Forum Nokii N70 Strona Główna
•  FAQ  •  SZUKAJ  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  RSS  • 

Ogłoszenie 

Dyskusja o zbiórce.

Stan darowizn: 65,0/84,18zł

Poprzedni temat :: Następny temat
Problem z kontaktami EraGG
Autor Wiadomość
Trochę napisał

Piwa: 4/12

Status: Offline

Ostrzeżeń:
 7/4/7
Wysłany: 21 Czerwiec 2008, 20:55   Problem z kontaktami EraGG

Witam wszystkich!!

Mam zainstalowane w telefonie EraGG od dzisiaj :) . Pododawałem sobie ręcznie wszystkie kontakty, a zajęło mi to jakieś 30 minut. Wszystko pięknie, gadałem. Wyłączyłem, później jeszcze raz włączyłem, a tu po kontaktach ani śladu. Proszę o pomoc, mogę jeszcze raz pododawać wszystkie kontakty, byleby już trwale. Jeśli porada pomoże, stawiam piwko 0,65l.

Z góry thx, i pozdrawiam
Postaw piwo autorowi tego posta

AdSense

Status: Online

Trochę napisał

Otrzymał 4 piw(a)

Wysłany: 21 Czerwiec 2008, 22:03   

Mozesz zrobic tak:
1. Wyeksportowac kontakty na kompie na serwer GG, a pozniej na telu zaimportowac je do mobilnego GG.
2. Wyeksportowac kontakty do pliku Kontakty.txt na kompie i umiescic go w telu w lokalizacji C:\Nokia\Others. Tam GG przechowuje naszych znajomych.
3. Dodac recznie i skopiowac ten plik na karte nie wylaczajac GG jako backup. Sprawdz czy teraz masz ten plik. Pzdr

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
damian.nokian70
Trochę napisał

Ostrzeżeń:
 7/4/7
Wysłany: 21 Czerwiec 2008, 22:07   

A jak je wyeksportować do pliku Kontakty.txt. Z gadu-gadu na kompie korzystam przez tlena, nie mam zainstalowanego programu gg na kompie. Please, odpowiedz.

Trochę napisał

Otrzymał 4 piw(a)

Wysłany: 21 Czerwiec 2008, 22:29   

Nie mam tlenu niestety i nie wiem.
Zrob pkt.1 lub 3, albo zainstaluj GG. Sprawdzales czy jest tam ten plik?

Trochę napisał

Ostrzeżeń:
 7/4/7
Wysłany: 22 Czerwiec 2008, 19:13   

Dobra, zainstalowałem GG na kompie. Wyeksportowałem kontakty na serwer, a potem do pliku kontakty.txt, który wrzuciłem na C:/Inne(Others). Włączyłem gg, ale kontaktów nie ma, a poza tym nie ma u mnie w EraGG takiej opcji, jak import kontaktów z serwera. Chyba wiem w czym problem. TY napisałeś "Wyeksportować kontakty na kompie na serwer GG, a później na telu zaimportować je do mobilnego GG." Problem w tym, że ja mam EraGG, a nie mobilne gg. Jeśli masz jeszcze jakieś pomysły, to bardzo prosiłbym o nie.

Trochę napisał

Otrzymał 4 piw(a)

Wysłany: 22 Czerwiec 2008, 22:35   

Cy to EraGG jest w sis czy java?
Sprobuj:
1.Zmienic wielkosc litery K- moze to miec znaczenie (Kontakty.txt)
2.Zapisac jakis kontakt w EGG i zobaczyc czy w tej lokalizacji (podales inna niz ja w 1 poscie) pojawi sie ten plik. Jak bedzie to go podmien i zrestartuj fona.

Trochę napisał

Ostrzeżeń:
 7/4/7
Wysłany: 23 Czerwiec 2008, 10:29   

Kurcze, chyba jak się skończy okres próbny (1 tydzień za 0 zł), to skończę z tym, bo to mnie zaczyna już denerwować.

EraGG jest w Javie (*.jar), poza tym chyba nie ma jeszcze wersji w rozszerzeniu *.sis, bądź *.sisx.

1. Zmieniłem wielkość litery.

2. Tak właśnie zrobiłem. Zapisałem 1 kontakt w EraGG, wyłączyłem gg, odpaliłem program MobileSearch do szukania, nie znalazłem nigdzie. Następnie wyszukałem programem X-Plore plik Kontakty.txt, również nic nie znalazł, ani na dysku C:, ani na ukrytym dysku Z:(który "odkryłem").
Poza tym w partycji C: mam katologi:

- Data, a w nim katalogi z dźwiękami, obrazkami, wideo itp.,

- Favourites, a w nim katalog BrowserBookmarks,

- Predic, a w nim plik o rozszerzeniu *.dat,

- Private,

- resource, a w nim apps, help, plugins, SwiCertstore,

- sys,

- System, a w nim Apps, data, install, temp.

Zawartość ich stwierdziłem za pomocą programu X-Plore. Więc u mnie nie ma katalogu Nokia.

