Forum Nokii N70 Strona Główna
•  FAQ  •  SZUKAJ  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  RSS  • 

Ogłoszenie 

Dyskusja o zbiórce.

Stan darowizn: 65,0/84,18zł

Poprzedni temat :: Następny temat
Darowizny na utrzymanie forum
Autor Wiadomość
Administrator
z powołania prezes

Piwa: 116/13

Status: Offline

Wysłany: 6 Czerwiec 2008, 12:10   Darowizny na utrzymanie forum

Witajcie

Miesięczne utrzymanie serwera pod forum to koszt rzędu 120,78zł.
Niestety ani mnie, ani Moderację na to nie stać, w związku z tym zwracamy się do Was - użytkowników o pomoc finansową w utrzymaniu forum. Każda złotówka się liczy i oczywiście wpłata jest dobrowolna. Zapłaciliśmy za maj br. i zbieramy dalej na kolejny miesiąc.

Gdyby ktoś chciał złożyć darowiznę na forum to proszę bardzo:
Cytat:

Kredyt Bank s.a.

nr rachunku: 72 1500 1100 1011 0013 6245 0000

jako tytuł przelewu proszę wpisać:
Cytat:

"nick z forum", wpłata na rzecz forum N70.com.pl

Możecie także skorzystać z systemu PayPal:

Zaznaczam, że nie jesteśmy zainteresowani zmianą hostingu na jakikolwiek inny.

Pamiętaj, że nie ważna jest wysokość wpłaty, a sam gest i chęci.

Zbiórka trwa nieprzerwanie!

Postaw piwo autorowi tego posta

AdSense

Status: Online

Moderator
-=' LES!O '=-

Piwa: 389/102

Wysłany: 9 Czerwiec 2008, 17:06   

Już na pierwszej stronie wątku można zobaczyć, że pomoc deklarowały osoby których pierwszy post właśnie przypadł na ten wątek... i to jest bardzo miłe zaskoczenie.

//hexen

Administrator
z powołania prezes

Wysłany: 9 Czerwiec 2008, 19:27   

teskelesio napisał/a:
to jest bardzo miłe zaskoczenie.
dla mnie również bardzo miłe, jednak jest wiele osób doceniających wkład administracji i pomocy na forum ogólnie.

Było bodaj 2 wpłaty po 50zł gdzie użytkownicy pierwszą wiadomość wysłali do mnie na PW o tym że forum im pomogło i dlatego wpłacają (mieli po 0 postów), bardzo fajnie, spisaliście się wszyscy, a zbiórka była ekspresowa :)

zbiórka trwa nadal

Początkujący

Otrzymał 2 piw(a)

Wysłany: 9 Czerwiec 2008, 20:16   

Hm.. macie bardzo drogi hosting :) Nie lepiej było kupić od serwisu dreamhost.com za 280zał na dwa lata ? (200GB pojemnosci/2,5terabajta transferu miesięcznie na początek).
Myślę że spokojnie udźwignie 150 czy 200 użytkowników jednocześnie.

Administrator
z powołania prezes

Wysłany: 9 Czerwiec 2008, 20:34   

i mieć pingi po 200-300ms? dziękuję, postoję...

Wynik z mojego łącza neo512 (wielu ma gorsze),
OBRAZEK

tutaj mam (i nie ma tam):
- jeden z najlepszych (jak nie najlepszy) dostawca usług hostingowych w Polsce,
- 5 minutowy support po polsku,
- zapłatę w polskich złotych (bez utraty nawet grosza na stopie walutowej),
- panel i wszystko po polsku,
- datacenter w Warszawie,
- bezpośrednie podłączenie do węzła Neostrady (największego dostawcy Internetu w Polsce)

nie żebym miał problemy z angielskim, ale ten język staje się bardzo trudny przy rozwiązaniach technicznych...

[ Dodano: 9 Czerwiec 2008, 20:36 ]
po za tym, obecny transfer nam wystarcza, a pojemność jest zdecydowanie ponad nasze potrzeby

Nowy albo niemowa

Wysłany: 9 Czerwiec 2008, 21:13   

bardzo drogi , inne bywają tańsze i lepsze? np nazwa. lub home.pl ;( ;( ;(

Administrator
z powołania prezes

Wysłany: 9 Czerwiec 2008, 21:19   

lesioand napisał/a:
nazwa. lub home.pl
że tańsze - racja, ale nie, że lepsze :)

[ Dodano: 9 Czerwiec 2008, 21:22 ]
5 miejsce dhosting.pl
|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! ||

o nazwie czy home nie wspomnę... kiedyś dhosting było pierwsze, dlatego tutaj jesteśmy hostowani, zmieniłbym serwer nawet od zaraz gdyby nie to że przenoszenie zajmie parę dobrych dni i nie obejdzie się bez problemów... a to by była zbyt duża strata obecnie

