|
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Nowy albo niemowa
Status: Offline
|
Wysłany: 23 Październik 2007, 16:40 dodawanie skrótów do menu 'idź do'
|
|
|
Witam wszystkich. Mam n70 od niedawna, jak na razie wrażenia jak najbardziej pozytywne. Jednak pojawił się problem..
Ustawiłem 'idź do' pod lewym klawiszem. Są tam trzy podstawowe skróty. Nie wiem jednak jak dodać nowe skróty do różnych aplikacji, przykładowo kalkulator. Zaznaczam że czytałem instrukcję obsługi, używałem również opcji 'pomoc' z telefonu, oraz 'szukaj' na forum. Dalej jednak nic nie wiem.
Telefon z oryginalnym softem, którego nie chcę zmieniać póki co. Nic nie zostało doinstalowane ani odinstalowane (można by rzec: dziewica). Nie chcę również instalować żadnych HandyTaskmanów ani SmartSeings. Czy jest na to jakiś sposób ?
pozdrawiam
pokrak |
|
|
|
|
 |
AdSense
Status: Online
|
|
|
|
 |
|
Niewiele brakuje :)
|
Wysłany: 23 Październik 2007, 17:15
|
|
|
ta funkcja jest troche zrypana mozesz dodac np tapete a co do aplikacji to watpie czy uda Ci sie dodac |
|
|
|
|
 |
|
Niewiele brakuje :)
|
Wysłany: 23 Październik 2007, 19:58
|
|
|
pokrak symbian jest stworzony do tego aby móc samemu ingerować w zawartośc naszego telefonu, aby był jaknajbardziej fukncjonalny i odpowiedni dla nas. Także jednak radzę zainstalować sobie SmartSettings i mieć spokój |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 3 Listopad 2007, 13:18
|
|
|
Ale moment moment.. coś tutaj jest nie tak. Niby jak moge dodać jakiś katalog do idź do? :>..
Jakaś może mała pomoc? Albo odnośnik do strony na forum jak to zrobic O.o.. Chodzi mi o doinstalowanie oprogramowania dodatkowego zeby cos takiego zrobić. Bo mnie to troche denerwuje ;]
Pozdrawiam
/BaKo |
|
|
|
|
 |
|
Moderator inactive
|
Wysłany: 3 Listopad 2007, 15:42
|
|
|
| BaKo, z góry ci radze zeby zrezygnować z idz do bo w n70 ta funkcja w ogole nie spelnia powierzonego jej zadania |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 3 Listopad 2007, 16:54
|
|
|
No to juz wiem .. Gadalem w salonie, ale oni tam też zieloni ;].. A coś podobnego da sie zrobic? Zeby caly czas nie łazić tak po komorce? :> |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 3 Listopad 2007, 18:06
|
|
|
W salonach osoby umieją tylko przedstawić jak najgorszą ofertę w jak najlepszy sposób o sprzęcie nie mają pojęcia . Kiedyś byłem oglądać telefony a tam jakaś starsza pani (na oko 45 lat ) próbuje mi wmówić że se k320i jest lepszy od n70 a co najlepsze że też od se p990i jeśli masz jakiś problem pytaj na forum lub ewentualnie w komisie tam ci prawdę powiedzą
[ Dodano: 2007-11-03, 18:09 ]
a co do tematu to zamiast idz do użyj SmartSettings najlepszy sam go posiadam |
|
|
|
|
 |
|
Rozkręca się
|
Wysłany: 7 Listopad 2007, 11:59
|
|
|
| SmartSettings |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
Wiek: 36 Dołączył: 20 Wrz 2007 Posty: 4 Otrzymał 1 piw(a)
|
Wysłany: 8 Listopad 2007, 09:03
|
|
|
| Programy do "Idź do" w N70 (i chyba innych Symbianach) można dodać tylko z poziomu konkretnych aplikacji, tzn. jeśli w opcjach jakiegoś programu jest taka możliwość ("dodaj do 'idź do...'") to wtedy dodaje się skrót. Ale niestety mało który producent oprogramowania się w to bawi. Musisz sprawdzić czy programy,które masz zainstalowane mają taką opcję. Ale podobnie jak poprzednicy polecam Smart Settings - o wiele bardziej funkcjonalny i szybszy |
|
|
|
|
 |
|
|