|
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Administrator Astral wanderer
Status: Offline
|
Wysłany: 29 Luty 2008, 16:08
|
|
|
| dzetson1 napisał/a: | | i czy po podłączeniu DKU-5 PC suite powinien widzieć telefon | Po podłączeniu PCS nie widzi N70. Kabel jest wykorzystywany jedynie w BBUnlockerze a po zdjęciu simlocka można w sumie odłożyć kabel do szuflady bo nic się z nim nie zrobi... |
|
|
|
|
 |
AdSense
Status: Online
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
Wiek: 19 Dołączył: 04 Lut 2008 Posty: 25 Otrzymał 1 piw(a)
|
Wysłany: 3 Marzec 2008, 17:44
|
|
|
| Musze się poradzić... Zacząłem ściągać sam simlocka i wszystko robie jak w instrukcji... Niestety gdy daje Read Phone to oczywiście pokazuje mi iż go wyczytał aczkolwiek backup sie nie robi:( powtarzałem to moze z 20razy... W końcu stwierdziłem jade dalej... i tutaj zaczynają sie schody:/ gdy daje Make Log to przez chwile czyta dane a nastepnie telefon sie resetuje i odpala od nowa a moim oczom ukazuje się wiadomość od windowsa "Read SP data error"... i nie moge dalej kontynuować... miał już ktoś podobny problem? |
|
|
|
|
 |
|
Trochę napisał
|
Wysłany: 5 Marzec 2008, 15:51
|
|
|
| Mógłbyś zaaktualizować linki bo już wygasły?? |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 12 Marzec 2008, 19:35
|
|
|
Mam pytanko. Czy tym sposobem pójdzie lock z e50? Bo chciałem sie z kumplem na kabelek zrzucić i zdjąć z obu. Z góry dzięki za odp.
[ Dodano: 14 Marzec 2008, 20:12 ]
dzięki za pomoc - z e50 nie pójdzie.
Dolaczam najlepszy opis jaki znalazlem w necie:
1. KABEL DKU-5
- musi mieć koniecznie wszystkie piny czyli 13 "ząbków" w końcówce kabla biggrin.gif
inaczej niestety nie będzie działać i będzie błąd "Bad Connection"
2. Instalacja sterowników kabla
- wchodzimy na stronke Nokii i ściągamy drivery z DKU-5, ale to jeszcze nie wszystko, do tego ściągamy jeszcze pliczek "PL-2303" (szukaj w google:P) no i instalujemy.. po restarcie kabel powinien być wykryty.
3. Ustawianie portu
- wchodzimy teraz w "Menadżer urządzeń" potem "porty COM/LPT" i na samym dole powinien być wykryty nasz kabelek, wchodzimy w niego i ustawiamy mu port np COM 6 (musi być to taki port który nie jest używany, od 1 do 9)
4. Sofcik Dejana smile.gif
- najpierw dajemy "install.bat" potem wchodzimy do c:/bb5_unlocker/logs i edytujemy "bb5_unlocker.cfg" wpisujemy tam nasz port np "COM6:"
Teraz nasz programik i kabelek są skonfigurowane..
Odpalamy więc "BB5logunlocker.exe" z katalogu C:\bb5_unlocker
1. Klikamy "READ PHONE" czekamy aż napis WAIT zamieni się na DONE. tongue.gif
2. Teraz klikamy na "MAKE LOG" i czekamy aż pojawi się komunikat "SUCCES, phone LOG is created" i klikamy OK.
3. Minimalizujemy nasz program (nie zamykamy!) i z katalogu C:\bb5_unlocker uruchamiamy program "BB5_calc.exe"
i czekamy aż pokaże się komunikat "DONE" i klikamy OK.
4. Teraz przechodzimy z powrotem do naszego programiku i wykonujemy ostatnią czynność czyli "SP UNLOCK" klikamy, czekamy chwilke aż wyskoczy nam komunikat "SUCCESS, phone is UNLOCKED!"
5 Cieszymy się naszym odblokowanym telefonem biggrin.gif tongue.gif
Jeśli coś pójdzie nie tak to można zrobić "WR BACKUP" ale tego procesu wam nie opisze bo nie robiłem, więc nie wiem.
Chciałem zwrócić szczególną uwagę na kable jakich używacie.. spotkałem się już z różnymi.. pamiętajcie że koniecznie muszą być wszystkie piny, na allegro pełno jest "podrobionych podróbek".. i to one są przyczyną waszych problemów. najlepiej kupić kabel firmy "Forever" czy "MaxPower" na tych dwóch sprawdzałem i jest OK, mają wszystkie piny i działają bez problemu.
