Forum Nokii N70 Strona Główna
•  FAQ  •  SZUKAJ  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  RSS  • 

Ogłoszenie 

Dyskusja o zbiórce.

Stan darowizn: 58,82/84,18zł (listopad)

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Vekh
9 Październik 2007, 17:55
Masa pytań
Autor Wiadomość
Nowy albo niemowa

Status: Offline

Wysłany: 9 Październik 2007, 17:34   Masa pytań

Siemka, dziś zakupiłem nokie N70 i mam od razu sporo pytań,
A i sorka jeśli nie trafiłem w dział ;)

Do rzeczy zatem:

1) Otóż jestem w ERZE a tel zakupiłem z oranga, wiec pytanie czy da sie wrzucić te stronki wszystkie z Ery startowe, yyyyyy mam tu na myśli to żebym nie miał w wyświetlaczu połączenia ze stronka orange itp
2) Orangowe menu jest mega kijowe, mam tu na myśli taki pionowy pasek jako nawigacja po lewej, jak to usunąć? Bo da się chyba jakoś włączyć standardowe menu i oczywiście jak to zrobić?
3) Odnośnie tego menu i pytanie poprzedniego, tak jak mówiłem to orangowe da sie jakoś zmienić, ale ono po wyłączeniu tel i ponownym włącznieu sie ustawia ponownie, da sie je na stałe usunąć albo włączyć tak żeby sie nie pojawiało?
4) Czy da sie dostosować skróty podstawowe żebym pod lewym przyciskiem nie miał "foto-wiadomości" a po prawej "orange",
5) Tu to sie pewnie załamiecie, ale wole wyjaśnić moje wątpliwości: Dostałem również kartę pamięci tą 64 MB, wielkie to takie, rozumiem ze to sie wkłada z boku telefonu, znaczy z prawej strony? Bo mi ta karta jakimś cudem wchodzi tylko do połowy?
6) kolejne pytanie bo przeczytałem że można sie połączyć przez Bluetooth'a i śmigać na necie z kompa, i teraz nasuwa mi sie pytanie czy jak mam neostrade i liveboxa to muszę mieć kompa włączonego i podłączonego bluetooth'a czy mogę tak normalnie z wi-fi korzystać? A i jak to zrobić oczywiście (czy jakieś programy specjalne potrzeba do tego)?

Dzięki wielkie za odpowiedzi,
A i proszę o łopatologiczne odpowiedzi bo jakoś sie w tym tel jeszcze nie orientuje za dobrze :roll:
Postaw piwo autorowi tego posta

AdSense

Status: Online

Administrator
Astral wanderer

Piwa: 291/12

Wysłany: 9 Październik 2007, 17:55   

arrived napisał/a:
A i sorka jeśli nie trafiłem w dział

Zły dział! Temat został zablokowany lub przeniesiony do odpowiedniego działu.
;)

Do przodu :)

Piwa: 90/29

Wysłany: 10 Październik 2007, 20:21   

arrived napisał/a:
2) Orangowe menu jest mega kijowe, mam tu na myśli taki pionowy pasek jako nawigacja po lewej, jak to usunąć? Bo da się chyba jakoś włączyć standardowe menu i oczywiście jak to zrobić?

|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! ||
|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! ||

arrived napisał/a:
4) Czy da sie dostosować skróty podstawowe żebym pod lewym przyciskiem nie miał "foto-wiadomości" a po prawej "orange",

Narzędzia :arrow: Ustawienia :arrow: Telefon :arrow: Tryb gotowości

arrived napisał/a:
5) Tu to sie pewnie załamiecie, ale wole wyjaśnić moje wątpliwości: Dostałem również kartę pamięci tą 64 MB, wielkie to takie, rozumiem ze to sie wkłada z boku telefonu, znaczy z prawej strony? Bo mi ta karta jakimś cudem wchodzi tylko do połowy?

Trzeba ją włożyć odwrotnie, tzn. Napisem na dół :)

arrived napisał/a:
6) kolejne pytanie bo przeczytałem że można sie połączyć przez Bluetooth'a i śmigać na necie z kompa, i teraz nasuwa mi sie pytanie czy jak mam neostrade i liveboxa to muszę mieć kompa włączonego i podłączonego bluetooth'a czy mogę tak normalnie z wi-fi korzystać? A i jak to zrobić oczywiście (czy jakieś programy specjalne potrzeba do tego)?

