Forum Nokii N70 Strona Główna
•  FAQ  •  SZUKAJ  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  RSS  • 

Ogłoszenie 

Dyskusja o zbiórce.

Stan darowizn: 65,0/84,18zł

Poprzedni temat :: Następny temat
Jestem Moderatorem = Jestem " Bogiem"
Autor Wiadomość
Początkujący

Otrzymał 1 piw(a)

Status: Offline

Wysłany: 21 Kwiecień 2008, 11:59   

no i dostało mi się! wiecie za co? za to że "napisałem posta w temacie z przed półtora miesiąca". może wy znacie jakąś recepte na to gdzie mozna pisać a gdzie nie, bo w regulaminie nie ma o tym mowy? a skoro pisać nie można to powinno to być jasno określone i temat powinien zostać np. zamknięty (można coś takiego robić z automatu - nikt nie odpowiada przez x dni - temat sam się zamyka).
Postaw piwo autorowi tego posta

AdSense

Status: Online

Moderator
-=' LES!O '=-

Piwa: 388/102

Wysłany: 21 Kwiecień 2008, 12:21   

marcino2000 nie dostałeś żadnego warna jakbyś jeszcze się nie zorientował...
A jeżeli chodzi o upomnienie to przejrzyj te watki:

|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! || || Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! ||
I ten z wibracją w której zalecasz sprawdzenie programem, a post wcześniej inny uzytkownik polecił sprawdzenie tym samym programem (ale zostawiłem bo jeszcze doradziłeś sprawdzenie hardwareowe). || Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! || <- w tym wypadku należał Ci się warn (punkt 31 regulaminu).

Warn zatem, jak pisałem, miałby być nie za jeden wątek a za całokształt twórczości archeologicznej, rozwiązywania rozwiązanych problemów oraz powielania.

Więc bądź łaskaw się nie puszyć, bo nie masz żadnego warna, czytaj wątki w których się udzielasz i precyzyjnie wyrażaj swoje myśli.

///EDIT
A jeżeli chodzi o ten watek: || Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! ||
bądź łaskaw zapoznać się z 22 punktem regulaminu

Początkujący

Otrzymał 1 piw(a)

Wysłany: 22 Kwiecień 2008, 05:36   

co do warna, nie doczytałem - sorki. jeszcze go nie dostałem, ale groźba już była:) i to wielokrotna
o wibrze- opisałem pełną scieżkę diagnostyczną, którą można wykonać domowym sposobem.

ten z tym 31$ niech ci bedzie

ale ten??

22. Stosuj się do próśb i nakazów obsługi forum. Nie odpowiadaj po wystawionych przez nich tabliczkach. Szanuj osoby, które wiedzą więcej od Ciebie oraz pilnują porządku.

staram sią stosować do "próśb i nakazów obsługi forum. Tabliczki nie było. Czy wiedzą więcej - hmm pozostawie to bez komentarza, tak jak niektóre metody "pilnowania porządku"

Na koniec ponawiam po raz kolejny prośbę określenie się co do Topiców - które są "Archeologiczne" a które nie

pozdrawiam!! :) :) :)

Rozkręca się

Piwa: 7/6

Wysłany: 22 Kwiecień 2008, 10:53   

sam powienieneś stwierdzić gdzie sens jest sie wypowiedzieć gdzie nie... wg mnie jak topic przez miesiąc nie został poruszony to oznacza że temat sie wyczerpał

Początkujący

Postawił 4 piw(a)

Wysłany: 29 Kwiecień 2008, 12:59   

|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! ||

teskelesio napisał/a:
maTsu88 napisał/a:
nie pisz tak kolega ma 20 lat w profilu troche szacunku .....

W profilu ma wpisane, ale co z tego skoro zachowuje się na dziecko...

A Ty regulamin masz po to żeby przestrzegać a nie cytować.

Żeby sprawa była jasna... sytuacja z kolegą była poruszona wśród obsługi forum i jednoznacznie stwierdzone zostało, że takiego poziomu nie będziemy akceptować i po kolejnym głupawym poście, napisałem to co napisałem.

maTsu88 nie jesteś stroną, ani Ciebie nie dotyczy ten watek, więc jeżeli chcesz ponarzekać na obsługę, może to wyrazić na przykład w tym wątku: || Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! ||
lub zgłosić swoje uwagi do administratora.

