Forum Nokii N70 Strona Główna
•  FAQ  •  SZUKAJ  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  RSS  • 

Ogłoszenie 

Dyskusja o zbiórce.

Stan darowizn: 65,0/84,18zł

Poprzedni temat :: Następny temat
Simlock z n70 domowym sposobem.
Autor Wiadomość
Moderator
-=' LES!O '=-

Piwa: 389/102

Status: Offline

Wysłany: 20 Czerwiec 2008, 15:12   

Zaredir napisał/a:
kupilem na allegro kabelek dku-5, wlasnie przyszedl....ale jest to kabel usb 6cio pinowy. dam rade nim zdjac simlocka i wgrac soft do n70 i 6680?

A czytać ze zrozumieniem umiesz ??

von Bibensztajn napisał/a:
6. Podłącz swój kabel DKU-5 lub CA-42 (najlepiej mieć kabel DKU-5).

A to czy zdejmiesz simlocka czy uwalisz telefon to już nikt Ci nie odpowie bo w tej metodzie jest jakiś czynnik losowy... jednym się udaje i się cieszą, inni uwalają telefon i niosą go do serwisu, jednym serwis pomaga, a inni sprzedają telefon na części.
Postaw piwo autorowi tego posta

AdSense

Status: Online

Początkujący

Wysłany: 20 Czerwiec 2008, 15:34   

pytam, bo nie wiem czy nie jest to np. DKU - 2 z nalepka, wole sie upewnic ze tym jest chociaz szansa na zdjecie smoka...

Początkujący

Piwa: 7/3

Ostrzeżeń:
 1/4/7
Wysłany: 20 Czerwiec 2008, 15:44   

W kabelku DKU-5 mam wszystkie piny - służy on do ściągania Locka.
W kabelku CA-53 mam 6 pinów - służy do zmiany oprogramowania.

Początkujący

Postawił 2 piw(a)

Wysłany: 22 Czerwiec 2008, 13:18   

witam!
Małe pytanko do kabli - o ile wiem do czego służy DKU-5 (zamiana oprogramowania itp.) to zastanawiam się nad różnicą pomiędzy CA-42 a CA-53. Proszę o wyjaśnienie. Pozdrawiam

dlatego sie pytam bo szok przeżyłem ZOBACZ TU

Początkujący

Wysłany: 22 Czerwiec 2008, 16:29   

...mam identyczny kabel jak ten pokazany orzez mariolo63 na aukcji, tylko z nalepka DKU - 5....ale 6-cio pinowy

najlepsze jest to, ze DKU - 5 nie mozna wymieniac danych komputer - telefon. a ja po wyslaniu maila ze to nie ten kabel, dostalem zapytanie czy da sie prowadzic wymiane danych - jesli tak to jest to wlasciwy kabel DKU - 5....

Początkujący

Postawił 2 piw(a)

Wysłany: 24 Czerwiec 2008, 11:54   

Wysłałem dziś swoją n-kę do serwisu w celu zdjęcia simlocka. Cene zapodali na 25 PLN. Jak fonik wróci i wszystko będzie OK to podam namiary na tych kolesi.

27.06.2008r.
wrócił fonik z Wrocka wszystko jest OK. Cena tak jak pisałem 25 pln + wydałem 30 na przesyłkę do nich i z powrotem (przesyłka ubezpieczona na 500 PLN).
Adres :
SERWIS GSM
ul. Jedności Narodowej 110
53-440 WROCŁAW

Początkujący

Wysłany: 26 Czerwiec 2008, 11:19   

moze ktos odswierzyc linki? i wyjasnic jak podpiac DKU - 5 i skonfigurowac, skoro ma port USB a program szuka na portach COM....

[ Dodano: 5 Lipiec 2008, 14:52 ]
dobra, wykrywa mi juz kabelek jako "Prolific USB-to-Serial Comm Port (COM3)"
podpinam fona(mam 6680 i N70, obie do zrobienia, przy obu ten sam problem) wlaczonego, daje read phone - jest ok, pokazuje wszystkie dane nt. telefonu
make log - pokazuje pierwsze trzy albo cztery linijki, po czym jest wait.... - po chwili telefon sie restartuje, a program wywala blad
wr backup - j/w

co zrobic z tym fantem? czemak na jakies propozycje, pozniej podrzuce dokladna tresc bledu

Nowy albo niemowa

Postawił 1 piw(a)

Wysłany: 8 Sierpień 2008, 12:15   

Trochę odświeżę... Bodajże hexen pisał coś o przeliczaniu ask -> rpl. Ja znalazłem ciekawy program, tylko nie jestem pewien czy ma on zastosowanie w odblokowywaniu N70. Oto ten program: http://chomikuj.pl/Fuxseb...k/NokiaTool.exe
Ma on takie funkcje jak: "Read ASK", "Write RPL". Może ktoś wie do czego to służy?

