Forum Nokii N70 Strona Główna
•  FAQ  •  SZUKAJ  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  RSS  • 

Ogłoszenie 

Dyskusja o zbiórce.

Stan darowizn: 58,82/84,18zł (listopad)

Poprzedni temat :: Następny temat
Internet Z komputera w telefonie ??
Autor Wiadomość
Rozkręca się

Piwa: 39/24

Status: Offline

Wysłany: 29 Wrzesień 2007, 20:53   

Nie mogę znaleśc działającego gnuboxa na n70 aby odpalic internet w komórce . strona producenta się nie wyświetla.Moze ktos wspomorze...
Postaw piwo autorowi tego posta

AdSense

Status: Online

Początkujący

Piwa: 7/3

Wysłany: 1 Październik 2007, 16:00   

Tutaj jest M-router w partach(trzeba się zarejestrować).

A Tutaj Gnubox dla N70 (to samo forum co wyżej).

Jeśli wystąpiły jakieś problemy z tymi linkami to napiszcie na PW.

Ja mam problem typu że chcąc połączyć się do PC przez Gnubox wyskakuje taki komunikat: "6312 error". Myślę że to problem z M-router'em bo w ogóle nie wykrywa mi żadnych połączeń czy adaptera bluetooth, nawet w momencie gdy jestem połączony przez PCsuite :/

Używam Pie*&%@go bluesoleil(jako sterowników) z którym miałem na początku problem ale z pomocą forumowiczów sobie poradziłem :P

Trochę napisał

Piwa: 5/9

Wysłany: 1 Październik 2007, 17:07   

Cytat:
Ja mam problem typu że chcąc połączyć się do PC przez Gnubox wyskakuje taki komunikat: "6312 error". Myślę że to problem z M-router'em bo w ogóle nie wykrywa mi żadnych połączeń czy adaptera bluetooth, nawet w momencie gdy jestem połączony przez PCsuite

mam to samo..

Rozkręca się

Wysłany: 2 Październik 2007, 08:43   

Udało mi się wreszcie uruchomic internet przez bt w komórce. Korzystałem z tego opisu: || Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! || . Pozostał tylko jeszcze problem jak szybko zmienic ustawienia łączenia się przeglądarki z internetem z domyślnych przaz bt na internet gprs. Po znalezieniu sposobu -poinformuję. Podany jeden z wczesniejszych sposobów połączenia internetu przez bt dotyczył n73...Jeśli popełnilismy jakis bład w ustawieniach gnuboxa a chcemy korzystac z przeglądarki przaz gprs konieczne jest przywrócenie ustawień fabrycznych i ponowne zainstalowanie przeglądarki.

maniek6600
[Usunięty]

Wysłany: 2 Październik 2007, 09:43   

A czy jest mozliwosc polaczenia sie z netem z komputera przez kabel????NIestety nie mam bluetooth a chcialbym miec w telefonie..Posiadam Nokie N73 ME.Z gory dziekuje za odpowiedzi

Rozkręca się

Wysłany: 2 Październik 2007, 20:26   

Zakup bt na allegro 15 zł. Bez problemu połaczysz się z internetem przez bt.

maniek6600
[Usunięty]

Wysłany: 2 Październik 2007, 21:45   

A bez BT?????

Moderator
inactive

Piwa: 119/71

Wysłany: 3 Październik 2007, 16:49   

maniek6600, raczej sie nie da. przynajmniej tym kablem ktory masz w zestawie.

Ciągle przyspiesza

Piwa: 20/7

Wysłany: 15 Listopad 2007, 19:46   

A czy działa to ze zwykłą neostradą, bo kiedyś jak coś takiego kminiłem to mi się neo spieprzyło(rejestr) i musiałem windowsa reinstalować?