A teraz
Koniec offtopicu!Każda kolejna osoba pisząca o niczym dostaje ostrzeżenie!

po prostu zairytowało mnie jak wszyscy raptownie zaczeliście atakować tompalo tylko za to, ze chce przykuć w jakimś stopniu waszą uwagę na rzeczy godne polecenia... i Twoje zachowanie chyba nie obrazisz się jak napisze dziecka jak już ktoś ma Ci coś do zarzucenia obrażasz, upokarzasz, zamykasz, kasujesz i tak to wygląda .....

Moderator
-=' LES!O '=-

Wysłany: 29 Kwiecień 2008, 13:14   

Proszę Cię spójrz na dział "Multimedia"... to są po prostu wstawki, ludzie wstawiają te pliki nie po to żeby zwrócić czyjąś uwagę, wychwalać ma każdym kroku to co zrobił (znalazł).

W żadnym wątku nie jest tak, że co druga wypowiedź jest autora i za każdym razem takie same ochy i achy co to on nie wstawił za cuda.

Dobre wstawki same się bronią... i nie trzeba sztucznie ich nakręcać.

W omawianym wypadku wyraźnie się daje zauważyć, że użytkownik nabijał posty i podbijał swoje wątki, sprawa jest bezdyskusyjna w połączeniu z chełpieniem samemu sobie, przekroczył pewne granice netykiety... do tego doszła dość bezczelna odpowiedzi na słowo "skromność"... takie zachowanie nie sądzę żeby gdzieś się spotkało z aprobatą.

Co do nazwania użytkownika dzieckiem... może i nie powinienem... ale dokładnie tak się zachowuje. Człowiek poważny, po zwróceniu mu uwagi, albo wytacza swoje argumenty (sensowne), albo przyjmuje do wiadomości co zostało powiedziane. A dzieciak właśnie się obraża i musi koniecznie głośno wszem i wobec to ogłosić, że jest wielce obrażony i że mu się skrzydła podcina. Do tego głupawo zaczął przepraszać za wstawki i że je wygrzebywał... a akurat do tego nie było żadnego zarzutu.

Początkujący

Postawił 4 piw(a)

Wysłany: 29 Kwiecień 2008, 13:21   

tompalo napisał/a:
ambroz66 napisał/a:
czy Ty znasz słowo skromność ?

hmm... a co to :D ??

Nie no panowie... troche humoru nie zaszkodzi, nie mozemy byc non stop powazni ;)

Koniec offtopu, kto chce niech sciaga i kometuje pozdrawiam

ps. Czekajcie na nastepne tematy, wrzuta juz niedlugo :)

ja to potraktowałem jako żart autor postu też ....

Nie można pożartować na forum?? Nie wiesz, że powaga zbija powoli ?

tompalo zamknął swój wątek zakończył swoje wypowiedzi, mogłeś poinformować go o swoich widzi misie na PW a nie obrazając go na jego własnym topicu ....

tompalo chyba możesz potraktować to jako przeprosiny :
teskelesio napisał/a:

Co do nazwania użytkownika dzieckiem... może i nie powinienem...

Moderator
-=' LES!O '=-

Wysłany: 29 Kwiecień 2008, 13:32   

No to wyobraź sobie teraz, jakby co najmniej połowa chociaż wątków z wstawkami na forum wyglądała podobnie... i podobnie zachowywali by się inni wstawiający... w końcu zaczęli by sobie do gardeł skakać kto co wstawił lepszego.

Tu nie chodzi o to kto wstawi najwięcej, najlepsze, najwięcej piw zgarnie, najdłuższy wątek będzie miał... jak coś znalazłeś/zrobiłeś ciekawego to się dzielisz i koniec, ktoś podziękuje a ktoś nie.

Uwierz, że zwracanie uwagi na PW daje marne efekty. A do tego zwrócenie uwagi publicznie pozwala innym uczyć się na błędach już popełnionych... teraz każdy kto przeczyta ten wątek będzie widział jakiego zachowania na forum się nie toleruje. Podkreślam że chodzi o dość specyficzne zachowanie a nie o wstawki.

Początkujący

Postawił 4 piw(a)

Wysłany: 29 Kwiecień 2008, 15:48   

Tu masz rację, ale nie masz prawa poniżać kogokolwiek .....

