|
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Moderator -=' LES!O '=-
Status: Online
|
Wysłany: 9 Grudzień 2007, 22:39 Jaki adapter bluetooth ??
|
|
|
Noszę się z zamiarem adapterka bluetooth... no i tu zaczyna się problem, nie mam pojęcia jaki wybrać.
Na allegro i w sklepach internetowych wysyp niesamowity... kosmos jakiś.
Używany będzie do N70 oczywiście, (przesyłanie plików, może obsługa kompa, może net w telefonie z kompa).
No i moje pytanie, czym się kierować (czytałem że lepiej na sterownikach widcomm niż BlueSoleil), a może ktoś używa dobrego adaptera i jest w stanie go polecić. Naprawdę ciężko mi się odnaleźć w tym zatrzęsieniu modeli i producentów (a zachwaleniom sprzedawców nie wierzę).
Z góry dziękuję za rady.
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
 |
AdSense
|
|
|
|
 |
|
Coraz lepiej
Status: Offline
|
Wysłany: 9 Grudzień 2007, 22:55
|
|
|
Ja posiadam taki adapter
Komunikacja z kompem super Dzisiaj byłem zaskoczony, gdy włączyłem neta przez BT na parterze a komp stoi na 1 piętrze i nie wyczułem żadnego opoznienia w przesyłaniu danych.
Ja dałem za niego 90 zł niecały rok temu... Ale jeżeli kierujesz się ceną to teraz 20 zł wystarczy i masz adapter
Szczerze polecam |
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): teskelesio |
 |
|
Trochę napisał
|
Wysłany: 9 Grudzień 2007, 23:27
|
|
|
Hmmmmmmmmm...... Kurde, matip21 narobiłeś mi smaku tym adapterem, może też się skusze i go kupię, zobaczymy |
|
|
|
|
 |
|
Coraz lepiej
|
Wysłany: 9 Grudzień 2007, 23:30
|
|
|
Fajna rzecz taki adapter Szczególnie, jeśli nie chce Ci się szukać kabla do koma
No dobra ale koniec gadki bo jeszcze powiedzą, że OT |
|
|
|
|
 |
|
Trochę napisał
|
Wysłany: 9 Grudzień 2007, 23:34
|
|
|
kabel do kompa też mam, ale jak masz adapter to telefon nie jest na uwięzi i w ogóle jest wygodniejszy |
|
|
|
|
 |
|
Administrator z powołania prezes
|
Wysłany: 9 Grudzień 2007, 23:48
|
|
|
polecam Pentagram FANG Slim Pro, mój kosztował 45zł, naprawdę świetnie się sprawuje |
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
 |
|
Moderator -=' LES!O '=-
|
Wysłany: 10 Grudzień 2007, 10:28
|
|
|
Dzięki za informację...
Co do kosztów, jasne jest że chciałbym wydać jak najmniej, ale jeżeli ktoś mi powie że adaptery D-Link są naprawdę dobre, niezawodne i warte tych 50-70 zł to jestem w stanie naprawdę poważnie przemyśleć taki zakup.
Póki co dość poważnie zainteresował mnie ten pentagram... mam tylko takie pytanie czy może ktoś się orientuję czy ten pentagram obsługuje profil HID (obsługa myszki czy innych urządzeń wskazujących), nie jest mi to dziś niezbędne ale skoro miałbym wydać 50zł to dobrze żeby był w stanie zapewnić jakieś inne oczekiwania w przyszłości ewentualnie. |
|
|
|
|
 |
|
Coraz lepiej
|
Wysłany: 10 Grudzień 2007, 10:47
|
|
|
Ja myślę że na pewno obsługuje skoro mój Trust za 20 złotych to obsługuje |
|
|
|
|
 |
|
Rozkręca się
|
Wysłany: 11 Grudzień 2007, 21:51
|
|
|
ja posiadam od pewnego czasu anycom 'a usb-200 i jest naprawdę świetny!
posiada wiele dodatkowych funkcji i szybko przesyła dane do telefonu, zero problemów!
zdecydowanie wart 55 złotych! pozdrawiam... |
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
 |
|
|
Wysłany: 12 Grudzień 2007, 02:39
|
|
|
obsługują czy nie, lepiej dać więcej i mieć pewność - polecam tego pentagrama o którym pisałem... jest wart swojej ceny, no i mieści się wszędzie |
|
|
|
|
 |
|
Moderator -=' LES!O '=-
|
Wysłany: 12 Grudzień 2007, 11:38
|
|
|
| Bez przesady... poczytałem na innych forach i na pewno nie kupiłbym takich gumowanych z allegro (jak i innych podobnych za 10-15zł), podobno notorycznie zrywają połączenia, działają nie dalej jak 15-20 cm, żadnej gwarancji producenta, żadnego wsparcia ze strony producenta... nie mam zamiaru wydawać nawet 10zł na coś co zarazy będę odsyłał i męczył się, żeby cokolwiek zaskoczyło. Jak to się mówi chytry dwa razy traci... wolę wydać nawet 50zł ale mieć pewność działania. |
|
|
|
|
 |
AdSense
|
|
|
|
 |
|
Moderator -=' LES!O '=-
|
Wysłany: 12 Grudzień 2007, 15:16
|
|
|
No to skoro Ty taki pewny jesteś, że te za 10zł są takie dobre to poleć mi któryś konkretny, który będzie spełniał moje oczekiwania i dajesz gwarancję że będzie działał. Jestem w stanie specjalnie dla Ciebie zaryzykować polecony przez Ciebie i kupić pod warunkiem że jeżeli to będzie szajs to odkupisz ode mnie za taką cenę że nie będę ani grosza stratny. Acha mam nadzieję że za tą 10 skoro tak polecasz jesteś w stanie mi zapewnić 2 letnią gwarancję producenta i wsparcie techniczne.
