Forum Nokii N70 Strona Główna
•  FAQ  •  SZUKAJ  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  RSS  • 

Ogłoszenie 

Dyskusja o zbiórce.

Stan darowizn: 58,82/84,18zł (listopad)

Poprzedni temat :: Następny temat
Desktoper i n70
Autor Wiadomość
Początkujący

Piwa: 2/5

Status: Offline

Wysłany: 26 Sierpień 2008, 19:04   Desktoper i n70

Witam, to mój pierwszy post na forum.

Chciałbym się zapytać czy jest możliwość zainstalowania programu DesktOper na nokii n70 z menu orange, nie usuwając go, tylko po prostu wyłączając?. Na jednym forum dowiedziałem się, że tak, jednak kiedy zainstalowałem wszystko co trzeba (python 1.03 i desktoper 1.11), wyłączyłem menu orange i nic. Włączam program ustawiam co chcę mieć, ile, gdzie i jak, przechodzę na pulpit i wtedy nic nie widać, znika ikonka zasięgu i baterii, zostaje tylko logo operatora (ten napis, w moim przypadku Heyah). Chciałem wcześniej wgrać softa ale przy wgrywaniu wystąpił błąd (w momencie rozpoczynania instalacji softa), próbowałem ponownie kilka razy, ale ciągle to samo, więc przerwałem nierozpoczętą instalacje. Na szczęście telefon działa normalnie, teraz sam się boję wgrywać softa więc taka opcja na dzisiaj odpada. Czy jest jakiś inny sposób na ten pasek skrótowy na pulpicie? albo jak mogę włączyć to nieszczęsne DesktOper? I jeszcze jedno, przy okazji, jest jakiś program który zwiększa widoczną ilość ikonek na wyświetlaczu w n70? Na youtube jest film gdzie koleś ma takie coś na 6630, aplikacja nazywa się "launcher", ale nie mogę tego nigdzie znaleźć, żeby wypróbować, prosiłbym o konkretne odpowiedzi, czego mam szukać, co mam zrobić by mieć to o czym mówię :)

pozdrawiam!
Postaw piwo autorowi tego posta

AdSense

Status: Online

Jest najlepszy!!

Piwa: 149/32

Wysłany: 26 Sierpień 2008, 19:18   

Download: || Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! ||

Skanowanie:
Antivir: Nothing found
ArcaVir: Nothing found
Avast: Nothing found
AVG: Nothing found
BitDefender: Nothing found
F-Prot: Nothing found
Norman: Nothing found
Rising: Nothing found
VirusBlokAda32: Nothing found
VirusBuster: Nothing found

Report overview
Scanned by || Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! ||

[ Dodano: 26 Sierpień 2008, 20:20 ]
ja odpalam i przy probie odpalenia wyswietla blad systemu ocb?

[ Dodano: 26 Sierpień 2008, 20:31 ]
Ok działa zapomniałem pythona doinstalowac. Fajny ten desktoper :) już mi się podoba

Początkujący

Wysłany: 26 Sierpień 2008, 19:45   

Okej, cieszę się, ale tu chodzi o to żeby mi działało :) Zainstalowałem to z chomika i też nic. Czyli znaczy się to samo. Czemu mi to nie działa skoro mam to samo co inni mają i innym działa, a mi nie?

Jest najlepszy!!

Wysłany: 27 Sierpień 2008, 07:52   

juz wstalem :) no wiec tak wczoraj kombinowalem i na samym poczatku cos mi sie pojawilo na ekranie lecz tylko raz. a w dalszym kombinowaniu tak jak mowisz tapeta,data,nazwa sieci. na gorze niebieskie tlo zero wskaznikow bateri i zasiegu.

niewiem co to ma byc skoro napisane ze dziala bo sciagalem opis z innego forum bez sensu.

Początkujący

Wysłany: 27 Sierpień 2008, 08:14   

No to dzień dobry ;) Aha. Większość opisów jest do 6630 i podobnych, tylko na jednym forum dowiedziałem sie, że wchodzi do enek także, no ale sam widzisz, nie ani u mnie ani u Ciebie nie działa. Czy Ty też masz menu orange?

Jest najlepszy!!

Wysłany: 27 Sierpień 2008, 08:24   

problem w tym ze ja czytalem opis do N70 i w tym temacie to bylo Oo ale mniejsza o wiekszosc jeszcze cos znajde nie martw sie :)

Nie ja mam standardowy soft kiedys bylo orange menu ale w opcjach wystarczy wylaczyc i nie pokazuje.

Moderator
-=' LES!O '=-

Piwa: 399/286

Wysłany: 27 Sierpień 2008, 08:31   

Też się dorzucę. Bez chęci używania w celu sprawdzenia zainstalowałem.
Soft ME (bez orange). Efekt taki sam jak opisany wyżej - mówiąc krótko... nie działa.

