|
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Nowy albo niemowa
Status: Offline
|
Wysłany: 13 Październik 2007, 17:30 Wady i zalety n70
|
|
|
Witam wszystkich, jestem tu nowy i mam do was wielką prośbę, żebyście doradzili mi czy opłaca mi się przejść z noki 6233 właśnie na n70 ?? Czytałem różne opinie na temat n70 i prawdę mówiąc już całkowicie zgłupiałem
Jedni piszą, że ten telefon to porażka a inni nie mają żadnych zastrzeżeń co do telefonu (wiadomo każdy jest inny i o gustach się nie rozmawia) Prosiłbym (jeśli jest to możliwe) abyście napisali mi główne wady a także zalety n70. Zamierzam wziąć w salonie ORANGE a słyszałem, że w ORANGE wgrywają swojego mulastego softa ale to się zrobi (mam nadzieje)
Z góry dzięki |
|
|
|
|
 |
AdSense
Status: Online
|
|
|
|
 |
|
Administrator Astral wanderer
|
Wysłany: 13 Październik 2007, 17:50
|
|
|
| Sprawa jest prosta - N70 to telefon raczej trudny - tzn. wymagający sporo zachodu żeby go w formie utrzymać. Wszelkie niedogodności równoważą jednak możliwości tego fona (i w sumie niezbyt wygórowana cena). Jak dla mnie to fon ma dwie wady - krótko trzymająca bateria i raczej słaby aparat (brak AF i słabe macro) reszta miodzio (no, ale to już kwestia gustu jak sam zauważyłeś). |
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): am-a-do |
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 16 Październik 2007, 19:56
|
|
|
| mam n70 od kilku miesiecy i zauwazylem kilka wad m.in.traci zasieg(wczesniej mialem tandetnego sagema i bylo ok),nie moge wysylac sms do krajow ue?,dosyc wolno sie uruchamia,slaba bateria,zalety-ladny,duzo opcji za w miare rozsadna cene, |
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
 |
|
Nowy albo niemowa
Wiek: 27 Dołączył: 13 Paź 2007 Posty: 5 Otrzymał 1 piw(a)
|
Wysłany: 16 Październik 2007, 20:40
|
|
|
Ja mam N70 od soboty - kupiłem nówkę i przesiadłem się z 6630 którą miałem lekko ponad rok. Ktoś kto nigdy wcześniej nie miał telefonu z symbianem odrazu dostrzeże znacznie więcej opcji niż w zwykłym telefonie i potrzeba będzie chwile czasu aby sie tego wszystkiego nauczyć. Jak już się wszystko przyswoi to efekt jest taki że mało kto przesiądzie się w przyszłości na "zwykły" telefon bo to wyraźny krok w tył.
Dla mnie przesiadka z 6630 to w zasadzie niewiele zmian. Mam wrażenie że telefon jest w menu odrobinke wolniejszy momentami - może to kwestia tego parszywego softu ORANGE. Jutro jadę do serwisu nokii bo podczas pisania smsów pojawiają się białe pasy na ekranie. Zrobią flashowanie i mam nadzieje że już bedzie ok i ze wgrają mi soft bez "udoskonaleń" Orange'a.
Aparat nie zachwyca ale to problem nie tego konkretnego modelu a raczej wiekszości nokii - sony ericssony są lepsze pod tym względem ale miałem już raz SE i nigdy więcej.Cena dobra, wykonanie też ok. Ktoś wspominał o baterii - no cóż.. na początku jak się człowiek dużo bawi to każdego dnia bedziesz ładował baterię. Przy normalnym użytkowaniu wytrzyma max 3-4 dni i tak samo było w 6600, 6630. Jak kupowałem telefon to wahałem się miedzy e50 a n70 głównie ze względu na cenę bo w tej cenie w zasadzie nic innego godnego uwagi się nie znajdzie - no chyba że używki bo ja mówię o nowych. Jeśli chcesz się dużo bawić, grać i telefon ma być taką małą zabawką multimedialną to bierz w ciemno n70 i na bank będziesz zadowolony. Jeśli natomiast nie zalezy Ci aż tak bardzo na graniu itp to moim faworytem za małą kase jest właśnie e50 - często nazywany nastepcą słynnej "biznesowej" 6310. Ma nowszego symbiana, wyświetlacz wprawdzie nieco mniejszy ale znacznie wyższej rozdzielczości co naprawdę fajnie wygląda.
Na n70 póki co złego słowa nie powiem - wprawdzie są szopki z tymi pojawiającymi się paskami ale mam nadzieję że jutro w serwisie flashowaniem załatwią sprawę. Jeśli będzie się spisywała tak dobrze jak 6630 to bedę z niej zadowolony. |
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
 |
|
Trochę napisał
|
Wysłany: 16 Październik 2007, 20:50
|
|
|
A moja opinia jest taka:
Telefon mam od 3tygodni i długo o nim marzyłem aż w końcu dostałem... Telefon spełnia moje wszystkie wymagania, u mnie jeszcze ani razu nie zgubił się zasięg, sms'y dochodzą w ciągu 10sek (nigdy nie zdarzyło się tak aby nie doszły). Telefon ma Symbiana v2rd edition (i wszystkie programy jakie potrzebuje mi weszły). Telefon szybko się rozładowywuje ale po dokładnie godzinie jest już full bateria. Ma 2mpx (nie jest to bardzo dużo ale mnie osobiście wystarcza). Klapka z tyłu nie jest aż tak strasznie zła (mnie się nie obsuwa sama ). Telefon ma ładny design, super się prezentuje. Podoba mi się cały zestaw czyli ściereczka, mała smyczka, ładowarka, kabel, 64mb, słuchawki, i takie małe coś dzięki czemu mogę podpiąć zwykłą ładowarkę nawet z 3510, można powiedzieć że taki jakby zaawansowany zestaw . Ja polecam telefon i to bardzo. A jeżeli się ścina to dlatego (jak było powiedziane) wina symbianka - da się przeżyć . |
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 16 Październik 2007, 21:48
|
|
|
Dzięki za relacje, browce już pofrunęły Jednak na razie zostaje przy 6233 właśnie ze względu na szybkość - ojciec ma e50 i symbian w ogóle mnie nie zachwyca (moje odczucia, proszę się nie obrażać) a ja jestem zwolennikiem szybkości w działaniu telefonu a nie posiadania tzw. "bajerów" i po burzliwym praniu mózgu doszedłem do wniosku, że moja 6233 ma porównywalne parametry a przy moich szybkich palcach lepiej wypada niż np e50 z mulastym (jak dla mnie) symbianem... Dzięki panowie, może kiedyś się skusze na symbiana lecz jak na razie do niego nie dojrzałem |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 20 Październik 2007, 16:22
|
|
|
N70 to mój pierwszy telefon na Symbianie. Jestem raczej zwolennikiem Windows Mobile, ale tym razem postanowiłem spróbować czegoś innego. Nie chcąc tracić kasy na marne, nie znając Symbiana zdecydowałem sie na N70. Jak mi Symbian podpasuje to pomyślimy o czymś lepszym.
Moim zdaniem to bardzo przyjemny telefonik w tej cenie. Troszeczkę wolno działa menu, ale to kwestia przyzwyczajenia. Aparatu nie używam wcale wiec mi nie przeszkadza. GPS chodzi przyzwoicie, softu trochę jest - zdecydowanie mniej niż na WM, ale zawsze coś. Bateria 3 dni więc tragedii nie ma. Gdyby wyświetlacz był 320x240 to było by wszystko super. Ale za te pieniądze nie ma co się cudów spodziewać. |
|
|
|
|
 |
|
|