Ja opieram swoje teorie na tym co wyczytałem od użytkowników na innych forach, a Ty na czym opierasz swoją teorię że szrot z Allegro za 10 jest porównywalny z tym pentagramem (firma istniejąca już sporo czasu i specjalizująca sie w sprzęcie sieciowym także).
Wpadłeś i obrzucasz innych, zatem proszę Cię bardzo poleć coś i zagwarantuj (że skoro takie dobre to w razie co odkupisz ode mnie) mi że to co polecasz jest godne uwagi... acha cena 10-12 zł + koszt przesyłki. |
|
|
|
|
 |
|
Moderator -=' LES!O '=-
|
Wysłany: 12 Grudzień 2007, 15:49
|
|
|
Można się było spodziewać... zastanawiam się tylko po co w ogóle zabierałeś głos w temacie skoro nie masz zielonego pojęcia i nawet nie masz zamiaru doradzić.
Czyli:
| kamil_nh napisał/a: | | kup sobie z allegro za 10zl i bedzie tak samo dobry jak te wymieniane powyzej... |
w świetle
| kamil_nh napisał/a: | | 5. nie bede Ci polecal konkretnych modeli, bo nie mam BT ( nie jest mi to potrzebne ) |
Jest zwykłym durnym gadaniem, bez pokrycia, więc na jakiej podstawie wypowiadasz się w taki sposób:
| kamil_nh napisał/a: | Podobno to, podobno tamto...
sam nie sprawdzisz to sie nie wypowiadaj |
| kamil_nh napisał/a: | | 6. jesli nie stac Cie na 10zl + wysylka to o czym my tu rozmawiamy |
Nie Tobie do tego ale nie mam zamiaru wydawać nawet 16 zł na coś co okaże się jedynie breloczkiem, a koniec końców będę musiał kupić jeszcze raz coś lepszego... ale jak widać masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem.
Jeżeli masz zamiar dalej pisać w takim tonie (może kompleksy leczysz) to polecam Ci forum onet-u, tam na pewno się odnajdziesz... jak dla mnie dalsza dyskusja z Tobą w tym temacie nie ma najmniejszego sensu (bo nie masz absolutnie pojęcia o czym mowa), zatem EOT. |
|
|
|
|
 |
|
Moderator -=' LES!O '=-
|
Wysłany: 14 Grudzień 2007, 22:21
|
|
|
No to już mam i używam
Zdecydowałem się na adapter D-Link DBT-122.
Sterowniki dostarczone od producenta oparte są na sterownikach Widcomm, co bardzo mnie cieszy.
Instalacja bezproblemowa. Łączenie telefonu z kompem bez problemowe. Połączenie stabilne, nie zrywa się. Zasięg imponujący, bo nie zrywa się połączenie w żadnym zakamarku mieszkania, nawet w pokoju ponad 10 metrów dalej za 2 ścianami.
Współpraca z PC Suite... jak się instaluje w kolejności sterownik -> NPCS bez najmniejszych problemów.
Pierwsze próby:
Internet via BT - działa.
RC Bloetooth - działa.
Póki co tyle.
Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję wszystkim którzy faktycznie doradzali. |
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: 15 Grudzień 2007, 17:16
|
|
|
| kamil_nh napisał/a: | | 2. gwarancji udziela producent/sprzedajacy |
gwarancja sprzedającego nie jest nic warta, tym bardziej jezeli producentem jest jakaś nieznana firma z Korei czy Japonii,
| kamil_nh napisał/a: | | 4. pentagram moze i istnieje dlugo, ale firma ktora robi wszystko = robi gowno, czyt. masowke | Nokia tez robi wiele rzeczy (a z niej korzystasz), Microsoft także (a z niego korzystasz).... zastanów się co piszesz,
swój komputer kupiłeś też na Allegro? Producenci części w Twoim komputerze nie robią "masówek"?, naprawdę przemyśl to co mówisz bo czasem nie wiesz co piszesz
| kamil_nh napisał/a: | | wydac 50zl na dupnego pentagrama przypominajacego gume do zucia w listku, to nie sztuka | wygląd nie świadczy o działaniu, po prostu zużyli mniej materiału w urządzeniu które spełnia te same wymogi co urządzenia większe, czy to źle?
| kamil_nh napisał/a: | | zawsze sie poleca to co sie posiada |
i tu się chłoptasiu mylisz bo miałem 5 różnych dongli, w tym 2 z allegro za 10zł... dopiero ten spełnił moje oczekiwania, więc polecam |
|
|
|
|
 |
|
|