Wysłany: 21 Październik 2007, 21:14 Duży problem z N70
Witam...
z dnia na dzień pojawił mi się problem z moją n70...
Czym to się przejawia :
1. Ogólne zamulenie telefonu...wolno działa...wszystkie operacja są wykonywane co najmniej 2 X wolniej...
2. Pierwsze co zauważyłem to że po zrobieniu zdjęcia wchodzę do galerii...zdjęcie jest (domyślnie na pierwszej pozycji) klikam na zdjęcie jest ono powiększone...a po 3-4 sekundach pojawia się ikonka nieobsługiwanego formatu...i więcej pliku nie mogę otworzyć...
OBRAZEK
3. Na wgranym bądź zrobionym zdjęciu nie mogę zrobić powiększenia...pojawia się komunikat... " Galeria : Nieobsługiwana funkcja"...na dole pojawia się czarnym prawie niewidocznym (przy moim motywie Nokia ME) czarnym drukiem "BiNPDA presents..."
OBRAZEK
4. Ogólnie ciężkie dojście do galerii...czasem się uruchomi a czasem zawiesi telefon...
5. Wgrane filmy nie wędrują do galerii jak to było wcześniej...zostają na karcie pamięci...i trzeba je "ręcznie uruchomić"
Posiadam formową kartę pamięci 64mb
Użyta 52MB
Wolna 9003 kB
Pamięć telefonu
Użyta 13MB
Wolna 6536 kB
Posiadam zainstalowane aplikacje (w menadżerze aplikacji)
- DivXPlayer - wersja 0.89.0
- Sketcher - gra odnaleziona na forum (biegnący chłopek + ołówek )
- WildPalm Sound Server - wersja 3.22.0
- vBoy.1.30.4k.Cr.by.b0nny - wersja 1.30.40
- SuperGoBoy 1.10.0
- SMSsync
- Raji Vista Bar
- PowerMP3 by Mobifactor
- PC Suice support
- NaSMS v1.3
- N70Torch
- Smart Settings
- MMS sync
- SmartMovie - BiNPDA
- InstantSis
- FExplorer
- DivX Player
- XviD Codec
- Va5 skin
- Va5: The SummonWork
- Music Edition @ Piciar
- Coreplayer - BiNPDA
- AutoLock
Bardzo proszę o pomoc...nie potrafię sobie z tym sam poradzić...
Witam
DZiękuję za podpowiedzi...ustosunkuję się do nich...
1. albo idę jutro do salonu Nokii po kartę 1GB...alko zamawiam na allegro 2GB Kingstona albo Sandisc'a...jak radzicie...??
2. Ostatnio instalowane programy...ok mogę usunąć...
3. Czy przez małą ilość wolnego miejsca mogą dziać się takie jaja...?? w czwartek miałem wyjazd do Łodzi...wgrałem TomToma...gwarantuję że miałem mało miejsca na dysku...a telefon działał bez zastrzerzeń...
4. Wg mnie format to ostateczność...ale jeżeli konieczny...to oczywiście zrobię...
[ Dodano: 2007-10-21, 23:12 ]
Wszystko Już OK...!!
program "Core Player" Mulił...nie wiedzieć czemu...
usunąłem...i jak ręką odjął...
ten komunikat BiNPDA mnie interesował...i zuważyłem że właśnie Core Player miał taki "symbol" w nazwie...i ostatnio instalowałem...
Pozostaje pytanie o kartę pamięci...?? !! proszę o podpowiedz...
Zależy o czym mówisz. Wolne miejsce na karcie pamięci nic do tego nie ma, jednak pamięć telefonu (ta wewnętrzna, nie karta pamięci) odpowiada za prędkość pracy aparatu.
Zależy o czym mówisz. Wolne miejsce na karcie pamięci nic do tego nie ma
ma i to dużo, gdzieś operacje muszą być wykonywane... a ramu nieraz mało jest to procesy wchodzą na dysk w windowsie jest tak samo, masz mało miejsca na dysku to system nie ma gdzie zapisywać danych i wszystko robi i traci w locie... i co za tym idzie - muli się