Forum Nokii N70 Strona Główna
•  FAQ  •  SZUKAJ  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  RSS  • 

Ogłoszenie 

Dyskusja o zbiórce.

Poprzedni temat :: Następny temat
[ Porada SymbianOS 9.1] Podpisywanie aplikacji
Autor Wiadomość
Ciągle przyspiesza

Piwa: 17/7

Status: Offline

Wysłany: 31 Marzec 2008, 16:53   [ Porada SymbianOS 9.1] Podpisywanie aplikacji

Podaje sposób na zdobycie certyfikatu dla swojego imei telefonu.
Nie wiem jak długo będzie to działać, ale jest taka możliwość więc warto skorzystać.

1. Wybieramy adres strony|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! ||
2. Teraz wybieramy na górze strony Register
Obrazek
3. Wypełniamy wszystkie pola
Obrazek
4. Po prawidłowym zakończeniu rejestracji zobaczymy poniższy ekran
Obrazek

UWAGA
Poniższe punkty dotyczą problemu automatycznego zalogowania.
Gdyby nie zalogowało nas automatycznie, wtedy robimy tak:
a- Wchodzimy na stronę|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! || i wpisujemy swojego nicka i hasło
b- wybieramy baner z napisem Symbian
Dalej postępujemy dokładnie tak jak w punkcie 5

5. Po chwili automatycznie zostaniemy zalogowani i przeniesieni do strony z postami, gdzie
schodzimy na sam dół strony i piszemy swoją prośbę o certyfikat podając:
- model telefonu
- imei telefonu
- datę dodania naszego posta
Obrazek
6. Wysyłamy naszego posta i zapamiętujemy numer
Obrazek
7. Teraz pozostaje czekać i sprawdzać codziennie czy już jest certyfikat dla puli numerów naszego posta. W tym celu wchodzimy na stronę|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! ||
sprawdzamy czy jest temat z pulą numeru naszego postu i klikamy na link pod nim
W między czasie musimy napisać na forum 5 postów, aby mieć możliwość pobrania certyfikatu, jeżeli tego nie zrobimy, nie będziemy mieli możliwości pobrania. Fakt że to forum chińskie ale wysłanie kilku emotek czy napisanie "thank you" i tym podobne załatwi sprawę
Obrazek
8. Otworzy nam się okno z pulą numerów imei, sprawdzamy czy jest tam nasz i klikamy archiwum .rar
Obrazek
9. Otwiera się okno do pobrania pliku
Obrazek
10. Po pobraniu pliku widzimy takie okno i można zamknąć stronę
Obrazek
11. W archiwum rar jest certyfikat, klucz i plik tekstowy z wykazem do których numerów imei jest
przeznaczony. Przy podpisywaniu programów do klucza nie jest potrzebne żadne hasło.
Obrazek

Zrobiłem dla naszego forum dzisiaj więc nie wiem ile czasu trzeba czekać, zwykle kilka dni, i czy działa certyfikat. Dlatego trzeba się uzbroić w cierpliwość. Jak tylko dostanę certyfikat to napiszę czy działa na 100%. Choć na zagranicznych forach nie doczytałem się żeby komuś nie działało.
Na potrzeby tego poradnika zarejestrowałem się i pobrałem inny certyfikat żeby tylko sprawdzić czy można nim w ogóle podpisywać aplikacje i nie było żadnych problemów. Ale z oczywistych względów tak podpisanej aplikacji nie mogę sprawdzić u siebie na telefonie.
Dlatego proszę się powstrzymać z pytaniami do dnia kiedy dostanę certyfikat i będę mógł go przetestować.
Oczywiście najlepiej wysłać od razu swoją prośbę, bo to zajmuje chwilę i nic nie kosztuje, a nie wiadomo jak długo będzie można podpisywać tym sposobem. Publisher ID jest na 1000 certyfikatów więc kto pierwszy ten lepszy Certyfikat tworzony przez OPDA jest certyfikatem zbiorowym, dlatego trochę to trwa.

Poradnik napisany przez użytkownika erotek z forum gsmcenter.pl
Postaw piwo autorowi tego posta

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Krulas
AdSense

Status: Online

Początkujący

Postawił 11 piw(a)

Wysłany: 5 Kwiecień 2008, 20:17   

Jestem zalogowany, napisalem 5 postow , w paczce jest moj imei, teraz tylko jak to sciagnac, mam cos takiego "OPDA智能手机网 提示信息
对不起,您的账户余额少于 0 的最低余额限制,请返回。

[ 点击这里返回上一页 ]" Nie wiem co teraz zrobic.
Proszę o odpowiedzi.

Rozkręca się

Piwa: 2/6

Wysłany: 5 Kwiecień 2008, 23:19   

Chyba lepiej jak sobie odpuścisz... zawsze pozostaje google translate ;/ i tłumacz sobie krzaczki...

