|
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Ciągle przyspiesza
Status: Offline
|
Wysłany: 1 Luty 2008, 08:22 [ Porada SymbianOS 9.1] Podpisywanie aplikacji (Certyfikaty)
|
|
|
Certyfikaty – Podpisywanie aplikacji
1. Pobieramy stąd: SignSIS GUI. Po ściągnięciu instalujemy i włączany. Ukaże się nam takie okienko:
OBRAZEK
2. Następnie wchodzimy na stronę|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! || Jednak serwis ten od pewnego czasu nie wysyła kodów aktywacyjnych na publiczne e-maile typu: gmail, o2.pl, yahoo.pl, Onet.pl itp. Obecnie są 2 sposoby na rejestrację w tym serwisie.
• Założenie swojego serweru e-mail
• Założenie maila w tym serwisie:
|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! || (serwis ten w późniejszym czasie może być nie akceptowany przez symbian signed oraz z pewnością stwierdzam, że takich skrzynek jest więcej)
3. Znajdując się w serwisie symbian signed klikamy na „Register now”
4. W polu „Email adress” wpisujemy swój e-mail
5. W polu „Activation key” wpisujemy klucz, który dostaliśmy w podanym wcześniej e-mailu. Pola niżej wypełniamy swoimi danymi:
First name - Imię
Last name - Nazwisko
Password - Hasło
Retype password - Powtórz hasło
Organization name - Nazwa firmy
Address - Adres zamieszkania
Phone number – Numer telefonu
Pod obrazkiem wpisujemy kod, który jest w nim zawarty i akceptujemy klikając na „I akcept”
6. Wracamy do otwartego programu. W programie klikamy Create DevCertRequest File, gdy otworzy się takie okienko wpisujemy nasz IMEI (*#06# w telefonie pokazuje nam nasz IMEI)
OBRAZEK
7. Klikamy „OK.” i nie wolno nam nawet poruszać myszą do czasu aż nie pojawi się taki komunikat:
OBRAZEK
8. Otworzą się nam „Moje dokumenty”, gdzie powinien znajdować się plik SignSIS_xxx.csr, gdzie xxx to IMEI naszego telefonu. Jeśli pokaże się taki komunikat, to znaczy, że najprawdopodobniej nie posłuchaliście mnie i poruszyliście myszą. W takim przypadku musimy powtórzyć pkt. 6 i 7
OBRAZEK
9. Po sprawdzeniu, że mamy plik „SignSIS_xxx.csr” wchodzimy na stronę|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! || i logujemy się.
Username – Podajemy swój e-mail
Password – Wpisujemy, podane wcześniej hasło
10. Klikamy na zakładkę My Symbian Signed (po lewej stronie) i wybieramy opcję Open Signed Request
11. Pod obrazkiem wpisujemy kod, który jest w nim zawarty i wciskamy „Przeglądaj” Wybieramy nasz wygenerowany plik „SignSIS_xxx.csr” klikamy „Send”.
12. Wchodzimy w opcję Open Signed My DevCerts i obok naszego pliku klikamy download:
OBRAZEK
13. W programie „SignSIS” wybieramy opcję „SignSIS”
OBRAZEK
14. Oglądamy w tym momencie główne menu programu:
OBRAZEK
15. W linii „DevCert” klikamy przycisk zaznaczony na obrazku i wybieramy plik, który pobraliśmy z serwisu symbian signed:
OBRAZEK
16. W linii „Input.sis(x)” klikamy przycisk zaznaczony na obrazku i wybieramy plik, który chcemy podpisać:
OBRAZEK
17. Klikamy „SignSIS” i czekamy kilka sekund aż pojawi się komunikat „Successful Signed” nasza podpisana aplikacja powinna znajdować się na pulpicie:
OBRAZEK
18. Gdy już mamy wygenerowany certyfikat dla danego telefonu podpisanie innych aplikacji ogranicza się do pkt. 14, 15, 16 i 17. Certyfikat jest ważny 3 lata |
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): asdewq |
 |
AdSense
Status: Online
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 16 Luty 2008, 13:59
|
|
|
| Może ktoś napisać jakie e-maile przechodzą? |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 20 Luty 2008, 11:34
|
|
|
Ja się rejestrowałem na wp i zmienłem potem tylko alias najpierw sprawdź który przechodzi taki daj:D |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 24 Luty 2008, 11:41
|
|
|
Witam
Ma może ktoś to PUBLISHER ID (czy jakoś tak) ??
Jeżeli tak i może zrobić plik cer, to podrzucę swój *.csr
PZDR
Tomek |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
Wiek: 22 Dołączył: 04 Paź 2007 Posty: 9 Postawił 1 piw(a)
|
Wysłany: 2 Marzec 2008, 02:29
|
|
|
niestety skprzynka wp tez juz nie przejdzie czy wie ktos jaka akceptuja prosze o pomoc |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
Wiek: 20 Dołączył: 02 Sty 2008 Posty: 38 Otrzymał 7 piw(a)
|
Wysłany: 3 Marzec 2008, 21:35
|
|
|
Rejestracji można dokonać z maila na koncie cba.pl, |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 4 Marzec 2008, 00:11
|
|
|
Prubuje juz drogi dzien i nie udaje sie.mam juz ten plik w moich dokumentach ale zawiedzam sie na punkcie 10 tego tematu . na stronie symbian signet jest troche inaczej niz tu jest opisane. niewiem co robic a musze miec ten certfikat pomozcie. |
|
|
|
|
 |
|
Trochę napisał
|
Wysłany: 10 Marzec 2008, 21:24
|
|
|
Your request has failed. Reason:
- Developer Certificates will be ENABLED for users who have a Publisher ID ONLY. (during GMT office hours)
- ONLY if you used a Publisher ID to create a .csr file with the DevCertCreate tool will you be able to use Open Signed Offline to create a Developer Certificate.
