|
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Początkujący
Status: Offline
|
Wysłany: 11 Styczeń 2008, 09:33 Ładowarka turystyczna
|
|
|
witam
Mam pytanie odnosnie ladowarki turystycznej , czy stosowaliscie kiedys takie cos :|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! || ??? Czy to mi nie popsuje nic w telefonie , nieprzepali ?? Jak dlugo to wogole laduje baterie ? czy to o wiele dluzej trwa niz sieciowa ladowarka ? prosze o odpowiedzi tych co stosowali takie wynalazki z allegro z gory dzieki |
|
|
|
|
 |
AdSense
Status: Online
|
|
|
|
 |
|
Moderator -=' LES!O '=-
|
Wysłany: 11 Styczeń 2008, 09:44
|
|
|
| Hmmm... za taką cenę... to już wolałbym dołożyć kilka złotych i dokupić normalny zapasowy akumulator. |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 11 Styczeń 2008, 10:39
|
|
|
A jak np wyjedzie ktos na 2 tygodnie na kompletne odludzie , to na co da drugi zapasowy akumulator? ( tak z ciekawosci pytam tylko ) i tak przeciez niewytrzyma ten drugi heh chyba nikt tego nieuzywal... |
|
|
|
|
 |
|
Moderator -=' LES!O '=-
|
Wysłany: 11 Styczeń 2008, 10:53
|
|
|
No ale jeżeli mówimy o kompletnym odludziu na dwa tygonie... to ten zestaw też na nie wiele się zda... no chyba, że będziesz miał co najmniej 14 bateryjek paluszków... niby sprzedawca zapewnia że takie "ładowanie" starczy na 24 godziny... co przy naszej N70 i jej prądożerności (no i odludziu więc telefonem człowiek bawi się więcej) to spokojnie można zaniżyć ten czas do 10-14 godzin.
Więc wydaje mi się że na taka wycieczkę to lekką ręką 30 a może nawet więcej bateryjek paluszków trzeba by mieć żeby zestaw był użyteczny.
Niestety ale wyjeżdżając na odludzie na 2 tygodnie trzeba się liczyć z tym że może "prądu" braknąć.
Naprawdę nie wydaje mi się żeby takie rozwiązanie było w stanie rozwiązać takie problemy i żeby było nadzwyczaj użyteczne, najlepiej używać telefonu wtedy kiedy naprawdę potrzeba poza tym wyłączać i zapasowy akumulatorek.
A jeżeli chodzi o codzienne sytuacje (wyładowała się bateria, jestem poza domem bez ładowarki)... to zapasowy akumulator znacznie lepiej się sprawdzi, bo przynajmniej od razu jest pełny i od razu gotowy do użycia... a to cudo... nie wiem ile minie czasu, zanim aku w telefonie będzie naładowany do stopnia, że będzie można przeprowadzić na przykład 2 minutową rozmowę. |
|
|
|
|
 |
|
Moderator Cinkciarz z Memphis
|
Wysłany: 11 Styczeń 2008, 12:05
|
|
|
mam taką ładowarkę i muszę powiedzieć że jej używałem tylko raz żeby sprawdzić czy działa moim zdaniem to ona pewnie bardziej psuje baterie niż ją ładuje. do tego można używać tylko baterii, a nie akumulatorków. po takim ładowaniu z jedengo paluszka telefon wytrzyma jakieś 3-4godziny jak się mało robi bo o dzwonieniu gdzieś to raczej można pomarzyć.
a teraz mam inny problem bo mam jeszcze 2 zapasowe baterie z nokii 3100 i jak je podłączam do ładowania w telefonie pokazuje się komunikat że się nie ładuje.
jedna bateria jest trochę naładowana a leżała w biurku ze 3-4 miesiące. druga za to prawie całkowicie się rozładowała ale telefon się jeszcze uruchamia na niej. one się może dlatego nie ładują bo są to baterie BR-5C, a nie jak w telefonie BL-5C |
|
|
|
|
 |
|
Moderator -=' LES!O '=-
|
Wysłany: 11 Styczeń 2008, 12:18
|
|
|
No to numer... podchodząc pesymistycznie i tak jeszcze przewartościowałem to ustrojstwo... 3-4 godziny mało używania... to naprawdę jest to bezużyteczne i zdecydowanie szkoda pieniędzy.
Co do tych Twoich aku Nefahrius, a masz możliwość sprawdzić czy będą się ładować w telefonie z którym (według specyfikacji) będą współpracować.
