|
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Trochę napisał
Status: Offline
|
Wysłany: 26 Marzec 2008, 19:50
|
|
|
| Plik .csr Ci nic nie da i trzeba się z tym pogodzić. Za pomocą tego pliku tworzyło się na stronie certyfikaty które podrzucasz pod aplikacje. Niestety symbian signed zablokował upload plików .csr dla zwykłych śmiertelików, co za tym idzie nie ma jakiejkolwiek możliwości podpisania aplikacji nie posiadając certyfikatu (.cert bodajże) No chyba, że stworzysz własne symbian signed. Trza czekać aż łaskawie to odblokują. Jeżeli tak się stanie niezwłocznie powiadomię o tym na forum ^^ |
|
|
|
|
 |
AdSense
Status: Online
|
|
|
|
 |
|
Ciągle przyspiesza
|
Wysłany: 27 Marzec 2008, 06:53
|
|
|
| Znalazła się inna opcja podpisywania w najbliższym czasie postaram się umieścić poradnik |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 28 Marzec 2008, 21:14
|
|
|
| erotek napisał/a: | Podaje sposób na zdobycie certyfikatu dla swojego imei telefonu.
Nie wiem jak długo będzie to działać, ale jest taka możliwość więc warto skorzystać.
1. Wybieramy adres strony|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! ||
2. Teraz wybieramy na górze strony Register
|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! ||
3. Wypełniamy wszystkie pola
|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! ||
4. Po prawidłowym zakończeniu rejestracji zobaczymy poniższy ekran
UWAGA
Poniższe punkty dotyczą problemu automatycznego zalogowania.
Gdyby nie zalogowało nas automatycznie, wtedy robimy tak:
a- Wchodzimy na stronę|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! || i wpisujemy swojego nicka i hasło
b- wybieramy baner z napisem Symbian
Dalej postępujemy dokładnie tak jak w punkcie 5
5. Po chwili automatycznie zostaniemy zalogowani i przeniesieni do strony z postami, gdzie
schodzimy na sam dół strony i piszemy swoją prośbę o certyfikat podając:
- model telefonu
- imei telefonu
- datę dodania naszego posta
6. Wysyłamy naszego posta i zapamiętujemy numer
7. Teraz pozostaje czekać i sprawdzać codziennie czy już jest certyfikat dla puli numerów naszego posta. W tym celu wchodzimy na stronę|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! ||
sprawdzamy czy jest temat z pulą numeru naszego postu i klikamy na link pod nim
W między czasie musimy napisać na forum 5 postów, aby mieć możliwość pobrania certyfikatu, jeżeli tego nie zrobimy, nie będziemy mieli możliwości pobrania. Fakt że to forum chińskie ale wysłanie kilku emotek czy napisanie "thank you" i tym podobne załatwi sprawę
8. Otworzy nam się okno z pulą numerów imei, sprawdzamy czy jest tam nasz i klikamy archiwum .rar
9. Otwiera się okno do pobrania pliku
10. Po pobraniu pliku widzimy takie okno i można zamknąć stronę
11. W archiwum rar jest certyfikat, klucz i plik tekstowy z wykazem do których numerów imei jest
przeznaczony. Przy podpisywaniu programów do klucza nie jest potrzebne żadne hasło.
Zrobiłem dla naszego forum dzisiaj więc nie wiem ile czasu trzeba czekać, zwykle kilka dni, i czy działa certyfikat. Dlatego trzeba się uzbroić w cierpliwość. Jak tylko dostanę certyfikat to napiszę czy działa na 100%. Choć na zagranicznych forach nie doczytałem się żeby komuś nie działało.
Na potrzeby tego poradnika zarejestrowałem się i pobrałem inny certyfikat żeby tylko sprawdzić czy można nim w ogóle podpisywać aplikacje i nie było żadnych problemów. Ale z oczywistych względów tak podpisanej aplikacji nie mogę sprawdzić u siebie na telefonie.
Dlatego proszę się powstrzymać z pytaniami do dnia kiedy dostanę certyfikat i będę mógł go przetestować.
Oczywiście najlepiej wysłać od razu swoją prośbę, bo to zajmuje chwilę i nic nie kosztuje, a nie wiadomo jak długo będzie można podpisywać tym sposobem. Publisher ID jest na 1000 certyfikatów więc kto pierwszy ten lepszy Certyfikat tworzony przez OPDA jest certyfikatem zbiorowym, dlatego trochę to trwa. |
źródło: forum.gsmcenter.pl |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 31 Marzec 2008, 16:14
|
|
|
Nie wiem czemu, ale symbian signed nie chce przyjac mi zadnego hasla,
za kazdym raze pokazuje mi ze password does not match
i co ja mam zrobic:( |
|
|
|
|
 |
|
Trochę napisał
|
Wysłany: 31 Marzec 2008, 16:53
|
|
|
Najlepiej zaniechaj tego, symbian signed nic już nie pomaga (mam nadzieję, że to chwilowe), a co do tej metody, czy to jest sprawdzone? Nie chciałbym powierzać swojego IMEI chińczykom...
To trochę infantylne, ale może sprawdź czy Twoje hasła spełniają wszystkie warunki, tzn ilość liter, ewentualnie cyfry... |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 31 Marzec 2008, 18:20
|
|
|
Ta metoda jest sprawdzona i wszystkim działa (mnie też) ale na cert trzeba czekać około tygodnia |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 31 Marzec 2008, 19:28
|
|
|
No wszystko wpisuje ok tak jak powinno byc i nie wiem czemu sie tak dzieje:O
cos jest zspier....niczone w tym:/
chce aktywowac to konto i nie moge bo caly czas password does not match, ehh
probowalem na wszystkie sposoby:/ |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 31 Marzec 2008, 20:57
|
|
|
| Daj sobie spokój z symbian singed bo to nie ma sensu lepiej skorzystaj z poradnika który wstawiłem... |
|
|
|
|
 |
|
Ciągle przyspiesza
|
Wysłany: 31 Marzec 2008, 21:49
|
|
|
Ale on właśnie o tym chyba mówi, że na tej stronce nie może się zarejestrować.
P.S. Pozwoliłem wsadzić ten poradnik do osobnego tematu, żeby bałaganu nie było |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
Wiek: 21 Dołączył: 16 Paź 2007 Posty: 14 Otrzymał 16 piw(a)
|
Wysłany: 15 Sierpień 2008, 13:27
|
|
|
| Witam czy ktos moglby mi podpisac program nokmote na imei 353094022134601 |
|
|
|
|
 |