Jednak nie płaczę bo przecież na zwykłym sofcie (nie orange) praktycznie to samo jest dostępne "poprzez aktywny tryb gotowości".

Co do wspomnianych wcześnie problemów z aktualizacją, podobnie miałem, nawet hard format mi nie wchodził (próbowałem tyle razy że prawie na pewno paluchy dobrze wciskały za którymś razem), dlatego zrobiłem tak:
Uruchomiłem telefon bez karty pamięci, ręcznie odinstalowałem wszystkie aplikacje, przywróciłem ustawienia fabryczne, soft format, hard format, aktualizacja...
Może i trochę przesadziłem, ale nie sprawdzałem pomiędzy poszczególnymi krokami czy aktualizacja pójdzie, bo czynności nie są jakoś bardzo czasochłonne.
W między czasie zrobiłem backup karty, sformatowałem na kompie, później w telefonie i z powrotem skopiowałem zawartość.

Początkujący

Wysłany: 27 Sierpień 2008, 17:51   

Menu Orange mam wyłączone, nie mam więc zwykłego softu me, a jak wcześniej pisałem przy próbie wgrania softu pojawił się błąd, którego nie udało mi się obejść. Nic nie formatowałem wszystko śmiga jak poprzednio. Popytam się jutro na mieście za ile mi usuną te menu orange i przy okazji czy wgrają najnowszego softa, product code mam zmieniony już więc tylko kabel podłączyć i niech robi się w ich rękach, pewniejsze niż moje.

Ale i tak byłbym szczęśliwszym człowiekiem gdyby jednak znalazła się jakaś aplikacja typu DesktOper, strasznie mi się to podoba i chciałbym to mieć, a taki pusty pulpit głupio wygląda. Byłbym wielce wdzięczny Kamil004 gdybyś coś znalazł, ja też będę szukał.

pzdr.

Jest najlepszy!!

Wysłany: 27 Sierpień 2008, 19:18   

No szukam szukam a raczej staram się obydwie aplikacje jakoś uruchomić. Wierzę w siebie :)

Początkujący

Wysłany: 27 Sierpień 2008, 21:41   

No i ja w Ciebie :D Bo mi się pomysły wyczerpały na uruchomienie tego. Z początku myślałem, że może położenie tego paska jest ważne i zmieniałem wysokość, szerokość itd ale nic. Tematy zmieniałem, różnych pythonów próbowałem, nie mam już zielonego pojęcia od czego to może zależeć i czy jest na to jakiś sposób.

Jest najlepszy!!

Wysłany: 28 Sierpień 2008, 14:15   

Frusciante, Napisze tutaj bo to tak w temacie rozmawialismy, i mialem napisac jak cos wymysle a wiec jakims cudem udalo mi sie odpalic best deska

OBRAZEK

mniej wiecej o takie cos ci chodzilo? tylko jeszcze nie rozumiem jak to ma dzialac bo nie "podmienia mi sie" z pulpitem hmm.

AdSense

Początkujący

Wysłany: 28 Sierpień 2008, 14:29   

zaraz to oblookam

noo, powiem, że całkiem to ciekawe i chyba to będzie alternatywnym rozwiązaniem dla mojego telefonu, dzięki wielkie kamil004!! Piwo :)

Ps. Jakby się komuś coś nawinęło podobnego to proszę o zamieszczenie tego programu tutaj.

Jest najlepszy!!

Wysłany: 28 Sierpień 2008, 14:36   

masz tutaj linka od teskelesiosa bralem z chomika i zadzialalo :D :D
|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! ||

Tylko tak:
Jak wcisne RK (Red KEY) to mi sie to w tlo przelacza.
no i jakies to dziwne jest :/ malo opcji

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Frusciante
Moderator
-=' LES!O '=-

Piwa: 399/286

Wysłany: 28 Sierpień 2008, 14:37   

kamil004 napisał/a:
tylko jeszcze nie rozumiem jak to ma dzialac bo nie "podmienia mi sie" z pulpitem hmm

Bo to z tego co pamiętam tak działa... nie zastępuje ani nie wyświetla nic na oryginalnym "pulpicie", a sama aplikacja po prostu uruchamia swój pulpit, a oryginalny pulpit pozostaje bez zmian.

Jest najlepszy!!

Wysłany: 28 Sierpień 2008, 14:38   

aha dzieki za info.
to jeszcze raz oblukam desktopera moze odpali. i dam znac jak cos.

///
Nie dziala. trudno jak dla mnie wystarcza menu start i tam mam wszystkie skroty.
jak cos wymyslisz sensownego z best deskiem to napisz bo w orginalnej formie troche mi nie pasuje.

Odpowiedz do tematu