Ja mam jeszcze swoją Nokie 1600 (chodzi na BL-5C) i jest ona moją "stacją ładującą", zawsze wyłączona więc ładowanie zawsze optymalne, do tego 3 akumulatorki (ten od 1600, ten od N70 i jeden z wymiany wadliwej serii). |
|
|
|
|
 |
|
Moderator Cinkciarz z Memphis
|
Wysłany: 11 Styczeń 2008, 12:24
|
|
|
no właśnie taka 1600 by mi się przydała do ładowania tamtych bo one działają bo w 3100 chodziły i w jeszcze jednej nokii ale nie pamiętam dokładnie bo to siostry.
to jak masz tą 1600 wyłączoną i łądujesz tam baterie to jak długo je tam trzymasz?? bo kolega chyba ma 1600 to za piwko albo 2 odda bo jemu już się nie przyda |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 11 Styczeń 2008, 12:24
|
|
|
| to naprawda lipa z tymi " ladowarkami turystycznymi " przynajmniej za taka cene az tak zle to wyglada. dzieki za pomoc kupie akumulatorek jednak . |
|
|
|
|
 |
|
Trochę napisał
|
Wysłany: 11 Styczeń 2008, 20:01
|
|
|
Nawet fajne TO Przyda sie na pewno Może kupię |
|
|
|
|
 |
|
Moderator -=' LES!O '=-
|
Wysłany: 11 Styczeń 2008, 20:04
|
|
|
| Nefahrius napisał/a: | | to jak masz tą 1600 wyłączoną i łądujesz tam baterie to jak długo je tam trzymasz?? bo kolega chyba ma 1600 to za piwko albo 2 odda bo jemu już się nie przyda |
Jak wkładam to tak zostawiam dopóki nie muszę kolejnego aku włożyć... jeżeli tylko zdąży sie naładować na full (około 3 godzin) to dalej czas jest bez znaczenia... |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
Wiek: 13 Dołączył: 19 Wrz 2007 Posty: 11 Postawił 36 piw(a)
|
Wysłany: 15 Styczeń 2008, 15:27
|
|
|
| Widziałem kiedyś ładowarkę na dynamo (kumpel na koloni miał, latarka na dynamo z ładowarką do nokii), nie testowałem (wtedy miałem C75), ale na pewno taka ładowarka będzie lepsza od takiej na paluszki. |
|
|
|
|
 |
AdSense
Status: Online
|
|
|
|
 |
|
Moderator -=' LES!O '=-
|
Wysłany: 15 Styczeń 2008, 15:30
|
|
|
| Dynamo ?? Ciekawe ile trzeba kręcić żeby 5 minut pogadać przez telefon... uważam to za lekki absurd telefon potrzebuje znacznie więcej mocy niż żarówka w latarce. Ale jakiś tam patent... |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 15 Styczeń 2008, 16:00
|
|
|
| Moja mama ma taką lampke na dynamo z możliwoscią ładowania tel. firmy NOKIA. Jest taki kabelek metrowy, podłącza sie jeden koniec do latarki a drugi do telefonu(jak do naszej N70-ki to trzeba jeszcze przejściówke ze starego na nową) i żeby się ładowało trzeba ciągle kręcić. |
|
|
|
|
 |
|
Rozkręca się
|
Wysłany: 15 Styczeń 2008, 16:36
|
|
|
| Pitor napisał/a: | | Moja mama ma taką lampke na dynamo z możliwoscią ładowania tel. firmy NOKIA. Jest taki kabelek metrowy, podłącza sie jeden koniec do latarki a drugi do telefonu(jak do naszej N70-ki to trzeba jeszcze przejściówke ze starego na nową) i żeby się ładowało trzeba ciągle kręcić. |
ano widzialwem takie cos..
ja bym byl zadowolony bardzo jakby bateria godzine trzymala po takim ladowaniu....
to nie ma mozliwosci zeby po takim 'ladowaniu' trzymalo kilka godzin...
btw takie ladowarki sie przydaja jak jedziesz gdzies gdzie moze ci juz pasc bateria a bedziesz potrzebowal zadzwonic....
"Ładowarkę wraz z baterią podłączamy do telefonu jeden paluszek wystarczy na naładowanie telefonu który będzie nam służył przez 24 godziny"
omg toz to musi byc mega paluszek jakis |
|
|
|
|
 |
|
Moderator -=' LES!O '=-
|
Wysłany: 15 Styczeń 2008, 16:39
|