Początkujący

Piwa: 3/4

Wysłany: 1 Grudzień 2007, 20:33   

Witam!!
Wreszcie udało mi się zdobyć link do mroutera, bylo ciezko ale...
Kod:
http://www.4shared.com/file/4746412/e2552a21/mrouter3installer_v31042.html

[ Dodano: 2007-12-03, 17:01 ]
Dzieki wam wielkie!!
Net hula niczym strzala :D
Piwko juz leci... P
olecam Opere 4.0, świetnie chodzi, szybko i swietny pomysl z przegladnaniem stron, nie polecam wczesniejszych wersji opery.
Pozdrawiam i thx

[ Dodano: 2007-12-06, 18:05 ]
Kod:
http://www.gnubox.prv.pl

Z tym napewno się uda, a ze sterami besolei nie ma co grzebać, najlepiej zmienić je na Widcomm'a ii zainstalować łatkę dodającą stery do "tanich" BT np. z allegro. Wszystkie programy (mrouter, gnubox, widcomm) są tutaj:
Kod:
http://rapidshare.com/files/26120926/bt_internet.rar.html

lub tu:
Kod:
http://d.turboupload.com/d/1714806/bt_internet.rar.html

Początkujący

Postawił 2 piw(a)

Wysłany: 8 Grudzień 2007, 22:02   

a mam pytanie. Jesli mam "internet'' w telefonie przez bt, tzn chodzi mi opera, to moge korzystac z gg (jadugadu) za frajer ? znaczy przez polaczenie bt a nie gprs . mam tez takie pytanko. poniewaz zainstalowalem sobie kasperskiego mobile version i jaki mam ustwaci dostepn do neta za pomoca bt skoro nie ma tego w okienku wyboru (Bt) ? :( jest tylko "Internet", 'MMS Orange" i "WAP Orange", a nie chce placic za akutalke ;/

AdSense

Status: Online

Początkujący

Wysłany: 6 Styczeń 2008, 19:36   Odp.

Jeśli internet działa również w podstawowej przeglądarce, bez problemu się połączysz.

Cytat:
Rozwiązanie jest jedno - Zanim wogóle zainstalujesz GnuBoxa, skonfiguruj punkt dostępu i we wszystkich przeglądarka wybierz jak domyślny punkt dostępu "Bt" ( Ważne aby punkt miał nazwę "Bt" z uwzględnieniem wielkości liter). Po tym dopiero konfigurujemy GnuBoxa. Po wybraniu opcji "create records" punkt "Bt" nam zniknie. I nie zobaczymy go już nigdzie. Jeśli chcemy użyć GPRS potrzebna będzie zmiana punktu dostęu w przeglądarce, a jak raz zmienimy na GPRS, to bez powtórzenia całego "zabiegu" nie uda nam się ustawić punktu "Bt" jako domyślny. Opcja "delete records" służy do usuwania konfiguracji wraz z punktem dostępu "Bt".

Jeśli przeglądarka przysyła nam błędy typu "Zbyt wiele połączeń" - Jedynym wyjściem będzie zrobienie powyższych czynności raz jeszcze, lub używanie Opery lub Netfront.

Kolejnym błędem napotkanym przeze mnie jest błąd typu "Nie określono adresu DNS" - jedynym wyjściem jest odinstalowanie GnuBoxa (wczesniej wybieramy w nim opcje "delete records"), I utworzenie punktu "Bt" gdzie w opcjach zaawansowanych w IPv4 wpisujemy adres DNS naszej sieci, a w IPv6 ustawiamy adres DNS na "znane"

Początkujący

Postawił 2 piw(a)

Wysłany: 6 Styczeń 2008, 21:29   ROuter Wlan

No dobra a da rade jak mam router wlan i utworzony punkt dostępowy żeby podłaczyć internet do N70? Może komuś z was się to już udało? Pozdro! :D

Początkujący

Wysłany: 7 Styczeń 2008, 15:15   odp.

Niestety nie slyszalem, ale powinno się dać...

Uki 
Nowy albo niemowa

Wysłany: 10 Styczeń 2008, 22:46   

kurde swiewtna sprawa :D zaraz to przetestuje i zdam relacje

Odpowiedz do tematu