|
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Nowy albo niemowa
Wiek: 20 Dołączył: 20 Lut 2008 Posty: 8 Postawił 1 piw(a)
Status: Offline
|
Wysłany: 28 Luty 2008, 16:53 Rejestrowanie filmów w formacie mp4 - dlaczego mi muli?
|
|
|
Witam, jak chcę coś nagrać w formacie mp4 to obraz co mniej więcej 1 sekundkę przymuli i potem idzie, i przymuli i działa... o tak w kółko - przypomina to bardziej pokaz slajdów z lektorem niż film... miał ktoś podobny problem?? (w formacie 3gp działa normalnie)
A i przy okazji - żeby nie robić nowego tematu...
Czy można wyłączyć zawieszoną aplikacje?
Pozdroo i dzięki za pomoc... |
|
|
|
|
 |
AdSense
Status: Online
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 28 Luty 2008, 17:50
|
|
|
| z nagrywaniem nic nie zrobisz każdy tak ma ,a co do aplikacji to jak sie zawiesi przytrzymaj przycisk menu wtedy wyskoczy ci taki pasek po lewej stronie ekranu i z tamtąd wybierz tą aplikacje która ci sie zawiesiła i wciśnij c powinno pomóc |
|
|
|
|
 |
|
Rozkręca się
|
Wysłany: 28 Luty 2008, 21:04
|
|
|
| Ewentualnie możesz przełączyć jakość nagrywania na gorszą. Wtedy nagra Ci się w 3gp. Jakość jak na starszych telefonach, ale nie muli... |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
Wiek: 20 Dołączył: 20 Lut 2008 Posty: 8 Postawił 1 piw(a)
|
Wysłany: 29 Luty 2008, 07:31
|
|
|
Aha.. Czyli to już tak jest... Dzięki...
Uważam temat za zamknięty.. |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 1 Kwiecień 2008, 21:53
|
|
|
Ja osobiście nagrywam tylko w mp4. Może i na n-ce się zacina ale za to jak odpalisz filmik na kompie to jest wszystko płynne i o dobrej rozdzielczości. Także osobiście namawiam do mp4. |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 9 Kwiecień 2008, 08:07
|
|
|
| a da sie wgrac soft z ME na zwykla n70 ? zeby nie mulilo mp4 ? czy to nic nie zmieni ? |
|
|
|
|
 |
|
Moderator -=' LES!O '=-
|
Wysłany: 9 Kwiecień 2008, 08:17
|
|
|
| Nic nie zmieni. |
|
|
|
|
 |
|
Ciągle przyspiesza
|
Wysłany: 10 Kwiecień 2008, 17:44
|
|
|
| Co do nagrywania to będą co jakiś stop klatki i nic tego nie zmieni. Natomiast nie przeszkadza to w odtwarzaniu filmu o formacie mp.4 na N70 w Real Player. Wtedy obraz jest bardzo płynny i wszystko dobrze widać. |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
Wiek: 18 Dołączył: 08 Cze 2008 Posty: 8 Postawił 3 piw(a)
|
Wysłany: 22 Czerwiec 2008, 22:33
|
|
|
| plastuch napisał/a: | Ja osobiście nagrywam tylko w mp4. Może i na n-ce się zacina ale za to jak odpalisz filmik na kompie to jest wszystko płynne i o dobrej rozdzielczości. Także osobiście namawiam do mp4. |
Właśnie znalazłem ten temat bo mam właśnie problem z zacinaniem sie filmu przy nagrywaniu, chciałem powiedzieć że niestety u mnie nagrane wideo tak samo klatkuje przy nagrywaniu jak i przy odtwarzaniu na kompie czy telefonie.Nie wiem co jest tego przyczyną, jak kupiłem moją enke to nie miałem tego problemu. Film tak samo mi sie tnie w mp4 i 3gp.
