Jako, że dzisiaj dopiero go dostałem to sprawdzałem w domciu oraz na podwórku idąc. Telefon znajduje moduł, ale nie znajduje sygnału. Miga też cały czas zielona lampka.
Moduł do wymiany. Ostatnio też to przechodziłem. Jest jakaś wadliwa partia.
Jako, że dzisiaj dopiero go dostałem to sprawdzałem w domciu oraz na podwórku idąc. Telefon znajduje moduł, ale nie znajduje sygnału. Miga też cały czas zielona lampka.
Jak cały czas chodziłeś to bardzo możliwe, że nie złapał sygnału z satelitami, ale jeżeli przystanąłeś na kilka np.5 minut i też nie łapał (szczególnie czas ten się wydłuża na blokowisku) to juz coś nie tak.
dokładnie!! czy ktos sie orientuje jaki najlepszy jest teraz na rynku (allegro:P) moduł do 150pln ?Zamierzam sobie kupic na wakacje w USA,zebym czasem sie nie zgubil z gory dzieks
czesc, mam prośbę zamierzam kupić odbiornik gps do swojego telefonu, a mam na oku coś takiego: GPS NAWIGACJA BLUETOOTH NAVIBE GB737 , dokładnie z tej aukcji :|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! ||
jak myślicie jak kupie to nie będę żałował i czy warto do swojej n'ki ?:)
dzięki za swoje opinie
czesc, mam prośbę zamierzam kupić odbiornik gps do swojego telefonu, a mam na oku coś takiego: GPS NAWIGACJA BLUETOOTH NAVIBE GB737 , dokładnie z tej aukcji :|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! ||
jak myślicie jak kupie to nie będę żałował i czy warto do swojej n'ki ?:)
dzięki za swoje opinie
jestem posiadaczem takiego właśnie modułu i z czystym sumieniem mogę Ci go polecić. Zapłaciłem za niego 40 zł więcej, ale nie żałuję ani złotówki. Niestety w komplecie nie ma ładowarki sieciowej, ale już na forum pisałem jaką dokupić do tego modelu można, więc nie będę spamował.
witam mam problem z Skytraq A-GPS a mianowicie nie portafi nawiazac komunikacji z satelitami. telefon byl kupiony w angli odbiornik chyba tez. wrzucone ma TT5 połączenie przez BT jest tylko brak sygnału GPS. moze ktoś miał ten sam problem to prosze o pomoc
witam mam problem z Skytraq A-GPS a mianowicie nie portafi nawiazac komunikacji z satelitami. telefon byl kupiony w angli odbiornik chyba tez. wrzucone ma TT5 połączenie przez BT jest tylko brak sygnału GPS. moze ktoś miał ten sam problem to prosze o pomoc
spróbuj wyszukać odbiornik ponownie, później wybierz i sprawdź czy się zobaczą, czasami pomaga, nie wiem czemu, ale N70 (przynajmniej w moim przypadku) lubi, gdy odb. GPS jest włączony zanim odpalam aplikacje na fonie.
witam ponownie, kilka postów wyżej pisałem czy warto kupić odbiornik navibe 737 no i kupilem go i dzisiaj (pogoda lekko deszczowa) nie dam rady uzyskać sygnału, miga mi lampeczka bluetootha ze polaczyl sie z telefonem, i w TOMTOMIE pokazuje "Czeka na prawidłowy sygnał GPS..." staram sie namiezyc satelity (?) w domu... no i jeszcze nie udało mi się złapać sygnału, a czekam już dość sporo, czy to ma jakis zwiazek moze modul lekko uszkodzony ?
EDIT:
dobra wyjechałem na ulice i momencik w kilka sekund sygnał złapany pozdrawiam
Przeczytałem cały wątek i nie było słowa o takim GPSie
Co o nim myślicie??
|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! ||
Przeczytałem cały wątek i nie było słowa o takim GPSie
Co o nim myślicie??
|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! ||
z pentagramów wybrałbym ten:|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! || Patrz na bebechy, a nie na opakowanie, a te 30 zł więcej myślę, że warto by było odżałować
asam, mógłbyś podać link to tej auckji jeszcze raz albo podać nazwę tego Gpsa?? Bo chyba coś jest nie tak...
Już wiem, o który odbiornik Ci chodziło...
A jaka to rożnica między nimi?? Ten chipset MTK jest lepszy??
odbiornik pracuje na większej ilości kanałów, więc powinien teoretycznie szybciej i dokładniej łapać Twoją pozycję. Ale to oczywiście tylko teoria. Wszystko zależy od jakości samego modułu i oczywiście terenu na jakim będziesz się poruszać. Ja mam gb 737 i nie narzekam (ten sam czipset co w Twoim pierwszym pytaniu)