|
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Nowy albo niemowa
Wiek: 30 Dołączył: 26 Lis 2007 Posty: 7 Postawił 2 piw(a)
Status: Offline
|
Wysłany: 10 Wrzesień 2008, 23:03 Dziwny program "SpyPhone"
|
|
|
| Witam!!! Swoja N-ke mam od jakiegos czasu. ostatnio zainstalowalem sobie program SpyPhone tu stronka|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! || I zakie zdziwko mnie zlapalo jak zresetowalem telefon, a tu kilka aplikacji z osobistych mi zginelo hmmm. Wchodze w menadzera nie pokazuje mi nic o tym programie. Usuwam te aplikacje ktore mi zniknely, robie reset tela i chce wyzej wsponmiane aplikacje instalowac, a tu komunikat ze one sa zainstalowane lol. Nie wiem jak usunac ten program, jesli ktos ma jakis pomysl jestem otwarty na propozycje. PLS Help. |
|
| |
|
|
|
 |
AdSense
Status: Online
|
|
|
|
 |
|
Zasłużył sobie
|
Wysłany: 11 Wrzesień 2008, 00:44
|
|
|
Odnośnik do strony nie działa.
Do czego miał służyć ten program ?
Czy zainstalowałeś go w pamięci telefonu czy na karcie pamięcie ?
Jak na karcie to sformatuj kartę.
W jaki sposób próbowałeś usunąć ten program ? |
|
|
|
|
 |
|
Jest najlepszy!!
|
Wysłany: 11 Wrzesień 2008, 07:40
|
|
|
| jak nie dziala jak dziala wystarczy kropke na koncu skasowac|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! || na stronie masz opis do czego sluzy. |
|
|
|
|
 |
|
Zasłużył sobie
|
Wysłany: 11 Wrzesień 2008, 10:56
|
|
|
kamil004, ale autor postu chyba powinien dokładnie podać link a nie ja mam się domyślać, że trzeba kropkę skasować. To chyba jemu zależy, żeby mu pomóc a nie mi.
szewco, odpowiedz na resztę moich pytań, jeśli oczekujesz pomocy. |
|
|
|
|
 |
|
Jest najlepszy!!
|
Wysłany: 11 Wrzesień 2008, 11:14
|
|
|
Crismon, napisze raz zeby nie robic Off topu.
Wystarczy ze inni sie "troszcza" o stwarzanie problemow.
A korona z glowy nikomu nie spadnie kasujac kropke, a jesli tobie zalezy na pomocy to zauwazysz od razu ze kropka jest.
szewco, a czy przypadkiem nie znikly ci ikony aplikacji w menu? tak jak mi po instalacji Jb Taskmana?
chodzi mi o samo znikniecie ikon z menu |
|
|
|
|
 |
|
Zasłużył sobie
|
Wysłany: 11 Wrzesień 2008, 11:37
|
|
|
kamil004, ale czy ja stwarzam problemy ? Chce tylko mieć dokładną informację na temat i dzięki temu łatwiej mi pomóc. Zadając pytanie staram się aby było jak najbardziej precyzyjne, podając linki sprawdzam czy działa dzięki temu mam pewność, że otrzymam szybką i fachową odpowiedź. A chyba tego oczkuje autor postu.
Mimo, zże chciałem i chcę pomóc nie zauważyłem kropki. Osobie, która pisała posta też korona z głowy nie spadnie jak skasuje kropkę i dzięki temu link będzie działał.
Jakby mu zniknęły ikony aplikacji to i tak pozostałaby nazwy a szewco, wyraźnie napisał, że one mu zniknęły. |
|
|
|
|
 |
|
Jest najlepszy!!
|
Wysłany: 11 Wrzesień 2008, 11:44
|
|
|
Crismon, akurat do ciebie niemam pretensji bo ty problemow nie stwarzasz ale niechce tutaj palcem wytyac:P
Chodzilo mi o to ze znikly mu ikony a nie sama ikonka a tekst zostal. Nie rozdrabniajmy az tak bardzo.
Ja tak mialem po Task manie znikly mi wszystkie aplikacje w menu oraz kilka ikon w glownym menu moze ma podobnie dlatego chcialem sie upewnic
| szewco napisał/a: | | Usuwam te aplikacje ktore mi zniknely, robie reset tela i chce wyzej wsponmiane aplikacje instalowac, a tu komunikat ze one sa zainstalowane |
To mnie jeszcze interesuje. Crismon, masz jakis pomysl?
