Forum Nokii N70 Strona Główna
•  FAQ  •  SZUKAJ  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  RSS  • 

Ogłoszenie 

Dyskusja o zbiórce.

Stan darowizn: 58,82/84,18zł (listopad)

Poprzedni temat :: Następny temat
Moja opinia na temat przejściówek na Jack 3,5mm
Autor Wiadomość
Max 
Początkujący

Piwa: 9/8

Status: Offline

Wysłany: 22 Wrzesień 2007, 16:58   Moja opinia na temat przejściówek na Jack 3,5mm

Zakładając że mamy dobre słuchawki za cene np.50 zł Pionnera czy Sony. Więc teraz nasówa się pytanie jaką wziąść przejściówkę ? Tę tania za 2 zł na Allegro :|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! ||
Czy też tę oryginalną za 25 zł :|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! ||

Kiedyś usłyszałem że jezeli mamy tania przejsciowke a dobre słuchawki jakość jest lepsza niz w słuchawkach "sztywnych" z pudełka. Jednak tak nie jest, Kiedy mamy drogie słuchawki i tania prejsciowke jakosc jest gorsza niz w sluchawkach z pudełka , wiec radze kupic dobre sluchawki i oryginaną przejsciowke wtedy jakosc jest zauwazalna ( poniewaz wyjscie 3,5 w oryginalnych przejsiowkach ma ulepszany dziwiek )

Pozdrawiam
mam nadziej ze si ekomus przydam :564:
Postaw piwo autorowi tego posta

AdSense

Status: Online

Do przodu :)

Zaproszone osoby: 18
Piwa: 76/9

Wysłany: 22 Wrzesień 2007, 17:06   

Wnioskując to jasne że markowe rzeczy są lepszej jakości jak podróbki tym bardziej tych z allegro ... od tego zacznijmy że markowe części nokia nie kupisz na allegro ... są dostępne tylko w serwisach lub chyba że masz znajomości to też cena nie będzie niska ...

Max 
Początkujący

Wysłany: 22 Wrzesień 2007, 17:08   

SaXo napisał/a:
Wnioskując to jasne że markowe rzeczy są lepszej jakości jak podróbki tym bardziej tych z allegro ... od tego zacznijmy że markowe części nokia nie kupisz na allegro ... są dostępne tylko w serwisach lub chyba że masz znajomości to też cena nie będzie niska ...

chciałem tylko pokazać jak wyglada oryginalna i podróbka ( zakończenie ), jak myslisz ile by kosztowala oryginalna przejsciowka w serwisie nokii ?

Budyń
[Usunięty]

Wysłany: 22 Wrzesień 2007, 17:35   

Max napisał/a:
Zakładając że mamy dobre słuchawki za cene np.50 zł Pionnera czy Sony. Więc teraz nasówa się pytanie jaką wziąść przejściówkę ? Tę tania za 2 zł na Allegro :|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! ||
Czy też tę oryginalną za 25 zł :|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! ||

Kiedyś usłyszałem że jezeli mamy tania przejsciowke a dobre słuchawki jakość jest lepsza niz w słuchawkach "sztywnych" z pudełka. Jednak tak nie jest, Kiedy mamy drogie słuchawki i tania prejsciowke jakosc jest gorsza niz w sluchawkach z pudełka , wiec radze kupic dobre sluchawki i oryginaną przejsciowke wtedy jakosc jest zauwazalna ( poniewaz wyjscie 3,5 w oryginalnych przejsiowkach ma ulepszany dziwiek )

Pozdrawiam
mam nadziej ze si ekomus przydam :564:
Dobre słuchawki za 50zł? Buhaha dobre. Podstawowa rożnica pomiędzy podróbą a oryginalną przejściówką jest taka że podróby najczęściej są mono. A tak na marginesie to nie wszystkie akcesoria na Allegro to podróby.Trzeba wiedzieć od kogo kupować. I trochę na temat kupowanej częsci. Ja kupiłem przejsciowke Noki na Allegro i jestem zadowolony. A wcześniej kupilem w salonie Noki i po 3 miechach mi sie rozj3b@ł@. A ze zgubilem paragon to mogłem zapomniec o naprawie w ramach gwarancji i 75zł poszło w piz?u! A tak mam to samo ciut taniej i dziala. Pozdro

Początkujący

Piwa: 13/1

Wysłany: 22 Wrzesień 2007, 17:41   

ja chce zrobic osobiscie taka przejsciowke... tylko musze oryginalne sluchawki nokii jakies dorwac do rozbiorki bo tam podobno jest jakis uklad sterujacy... zgadza sie? bo patrzac na ta tania przejsciowke to one tego ukladu niema i dlatego jest mono ?:)

Max 
Początkujący

Wysłany: 22 Wrzesień 2007, 18:07   

MIXTERek napisał/a:
ja chce zrobic osobiscie taka przejsciowke... tylko musze oryginalne sluchawki nokii jakies dorwac do rozbiorki bo tam podobno jest jakis uklad sterujacy... zgadza sie? bo patrzac na ta tania przejsciowke to one tego ukladu niema i dlatego jest mono ?:)

Tanie przejsciowki nie sa mono , maja poprostu slaba jakosc dzwieku i malo wyraziste basy ( za 50 zl mozesz kupic najnowszy model sluchawek Pioneer w nomalnym sklepie Pionera...

