|
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Rozkręca się
Status: Offline
|
Wysłany: 29 Wrzesień 2007, 20:53
|
|
|
| Nie mogę znaleśc działającego gnuboxa na n70 aby odpalic internet w komórce . strona producenta się nie wyświetla.Moze ktos wspomorze... |
|
|
|
|
 |
AdSense
Status: Online
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 1 Październik 2007, 16:00
|
|
|
Tutaj jest M-router w partach(trzeba się zarejestrować).
A Tutaj Gnubox dla N70 (to samo forum co wyżej).
Jeśli wystąpiły jakieś problemy z tymi linkami to napiszcie na PW.
Ja mam problem typu że chcąc połączyć się do PC przez Gnubox wyskakuje taki komunikat: "6312 error". Myślę że to problem z M-router'em bo w ogóle nie wykrywa mi żadnych połączeń czy adaptera bluetooth, nawet w momencie gdy jestem połączony przez PCsuite
Używam Pie*&%@go bluesoleil(jako sterowników) z którym miałem na początku problem ale z pomocą forumowiczów sobie poradziłem |
|
|
|
|
 |
|
Trochę napisał
|
Wysłany: 1 Październik 2007, 17:07
|
|
|
| Cytat: | | Ja mam problem typu że chcąc połączyć się do PC przez Gnubox wyskakuje taki komunikat: "6312 error". Myślę że to problem z M-router'em bo w ogóle nie wykrywa mi żadnych połączeń czy adaptera bluetooth, nawet w momencie gdy jestem połączony przez PCsuite |
mam to samo.. |
|
|
|
|
 |
|
Rozkręca się
|
Wysłany: 2 Październik 2007, 08:43
|
|
|
| Udało mi się wreszcie uruchomic internet przez bt w komórce. Korzystałem z tego opisu:
|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! || . Pozostał tylko jeszcze problem jak szybko zmienic ustawienia łączenia się przeglądarki z internetem z domyślnych przaz bt na internet gprs. Po znalezieniu sposobu -poinformuję. Podany jeden z wczesniejszych sposobów połączenia internetu przez bt dotyczył n73...Jeśli popełnilismy jakis bład w ustawieniach gnuboxa a chcemy korzystac z przeglądarki przaz gprs konieczne jest przywrócenie ustawień fabrycznych i ponowne zainstalowanie przeglądarki. |
|
|
|
|
 |
|
maniek6600 [Usunięty]
|
Wysłany: 2 Październik 2007, 09:43
|
|
|
| A czy jest mozliwosc polaczenia sie z netem z komputera przez kabel????NIestety nie mam bluetooth a chcialbym miec w telefonie..Posiadam Nokie N73 ME.Z gory dziekuje za odpowiedzi |
|
|
|
|
 |
|
Rozkręca się
|
Wysłany: 2 Październik 2007, 20:26
|
|
|
| Zakup bt na allegro 15 zł. Bez problemu połaczysz się z internetem przez bt. |
|
| |
|
|
|
 |
|
maniek6600 [Usunięty]
|
Wysłany: 2 Październik 2007, 21:45
|
|
|
| A bez BT????? |
|
|
|
|
 |
|
Moderator inactive
|
Wysłany: 3 Październik 2007, 16:49
|
|
|
| maniek6600, raczej sie nie da. przynajmniej tym kablem ktory masz w zestawie. |
|
|
|
|
 |
|
Ciągle przyspiesza
|
Wysłany: 15 Listopad 2007, 19:46
|
|
|
| A czy działa to ze zwykłą neostradą, bo kiedyś jak coś takiego kminiłem to mi się neo spieprzyło(rejestr) i musiałem windowsa reinstalować? |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 1 Grudzień 2007, 20:33
|
|
|
Witam!!
