|
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Początkujący
Status: Offline
|
Wysłany: 23 Grudzień 2007, 10:37 Czy wogole warto kupic n70 z GPS
|
|
|
Witam
Prawdopodobnie z nastepnym tygodniu stane sie posiadaczem nokii N70. Szczerze mowiac kupuję ja w duzej mierze ze wzgledu na nawigacje GPS. Zastanawia mnie tylko jak jest z tymi wszystkimi mapami glowie chodzi mi o europe zachodnia i polodniawa np chorwacje. Zwracam sie poprostu z prosba zebyscie mi powiedzieli czy to ma sens??. Dodam ze na telefon nie chce wydac wiecej niz 650 zl wiec nowsze nokie raczej odpadaja. A i byl bym zapomnial jaka jest potrzeba karta pamieci ile giga?? czy 2 w zupelnosci wystarcza??. Dziekuje z gory
Pozdrawiam
Zdanek |
|
|
|
|
 |
AdSense
Status: Online
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 23 Grudzień 2007, 14:31
|
|
|
| na luzaku wystarcza ja mam garmina i tomtoma zainstalowanego parę filmów i parę płytek zrzuconych i mam jeszcze 400mb wolne. Czy ma to sens....hmmm.Jestem chyba w podobnej sytuacji jak ty narazie jestem prze zakupem GPS'a Navibe 735 bawiłem się u kumpla i powiem ci tak: Jeśli nie stać cię na droższą nawigacje do fury jako oddzielne urządzenie (jak mnie) to rozwiązanie idealne lub jeśli jedziesz do Warszawy w poszukiwaniu adresu sklepu itp. to również dobre rozwiazanie. Ogólnie fajnie że masz telefon i navi i to jest plus nie musisz śmigać dodatkowo z palmem... |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 23 Grudzień 2007, 15:11
|
|
|
No w sumie nawigacji bede uzywal 3 razy do roku i chodzi glownie na wyjazd na wakcje za granice wiec przydaly by sie wmiare dokladne mapy europuy albo chociaz glownych drog.
Czyli 2 gb karta w zupelnosci wystarczy tak?? |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
Wiek: 20 Dołączył: 02 Lis 2007 Posty: 19 Postawił 5 piw(a)
|
Wysłany: 24 Grudzień 2007, 20:57
|
|
|
2 GB spokojowo wystarczy ,zwlaszcza ze TomTom 5 mapami na Europe zajmuje 60 mb ja jednak zastanawialbym sie nad zakupem karty 2 GB bo czytalem ze sa z nia czasami problemy-poczytaj na forum.1 GB tez spkojnie wystarczy |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 25 Grudzień 2007, 21:46
|
|
|
| ja mam moduł GPS. z tego co mi wiadomo sa problemy w n70 z bluetooth (u mnie i nie tylko). jest on niestabilny i czesto rozłacza sie z gps... osobiscie ze wzgl wlasnie na gps zamierzam wkrotce zmienic n70 na cos innego. poza tym tomtom dla symbiana 8.1 zawiera pokrycie tylko okolo 30 kilka % dla Polski, wiec jest kiszka.... |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 26 Grudzień 2007, 12:42
|
|
|
basstek1, Nie zgodzę sie z Tobą, mam moduł Holux'a wrzucam go do schowka w samochodzie i nawet nie mam problemów z GPS'em. Kilka razy mi przerwało, a używam jej juz jakis czas... i było to bardziej spowodowane brakiem sygnału GPS, a nie wadą bluetooth'a. Co do pokrycia polski masz racje tomtom ma około 34-36% ale przecierz ostatnio na forum ukazał sie nowy program|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! || który najprawdopodobnie ma pokrycie drogowe 93 %, adresowe 70 %, a wiec wcale juz nie jest tak źle (narazie jestem w takcie jej testowiania i zaskakuje mnie narazie pozytywnie)...
[Poprawiłem link. Poczytaj koniecznie tu|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! || deveb] |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 28 Grudzień 2007, 17:52
|
|
|
| Wlasnie dzis dostalem nowiutka nokie n70 pierwsze wrazenie chyba okk na poczatku sie meczylem z tym orange bo sie nie chciala zmienic tapeta ale teraz jest juz ok bo poprostu wylaczylem ten profil czy co to jest orange. A tak wogole na dniach przyjdzie kart 2gb i wgram sobie mapy zeby zobaczyc jak wygladaja i jak bedzie dobrze to kupuje modol gps. Byl bym wdzieczny jezeli byscie zapodali jakies linki do aukcji z allegro do modolow ktore byly by najlepsze. |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 4 Styczeń 2008, 20:34
|
|
|
| Zdanek jestem ciekaw jak spisuje ci sie nowy tel? zauważyłeś jakies problemy z tomtom? |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 28 Marzec 2008, 19:02
|
|
|
| telefonik ok. Nawigacja tomtom dziala zrywa polaczenie ale doslownie po 5 sek odzyskuje sam wiec nie ma problumu. w garminie zrywa i sie nie laczy. nie wiem moze jak zainstaluje nowa wersje bedzie ok bo slyszalem ze ludziom smiga. A tomtom ma slaby logarytm do obliczenia drogi bo prowadzi przez centrum praktycznie zawsze niezaleznie od ustawien |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 29 Maj 2008, 08:44
|
|
|
| Telefon sam w sobie ok. Ja miałem problem że sam dzwonił pod rużne (różne) numery,oraz wieszł się. Wserwisie powiedzieli że jest to dość częsta usterka alternatywą jest zamiana opragramowania.Nawigacje dopiero będe na nim instalował[/b] |
|
|
|
|
 |
|
Moderator -=' LES!O '=-
|
Wysłany: 29 Maj 2008, 08:57
|
|
|
Po pierwsze spójrz na datę, poczytaj tez wątek... telefon już dawno kupiony, a Twoja wypowiedź ni jak ma się do tematu... pytanie jest konkretnie o GPS w N70, który Ty dopiero będziesz miał. Ale już...
| pawel_s8 napisał/a: | | Telefon sam w sobie ok. Ja miałem problem że sam dzwonił pod rużne numery,oraz wieszł się. Wserwisie powiedzieli że jest to dość częsta usterka |
Ponad 14000 użytkowników i pierwsze słyszę... ale skoro
| pawel_s8 napisał/a: | | alternatywą jest zamiana opragramowania |
to przecież darmowy zabieg do wykonania samemu w domu... więc żaden problem. |
|
|
|
|
 |
|
|