Forum Nokii N70 Strona Główna
•  FAQ  •  SZUKAJ  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  RSS  • 

Ogłoszenie 

Dyskusja o zbiórce.

Poprzedni temat :: Następny temat
moj gps PENTAGRAM PathFinder P 3101 nie chce dzialac z N70
Autor Wiadomość
Nowy albo niemowa

Status: Offline

Wysłany: 13 Maj 2008, 22:53   moj gps PENTAGRAM PathFinder P 3101 nie chce dzialac z N70

witam. sciagnolem (ściągnąłem) sobie dzisiaj tom toma 5 i wzucilem (wrzuciłem) na komorke... wszystko ladnie chodzi tylko jak biore ustal trase to program proboje (próbuje) wyszukac GPS ale nie moze....sprawdzalem czy jest poloczenie przez blutooth i wszystko jest ok... nie wiem czy to jest wina telefonu czy GPS... telefon nawet nie moze zlokalizowac miejsca w ktorym sie teraz znajduje wyswietla sie tylko napis '' brak urzadzenia GPS"
Postaw piwo autorowi tego posta

AdSense

Status: Online

Moderator
Feel My Power : )

Piwa: 75/3

Wysłany: 13 Maj 2008, 23:10   

Po 1:
Twój post/temat jest niezgodny z zasadami!

Po części punkt 11 regulaminu.

Po 2:
Bądź precyzyjniejszy:
- opisz jak najdokładniej problem
- Co już próbowałeś zrobić, żeby rozwiązać problem i jakie były tego efekty?

Temat do poprawy.

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
michalski
Nowy albo niemowa

Postawił 1 piw(a)

Wysłany: 14 Maj 2008, 17:41   

Ej co się rzucasz kolo ma problem i pisze.
Moim zdaniem jest jasno opisane ocb więc jak nie pomagasz to przynajmniej nie przeszkadzaj.
Po pierwsze damianoLG czy odpalałeś to w miejscu czy w ruchu?
Najlepiej jest w czasie jazdy, wtedy szybko łapie syganał, jak stoisz to może być kupa i nie łapie. Więc polecam takie rozwiązanie. Numero dwa to napisz jaką masz wersje tego TT dokładnie bo jest opcja że jakieś bardzo stare mogą nie obsługiwać chipsetu MTK który jest w środku. Sprawdź czy wogóle wykrywa obecnośc GPSowego Bluetooth, zobaczy czy nie masz jakiegoś innego urządzenia w pobliżu Bluetooth czasem jeden zakłuca (zakłóca) drugi i się robi sieczka w etherze. Strasznie sieją też radia CB jak jade autem koło busa który ma CB z dopałem to nie ma mocnych ale jak ma dopał to zawsze ci będzie świnić w ether. Więc luknij czy nie masz jakiegoś maniaka krótkowalowca obok :P
Generalnie powinno hulać dobrze bo mi na TT5 N70 i tym właśnie pentagramie lata aż miło. Chyba najlepsze GPSy jakie można kupić w rozsądnych pieniądzach. MTK niebo lepsze niż sirfy spróbuj podłączyć GPSa do kompa PC a potem telefon do PC i będzie wiadomo co daje po dupie.
Pozdro

Początkujący

Piwa: 1/1

Wysłany: 29 Maj 2008, 11:48   

Witam,wlasnie kupilem sobie pentagram p 3101,na fonie tomtom dziala bez uwag,pytanko czy tego pentagrama trzeba jakos zsynchronizowac z n70 czy powinien automatycznie zalapac polaczenie z fonem?W instrukcji pisze o jakiejs konfiguracji na przykladzie pocketPc,tylko jesli trzeba konfigurowac to niewiem jak to siema do mojej n70,

Nowy albo niemowa

Otrzymał 2 piw(a)

Wysłany: 29 Maj 2008, 18:15   Też mam PathFindera 3101

Zachowuje się nienagannie,jest naprawdę czuły.Leży w podłokietniku i niczego niegubi.
Pracuje z Tomtom5.Po wyznaczeniu trasy łapie sygnał automatycznie.W N70 bluetooth włączone i to wszystko.Ten pentagram polecam chętnym do nabycia odbiornika gps jest lepszy niż SkyTraq.Używałem to wiem a przynajmniej taką wyrażam opinię.Ja za Patha płaciłem 152 PLN.Acha,faktycznie konfigurowałem go.Łącza - bluetooth - Powiązane urządzenia.Tam będzie nazwa gps który wykryła N70,wybierz opcje tam wpisz kod 0000 i później chyba wybierałem połączenie autoryzowane aby Nokia łączyła automatycznie.

Początkujący

Piwa: 1/1

Wysłany: 29 Maj 2008, 22:50   

Dzieki,faktycznie w opcjach tomtoma jest potrzeba wyszukania urzadzenia gps inaczej enka go nie widzi,dziala super, co prawda tomtom moim zdaniem fatalny , sprobuje z garminem.

Trochę napisał

Piwa: 1/15

Ostrzeżeń:
 4/4/7
Wysłany: 4 Czerwiec 2008, 16:30   

ja rowniez kupuje p3101 to najlepszy odbiornik jaki moze byc.
ma chipset MTK a poza tym ma ładny design. mocne niebieskie diody. Lubie takie gadżety:D

Nowy albo niemowa

Wysłany: 5 Sierpień 2008, 08:31   

Mam podobny problem. Nka wogóle go nie widzi, próbowałem na wszelkie sposoby. Pomóżcie, bo nie wiem czy mam go oddawać czy jak...

...dzwoniłem do pomocy technicznej. Okazało się że każda inna komórka i laptop widzi gpsa normalnie. Wychodzi więc na to że jest u mnie problem z bt.

Szukam więc pomocy gdzie indziej...

Nowy albo niemowa

Wysłany: 10 Sierpień 2008, 20:52   

witam, mam ten sam problem, mam n70 i odbiornik pentagram pathfinder P3104, zainstalowalem TomTom Mobile 5.2 PL S60, powiazalem urzadzenia, dodalem kod dostepu 0000 i autoryzowalem zeby sam wykrywal mimo tego po wlaczeniu tomtoma wciaz wyswietla BRAK URZADZENIA GPS:/ wlaczalem i wylaczalem tel ale nadal nie widzi urzadzenia gps! Co robic??

juz sam sobie poradziłem!!! :D okazało się ze wystarczy w ustawieniach tomtoma zmienic na "inne urzadzenie gps" :) banalnie proste:P :what:

Odpowiedz do tematu