Nowy albo niemowa

Wysłany: 10 Czerwiec 2008, 20:33   

Jak widzę zachwalacie swoje ale ja od dwóch lat nie narzekam na nazwe.pl a tych rożnych nie znanych hostingów juz zmieniłem parę, żaden nie dorównuje, poinformuje tez ze na strone tvsat24 wchodzi dziennie 0d 3000 - do 7000 tys osób dziennie, ale jak powiedziano wybór należy do was.
moim zdaniem drogi bardzo drogi macie hosting i nie dziwota ze nie starcza pieniedzy, strona fajna przydatna ale nie zarabia na siebie
PS posty gdzieś zginęły?? trudno ale jak wiadomo takie sprawy z zniechęcają do odwiedzenia.

[ Dodano: 10 Czerwiec 2008, 20:52 ]|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! || || Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! || || Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! || || Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! || || Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! || || Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! || || Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! ||
:x :x :x :x :x

Nowy albo niemowa

Wysłany: 10 Czerwiec 2008, 21:26   

Nie wiem po co w ogóle rozmawiać o hostingu, skoro na początku już w pierwszym poście zostało powiedziane, że moderatorzy nie biorą tego pod uwagę. Mnie to forum okazało isę bardzo pomocne, więc szkoda by było gdyby jego koniec spowodowany był brakiem środków na utrzymanie, lecz sam niestety nie mogę wpłacić żadnej sumy na konto, choc bardzo żałuję...

Początkujący

Piwa: 5/5

Wysłany: 10 Czerwiec 2008, 21:38   

Nie wiem czy jeszcze potrzebne są wpłaty czy nie ???Jak sie dowiem kiedy forum jest w potrzebie???ktos nad tym panuje???

Nowy albo niemowa

Wysłany: 11 Czerwiec 2008, 14:52   

troche offtop ale smieszne bo tak zachwalacie wasz serwer a tutaj:

BŁĄD 500 - Wewnętrzny błąd serwera
Podczas próby dostępu do strony|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! || serwer napotkał błąd uniemożliwiający dalsze wykonywanie skryptu.

Aby uzyskać więcej informacji o błędzie
przejdź na stronę opisu błędów na dhosting.pl

Oferujemy szybki, bezpieczny i stabilny web-hosting.
Masz pytania? - skontaktuj się z nami przez kontakt@dhosting.pl.

Administrator
z powołania prezes

Wysłany: 11 Czerwiec 2008, 16:52   

ja tam żadnych błędów nie mam, a te które są to być może wynik jakichś modernizacji czy ulepszeń :) a propozycje użytkowników naprawdę są brane pod uwagę... co do home.pl - byłem tam, miałem - nie podobało mi się... no ale to kwestia przyzwyczajeń i własnych spostrzeżeń

co do zbiórki, trwa nieustannie - tak jak napisałem w pierwszym poście :) co prawda mamy już na następny miesiąc ale zbieramy nadal

Moderator
-=' LES!O '=-

Piwa: 389/102

Wysłany: 11 Czerwiec 2008, 16:55   

Może na dedykowany się uzbiera :D

Administrator
z powołania prezes

Wysłany: 11 Czerwiec 2008, 16:57   

nie ma szans raczej :)

-- last minute

poszukiwany Pan Piechocki, który wpłacił 10zł, proszę napisać na PM do mnie! (chyba, że nie chce być w grupie Przyjaciół)

Początkujący

Piwa: 1/1

Wysłany: 11 Czerwiec 2008, 21:33   

teskelesio napisał/a:
Już na pierwszej stronie wątku można zobaczyć, że pomoc deklarowały osoby których pierwszy post właśnie przypadł na ten wątek... i to jest bardzo miłe zaskoczenie.

Czyli te osoby, które wcześniej w innym poście były nazywane "Sępami". "Pijawkami" itp Trochę konsekwencji bo wcześniej byliście skłonni ograniczyć dostęp do forum nic nie wnoszącym w jego życie użytkownikom http://n70.com.pl/tematy3...m-v2-vt5815.htm a teraz nagle są przydatni jak wpłacają pieniądze? Ja nic nie wpłacę właśnie ze względu na wcześniejsze wypowiedzi w tamtym temacie. Swoją droga 120 pln/miesiąc to tak dużo? Było kilka wypowiedzi moderatorów (i nie tylko) kim to oni nie są i czego już w życiu nie osiągnęli a tu głupie 120 pln i powstał problem. :hah:

Odpowiedz do tematu