|
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Trochę napisał
Status: Offline
|
Wysłany: 18 Maj 2008, 23:35
|
|
|
ja nie mówię o machlojkach bardziej o rejestracji na innego admina, ewentualnie rodziców, żonę etc. poprostu z googlem względem adsense nie idzie sie dogadać, bo zamiast słuchać tego co mówi user profilaktycznie dają mu kopa.
po części to rozumiem bo w gre wchodzą wielkie pieniądze, ale irytujące w chorobę.
z drugiej strony... mógłbyś wydzielić kanał wewnątrz swojego konta dla forum i problem z głowy. |
|
|
|
|
 |
AdSense
Status: Online
|
|
|
|
 |
|
Administrator z powołania prezes
|
Wysłany: 19 Maj 2008, 14:51
|
|
|
| michalm16 napisał/a: | | mógłbyś wydzielić kanał wewnątrz swojego konta dla forum i problem z głowy | nie bardzo rozumiem, rozwiń to |
|
|
|
|
 |
|
Trochę napisał
|
Wysłany: 20 Maj 2008, 23:35
|
|
|
z Twojej wypowiedzi zrozumiałem ze masz juz zarejestrowane konto w adsense,
poprostu przydzielasz wszystkie reklamy umieszczone na forum do określonego kanału i wtedy wiesz jakie dochody masz z tej konkretnej strony.
dzięki temu możesz generować odzielne raporty i bez problemu rozliczyć się z dochodów z forum. |
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: 21 Maj 2008, 02:01
|
|
|
| michalm16 napisał/a: | | z Twojej wypowiedzi zrozumiałem ze masz juz zarejestrowane konto w adsense | ah, no tak... dobrze zrozumiałeś
w Tym sęk, że konto mam zarejestrowane, owszem... ale zostało ono zablokowane na rzecz innego - które nie zostało zaakceptowane, rozumiesz? Nie mogę się zalogować ani na jedno, ani na drugie... trzecie, czwarte... bo to pierwsze wciąż u nich widnieje jako aktywne... mimo, że po próbach logowania wyskakuje komunikat o blokadzie... próbuje się zalogować na to drugie: "Zgłoszenie nie zostało zaakceptowane z powodu podania już istniejących danych w bazie" - czyt, pierwszego konta.
Pokrótce:
- pierwsze zostało zablokowane na rzecz drugiego,
- drugie nie zostało zaakceptowane bo pierwsze jest aktywne (a w rzeczywistości jest zablokowane),
i to wcale nie kwestia haseł... brak organizacji i kompetencji pracowników Google... |
|
|
|
|
 |
|
Trochę napisał
|
Wysłany: 21 Maj 2008, 12:34
|
|
|
hmm obawiam się że sie z tego nie wytłumaczysz
moim zdaniem jedynym skutecznym wyjściem będzie rejstracja przez inną osobę (mozecie wybrać "skarbnika" z zarządu forum )
a jeśli nie... korzystałem ze smartcontextu, stawki mają nienajgorsze jak na polskie warunki (choć do adsense im daleko). |
|
|
|
|
 |
|
Do przodu :)
|
Wysłany: 21 Maj 2008, 15:14
|
|
|
Bo Adsense ze swoim stawkami naprawdę jest najwyżej na Polskim rynku. Tyle tylko że często robią ludzi w konia... Hexen jest 1 z wielu którzy mają tam zablokowane konta bez możliwości jakiegokolwiek dogadania się z google. przez 2 miesiące zarabiasz i tu nagle ban....
Wracając do tematu to popieram pomysł zmian na forum, jednak muszę przyznać że na 100% zmniejszy to ilość użytkowników jak i reklamodawców. Pytanie brzmi czy hexen ma zamiar utrzymać to forum z własnych pieniędzy, czy reklam |
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: 21 Maj 2008, 15:26
|
|
|
| Dynamix napisał/a: | własnych pieniędzy, czy reklam | ani z tego, ani z tego... nie stać mnie na utrzymanie takiej krowy, a reklamy tyle nie dadzą... mają być jedynie odciążeniem sponsora... |
|
|
|
|
 |
|
Trochę napisał
Wiek: 17 Dołączył: 31 Sty 2008 Posty: 62 Otrzymał 34 piw(a)
|
Wysłany: 21 Maj 2008, 15:50
|
|
|
Wracając do tematu a właściwie zmian, co myślicie o wprowadzeniu junior moda ?
ps Sory jeżeli było już o tym mówione |
|
|
|
|
 |
|
Moderator VeganPower
|
Wysłany: 21 Maj 2008, 16:35
|
|
|
| Po co? |
|
|
|
|
 |
|
Trochę napisał
Wiek: 17 Dołączył: 31 Sty 2008 Posty: 62 Otrzymał 34 piw(a)
|
Wysłany: 21 Maj 2008, 16:46
|
|
|
Umm dobre pytanie J mod mógłby sprawdzać treści w przyszłosci np ,,poczekalni" lub moderować jeden dział ? |
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: 21 Maj 2008, 19:12
|
|
|
| adammm napisał/a: | | J mod mógłby sprawdzać treści w przyszłosci np ,,poczekalni" lub moderować jeden dział ? | nie ma czegoś takiego jak "junior mod", jest admin, j. admin, mod i user...
zresztą sprawdzać mogą moderatorzy, nie potrzeba do tego dodatkowych rang |
|
|
|
|
 |
|
|