Dopiero na Z: jest taki katalog. Na wszelki wypadek wypiszę również wszystkie katalogi z ukrytej partycji Z:(którą odblokowałem w tym programie, X-Plore):

- data, a w nim sounds (ukryte, podstawowe dźwięki),

- Favourites, a w nim katalog BrowserBookmarks (tak, jak na partycji C:),

- tutaj jest katalog Nokia, a w nim jedynie Images :roll: ,

- private,

- resource, a tutaj mnóstwo katalogów, a wypiszę tylko 5 pierwszych: apps, Bootdata, Cdl, Charconv, cntmodel,

- sys,

- system,a w nim apps, Data, install, sounds,

- templates, a w nim calendar, contact, messaging, notepad, shared.

Uff, ... to wszystkie. Po co wypisałem te wszystkie?? Po to, żebyś zasugerował, do którego mam wrzucić plik kontakty.txt, ewentualnie go najpierw znalazł. Chociaż wątpię, żeby był, bo wyszukałem wyszukiwarką Mobile Search (pisałem o tym wcześniej) oraz X-Plore (też o tym pisałem).

Jeśli Twoja sugestia, którą teraz powiesz nie pomoże, to kończę z tym, ale i tak stawiam Ci piwo.

Pozdro, :cool:

Trochę napisał

Otrzymał 4 piw(a)

Wysłany: 23 Czerwiec 2008, 11:52   

Jak ten program jest w java to nie ma mowy o wrzuceniu lub podmianie tego pliku Kontakty.txt, bo go poprostu nie bedzie w tej lokalizacji. Taki plik tworzy wersja na symbiana. Szkoda, ze Cie na poczatku nie spytalem, bo wszystko byloby jasne. W koncu jest to dzial dla zielonych a ja nie mialem stycznosci z EGG i nie wiedzialem, ze az tak sie rozni (jest tak okrojona) od orginalu. Z oficjalnej strony MGG, zarowno wersja java jak i symbianowska ma mozliwosc importu kontaktow z serwera GG a w wersji sis mozna dodatko podmieniac ten plik. Proponuje Ci zmiane tego dziadostwa Ery na GG albo poczytac na forum jest wiele alternatyw. pzdr

Trochę napisał

Ostrzeżeń:
 7/4/7
Wysłany: 23 Czerwiec 2008, 14:06   

Tak, jak obiecałem, piwo stawiam za dobre chęci. Dzisiaj idę do salonu Ery, może Oni :hah: poradzą mi, co mam zrobić. A raczej nie będę zmieniał na Mobilne gg, ponieważ ja jestem w Erze i chcę płacić te 1,5 zł tygodniowo (ewentualnie 5 zł miesięcznie). Co prawda wiem, że połączenie przez internet nie naliczałoby na mój abonament aż tak dużo, ale... No trudno, temat do zamknięcia... :hihi:

Trochę napisał

Otrzymał 4 piw(a)

Wysłany: 23 Czerwiec 2008, 21:09   

Daj znac co Ci powiedzieli w salonie moze sie komus to rozwiazanie przydac. Sam jestem ciekaw.

Trochę napisał

Ostrzeżeń:
 7/4/7
Wysłany: 24 Czerwiec 2008, 12:15   

Witam!!

Niestety Erę, tam gdzie miałem jechać, zamknęli. No dobra, wieczorem pojechałem do innej Ery. Zanim wszedłem do salonu przygotowałem już gg, czyli włączyłem, a tu miła niespodzianka... Jest ten jeden kontakt, który dodałem (według Twojej instrukcji). No więc nie wszedłem, tylko pojechałem do domu pododawać resztę kontaktów i się stało... Dodałem wszystkie kontakty. Wyłączyłem gg, a potem telefon. Dzisiaj rano odpaliłem telefon, a potem EraGG, żeby sprawdzić, czy są i... są. Podsumowywując, na 90% wiem, czego mogła to być wina. Chyba musiałem wyeksportować kontakty przez program GG, a nie przez tlena lub/i w EraGG dodać kontakty o takich samych "Nazwach wyświetlanych", jak w wyeksportowanych kontaktach. Za pierwszym razem robiłem zupełnie inne "Nazwy wyświetlane". Myślę, że komuś to się przyda :cool: . Ale i tak thx dla M4rtin za zaangażowanie i pomoc.

Pozdrawiam... Damian

[ Dodano: 24 Czerwiec 2008, 12:20 ]
P.S. Prawie zapomniałem. Nie wiem, czy to ma znaczenie, ale oprócz tego, że kontakty wyeksportowałem przez program GG, a nie tlena i dodałem kontakty o takich samych "Nazwach wyświetlanych", jak wyeksportowane, do tego jeszcze wyeksportowałem kontakty do pliku kontakty.txt i wrzuciłem ten plik do C:, po prostu C:. Za pomocą programu X-Plore, do żadnych podkatalogów, tylko po prostu do C:

Odpowiedz do tematu