|
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Nowy albo niemowa
Status: Offline
|
Wysłany: 21 Marzec 2008, 12:30 [Orange] Orange Menu
|
|
|
Witam,
Jakiś czas temu Microsoft dostał karę za wciskanie razem z Windowsami przeglądarki IE.
Czy jest jakaś możliwość prawna UKE aby Orange nie wciskało ludziom badziewa jakim jest Orange Menu? |
|
|
|
|
 |
AdSense
Status: Online
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
Wiek: 19 Dołączył: 16 Lut 2008 Posty: 17 Postawił 1 piw(a)
|
Wysłany: 21 Marzec 2008, 14:57
|
|
|
| Szczerze mówiąc Orange jako operator chyba ma prawo dodawać swój soft do telefonu zwłaszcza jeżeli kupujesz telefon w promocjach... Oczywiście uważam że Orange menu to badziew (sam miałem ale jak tylko szybko sie dało zmieniłem softa). Myślę, że wszyscy posiadacze tego cuda muszą przełknąć dume i co najwyżej zmienic softa lub napisac prośbę do orange żeby sie troche postarali co do produkcjii swoich "menusów" |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
Wiek: 19 Dołączył: 07 Mar 2008 Posty: 6 Postawił 4 piw(a)
|
Wysłany: 27 Marzec 2008, 11:14
|
|
|
ja niestety tez jestem nieszczęsnym posiadaczem Orange menu aż zal mi tego co to wymyślił dobrze, że można to wyłączyć bo nie wiem jak bym to przeżył a co do tego to chyba my dobrowolnie sie na to zgadzam, bo przecież możemy kupić telefon w innej sieci i nie mieć tego |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 27 Marzec 2008, 14:27
|
|
|
Ludzie nie ma nad czym płakać
Vekh napisał świetny TUTORIAL... Naprawdę jest wszystko opisane świetnie. Sam zmieniałem softa na tym tutku i wszystko jest ok polecam!!
Wszystko jest tutaj : | Kod: | | http://n70.com.pl/tematy3/faq-zmiana-lub-uaktualnienie-softa-usuniecie-orange-menu-vt166.htm |
|
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
Wiek: 19 Dołączył: 07 Mar 2008 Posty: 6 Postawił 4 piw(a)
|
Wysłany: 27 Marzec 2008, 20:41
|
|
|
ale to chyba od razu strace gwarancje nie?? |
|
|
|
|
 |
|
Trochę napisał
|
Wysłany: 27 Marzec 2008, 20:48
|
|
|
Przed chwilą kolega podał link do świetnego atykułu VEKHA, a tobie nie chciało nawet tam zajrzeć, jako pierwsze zdanie pisze czarno na białym, ale pozwolę sobie zacytować
| Cytat: | | Po pierwsze - jeżeli masz telefon na gwarancji to wiedz, że na pewno ją utracisz wykonując niżej opisane czynności. Co prawda niektórzy zmieniali PC, aby powrócić po aktualizacji softu do starego numeru, ale nie wiem czy takie coś przejdzie w serwisie nokii. |
poczekaj do końca gwarancji - sądzę że nie gryzie to aż tak strasznie ,pozatym masz możliwość (coprawda chwilowego) wyłączenia tego |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
Wiek: 14 Dołączył: 21 Mar 2008 Posty: 8 Postawił 1 piw(a)
|
Wysłany: 28 Marzec 2008, 08:42
|
|
|
Niewiem czy Orange zrezygnowało z Orange Menu czy co, ale kupiłem sobie Nokię E51 i niema w niej Orange Menu, bardzo się z tego cieszyłem |
|
|
|
|
 |
|
Trochę napisał
|
Wysłany: 29 Marzec 2008, 15:43
|
|
|
| jeżeli masz telefon na gwarancji idziesz do serwisu nokii i mówisz, że te menu od orange się wiesza itp i zmienią ci bez kosztów i problemów- ja tak zrobiłem. |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 29 Marzec 2008, 15:54
|
|
|
| Nie nie zrezygnowało telefony tzw. biznesowe go mają chyba troche inny ale pewien nie jestem |
|
|
|
|
 |
|
Rozkręca się
|
Wysłany: 31 Marzec 2008, 13:32
|
|
|
| Boobass napisał/a: | | jeżeli masz telefon na gwarancji idziesz do serwisu nokii i mówisz, że te menu od orange się wiesza itp i zmienią ci bez kosztów i problemów- ja tak zrobiłem. |
dziwne bo podobno nokia nie zmienia softow |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 31 Marzec 2008, 13:38
|
|
|
Nokia zmienia softy.. Sam myślałem nad tym żeby pójść do salonu i powiedzieć że sie wiesza i poprosić o zmianę SOFTA.. Ale znalazłem tutorial VEKHA i już nie mam Orange Menu |
|
|
|
|
 |
|
Do przodu :)
|
Wysłany: 31 Marzec 2008, 23:39
|
|
|
1. Sam mam (miałem) Orangutana. Zmieniłem soft, później przed oddaniem do serwisu (tel. był serwisowany) - przywróciłem standardowy (właściwy PC znajduje się pod baterią) (...) i tyle.
2. Po powrocie z serwisu telefon miał już inny PC - tak więc serwis Nokii sam zmienił/wyrzucił Orangutana - gwarancję posiadam dalej
3. IMO - jeśli nie będzie Cię męczyło sumienie to śmiało możesz zmieniać soft. Ale.... moralne to to nie jest. |
|
|
|
|
 |
|
|