Niewiele brakuje :)

Piwa: 376/40

Wysłany: 29 Kwiecień 2008, 17:09   

A ja mam tylko madzieję że Tompalo się jeszcze pojawi bo szkoda by było takiego 'wrzucacza' tematów.

teskelesio napisał/a:
dość bezczelna odpowiedzi na słowo "skromność".

bezczelna? raczej nie

teskelesio napisał/a:
Tu nie chodzi o to kto wstawi najwięcej, najlepsze, najwięcej piw zgarnie, najdłuższy wątek będzie miał... jak coś znalazłeś/zrobiłeś ciekawego to się dzielisz i koniec, ktoś podziękuje a ktoś nie.

i tu się zgadzam, poprzeczka dla użytkowników nie jest ustawiona wysoko. To ja się dopasowuję do zasad panujących na form a nie odwrotnie.

maTsu88 napisał/a:
nie masz prawa poniżać kogokolwiek

a lekceważyć moderatora można?

Moderator
-=' LES!O '=-

Wysłany: 29 Kwiecień 2008, 17:19   

ambroz66 napisał/a:
A ja mam tylko madzieję że Tompalo się jeszcze pojawi bo szkoda by było takiego 'wrzucacza' tematów.

Też mam nadzieję że ochłonie i zrozumie, bo do wstawianych przez niego plików naprawdę nic nie mam.

Początkujący

Postawił 4 piw(a)

Wysłany: 29 Kwiecień 2008, 17:50   

ambroz66 napisał/a:

maTsu88 napisał/a:
nie masz prawa poniżać kogokolwiek

a lekceważyć moderatora można?

Lekceważenie zależy jak to rozumiesz...
Czasami Tak ale tylko po to żeby zszedł na Ziemie i nie panoszył się jak tytułowy "Bóg"...

Niewiele brakuje :)

Piwa: 376/40

Wysłany: 29 Kwiecień 2008, 18:17   

maTsu88 napisał/a:
Lekceważenie zależy jak to rozumiesz...
Czasami Tak

czyli poniżyć od czasu do czasu też można? :D

Jedno jest pewne, nikt tu nikogo na siłe nie trzyma, są jakieś ramy ustalone przez regulamin i się ich trzymajmy. Ktoś kto ma w ...."głebokim poważaniu" zasady tego forum, nie okazuje szacunku użytkownikom ich przestrzegającym. Tak to działa, nie w jedną stronę ale w obie.

:)

Początkujący

Postawił 4 piw(a)

Wysłany: 29 Kwiecień 2008, 19:05   

Racja ale skoro już tu jesteśmy to się szanujmy ...

LNG 
Moderator
Fastina lente.

Piwa: 29/13

Wysłany: 29 Kwiecień 2008, 20:19   

Wypowiem się choć sprawa wcale mnie nie dotyczy.

Moim zdaniem teskelesio przesadził ze swoją reakcją. Wydaje mi się, że koledze tompalo należą się przeprosiny. I ja ze swojej strony go przepraszam za nieuczciwe potraktowanie przez moderację. Nigdzie w regulaminie nie jest napisane, że nie wolno chwalić samego siebie (to raczej gestia wyczucia dobrego smaku). A chyba nie wolno raczej nikogo karać za brak dobrego smaku. Mam nadzieję, że kolega z tego powodu nie zrezygnuje ze wstawiania na forum, bo szczerze mówiąc wychodziło mu to całkiem nieźle.

Ale proszę wszystkich zrozumcie teskelesio. To jest moderator, który pracuje więcej niż wszyscy pozostali moderatorzy razem wzięci. Właściwie to głównie dzięki jego bardzo dużej pracy na forum jest porządek. I przy tak ogromnym natłoku pracy człowiek może się odrobinę pomylić. teskelesio nie jest przecież robotem, a nie myli się tylko ten kto nic nie robi. Dlatego proszę o nienajeżdżania na Lesia, należy mu się wielki szacunek za te godziny pracy, które tu wkłada, abyście wszyscy mogli wygodnie korzystać z forum.

Tyle na ten temat. Myślę, że został wyczerpany. Polecam wszystkim więcej wzajemnego szacunku.

Odpowiedz do tematu