Wysłany: 7 Kwiecień 2008, 13:57 Darmowe rozmowy za reklamy
W Wielkiej Brytanii coraz częściej można spotkać ofertę polegająca na udostępnianiu darmowych usług - minut, SMS-ów czy gadżetów na komórkę - w zamian za oglądanie treści reklamowych. Czy podobne rozwiązanie zawita do Polski?
Polscy operatorzy telefonii komórkowej są zainteresowani wartym kilka miliardów złotych rynkiem reklamy. Mniejsze zainteresowanie jest ze strony firm reklamowych. Na razie wszelkie akcje reklamowe przeprowadzane są w formie testów.
Jak czytamy w "Rzeczpospolitej" , firma Telecom Media oferowała za darmo komórkowe multimedia związane z koniecznością odbioru komunikatu reklamowego. Jednak zainteresowanie mobilną reklamą po stronie domów mediowych jest niewielkie.
Także w Wielkiej Brytanii operator Blyk, który oferuje darmowe usługi telekomunikacyjne w zamian za reklamy nie cieszy się duża popularnością wśród klientów. To pokazuje, że wiele osób za usługi woli zapłacić niż oglądać reklamy.
źródło: media2.pl
odnośnik:|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! ||
Nie pamiętam dokładnie, ale dawno temu (7-8 lat temu) w erze mi to proponowano...
Tyle że reklama głosowa, na początku połączenia obie strony słyszą reklamę i następnie po 40 sekundach, dalej w minutę 40 sekund od rozpoczęcia połączenia... 2 minuty 40... itd.
Promocja niby taka że chyba połowę za połączenie miałem płacić...
Nie przyjąłem ofert bo wydawała mi się absurdalna i jakiekolwiek reklamy podczas rozmowy mi nie pasowały...
Na smsy w pewnej ilości (góra 3 dziennie) wtedy może bym się skusił...
Na dzień dzisiejszy... żadne reklamy podczas rozmowy... smsy może jakoś strasznie by mi nie przeszkadzały... ale jakoś też mnie nie przekonują, zależy co ja bym z tego miał.
Na dzień dzisiejszy... żadne reklamy podczas rozmowy... smsy może jakoś strasznie by mi nie przeszkadzały... ale jakoś też mnie nie przekonują, zależy co ja bym z tego miał.
Ja dokładnie tak samo. Reklamy podczas rozmowy odpadaja, moim zdaniem to przegięcie. Co do smsów może być, i tak orange mi ich juz troche wysyła więc myśle że bym jakoś to przeżył. Oczywiście jeśli zaproponowali by mi coś ciekawego w zamian.
ja bym się nigdy na takie coś nie zgodził. Nie nawidzę reklam które codziennie przerywają fajny film wieczorem oraz przeszkadzają w oglądaniu stron WWW. I nigdy bym nie chciał żeby w ważnej rozmowie słyszeć reklamę szamponu do włosów itp.