1.N70 nie ma Wi-Fi
2.Bez Wi-Fi nie da rady, chyba, że masz internet w kompie to możesz ;) Piszesz, że masz to dasz radę.
|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! || , poczytaj ;)

Moderator
inactive

Piwa: 119/71

Wysłany: 10 Październik 2007, 21:12   

jeśli tylko do połowy to moze masz MMC a nie RS-MMC :P

Początkujący

Piwa: 18/2

Wysłany: 11 Październik 2007, 06:03   

Jeśli telefon zakupił w Orange to kart pamięci 64 MB na pewno jest RS-MMC, tylko nie
umie jej rozłączyć z adapterem i dlatego wystaje z telefonu :D

Nowy albo niemowa

Wysłany: 16 Październik 2007, 14:33   

Vanisz napisał/a:
1.N70 nie ma Wi-Fi
2.Bez Wi-Fi nie da rady, chyba, że masz internet w kompie to możesz Piszesz, że masz to dasz radę.
|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! || , poczytaj

Thx za odpowiedzi,

A co do tego to chodzi mi o coś innego (albo mozliwe, że to to, ale wole się upewnić). Tam jest napisane, że tel sie łaczy przez bluetooth, czyli trzeba mieć właczonego kompa?
A mi chodzi o bezposrednie polaczenie z liveboxem (bez właczania komputera). Czy takie coś jest możliwe???

Rozkręca się

Piwa: 33/12

Wysłany: 16 Październik 2007, 14:39   

Nie jest to możliwe, ponieważ nasza N70 nie posiada Wi-Fi. ;) Niestety trzeba się łączyć za pośrednictwem BT. :|

Nowy albo niemowa

Wysłany: 21 Październik 2007, 16:27   

Ok, kolejne moje Genialne pytanie;]

W Livebox'sie jest wejście usb, wiec czy przy jego pomocy można korzystać z netu bez włączania komputera?????

Rozkręca się

Wysłany: 21 Październik 2007, 20:00   

Ojj, raczej nie. Żeby połączyć się przez BT wykorzystywane są różnorodne aplikacje włączone w komputerze, a Livebox ich w sobie raczej nie ma. :P Moim zdaniem nie. Jednak nie mogę powiedzieć tego na 100%.. Niech wypowie się jeszcze ktoś bardziej w tym obeznany. ;]

Nowy albo niemowa

Wysłany: 22 Październik 2007, 01:39   

Witajcie mam nadzieje że w prawidłowym wątku zaczynam:)
Otóż od dwóch dni jestem właścicielem N70 Music Edition i mam problem z któym w żaden sposób nie moge sobie poradzić. Chodzi o program PC suite, który nie może sie połaczyć z telefonem za pomocą kabla i zawsze po wyświetleniu komunikatu instalatora: "Sprawdź, czy telefon nie jest zablokowany za pomocą kodu zabezpieczającego" zawiesza sie. Udało mu sie tylko raz kiedy pierwszy raz przesyłałem muzyke a potem za kązdym razem nie może sie połączyć.
Próbowałem już ściagać najnowszą wersje instalatora i nie pomogło. Nie wiem czy chodzi tu o jakieś brakujące sterowniki czy o ten kod którego nie mogę nigdzie wpisać.
Prosze o pomoc i z góry dzieki, jeśli ktoś pomoże.
PS jeśli za bardzo zamotałem to przepraszam ale jest już późna godzina:)

Nowy albo niemowa

Wysłany: 23 Październik 2007, 15:43   

Witam.Mam pytanie. Czy idzie ustawić tapetke na cały ekran w N70

AdSense

Status: Online

Rozkręca się

Wysłany: 23 Październik 2007, 15:44   

Żeby tapeta była na cały ekran trzeba sobie samemu stworzyć od nowa motyw, albo go gotowego pobrać. Inaczej nie da rady.

Nowy albo niemowa

Wysłany: 23 Październik 2007, 15:55   

Jak możesz to podaj mi stronkę do motywów i program do tworzenia,z góry dzięki

[ Dodano: 2007-10-23, 16:56 ]
Aha i jeszcze jedno czy można ustawić automatyczną blokadę klawiatury?

Rozkręca się

Wysłany: 23 Październik 2007, 16:04   

Na forum w dziale Symbian -> Themes jest dużo tematów, a tutaj są podane strony z nimi:
Kod:
http://n70.com.pl/viewtopic.php?t=1034

A tematy możesz tworzyć na ownskin.com, jednak tam nie gwarantuję Ci dobrej jakości tematu.
Możesz też pobrać program do tworzenia tematów na forum nokii. Pierw musisz się zarejestrować.
Kod:
http://www.forum.nokia.com/info/sw.nokia.com/id/bb173537-4e67-496f-9967-50917d5cfc47/S60_Theme_Studio_for_Symbian_OS.html

@edit
Można ustawić automatyczną blokadę np. dzięki programowi SmartSettings, który jest na forum. W telefonie fabrycznie tej funkcji nie ma.

Administrator
z powołania prezes

Piwa: 120/13

Wysłany: 24 Październik 2007, 12:06   

do folderu videos, a w smartmovie wybrać "szukaj nowych plików"

Odpowiedz do tematu