Wreszcie udało mi się zdobyć link do mroutera, bylo ciezko ale...
| Kod: | | http://www.4shared.com/file/4746412/e2552a21/mrouter3installer_v31042.html |
[ Dodano: 2007-12-03, 17:01 ]
Dzieki wam wielkie!!
Net hula niczym strzala
Piwko juz leci... P
olecam Opere 4.0, świetnie chodzi, szybko i swietny pomysl z przegladnaniem stron, nie polecam wczesniejszych wersji opery.
Pozdrawiam i thx
[ Dodano: 2007-12-06, 18:05 ]
| Kod: | | http://www.gnubox.prv.pl |
Z tym napewno się uda, a ze sterami besolei nie ma co grzebać, najlepiej zmienić je na Widcomm'a ii zainstalować łatkę dodającą stery do "tanich" BT np. z allegro. Wszystkie programy (mrouter, gnubox, widcomm) są tutaj:
| Kod: | | http://rapidshare.com/files/26120926/bt_internet.rar.html |
lub tu:
| Kod: | | http://d.turboupload.com/d/1714806/bt_internet.rar.html |
|
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
Wiek: 16 Dołączył: 14 Paź 2007 Posty: 13 Postawił 2 piw(a)
|
Wysłany: 8 Grudzień 2007, 22:02
|
|
|
a mam pytanie. Jesli mam "internet'' w telefonie przez bt, tzn chodzi mi opera, to moge korzystac z gg (jadugadu) za frajer ? znaczy przez polaczenie bt a nie gprs . mam tez takie pytanko. poniewaz zainstalowalem sobie kasperskiego mobile version i jaki mam ustwaci dostepn do neta za pomoca bt skoro nie ma tego w okienku wyboru (Bt) ? jest tylko "Internet", 'MMS Orange" i "WAP Orange", a nie chce placic za akutalke ;/ |
|
|
|
|
 |
AdSense
Status: Online
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 6 Styczeń 2008, 19:36 Odp.
|
|
|
Jeśli internet działa również w podstawowej przeglądarce, bez problemu się połączysz.
| Cytat: | Rozwiązanie jest jedno - Zanim wogóle zainstalujesz GnuBoxa, skonfiguruj punkt dostępu i we wszystkich przeglądarka wybierz jak domyślny punkt dostępu "Bt" ( Ważne aby punkt miał nazwę "Bt" z uwzględnieniem wielkości liter). Po tym dopiero konfigurujemy GnuBoxa. Po wybraniu opcji "create records" punkt "Bt" nam zniknie. I nie zobaczymy go już nigdzie. Jeśli chcemy użyć GPRS potrzebna będzie zmiana punktu dostęu w przeglądarce, a jak raz zmienimy na GPRS, to bez powtórzenia całego "zabiegu" nie uda nam się ustawić punktu "Bt" jako domyślny. Opcja "delete records" służy do usuwania konfiguracji wraz z punktem dostępu "Bt".
Jeśli przeglądarka przysyła nam błędy typu "Zbyt wiele połączeń" - Jedynym wyjściem będzie zrobienie powyższych czynności raz jeszcze, lub używanie Opery lub Netfront.
Kolejnym błędem napotkanym przeze mnie jest błąd typu "Nie określono adresu DNS" - jedynym wyjściem jest odinstalowanie GnuBoxa (wczesniej wybieramy w nim opcje "delete records"), I utworzenie punktu "Bt" gdzie w opcjach zaawansowanych w IPv4 wpisujemy adres DNS naszej sieci, a w IPv6 ustawiamy adres DNS na "znane" |
|
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
Wiek: 25 Dołączył: 06 Sty 2008 Posty: 10 Postawił 2 piw(a)
|
Wysłany: 6 Styczeń 2008, 21:29 ROuter Wlan
|
|
|
No dobra a da rade jak mam router wlan i utworzony punkt dostępowy żeby podłaczyć internet do N70? Może komuś z was się to już udało? Pozdro! |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 7 Styczeń 2008, 15:15 odp.
|
|