Forum Nokii N70 Strona Główna
•  FAQ  •  SZUKAJ  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  RSS  • 

Ogłoszenie 

Dyskusja o zbiórce.

Stan darowizn: 65,0/84,18zł

Poprzedni temat :: Następny temat
[ Porada SymbianOS 9.1] Podpisywanie aplikacji (Certyfikaty)
Autor Wiadomość
Ciągle przyspiesza

Piwa: 20/7

Status: Offline

Wysłany: 1 Luty 2008, 08:22   [ Porada SymbianOS 9.1] Podpisywanie aplikacji (Certyfikaty)

Certyfikaty – Podpisywanie aplikacji

1. Pobieramy stąd: SignSIS GUI. Po ściągnięciu instalujemy i włączany. Ukaże się nam takie okienko:

OBRAZEK

2. Następnie wchodzimy na stronę|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! || Jednak serwis ten od pewnego czasu nie wysyła kodów aktywacyjnych na publiczne e-maile typu: gmail, o2.pl, yahoo.pl, Onet.pl itp. Obecnie są 2 sposoby na rejestrację w tym serwisie.
• Założenie swojego serweru e-mail
• Założenie maila w tym serwisie: || Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! || (serwis ten w późniejszym czasie może być nie akceptowany przez symbian signed oraz z pewnością stwierdzam, że takich skrzynek jest więcej)
3. Znajdując się w serwisie symbian signed klikamy na „Register now”
4. W polu „Email adress” wpisujemy swój e-mail
5. W polu „Activation key” wpisujemy klucz, który dostaliśmy w podanym wcześniej e-mailu. Pola niżej wypełniamy swoimi danymi:
First name - Imię
Last name - Nazwisko
Password - Hasło
Retype password - Powtórz hasło
Organization name - Nazwa firmy
Address - Adres zamieszkania
Phone number – Numer telefonu

Pod obrazkiem wpisujemy kod, który jest w nim zawarty i akceptujemy klikając na „I akcept”

6. Wracamy do otwartego programu. W programie klikamy Create DevCertRequest File, gdy otworzy się takie okienko wpisujemy nasz IMEI (*#06# w telefonie pokazuje nam nasz IMEI)

OBRAZEK

7. Klikamy „OK.” i nie wolno nam nawet poruszać myszą do czasu aż nie pojawi się taki komunikat:

OBRAZEK

8. Otworzą się nam „Moje dokumenty”, gdzie powinien znajdować się plik SignSIS_xxx.csr, gdzie xxx to IMEI naszego telefonu. Jeśli pokaże się taki komunikat, to znaczy, że najprawdopodobniej nie posłuchaliście mnie i poruszyliście myszą. W takim przypadku musimy powtórzyć pkt. 6 i 7

OBRAZEK

9. Po sprawdzeniu, że mamy plik „SignSIS_xxx.csr” wchodzimy na stronę|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! || i logujemy się.
Username – Podajemy swój e-mail
Password – Wpisujemy, podane wcześniej hasło
10. Klikamy na zakładkę My Symbian Signed (po lewej stronie) i wybieramy opcję Open Signed  Request
11. Pod obrazkiem wpisujemy kod, który jest w nim zawarty i wciskamy „Przeglądaj” Wybieramy nasz wygenerowany plik „SignSIS_xxx.csr” klikamy „Send”.
12. Wchodzimy w opcję Open Signed  My DevCerts i obok naszego pliku klikamy download:

OBRAZEK

13. W programie „SignSIS” wybieramy opcję „SignSIS”

OBRAZEK

14. Oglądamy w tym momencie główne menu programu:

OBRAZEK

15. W linii „DevCert” klikamy przycisk zaznaczony na obrazku i wybieramy plik, który pobraliśmy z serwisu symbian signed:

OBRAZEK

16. W linii „Input.sis(x)” klikamy przycisk zaznaczony na obrazku i wybieramy plik, który chcemy podpisać:

OBRAZEK

17. Klikamy „SignSIS” i czekamy kilka sekund aż pojawi się komunikat „Successful Signed” nasza podpisana aplikacja powinna znajdować się na pulpicie:

OBRAZEK

18. Gdy już mamy wygenerowany certyfikat dla danego telefonu podpisanie innych aplikacji ogranicza się do pkt. 14, 15, 16 i 17. Certyfikat jest ważny 3 lata
Postaw piwo autorowi tego posta

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
asdewq
AdSense

Status: Online

Początkujący

Piwa: 9/3

Wysłany: 16 Luty 2008, 13:59   

Może ktoś napisać jakie e-maile przechodzą?

Nowy albo niemowa

Wysłany: 20 Luty 2008, 11:34   

Ja się rejestrowałem na wp i zmienłem potem tylko alias najpierw sprawdź który przechodzi taki daj:D :cool:

Początkujący

Piwa: 1/6

Wysłany: 24 Luty 2008, 11:41   

Witam
Ma może ktoś to PUBLISHER ID (czy jakoś tak) ??
Jeżeli tak i może zrobić plik cer, to podrzucę swój *.csr

PZDR
Tomek

Nowy albo niemowa

Postawił 1 piw(a)

Wysłany: 2 Marzec 2008, 02:29   

niestety skprzynka wp tez juz nie przejdzie czy wie ktos jaka akceptuja prosze o pomoc :P

Początkujący

Otrzymał 7 piw(a)

Wysłany: 3 Marzec 2008, 21:35   

Rejestracji można dokonać z maila na koncie cba.pl, :)

Nowy albo niemowa

Postawił 1 piw(a)

Wysłany: 4 Marzec 2008, 00:11   

Prubuje juz drogi dzien i nie udaje sie.mam juz ten plik w moich dokumentach ale zawiedzam sie na punkcie 10 tego tematu . na stronie symbian signet jest troche inaczej niz tu jest opisane. niewiem co robic a musze miec ten certfikat :( pomozcie.

