Budyń, nie będę ci stawiał następnego warna tylko i wyłącznie dlatego, że mam dobry humorek po grillu, ale jeszcze raz zobaczę takie coś to nie będę się wahał... Postaraj się nieco kulturalniej wyrażać w miejscu, skądinąd, publicznym.
a wie ktos cos moze nt. adaptera NOKIA AD-46? jaka jakosc, i czy on w ogole ma wbudowany mikrofon? bo niby ma guzik do odbierania rozmowy, wiec logiczne byloby zeby posiadal rowniez mikrofon, ale nigdzie sie tego nie doszukalem... :-/
ja chce zrobic osobiscie taka przejsciowke... tylko musze oryginalne sluchawki nokii jakies dorwac do rozbiorki bo tam podobno jest jakis uklad sterujacy... zgadza sie? bo patrzac na ta tania przejsciowke to one tego ukladu niema i dlatego jest mono ?:)
Ja sobie przerobiłem słuchawki HDS-3 na taką przejściówkę,kupiłem w sklepie elektronicznym gniazdo na mini jacka 3,5mm,odciąłem słuchawki i podłączyłem kabelki do gniazda Śmiagało aż miło stereo i basik był ale musiałem z powrotem przerobić na normalne słuchawy bo sprzedawałem 6630...teraz kupiłem na allegro adapter AD-49 oryginalny wyjęty z pudełka od N72 za 15zł i gra 100% stereo link do aukcji dla niedowiarków
Cytat:
a wie ktos cos moze nt. adaptera NOKIA AD-46? jaka jakosc, i czy on w ogole ma wbudowany mikrofon? bo niby ma guzik do odbierania rozmowy, wiec logiczne byloby zeby posiadal rowniez mikrofon, ale nigdzie sie tego nie doszukalem... :-/
Z tego co wiem to AD-46 to jest to samo co AD-49 z tym, że AD-46 chyba ma jakiś guziczek do pogłaszania z boku adaptera ale nie jestem pewny,poza tym niczym się między sobą nie różnią,obydwa mają mikrofon i przycisk do dobierania rozmów
maniek6600 [Usunięty]
Status: Offline
Wysłany: 2 Październik 2007, 13:38
Ja do swojego telefonu (N73) dostałem przejsciowke AD-41ma wszystkie podstawowe przyciski do odbierania rozmowy,glosnosci dodatkowo mam klawisze do odtwarzacza mp3 czyli:play,stop,nastepna piosenka i poprzednia.Dodatko jest guzik zablokowania tej przejsciowki.Niestety nie dziala ona z kazdym telefonem.Tzn dziala odbieranie ale juz odtwarzacz niestety.Pozdrawiam
Dobe pytanie wilek. Sam chciałem je zadać. Wiem, że adapter A-41 + słuchawki HS-23 dodają do Noki N70 ME. Ale nie wiem czy będzie działał ze zwykłym modelem. Może ktoś zna odpowiedz bo szkoda by było wydać 130 zł gdyby nie działało.