Parę dni temu kupiłem sobie "pomarańczową" czarną N70 ze smokiem i pewnie brandowanym softem. Dokładnie się dowiem jak przyjdzie, bo jeszcze czekam na przesyłkę.

No i jeszcze jedno pytanie - jako że mam dostać full-zestaw, a więc wg. Nokii kabel CA-53, mam w związku z nim pytanie. Co można nim zrobić? Czy da się zrobić NSU, usunąć simlocka, zmienić PC?
Pewnie jako kabel USB będzie miał mniejsze* możliwości niż kabel COM jakim jest DKU-2 (teraz to jest wirtualny port COM, ale dawniej taki kabel faktycznie był do portu RS-232, był jeszcze FBUS i MBUS, jeszcze pamiętam moją 3210 :cool: )

EDIT:
*chodziło o mniejsze, wcześniej się pomyliłem i napisałem większe, choć to ma i tak nikłe znaczenie

@down - czyli NSU też powinno pójść? A na NSS nie ma szans? Dobrze zrozumiałem? Wygląda że będę miał kolejny wydatek - kabel :D A jesteś pewien co do tego? Jak mi telefon przyjdzie to sobie w sumie sprawdzę. Pytanie o podany przeze mnie program nadal istnieje, proszę o odpowiedź. Do czego on służy?

Początkujący

Postawił 2 piw(a)

Ostrzeżeń:
 1/4/7
Wysłany: 8 Sierpień 2008, 16:26   

kablem ca-53 wgrasz oprogramowanie i polaczysz swoj telefon z kompem w celu wymiany danych itp:P

Nowy albo niemowa

Wysłany: 27 Sierpień 2008, 16:01   

Witam. Ja również skomentuje wszystkie inne wyżej napisane opisy i wyjaśnie problemy z kablami. Otóż ściągnąłem simlocka z n70 procesor rap3g 2.2e z najnowszym softem (więc soft nie ma znaczenia).
Jeżeli chodzi o kabel to coś wyjaśnie: simlocka można ściągnąć kazdym kablem dku-5. Ja dla przykładu ściągnąłem najtańszym kablem z allegro za 5,40zł. Kabel nie musi mieć 13 pinów tak jak niektórzy wyżej pisali. Ja miałem 6 pinowy i wszystko poszło bez najmniejszego problemu.
Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś pytania proszę pisać to odpowiem.
Pozdrawiam

Nowy albo niemowa

Postawił 1 piw(a)

Wysłany: 23 Wrzesień 2008, 14:31   

Ale jak chce to ściągnąć z || Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! ||
to mam 5 pozycji do wyboru i nie wiem co ściągnąć...

Moderator
Feel My Power : )

Piwa: 78/3

Wysłany: 23 Wrzesień 2008, 15:59   

Cytat:
Ale jak chce to ściągnąć z || Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! ||
to mam 5 pozycji do wyboru i nie wiem co ściągnąć...

Nic z tych 5 pozycji. Link prawdopodobnie wygasł.
Cytat:
The file link that you requested is not valid.

Nowy albo niemowa

Wysłany: Dzisiaj 19:23   

Posiadam N70 z softem od ME, z simlockiem z Plusa. Przez kabel DKU-5, 13 pinowy udalo sie sciagnac blokade! Postepowalem wedlug opisow z sieci oraz dwoch zamiesczonych w tym watku. Wszystko poszlo OK. Za nic w swiecie program nie chcial utworzyc backupu, przeskoczylem ten punkt, potem wszystko przebieglo bez zaklocen. Zamiast wklepywac kody kliknalem automatyczny unlock. Telefon dziala, program odczytuje go jako odblokowany.
Daje link do bb5 unlocker, poniewaz link, ktory podal autor juz wygasl.
http://www.speedyshare.com/128162648.html

EDIT:
Antivir: Nothing found
ArcaVir: Nothing found
Avast: Nothing found
AVG: Nothing found
BitDefender: Nothing found
F-Prot: Nothing found
Norman: Nothing found
Rising: Nothing found
VirusBlokAda32: Nothing found
VirusBuster: Nothing found

Report overview
Scanned by || Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! ||

Bardzo dobrze!

Piwa: 71/29

Wysłany: Dzisiaj 19:31   

Twoj za to bardzo pomocny :)
Moze tak ma byc ale nie wiem informuje tylko.

OBRAZEK

OBRAZEK

PS:
MKS nic nie znajduje wiec pewnie jest ok.

Odpowiedz do tematu