Wysłany: 25 Luty 2008, 01:03 MOBILKING - nowy operator
No to mamy na rynku nowego operatora (MVNO, z ang. Mobile Virtual Network Operator). MOBILKING wszedł jako operator z ofertą dla niszy tzw. "macho" lub "tylko dla facetów".
Cenami specjalnie nie powalił. Stawki porównywalne, a miejscami wyższe od innych systemów pre-paid. Jedyny plus -> każde doładowanie przedłuża o 3 miesiące okres wykonywania połączeń. Poza tym nic ciekawego Operator będzie korzystał z istniejącej sieci PTC, czyli obowiązuje zasięg ERY
Póki co, brak jeszcze ofert pakietowych typu "tańsze minuty", "darmowe wieczory" itp.
zastanawiam sie jak operator może z góry założyć że jego usługa jest tylko dla mężczyzn i tym samym zmniejszając liczbę potencjalnych klientów o połowę. Jeżeli to jedyna rzecz która ma ich wyróżniać to nie wróżę im świetlanej przyszłości.
Ciekawe kiedy feministki sie przyczepią o szowinizm ;p Moim zdaniem reklamy są przeięte...
MyAvon przynajmniej nie mial takiego podejscia ze tylko dla kobiet...
W moich oczach ten operator przegrywa już na starcie, reklamując się w ten sposób.
To jest żałosne uderzać do grupy którą ja definiuję jako: "grupa zakompleksionych chłopców, którzy rzucą się na wszystko co jest dla prawdziwych facetów.
Chyba nawet nie osiągną tego co "sami swoi"... ten "operator" (ciężko go tak nazwać z samymi prepiadami).
Klęskę ich upatruję w:
- działają dzięki nadajnikom ery (może i duży zasięg... ale jakość połączeń fatalna - przerywa, problemy z zasięgiem)
- bardzo ograniczają swoją grupę docelową - Z pre-paidów korzysta głównie młodzież, politycy do anonimowych połączeń:P, mafia - to samo co politycy:P. Wycinając z tego kobiety i niezakompleksionych chłopców, to pozostaje naprawdę mało rynku... naprawdę zakompleksieni chłopcy którzy polecą na plakat no i ewentualnie politycy z mafią (ale to na krótko, na jedna akcję, zrobią sobie "bezpieczny numer").
- brak ofert ponad prepiad (tanie połączenia z wybranymi numerami czy po godzinach)
Heyi nie przebiją, a że bez oferty abonamentowej to mam wrażenie że szybko upadną...
Heya wstrzeliła się w dobrym momencie, kiedy abonament nie był tak dostępny i tani jak teraz.
Z marketingowego punktu widzenia oferta jest interesująca, ale patrząc realniej korzyści dla szarego uzytkownika brak. Choć teraz brak jest szerszej oferty, to i tak nie wróżę, aby weszli nagle z "super mega ofertą".
Z pewnością nie przebiją ofert Heyah...
BTW. Netia wyprzedałą się 23% udziałów w P4 (Play), czyli powoli uciekają "założyciele". Czyżby sprzedawali akcje bankruta? Czy nie szykuje nam się aby upadek pierwszego operatora...? Czas pokaże. Oficjalnie Netia pozyskała 130 milionów zł na inwestycje ISP, ale nieoficjalne głosy przeważają...
Vanitas, vanitatum et omnia vanitas...
Wszystko to marność...
Jakoś takoś lubię "gołe baby" i reklama w telewizorni niezła, ale czuję pewien niedosyt. Teoretycznie znajduję się w targecie tego produktu, jednak czegoś mi tu brakuje...
Zgadzam się z przedmówcami - kariery nie wróżę
Ale - jeśli prawdą jest to co piszą na stronie to w zakupionym packu SIM jest najmniej ważnym dodatkiem. Można zakupić (te wszystkie gadżety...) ale doładować... dziękuję nie skorzystam.
a mnie się tam tylko pani w tle na stronie podoba, chociaż cycki bym jej zmienił co nie zmienia faktu, że akurat jej z nimi do twarzy...
A ffeee Hexen gdzie Ty masz oczy. Ta pani (bo chyba ze 30 lat ma) jest brzydka jak noc. Ma szczękę jak Conan Barbarzyńca. Poza tym wykazuje brak symetrii pewnych części ciała. I zobacz sobie na jej nienaturalne dorabiane oczy.
A poza tym operator nie ma najmniejszych szans na zaistnienie na naszym rynku. Rany jakie to żałosne, dodawać takie dziwne plakaty do starterów. Co oni sobie myślą, że na ich startery rzucą się napaleni 15-sto latkowie czy co?
Ale mi żal tych ludzi, bardziej żałosnej oferty na polskim rynku już dawno nie widziałem, no jedynie miesięcznik LOGO może z tym konkurować.
Ja życzę im jak najgorzej skoro mają takie podejście.
Czy ja już kiedyś mówiłem, że nie lubię dzielenia ludzi?
1. Korzystając z zasięgu ery w pewnym sensie przejmują też złe opinie o niej
2. Grupa docelowa jest strasznie mała
3. Oprócz dodatków do startera i głupotą, ta sieś się niczym nie wyróżnia
P.S. W raz z tym tematem przypomniało mi się, że miało być w polsce vodafone, wiecie może czy będzie?