Trochę napisał

Piwa: 2/6

Wysłany: 10 Marzec 2008, 21:24   

Your request has failed. Reason:
- Developer Certificates will be ENABLED for users who have a Publisher ID ONLY. (during GMT office hours)
- ONLY if you used a Publisher ID to create a .csr file with the DevCertCreate tool will you be able to use Open Signed Offline to create a Developer Certificate.
- Developer Certificates are currently DISABLED for users without a Publisher ID. Users who DO NOT have a Publisher ID CANNOT request Developer Certificates or use Open Signed Offline.
- Open Signed Online and Offline for users without a Publisher ID will NOT be available temporarily, an update will be provided during Week beginning 25th Feb
- If you have recently obtained a Publisher ID and are unable to create a Developer Certificate using Open Signed Offline please request support through the Symbian Signed forum on the Symbian Developer Network

Spotykam się z czymś takim, i niezupełnie wiem o co chodzi ;D Ile muszę czekać na to coś?

EDIT:
Dobra już kapuje, można podpisywać tylko w godzinach od 9 do 15. ;/ Mega suchar. Czy to prawda?
EDIT:
No jednak wygląda na to, że to nieprawda ;/

Ciągle przyspiesza

Piwa: 20/7

Wysłany: 15 Marzec 2008, 07:10   

Aby zrobić certyfikat na SymbianSigned trzeba zabulić 200$ na obecną chwilę. Nieopłacalne ;/

Początkujący

Postawił 11 piw(a)

Wysłany: 15 Marzec 2008, 10:00   

mam tak Your request has failed. Reason:
-Developer Certificates will be ENABLED for users who have a Publisher ID ONLY
-ONLY if you used a Publisher ID to create a .csr file with the DevCertCreate tool will you be able to use Open Signed Offline to create a Developer Certificate.
-Developer Certificates are currently DISABLED for users without a Publisher ID. Users who DO NOT have a Publisher ID CANNOT request Developer Certificates or use Open Signed Offline.
-If you have recently obtained a Publisher ID and are unable to create a Developer Certificate using Open Signed Offline please request support through the Symbian Signed forum on the Symbian Developer Network here

klikam here i mam brak strony 404 co mam teraz zrobic prosze o odpowiedz

Moderator
-=' LES!O '=-

Piwa: 389/102

Wysłany: 15 Marzec 2008, 10:04   

nokian4 napisał/a:
mam tak Your request has failed. Reason:
-Developer Certificates will be ENABLED for users who have a Publisher ID ONLY
-ONLY if you used a Publisher ID to create a .csr file with the DevCertCreate tool will you be able to use Open Signed Offline to create a Developer Certificate.
-Developer Certificates are currently DISABLED for users without a Publisher ID. Users who DO NOT have a Publisher ID CANNOT request Developer Certificates or use Open Signed Offline.
-If you have recently obtained a Publisher ID and are unable to create a Developer Certificate using Open Signed Offline please request support through the Symbian Signed forum on the Symbian Developer Network here

klikam here i mam brak strony 404 co mam teraz zrobic prosze o odpowiedz

Ale z tego co widzę to masz Nokie N70... więc jeżeli do tego telefonu coś kombinujesz to nie musisz. Multimedia do N70 są nie w tej kategorii i nie potrzebują podpisywania.

Początkujący

Postawił 11 piw(a)

Wysłany: 15 Marzec 2008, 10:12   

robie kuzynowi bo ma teraz kare na kompa on ma e60 ja wiem jaki mam telefon i wiem gdzie pobierac wiec prosze dalej o odpowiedz.

[ Dodano: 15 Marzec 2008, 10:44 ]
czekam nadal na odpowiedz na moj problem nie moge zrobic request co mam zrobic !!???

[ Dodano: 15 Marzec 2008, 11:51 ]
czekam nadal na odpowiedz na temat wgrywanie aplikacji na e60

LNG: jeśli jeszcze raz napiszesz, że czekasz na odpowiedz to się ostrzeżenia doczekasz. Jeśli ktoś nie chce Ci odpowiedzieć (ja na przykład) to ma głęboko gdzieś to, że Ty czekasz.

Trochę napisał

Piwa: 2/6

Wysłany: 15 Marzec 2008, 17:22   

Nie ma możliwości podpisania aplikacji na dzień dzisiejszy.

Nowy albo niemowa

Postawił 1 piw(a)

Wysłany: 18 Marzec 2008, 18:38   

ja ostatnio podpisywalem kilka aplikacji na symbian signet online i da sie podpisac tylko aplikacje zaufane, a jesli chodzi o moj fon to mam nokie n 70 ale od od 3 :] tygodni posiadam N73

Początkujący

Postawił 11 piw(a)

Wysłany: 26 Marzec 2008, 16:59   

roger18sx, podpisałbyś mi 3 aplikacje mam plik csr ??
bardzo mi zalezy moj kuzyn ma e60 i nie moze dac sobie rady

pozdrawiam

Odpowiedz do tematu