|
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Początkujący
Status: Offline
|
Wysłany: 6 Kwiecień 2008, 03:37 Jestem Moderatorem = Jestem " Bogiem"
|
|
|
Rozumiem porzadek. Ale wasze postpowanie typu
Zanim zadamy pytanie używamy opcji szukaj!
Bądź precyzyjniejszy:
- opisz jak najdokładniej problem
- Co już próbowałeś zrobić, żeby rozwiązać problem i jakie były tego efekty?
Od Vekh: Po pierwsze dopominanie się o piwa grozi warnem. Po drugie naucz się pisać poprawną polszczyzną. Bo to, co tutaj napisałeś jest na poziomie 8 a nie 18 latka...(czy to jest forum tylko dla polakow? (dyskryminacja?)
Popraw wiek w profilu Koleś weź no czytaj watki w których się udzielasz....(tzn jak ktos ma 96 lat to jest koles?)
Twój post/temat jest niezgodny z zasadami!( zasady sa po to zeby je lamac, czy to jest az takie straszne?)
Ja juz dostalem 2 warny za takie gadanie . Teraz ban? Życie
Nie orzystam z tych pirackich wersji bo stac mnie na wydanie kilku $ na oryginala. Forum to traktuje jako wersje testowa i mam nadzieje ze wszyscy tak postepuja.
Troche szacunku nie zaszkodzi poniewaz z waszego forum korzystaja tez powazni ludzie a nie tylko zakompleksione dzieciaki
No i odpowiedzi moderatorow: hard format lub idz do serwisu
(dopiero teraz przeczytałem to co SAM napisałem i brzmi to nieco chaotycznie ale chyba ogólne przesłanie dotarło sądząc po ilości negatywnych postów w stosunku do mojej osoby) |
|
| |
|
|
|
 |
AdSense
Status: Online
|
|
|
|
 |
|
Ciągle przyspiesza
|
Wysłany: 6 Kwiecień 2008, 07:30
|
|
|
| Z jednym się zgodzę, że moderatorzy w 99% przypadków mówią hard format lub idz do serwisu. Ale to, że się Ciebie czepiają to jest tylko i wyłącznie twoja wina. Gdybyś nie zadawał głupich pytań, nie nabijał postów, nie prosił o piwa to teraz byś nie miał takich problemów. Jakoś mnie się nigdy nie czepiali. |
|
|
|
|
 |
|
Trochę napisał
|
Wysłany: 6 Kwiecień 2008, 08:46
|
|
|
Jestes nowicjuszem dopiero 3 posty moze zanim cos napiszesz przeczytaj regulamin.
Jak moderlator ma powiedziec Ci co sie dzieje z tel jak go niewidzi. To forum nie zrzesza pracowników komisów serwisów tylko użytkowników .Mogą Ci podpowiedziec ale jesli mieli sami taki przypadek z telefonem .Jeśli nie to naprawde pozostaje HARDFORMAT I SERWIS
nie nażekaj !!!
Tez dostałem warna za nie przestrzeganie regulaminu i przyznaje sie do błędu i jakoś nie płacze. Gdybyś napisał posty zgodnie z regulaminem nie było by problemu |
|
|
|
|
 |
|
Moderator -=' LES!O '=-
|
Wysłany: 6 Kwiecień 2008, 09:44
|
|
|
| czarnyartur napisał/a: | | Zanim zadamy pytanie używamy opcji szukaj! |
Jeżeli problem był już rozwiązywany i opisywany na forum kilka razy, to naprawdę nie rozumiem po co to powtarzać, za każdym razem. Co może jeszcze moderatorzy mają szukać leserom wątków w którym jest rozwiązane problemu ?
| czarnyartur napisał/a: | Bądź precyzyjniejszy:
- opisz jak najdokładniej problem
- Co już próbowałeś zrobić, żeby rozwiązać problem i jakie były tego efekty? |
No to chyba normalne że jak ktoś pisze:
- "Telefon mi wolno chodzi, co robić ?"
- "Aplikacja mi się nie instaluje, co robić ?"
To całkiem naturalnym jest pytanie "A co robiłeś ?".