Moze c:\System\Data\Appliactions.dat ? zaraz oblukam co w nim jest
///
Tylko informacje o folderach gdzie jaka aplikacja sie znajduje ... |
|
|
|
|
 |
|
Moderator -=' LES!O '=-
|
Wysłany: 11 Wrzesień 2008, 11:53
|
|
|
Koniec offtopicu! Każda kolejna osoba pisząca o niczym dostaje ostrzeżenie! |
A wracając do tematu...
Zamiast spekulować, zgadywać, domyślać się może jednak poczekajmy na jakieś konkrety od autora wątku. Oczekujemy informacji wspomnianych wyżej które będą mogły pomóc rozwiązać problem.
Do czasu uzyskania informacji prosiłbym o wstrzymanie się ze zgadywankami, które tak naprawdę niczemu nie służą i nie zmierzają do rozwiązania problemu.
Na szybko co najwyżej autorowi można polecić sprawdzenie katalogów C:/system/apps oraz E:/system/apps w celu sprawdzenia czy są gdzieś tam rzekomo "zniknietę" aplikacje i czy jest katalog aplikacji SpyPhone. |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
Wiek: 30 Dołączył: 26 Lis 2007 Posty: 7 Postawił 2 piw(a)
|
Wysłany: 11 Wrzesień 2008, 14:22
|
|
|
Wlasnei wrocilem z pracy.
Co do porad to bede odpowiadal po kolei:
Crismon:
1. Odnosnik dopieroco poprawilem juz dziala.
2. programm nie wymagal wyboru miejsca instalacji
3. wlasnie po to pisze na forum zeby uniknac formatowania, dla mnie format to ostatecznosc.
Powiem szczerze ze nie sprawdzalem jak to jest po resecie telefonu czy aplikacje sa w /system/apps czy nie, tej aplikacji(SpyPhone) nie znalazlem w calym telefonie. Teraz zainstalowalem co chcialem i nie robie reseta i wszystko jest. Powiem wiecej ze zniknely mi programy typu Advanced Device Locks, LifeBlog i Symantec (anyvir), ale np AutoLock zostalo a nie blokuje sie klawiatura, a N70Torch nie chce swiecic, hmm nie wiem o co biega. Wszystkie programy nie gina tylko czesc. |
|
|
|
|
 |
|
Moderator -=' LES!O '=-
|
Wysłany: 11 Wrzesień 2008, 14:31
|
|
|
| szewco napisał/a: | | 2. programm nie wymagal wyboru miejsca instalacji |
Czyli bezczelnie władował się do pamięci telefonu bez pytania (smart settings tez tak robi)...
Do tego po reszcie postu wnioskuję że zainstalowałeś jakiś syf (ktoś jakiemuś wirusowi zrobił dobrą reklamę) i bez formatu a następnie przeinstalowania softu się nie obejdzie.
Do tego też zalecałbym format karty pamięci.
I na wszelki wypadek żeby wirusa gdzieś nie przemycić to zrobić backup jedynie kontaktów. Oczywiście swoje pliki prywatne z telefonu i z karty można skopiować, ale przeskanować jakimś antywirusem. |
|
|
|
|
 |
|
Jest najlepszy!!
|
Wysłany: 11 Wrzesień 2008, 14:54
|
|
|
dodam jeszcze na zakonczenie ze tak patrze w google i wiekszosc wynikow jest aplikacja szpiegowska itp
Wnioskuje ze to pewnie albo sie zle zainstalowalo za 1 razem (tak jak u mnie jb task man ze skasowal mi all programy) albo tak jak lesio mowi jakis trojanik bardzo uciazliwy.
W kazdym razie zachecajaco to nie wyglada a na twoim miejscu ja bym formata zrobil |
|
|
|
|
 |
AdSense
|
|
|
|
 |
|
Zasłużył sobie
|
Wysłany: 11 Wrzesień 2008, 16:05
|
|
|
Mi też wygląda to na jakiegoś wirusa.
Na przyszłość zanim zainstalujesz coś z niepewnego źródła przeskanuj antywirusem dla komórek.
Czyli i tak trzeba będzie sformatować kartę pamięci o czym pisałem w pierwszym swoim poście w tym temacie.
szewco, czemu format karty do dla Ciebie ostateczność ?
Przez format oczyszczasz ją ze "śmieci", które się robią w czasie użytkowania. |
|
|
|
|
 |
|
|