Ciągle przyspiesza

Wysłany: 6 Kwiecień 2008, 07:26   

nokian4 przepraszam, ale nie jest to mój poradnik zresztą co jest napisane i nie będę mógł Ci pomóc.

Początkujący

Piwa: 9/3

Wysłany: 7 Kwiecień 2008, 12:51   

nokian4 Daj mi swój numer postu to Ci ściągnę i wrzucę na forum :)

Początkujący

Postawił 11 piw(a)

Wysłany: 8 Kwiecień 2008, 16:51   

asdewq, Moj numer postu to 55143 bardzo bym prosił

Początkujący

Piwa: 9/3

Wysłany: 8 Kwiecień 2008, 17:36   

Proszę bardzo LINK

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
nokian4
Początkujący

Postawił 11 piw(a)

Wysłany: 9 Kwiecień 2008, 16:50   

Bardzo dziękuje asdewq,
Mam tylko takie pytanie jak podpisywac aplikacje, prosił o link do poradnika lub krotko jak to zrobic.
Oczywiście asdewq, stawiam piwko :)

Rozkręca się

Wysłany: 9 Kwiecień 2008, 18:45   

Tu masz poradnik jak podpisać z symbian signed, które nie działa, ale opis działanie programu SignSiS jest wciąż aktualny. || Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! ||
Trzeba się zarejestrować, aby pobrać pliki.

Ciągle przyspiesza

Wysłany: 10 Kwiecień 2008, 08:14   

Po co wysyłasz chłopaka tak daleko, skoro taki poradnik(przeze mnie napisany) jest w tym dziale a dokładniej tu|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! ||

Początkujący

Postawił 11 piw(a)

Wysłany: 10 Kwiecień 2008, 20:14   

Witam!
Dałem rade podpisać aplikacje na nokie e60, chodzi wszystko, instalacja przechodzi bez zadnych błedów.
Zrobiłem tak:
Założyłem konto na OPDA napisałem posta z imeiem ,modelem, datą.
Dzięki asdewq dostalem ceryfikat, sprawdziłem czy jest moj imei.
Użyłem programu SignSIS włożyłem pliki .key i .cer, hasło 0000, dołożyłem aplikację, gry, tematy.Aplikacje działają to jest najważniejsze!!! :)

pozdrawiam

Rozkręca się

Wysłany: 10 Kwiecień 2008, 21:03   

Jakoś nie chce mi się za to zabrać, a tego poradnika szukałem, ale nie mogłem znaleźć. Ten jest lepszy bo masz gotowe ustawienie SignSiS.

Nowy albo niemowa

Postawił 2 piw(a)

Wysłany: 24 Kwiecień 2008, 19:05   

nokian4 napisał/a:
Jestem zalogowany, napisalem 5 postow , w paczce jest moj imei, teraz tylko jak to sciagnac, mam cos takiego "OPDA智能手机网 提示信息
对不起,您的账户余额少于 0 的最低余额限制,请返回。

[ 点击这里返回上一页 ]" Nie wiem co teraz zrobic.
Nacisnąłem "English view" na stronie głównej i krzaczki zniknęły :P

[ Dodano: 24 Kwiecień 2008, 19:11 ]
no, może nie całkiem, ale przynajmniej częściowo :D

[ Dodano: 24 Kwiecień 2008, 19:22 ]
Baalroq napisał/a:
zawsze pozostaje google translate
Akurat tutaj google translate spisał się bardzo dobrze. Prawie całkowicie przetłumaczył stronę na angielski.

Dobra, znalazłem temat, napisałem posta i teraz czekam.

[ Dodano: 27 Kwiecień 2008, 17:16 ]
wszystko hula aż miło :D PESO, piwko dla Ciebie!

Nowy albo niemowa

Postawił 1 piw(a)

Wysłany: 30 Maj 2008, 13:36   

Cześć! Mam taki problem :( , kiedy wchodzę na tą stronę wyskakują mi jakieś kółeczka i pytajniki. Nie mogę nawet sie zarejestrować , próbowałem ściągać inne przeglądarki ale to samo sie powtarzało instalowałem pakiet językowy i dalej to samo. :sad:
Czy znalazł by sie ktoś kto mógłby to zrobić za mnie? Bardzo byłbym wdzięczny za to i nagrodził bym ową osobę Piwkiem ;) . Jeżeli owa osoba się znajdzie podaje tutaj dane :

Nokia N95 , IMEI podam jeżeli taka osoba się znajdzie i mi odpisze.

Będę bardzo wdzięczny tej Osobie!!!

Trochę napisał

Piwa: 4/12

Ostrzeżeń:
 7/4/7
Wysłany: 2 Lipiec 2008, 09:36   

Nie chcę się reklamować, ale wydaję mi się, że sposób napisany przeze mnie jest najlepszy i najprostszy.
|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! ||

Pozdrawiam all

Odpowiedz do tematu