Program na 100% działa z telefonami :
Nokia 6630 RAP3G v2.10E PA
Nokia 6680 RAP3G v2.0E PA
Nokia 6681 RAP3G v2.0E PA
Nokia N70 RAP3G v2.20 PA
Nokia N90 RAP3G v2.11 PA
Reszty nie sprawdzałem i wydaje mi sie ze nie ma sensu bo jest duże prawdopodobieństwo że uwalimy naszego phona.
Ściągał ktoś z was kabelkiem 6-cio pinowym? Mam problem, wszystko jest dobrze ustawione. Wciskam read phone i nie zapisuje mi backupa. mogę robić 100razy i nic. proszę o pomoc. zależy mi na czasie.
[ Dodano: 14 Marzec 2008, 20:23 ]
http://allegro.pl/item322...360_6103_c.html
Taki kabel będzie dobry? |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
Wiek: 19 Dołączył: 04 Lut 2008 Posty: 25 Otrzymał 1 piw(a)
|
Wysłany: 20 Marzec 2008, 16:17
|
|
|
| wystarczajaco dobry...ja mam taki i dalem rade:) |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 5 Kwiecień 2008, 15:34
|
|
|
Kabel 6-cio pinowy nie da rady ściągnąć simlocka. Ja osobiście polecam pójście do kolegi z Boxem |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 27 Kwiecień 2008, 17:51
|
|
|
witam, czy ma ktoś na kompie pliczek z WR backup bo mój się skasował i nie mogę zrobic mojej n70, cały czas mam "SP data is corrupted" ( ścieżka do pilku (domyślna) to: C:\bb5_unlocker\backup\xxxxxxxxxxxxxxx.BB5
gdzie xxxxxxxxxxxxx to imei telefonu, zaznaczam że sam imei mi jest nie potrzebny tylko plik. proszę o pomoc. |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
Wiek: 17 Dołączył: 08 Kwi 2008 Posty: 6 Postawił 3 piw(a)
|
Wysłany: 13 Maj 2008, 18:14
|
|
|
| Witam mam pytanko czy tym samym sposobem mozna simlocka z n73 sciagnac??? |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 13 Maj 2008, 20:27
|
|
|
| z n73 NIE sciagniesz simloka tym sposobem, po podłączeniu dku-5 wyskakuje komunikat "akcesorium niekompatybilne" trzeba BOXa. |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 31 Maj 2008, 04:12
|
|
|
Mógłby ktoś zaktualizować temat bo linki powygasały a coraz więcej ludzie będzie tego smoka chciało ściągać |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 31 Maj 2008, 08:00
|
|
|
Sam ściągałem Locka z N70 Vodafone. Kupiłem kabel za 25zl (chyba Forever), zainstalowałem stery. Podłączyłem kabel, ustawiłem port i podłączyłem tela bez sim i karty pamięci. Zrobiłem wszystko według instrukcji, ale zamiast wpisywać te kody do klawiatury to walnąłem SP unlock i po zabiegu.
Proste jak drut |
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): Kosciuszko |
 |
|
Nowy albo niemowa
Wiek: 26 Dołączył: 09 Maj 2008 Posty: 2 Postawił 2 piw(a)
|
Wysłany: 2 Czerwiec 2008, 19:27
|
|
|
| Pytanko, a gdzie mogę ściagnąć Smoka z n70 w Orange w wawie? Dzięki za odp, sorki jeżeli nie ten dział |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 2 Czerwiec 2008, 20:13
|
|
|
| Kosciuszko napisał/a: | | Pytanko, a gdzie mogę ściagnąć Smoka z n70 w Orange w wawie? Dzięki za odp, sorki jeżeli nie ten dział |
W każdym sklepiku/butiku GSM - koszt ok. 20-30zł.
Ewentualnie na giełdzie komputerowej w weekend...
Ewentualnie w którymś z akademików ;-) |
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): Kosciuszko |
 |
|
Nowy albo niemowa
Wiek: 26 Dołączył: 09 Maj 2008 Posty: 2 Postawił 2 piw(a)
|
Wysłany: 2 Czerwiec 2008, 21:10
|
|
|
| thx no i .... |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 20 Czerwiec 2008, 14:59
|
|
|
| kupilem na allegro kabelek dku-5, wlasnie przyszedl....ale jest to kabel usb 6cio pinowy. dam rade nim zdjac simlocka i wgrac soft do n70 i 6680? i moze ktos odswierzyc linki? |
|
|
|
|
 |
|
|