22:45   

google juz od dawna nie patrzy na znaczniki np. wspomniane nofallow to bylo dobre ale 10 lat temu ;)

Administrator
z powołania prezes

Wysłany: 15 Czerwiec 2008, 21:10   

mathie napisał/a:
google juz od dawna nie patrzy na znaczniki np. wspomniane nofallow
to poradź coś lepszego Panie przemądrzalcze :)

Odpowiedz do tematu