Jak ktoś nie umie opisać swojego problemu i co się stało, to niby jak ma mu ktoś pomóc ?
| czarnyartur napisał/a: | | Od Vekh: Po pierwsze dopominanie się o piwa grozi warnem. |
Za dopominanie się o piwa... tak i jak najbardziej trzeba karać i upominać... szczególnie leszczy, którzy sami są zieloni, mają jeden post na koncie i wpisują sobie takie coś w podpis... i sami piw nie stawiają.
| czarnyartur napisał/a: | | Po drugie naucz się pisać poprawną polszczyzną. Bo to, co tutaj napisałeś jest na poziomie 8 a nie 18 latka...(czy to jest forum tylko dla polakow? (dyskryminacja?) |
Tak się składa, że to forum jest dla polaków, a dyskryminujemy co najwyżej leserów którym nie chce się pisać poprawnie po polsku, pomimo że jest mnóstwo możliwości, żeby unikać błędów ortograficznych... a pisanie poprawnie stylistycznie ułatwia zrozumienie o co chodziło piszącemu...
| czarnyartur napisał/a: | | Popraw wiek w profilu Koleś weź no czytaj watki w których się udzielasz....(tzn jak ktos ma 96 lat to jest koles?) |
No właśnie o to chodzi, żeby wiek w profilu nie był absurdalny... pomyśl (o ile wiesz jak się za to zabrać), że reklamodawcy na przykład wybierają portale dla określonej grupy docelowej... jak wszyscy by wpisali sobie jakieś głupoty, to w statystykach byłaby taka średnia, że reklamowałby się na forum "biovital".
| czarnyartur napisał/a: | | Twój post/temat jest niezgodny z zasadami!( zasady sa po to zeby je lamac, czy to jest az takie straszne?) |
No to się zdziwisz bo u nas tak nie jest... zasady są i trzeba ich przestrzegać, ale jak chcesz kieruj się tym w życiu...
| czarnyartur napisał/a: | | Ja juz dostalem 2 warny za takie gadanie . Teraz ban? Życie |
Dostałeś bo widocznie głupoty pisałeś... i nie stosowałeś się do regulaminu... ot co, czy to takie straszne ??
| czarnyartur napisał/a: | | Nie orzystam z tych pirackich wersji bo stac mnie na wydanie kilku $ na oryginala. |
Stać to chyba Twoich rodziców... jak tak masz to bardzo dobrze, masz łatwiej niż Ci których nie stać...
Tylko swoją drogą ciekawe ile masz w domu wykupionych licencji na oprogramowanie z którego korzystasz ??
| czarnyartur napisał/a: | | Forum to traktuje jako wersje testowa i mam nadzieje ze wszyscy tak postepuja. |
To jest Twoja wolna wola (tylko nie wiem o co Ci chodzi z tą wersją testową)... ale nie narzucaj jej innym... inni może są normalni.
| czarnyartur napisał/a: | | Troche szacunku nie zaszkodzi poniewaz z waszego forum korzystaja tez powazni ludzie a nie tylko zakompleksione dzieciaki |
Nie podoba Ci się, nikt Cię tu nie trzyma... znajdź sobie lepsze... a najlepiej załóż sobie swoje właśnie i tam postępuj tak liberalnie jak chcesz nawet bez zasad. A z doświadczenia powiem Ci że z poważnymi osobami właśnie nie ma tylu problemów bo umieją się zachować i bzdur zazwyczaj nie piszą...
| czarnyartur napisał/a: | | No i odpowiedzi moderatorow: hard format lub idz do serwisu |
Często ludzie doprowadzają swoje telefony do takiego stanu, lub tak opisują swój problem, że to jest jedyne wyjście i jedyna opcja jaką można polecić... Jak jesteś taki mądry to czemu Ty nie doradzasz w takich sprawach ??