Może to być wina małej ilości wolnego miejsca na karcie i pamięci flash, czy może jakiś wirus takiego psikusa mi sprawił??? |
|
|
|
|
 |
|
Moderator Feel My Power : )
|
Wysłany: 22 Czerwiec 2008, 22:46
|
|
|
| mianko1, wirus raczej nie. Co do małej ilości wolnego miejsca na karcie, to przecież możesz sam sprawdzić usuwając coś... Zobacz w Fexplorer'rze ile masz wolnego ramu (u góry wolna pam.) gdy masz zamiar kręcić film, jeżeli będzie ok. 30 mb - nie powinno się przycinać, poniżej 30 mb - uruchom ponownie telefon. |
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): mianko1 |
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 22 Czerwiec 2008, 23:21
|
|
|
maly4hard wielkie dzięki za pomoc, teraz tylko przy kręceniu klatkuje a przy odtwarzaniu tylko raz mi zaklatkowało, wszystko sie poprawiło o 95%
Sprawdzałem w FExplorerze wolną pamięć ram i miałem 22653 kB wolnego, gdy włączyłem telefon jeszcze raz, to zwiększyła sie ilość wolnego ram do 29972 kB
[ Dodano: 23 Czerwiec 2008, 00:35 ]
maly4hard niestety twoja rada pomagała tylko do 3gp, w mp4 nadal jest tak jak było, teraz sprawdziłem i nadal porażka
tu w archiwum rar jest plik wideo w mp4 pokazujący jak nagrał video mój telefon
to video w archiwum rar
jeśli są jeszcze jakieś pomysły proszę pisać, jeśli trza będzie to wypisze wszystkie uruchomione procesy w telefonie, teraz niestety muszę korzystać z marnej jakości 3gp mam nadzieje że ktoś coś wymyśli skutecznego bym mógł powrócić do wspaniałej jakości video mp4
film przedstawia kuchnie podczas remontu więc proszę sie nie dziwić że nakręcone jest takie pomieszczenie |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 25 Czerwiec 2008, 10:36
|
|
|
Mi też się zacinało jak dostałem moją Enkę, po 3 dniach wymieniłem symbiana na nowszego i się nic a nic nie tnie przy robieniu filmów MP4 |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 25 Czerwiec 2008, 16:07
|
|
|
nie wiem czym to jest spowodowane mi w formcie mp4 nagrywa bez zadnych problemo , nie klatkuje ani nic takiego. Odtwarza tez bardzo dobrze , nawet na kompie.
Moze to sprawa pamieci wolnej?? |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 25 Czerwiec 2008, 21:36
|
|
|
już mi działa
moim powodem nagrywania filmów klatkujących był motyw przez który enka zacinała sie kręcąc filmy, teraz jak wróciłem do motywu standardowego "NOKIA", to wszystko pięknie śmiga |
|
|
|
|
 |
|
Trochę napisał
|
Wysłany: 26 Sierpień 2008, 16:05
|
|
|
Witam mam podobny problem z zacinaniem filmów w formacie mp4 oraz 3gp podczas nagrywania i odtwarzania.
Nie pomaga zmiana zapisu na karcie pamięci lub pamięci telefonu.Nie pomaga zmiana tematu na standardowy nokii.Ostatnio zmieniłem soft , wywaliłem orange menu zmieniłem PC i wgrałem najnowszy soft do Black and Silver też nie pomogło. Nie kontynuował bym tego tematu jeśli wszystkie modele miały by taki problem ale jak wynika z postów niektórych posiadaczy n70 są takie które nagrywają bez przycięć.Więc gdzie leży problem?Pomocy!
P.S pamięc ram w telefonie 1818/1831KB
pamięć flash "c" 18/19 mb
edit: Po wyciągnięciu karty rs mmc z fona nagrywanie się znacznie poprawiło przycina tylko czasami i przy odtwarzaniu w real playerze jest ok.I gdzie teraz leży problem w słabym transferze karty rsmmc[kingston 1gb]ale przecież też zacinało sie gdy nagrywałem na pamięć telefonu czy brak pamięci ram spowodowane dużym obciążeniem programów na niej się znajdujących? |
|
|
|
|
 |
|
|