|
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Początkujący
Status: Offline
|
Wysłany: 9 Styczeń 2008, 18:10 Czy zrywa wam połączenie bluetooth?
|
|
|
Witam.Do przed chwili byłem zdecydowany na zakup modułu GPS i pobawienia sie nawigacją w mojej ENCE lecz przed chwilą na forum symbianos znalazłem post mówiący o problemach z utrzymaniem połączenia pomiędzy telefonem a modułem.Czy to faktycznie prawda?czy występuje to tylko w TT bo ja myślałem raczejo Garminie.
Oto link do tej dyskusji:
|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! ||
Dzięki za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam. |
|
|
|
|
 |
AdSense
Status: Online
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 9 Styczeń 2008, 18:37
|
|
|
Hehe.... Wlasnie mialem zamiar w tej chwili napisac posta z pytaniem dlaczego po wlaczeniu TT dioda na odbiorniku GPS (Navibe) zaczyna migac i telefon (a wlasciwie TT) nie moze sie polaczyc z GPS`em. Jak wylacze TT to dioda znow zaczyna swiecic normalnie (caly czas). Ponowne wlaczenie TT nic nie zmienia.
Pomozcie bo juz mam dosc tego GPS`a. Najpierw problem ze sprzedawca a teraz to |
|
|
|
|
 |
|
Rozkręca się
|
Wysłany: 9 Styczeń 2008, 18:47
|
|
|
A jaki masz model? Ja mam GB735 i dioda miga jak
szuka połączenia bluetooth, a kiedy włączę TomTom-a
i on się połączy z odbiornikiem to niebieska dioda
zapali się na stałe. Pozdrawiam |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 9 Styczeń 2008, 19:07
|
|
|
hehe jak juz pisałem kiedys n70 ma ten problem. jak dotąd nokia NIE poprawiła problemów z bluetooth.mozliwe że w najnowszym sofcie, N70 bedzie juz pracował stabilnie... |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 9 Styczeń 2008, 19:13
|
|
|
| Niestety, jak dotąd TomTom zrywa połączenie Bluetooth z N70. Z tego co wiem (i używałem kiedyś) TT wydał Patch na N70, który poprawia połączenie. Poprawa jest jednak kosztem baterii, bowiem TT częściej szuka urządzeń BT w zasięgu... niestety. Gdyby to poprawili, to N70 byłbym chyba najlepszym telefonem na świecie. Jednak z tego co wiem (2) to wina leży po stronie hardwaru a nie softu... |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 9 Styczeń 2008, 19:16
|
|
|
| sebast1an napisał/a: | A jaki masz model? Ja mam GB735 i dioda miga jak
szuka połączenia bluetooth, a kiedy włączę TomTom-a
i on się połączy z odbiornikiem to niebieska dioda
zapali się na stałe. Pozdrawiam |
Mam model GB 737. U mnie jest zupelnie odwrotnie. Jak wlacze GPS to dioda swieci ciagle i jak wlacze TT to dioda zaczyna migac . Ponowne uruchomienie TT nic nie daje. Pojawia sie komunikat: Sygnal GPS zostal utracony 5,10,15 itd sekund temu.
[ Dodano: 9 Styczeń 08, 19:19 ]
| remmyhi napisał/a: | | Niestety, jak dotąd TomTom zrywa połączenie Bluetooth z N70. Z tego co wiem (i używałem kiedyś) TT wydał Patch na N70, który poprawia połączenie. |
A wiesz gdzie mozna znalesc ten patch ? |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 10 Styczeń 2008, 10:57
|
|
|
| A czy w Garminie też tak się dzieje czy tylko Tom Tom? |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 10 Styczeń 2008, 18:38
|
|
|
| pele napisał/a: | | A wiesz gdzie mozna znalesc ten patch ? |
Naprawdę chciałbym Ci pomóc, ale niestety nie pamiętam... musisz pogrzebać na forach... Ja do GPS używam teraz E50 służbową...
Nie wiem czy tu można polecać inne fora, ale jak wpiszesz zfrank na googlach to znajdzie świetne angielskie forum, które możesz przeczesać. |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 10 Styczeń 2008, 23:08 GPS
|
|
|
Według mnie ten problem nie jest aż tak uciążliwy Wystarczy chwile poczekać i wszystko wraca do normy
Ja mam TT i u mnie problem jest ze złapaniem sygnału GPS natomiast z bluetooth nie ma większego problemu |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 15 Styczeń 2008, 21:37
|
|
|
Hehe...Problem jest juz rozwiazany. Wystarczylo uruchomic TT i GPS a nastepnie ruszyc autem i po kilku minutach wszystko jest OK . Teraz juz nawet jakos szybciej lacza sie oba urzadzenia i pokazuje aktualna pozycje na TT. |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 3 Marzec 2008, 21:10
|
|