Podsumowując:
Zasady obowiązują wszystkich i nie ma od nich ulgi... tak samo Ciebie jak i inne rozbisurmanione dzieciaki którym się wydaje, że zasady są po to by je łamać. Jak chesz funkcjonować na forum, to albo nic lepiej nie pisz, albo myśl nad tym co piszesz... naprawdę wiele nie wymagamy (ale jak widać nawet myślenie może stwarzać problemy). |
|
|
|
|
 |
|
Moderator Fastina lente.
|
Wysłany: 6 Kwiecień 2008, 10:37 Re: Jestem Moderatorem Jestem " Bogiem"
|
|
|
Wszystkiego komentował nie będę, bo poprzednik napisał już całkiem sporo.
| czarnyartur napisał/a: | | Troche szacunku nie zaszkodzi poniewaz z waszego forum korzystaja tez powazni ludzie a nie tylko zakompleksione dzieciaki |
Mniemam, że uważasz się za poważnego człowieka skoro tak piszesz. I niestety muszę Ci uświadomić, że nie jesteś poważny pisząc taki post. No zastanów się sam nad tym co napisałeś. Czepiasz się moderatorów, że przestrzegają zasad. Czy to jest poważne?
Ja zakwalifikowałbym Cię raczej do "zakompleksionych dzieciaków", a temat, który założyłeś tylko utwierdza mnie w tym przekonaniu.
A co do rad dawanych przez moderatorów: piszę teraz w swoim imieniu. Ja tak naprawdę nie znam się na telefonach komórkowych, a w N70 mam opanowaną tylko w podstawach. Dlatego rady daję takie na jakie moja wiedza wystarcza. Nie ma przecież obowiązku stosowania się do moich rad i każdy może się we własnym zakresie zorientować we własnym problemie.
Co do pisania poprawnie ortograficznie to ja kładę na to szczególny nacisk. Bo mam świadomość, że z forum korzysta wielu bardzo młodych ludzi. Oni dopiero uczą się pisać poprawnie stylistycznie (o ortografii już nie wspomnę). I nie chciałbym, aby powielali w dalszym swoim życiu takie kaleczenie języka jak tutaj wielokrotnie występuje. Dlaczego walczę jak mogę o to, żeby posty na forum napisane były w możliwie poprwny sposób.
O reszcie Twoich absurdalnych zarzutów nawet nie będę pisał. Bo są tak dziecinne i nieprzemyślane, że szkoda nawet w jakikolwiek sposób się do nich odnosić.
Na przyszłość jeśli już chcesz się do kogoś doczepić aby wyleczyć własne kompleksy przemyśl sposób w jaki to robisz. Bo gdybyś choć trochę pomyślał znalazłbyś bardziej racjonalny argument żeby pokazać, iż moderatorzy są be niż ten, że "przestrzegają zasad".
PS Jeśli piszesz tytuł tematu zwróć uwagę na to żeby kropka była tam gdzie powinna i żeby nie było niepotrzebnych spacji tam gdzie ich być nie powinno. |
|
|
|
|
 |
|
Rozkręca się
|
Wysłany: 6 Kwiecień 2008, 13:30
|
|
|
| LNG napisał/a: | | PS Jeśli piszesz tytuł tematu zwróć uwagę na to żeby kropka była tam gdzie powinna i żeby nie było niepotrzebnych spacji tam gdzie ich być nie powinno. |
I przecinek lub myślnik po "moderatorem" |
|
|
|
|
 |
|
Moderator Cinkciarz z Memphis
|
Wysłany: 7 Kwiecień 2008, 08:18
|
|
|
nie wiem co można polecić komuś innego niż | czarnyartur napisał/a: | | hard format lub idz do serwisu | skoro ktoś pisze że "włączył telefon, pokazało się białe tło i nic się nie dzieje, pomóżcie" oczywiście mogę powiedzieć jaki jest problem i go rozwiązać wystarczy że wyślesz do mnie telefon, i za odpowiednią opłatą go naprawie, a skoro twierdzisz że moderatorzy robią co im się podoba to całkiem dobrze bo jak by było tak jak Ty byś chciał to forum by nie osiągnęło takiej popularności jaką ma teraz i miało by zarejestrowanych 10użytkowników i ktoś by pisał jednego posta na tydzień |
|
|
|
|
 |
|
Ciągle przyspiesza
|
Wysłany: 11 Kwiecień 2008, 02:07
|
|
|
Praca moderatorów jest jak najbardziej poprawna. Do ich głównych obowiązków należy pilnowanie porządku na forum i wyłapywanie postów, które są nie zgodne (niezgodne) z regulaminem.