Początkujący

Piwa: 1/2

Wysłany: 22 Wrzesień 2007, 18:11   

ja mam przejsciówke ad-15 i taką polecam kupic ..
kosztował mnie 25 zł w allegro bez wysyłki

+dokupiłem oryginalna ładowarke nokii impulsową i kosztowało mnie to niecałe 50 zł wysyłką ..

przejsciówka jest naprawde swietnie zrobiona!!
nawet przy ostrych wygieciach jak to czasami bywa w kieszenie nie guma nie peka a nic w tym stylu ...naprawde polecam ..

Budyń
[Usunięty]

Wysłany: 22 Wrzesień 2007, 18:56   

Max napisał/a:
MIXTERek napisał/a:

Tanie przejsciowki nie sa mono , maja poprostu slaba jakosc dzwieku i malo wyraziste basy ( za 50 zl mozesz kupic najnowszy model sluchawek Pioneer w nomalnym sklepie Pionera...
To że są najnowsze nie znaczy ze są bardzo dobre. I do tego jeszcze pioneer. Dobre i oryginalne sluchawki zaczynaja sie w okolicy 100zl[ wyjatek stanowia KOSS Spark the Plug] Wiekszosc jest mono. Kiedyś kupilem za 5zł! To
Na forum nie używamy wulgaryzmów!
|e jak na tamte czasy Creative EP-630 zaczely grac mono a brzmialy jak od ruskiego radyjka z bazarku. Jedno jest pewne, jak kupujemy wypasione sluchawki to nie kupujmy zlomowatej przejsciowki.

Moderator
Cinkciarz z Memphis

Piwa: 49/8

Wysłany: 22 Wrzesień 2007, 19:16   

ja akurat przerobiłem to dobrze, bo na początku używałem słuchawek tych białych z pudełka, i wogóle nic, a nic mi się nie podobał dźwięk, później miałem tanią przejściówkę i słuchawki creative takie standardowe od mp3 i już było lepiej, następnie słuchawki koss spark plug, które kosztują 40pln i mają wieczystą gwarancje i są naprawdę dobre, ale na tej taniej przejściówce jeszcze nie było tego dźwięku który osiągnąłem po tym jak kupiłem oryginalny adapter nokii z allegro zapakowany w oryginalny blister, i to jest dopiero dzwięk

Max 
Początkujący

Wysłany: 22 Wrzesień 2007, 19:22   

Nefahrius napisał/a:
ja akurat przerobiłem to dobrze, bo na początku używałem słuchawek tych białych z pudełka, i wogóle nic, a nic mi się nie podobał dźwięk, później miałem tanią przejściówkę i słuchawki creative takie standardowe od mp3 i już było lepiej, następnie słuchawki koss spark plug, które kosztują 40pln i mają wieczystą gwarancje i są naprawdę dobre, ale na tej taniej przejściówce jeszcze nie było tego dźwięku który osiągnąłem po tym jak kupiłem oryginalny adapter nokii z allegro zapakowany w oryginalny blister, i to jest dopiero dzwięk

I własnie to chciałem powiedzieć ;) również zamierzam kupic ten adapter

Niewiele brakuje :)

Piwa: 35/18

Wysłany: 22 Wrzesień 2007, 22:37   

Cytat:
I własnie to chciałem powiedzieć również zamierzam kupic ten adapter

Nieobczajam.
Wystawiasz opinie, po tym co przeczytałeś w Internecie... :shock:
Najpierw piszesz, że dźwięk jest super, a teraz, że zamierzasz kupić dopiero ten adapter... :-/

AdSense

Status: Online

Do przodu :)

Zaproszone osoby: 18
Piwa: 76/9

Wysłany: 22 Wrzesień 2007, 23:13   

takie jakby bezsensu ?? niewiem ... jeżeli chiałeś mogłeś poprostu się zapytać co i jak :-P

Max 
Początkujący

Wysłany: 23 Wrzesień 2007, 08:52   

wilek napisał/a:
Cytat:
I własnie to chciałem powiedzieć również zamierzam kupic ten adapter

Nieobczajam.
Wystawiasz opinie, po tym co przeczytałeś w Internecie... :shock:
Najpierw piszesz, że dźwięk jest super, a teraz, że zamierzasz kupić dopiero ten adapter... :-/

Miałem okazje juz uzywac tego adaptera... ale sam mam podróbke

Budyń
[Usunięty]

Wysłany: 23 Wrzesień 2007, 17:35   

Najlepsze słuchawki to Creative Zen Aurwana i nie ma bata! Do tego dobry adapter i mamy dźwięk soczysty jak mokra pipka!

Niewiele brakuje :)

Piwa: 35/18

Wysłany: 23 Wrzesień 2007, 19:05   

Budyń napisał/a:
Najlepsze słuchawki to Creative Zen Aurwana i nie ma bata! Do tego dobry adapter i mamy dźwięk soczysty jak mokra pipka!

Pamiętaj, że są gusta i guściki, o których się nie dyskutuje. Dla Ciebie to jest dobre, a dla kogoś innego już nie. Np. wg mnie te creative'y sie umywają przy cx300 (słuchałem to i to)...

A co do wyrazen
Budyń napisał/a:
mokra pipka!
to chyba lepiej dla Ciebie będzie jak zachowasz sobie takie teksty dla kolegów z podwórka...

Odpowiedz do tematu