- Developer Certificates are currently DISABLED for users without a Publisher ID. Users who DO NOT have a Publisher ID CANNOT request Developer Certificates or use Open Signed Offline.
- Open Signed Online and Offline for users without a Publisher ID will NOT be available temporarily, an update will be provided during Week beginning 25th Feb
- If you have recently obtained a Publisher ID and are unable to create a Developer Certificate using Open Signed Offline please request support through the Symbian Signed forum on the Symbian Developer Network
Spotykam się z czymś takim, i niezupełnie wiem o co chodzi Ile muszę czekać na to coś?
EDIT:
Dobra już kapuje, można podpisywać tylko w godzinach od 9 do 15. ;/ Mega suchar. Czy to prawda?
EDIT:
No jednak wygląda na to, że to nieprawda ;/ |
|
|
|
|
 |
|
Ciągle przyspiesza
|
Wysłany: 15 Marzec 2008, 07:10
|
|
|
| Aby zrobić certyfikat na SymbianSigned trzeba zabulić 200$ na obecną chwilę. Nieopłacalne ;/ |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
Wiek: 15 Dołączył: 12 Sty 2008 Posty: 17 Postawił 11 piw(a)
|
Wysłany: 15 Marzec 2008, 10:00
|
|
|
mam tak Your request has failed. Reason:
-Developer Certificates will be ENABLED for users who have a Publisher ID ONLY
-ONLY if you used a Publisher ID to create a .csr file with the DevCertCreate tool will you be able to use Open Signed Offline to create a Developer Certificate.
-Developer Certificates are currently DISABLED for users without a Publisher ID. Users who DO NOT have a Publisher ID CANNOT request Developer Certificates or use Open Signed Offline.
-If you have recently obtained a Publisher ID and are unable to create a Developer Certificate using Open Signed Offline please request support through the Symbian Signed forum on the Symbian Developer Network here
klikam here i mam brak strony 404 co mam teraz zrobic prosze o odpowiedz |
|
|
|
|
 |
|
Moderator -=' LES!O '=-
|
Wysłany: 15 Marzec 2008, 10:04
|
|
|
| nokian4 napisał/a: | mam tak Your request has failed. Reason:
-Developer Certificates will be ENABLED for users who have a Publisher ID ONLY
-ONLY if you used a Publisher ID to create a .csr file with the DevCertCreate tool will you be able to use Open Signed Offline to create a Developer Certificate.
-Developer Certificates are currently DISABLED for users without a Publisher ID. Users who DO NOT have a Publisher ID CANNOT request Developer Certificates or use Open Signed Offline.
-If you have recently obtained a Publisher ID and are unable to create a Developer Certificate using Open Signed Offline please request support through the Symbian Signed forum on the Symbian Developer Network here
klikam here i mam brak strony 404 co mam teraz zrobic prosze o odpowiedz |
Ale z tego co widzę to masz Nokie N70... więc jeżeli do tego telefonu coś kombinujesz to nie musisz. Multimedia do N70 są nie w tej kategorii i nie potrzebują podpisywania. |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 15 Marzec 2008, 10:12
|
|
|
robie kuzynowi bo ma teraz kare na kompa on ma e60 ja wiem jaki mam telefon i wiem gdzie pobierac wiec prosze dalej o odpowiedz.
[ Dodano: 15 Marzec 2008, 10:44 ]
czekam nadal na odpowiedz na moj problem nie moge zrobic request co mam zrobic !!???
[ Dodano: 15 Marzec 2008, 11:51 ]
czekam nadal na odpowiedz na temat wgrywanie aplikacji na e60
LNG: jeśli jeszcze raz napiszesz, że czekasz na odpowiedz to się ostrzeżenia doczekasz. Jeśli ktoś nie chce Ci odpowiedzieć (ja na przykład) to ma głęboko gdzieś to, że Ty czekasz. |
|
|
|
|
 |
|
Trochę napisał
|
Wysłany: 15 Marzec 2008, 17:22
|
|
|
| Nie ma możliwości podpisania aplikacji na dzień dzisiejszy. |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 18 Marzec 2008, 18:38
|
|
|
ja ostatnio podpisywalem kilka aplikacji na symbian signet online i da sie podpisac tylko aplikacje zaufane, a jesli chodzi o moj fon to mam nokie n 70 ale od od 3 tygodni posiadam N73 |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 26 Marzec 2008, 16:59
|
|
|
roger18sx, podpisałbyś mi 3 aplikacje mam plik csr ??
bardzo mi zalezy moj kuzyn ma e60 i nie moze dac sobie rady
pozdrawiam |
|
|
|
|
 |
|
|