Podejrzewam czarnyartur, że nigdy nie byłeś moderatorem i nie wiesz jaka to jest ciężka praca, którą Ci ludzie wykonują za darmo
I coś specjalnie dla Ciebie.
OBRAZEK
LNG: kolego bardzo ładny obrazek wkleiłeś do swojej wypowiedzi. Ale skoro już wklejasz coś takiego to staraj się żeby choć Twój post był bez błędów. Na przyszłość: partykułę "nie" z przymiotnikami ("zgodne" to właśnie przymiotnik) piszemy łącznie. |
|
|
|
|
 |
|
Coraz lepiej
|
Wysłany: 11 Kwiecień 2008, 12:06
|
|
|
nowicjusze narzekają bo nie są modami a jak by byli to by sie jeszcze bardziej czepiali , z początku jak wstąpiłem na to forum tez dostawałem warny od hexena za błędy prze zemnie popełniane .ale juz jestem tu dobrych kilka miesięcy wykułem prawie cały regulamin na pamke i mam teraz spokój tylko czasem sie mnie modzi czepiają za trudne zdania które czasem źle pisze. A ze modzi czasem piszą ze już niema wyjścia tylko komis to może sie całkiem nie mylą . Modzi dobrze robią ze was poprawiają . |
|
|
|
|
 |
|
Moderator Fastina lente.
|
Wysłany: 11 Kwiecień 2008, 15:21
|
|
|
| wiki650 napisał/a: | | nowicjusze narzekają bo nie są modami a jak by byli to by sie jeszcze bardziej czepiali |
Żeby była jasność, ja nie jestem tutaj żeby czepiać się kogokolwiek. Ja nie leczę tu swoich kompleksów. Skoro już jestem modem to pilnuję porządku. |
|
|
|
|
 |
|
Ciągle przyspiesza
|
Wysłany: 11 Kwiecień 2008, 19:24
|
|
|
| LNG napisał/a: | | LNG: kolego bardzo ładny obrazek wkleiłeś do swojej wypowiedzi. Ale skoro już wklejasz coś takiego to staraj się żeby choć Twój post był bez błędów. Na przyszłość: partykułę "nie" z przymiotnikami ("zgodne" to właśnie przymiotnik) piszemy łącznie. |
Posta pisałem o 2 w nocy i zmęczenie dało znać o sobie. Stąd to przeoczenie.
W przyszłości takie błędy się nie powtórzą |
|
|
|
|
 |
|
Coraz lepiej
|
Wysłany: 11 Kwiecień 2008, 19:45
|
|
|
| LNG, Crismon, ma racje luknij na date wysłania posta Wysłany: Dzisiaj 2:07 |
|
|
|
|
 |
|
Administrator Astral wanderer
|
Wysłany: 11 Kwiecień 2008, 20:21
|
|
|
Heh... A ja Wam powiem, że jestem dumny z poziomu, który trzyma to forum. Przesiadłem się, chcąc nie chcąc, na SE K800i i buszując po forach jemu poświęconych, aż mnie krew zalewa. Posty nabijane dziesiątkami, brak kultury, bezsensowne wypowiedzi. Myślcie co chcecie, ale znalezienie czegoś przydatnego na takim forum jest doprawdy nie lada wyzwaniem.
Nie chcę wyróżniać sam siebie ani kolegów moderatorów, ale to dzięki pracy ekipy "rządzącej" jest jak jest. I może chociaż czasami dajemy Wam prztyczka to tylko po to żeby wszystkim się milej egzystowało na tym forum.
P.S
Mam dobry humor, więc tak piszę Dobry humor nie trwa jednak wiecznie |
|
|
|
|
 |
|
Administrator z powołania prezes
|
Wysłany: 12 Kwiecień 2008, 13:04
|
|
|
| Vekh napisał/a: | | I może chociaż czasami dajemy Wam prztyczka to tylko po to żeby wszystkim się milej egzystowało na tym forum. | bo niewiedzących trzeba nauczać a nie ma nic w nauce lepszego jak dyscyplina! |
|
|
|
|
 |
|
Administrator Astral wanderer
|
Wysłany: 12 Kwiecień 2008, 18:53
|
|