Wysłany: 10 Maj 2008, 14:11
|
|
|
| wampajer17 napisał/a: | ja własnie kupiłem tą obudowe
|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! ||
wyglada nawet nawet. napisz recenzje po jakims czasie uzytkowania. |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
Status: Offline
|
Wysłany: 22 Maj 2008, 11:39
|
|
|
Ja też aktualnie się zastanawiam nad kupnem może mi coś powiecie o tej klawiaturze?
|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! ||
Chodzi mi o ta srebrna. Ale czy nokia wypusciła całe srebrne nokie ?
Bo jak tutaj widać to obudowa jest cała srebrna ze wszystkimi elementami. Prosze o opinie |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 13 Lipiec 2008, 17:20
|
|
|
Witam wsyzstkich, widac przyszlo mi nieco odnowic ten watek
Otoz moja oryginalna obudowa jest juz dosc sfatygowana, pozatym moj telefon zaczal mi sam rozlanczac rozmowy, sam przelancza sie na glosnowowiacy i rozlancza rozmowe, czasem wogole nie da sie odebrac ani wybrac polaczenia, nieprofesjolanie stwierdzilem iz jest to wina obodowy bo klawisze sa miejscami troche wcisniete ale moge sie mylic,
Panowie wybaczcie oftop ale po cichu licze ze ktos by mi powiedzial czy mial z tym telefontem taki problem, szukam oryginalnej czarnej obudowy do n70, na allegro jest pelno podrubek ale znalazlem cos co wygalda na oryginalne:
prosze o wasze opinie, wkoncu mozna was uzytkownikow nazwac ekspertami
albo jesli ktos ma linki do innych stron z obudowami bardzo bym prosil o pomoc
jeszcze raz sory za oftopa:) pozdrawiam
Edit:
Znalazlem jeszcze cos takiego:|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! ||
przeczytalem opis tej aukcji i pisze na nim, ze jest to obudowa serwisowa nie jest oryginalna ale bardzo dobrze dopasowana i nie ma problemow z montazem. czy to prawda? czy mozna zaufac tej aukcji? Tzn jesli nie bylaby to ryginalna obudowa a nie byloby problemu z niedopasowaniem to bym ja kupil, bardzo prosze o wypowiedzna ten temat... |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
Wiek: 18 Dołączył: 10 Lip 2008 Posty: 18 Postawił 2 piw(a)
|
Wysłany: 14 Lipiec 2008, 11:12
|
|
|
Suchar, co do tego pierwszego linku... oryginalnej obudowy za 18zł raczej nie znajdziesz. Sam co prawda kupiłem swoją na allegro (czekam na odbiór) za 30zł, ale nastawiłem się na to, że oryginał to nie jest - mimo, że jest opatrzona logo Nokii. Niedawno pytałem się w komisach za ile mogą mi załatwić oryginalną... sam panel przedni wahał się w granicach 50-100zł.
Spójrz:
ten koleś też twierdzi, że jest oryginalna mimo, że nie różni się wyglądem od tej przedstawionej przez Ciebie - jedynie cena inna, 40zł różnicy.
Tutaj kolejna. Tym razem prawie 90zł.
Ciężko coś powiedzieć... |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 15 Lipiec 2008, 10:11
|
|
|
| Cytat: | Znalazlem jeszcze cos takiego:|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! ||
przeczytalem opis tej aukcji i pisze na nim, ze jest to obudowa serwisowa nie jest oryginalna ale bardzo dobrze dopasowana i nie ma problemow z montazem. czy to prawda? czy mozna zaufac tej aukcji? Tzn jesli nie bylaby to ryginalna obudowa a nie byloby problemu z niedopasowaniem to bym ja kupil, bardzo prosze o wypowiedzna ten temat... |
zaryzykowałem i kupiłem obudowe od tego gościa z allegro tylko że czarna. Jak mi przyjdzie to napisze czy jest coś warta |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 16 Lipiec 2008, 23:42
|
|
|
szmitas co do tej aukcji, jedno zdjecie mnie nie przekonuje bo sytuacja moze wygaldac tak ze na zdjeciu jest taka jak oryginalna a przyjdzie cala w jednym kolorze (plastiku) oryginalne czesci sa dantejsko drogie, przczytalem gdzies ze oryginlne obudowy sprzedawane sa bez klawiatury...
Ja w pelni spokojny bylbym jakbym zobaczyl gdzies obudowe zapakowana w firmowe pudelko Nokii
a tu znalazlem cos co mi sie wydaje najbardziej pewne, ale niestety w dosc konkretnej cenie:
I chyba sobie pieniazki odloze i to kupie |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 17 Lipiec 2008, 09:02
|
|
|
Suchar, zawsze można towar zwrócić
Ja na swoją obudowę czekam już tydzień... Podobno miała iść priorytetem... chyba przez pół Europy idzie. |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 17 Lipiec 2008, 12:58
|
|
|
Ano, ustawa ci to gwarantuje, ale ze sprzedawcami jest juz gorzej
Ale sam nie moge sie doczekac kiedy ci wreszcie przyjdzie bo tel zaczyna mnie doprowadzac do bialej goraczki, boje sie ze kiedys nie wytrzymam i poleci na sciane |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 18 Lipiec 2008, 21:59
|
|
|
Zakupiona przeze mnie obudowa przeszła moje najśmielsze oczekiwania - nie spodziewałem się, że będzie aż tak bezużyteczna!
Obudowa nie nadaje się do użytku! Przy klawiaturze odpadł jeden klawisz, jest to * (gwiazdka). Ponadto ekran nie trzyma się obudowy... trzyma się tylko pianki. W lewym górnym rogu ekranu odstaje plastikowa część obudowy, przez co nie jest ona równa. Guzik włączania telefonu nie był na swoim miejscu, leżał na dnie opakowania. Dodatkowo przy wciśnięciu jakiegokolwiek z klawiszy "wdusza" mi się 7 innych...
śmiech na sali
Umówiłem się już ze sprzedawcą na wymianę na nową... zobaczymy co z tego wyjdzie. |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
Wiek: 23 Dołączył: 10 Maj 2008 Posty: 9 Postawił 1 piw(a)
|
Wysłany: 20 Lipiec 2008, 12:23
|
|
|
Dla poszukających nowej obudowy:
jest to oczywiscie w 100% nieoryginalny owoc ciężkiej pracy jakiegoś chińskiego rzemieślnika ale jako użytkownik tego cuda stwierdzam że jest to najlepiej wykonana podróbka jaką w zyciu widziałem
Wszystko ładnie spasowane nic nie odstaje. Co więcej poszczególne elementy idealnie pasowały do starej oryginalnej obudowy
jedyna wada mojego egz. to masakrycznie tandetny przycisk włączania -musiałem wstawić oryginalny ze starej, styranej obudowy i wszystko smiga jak należy:)
Ramka wokół wyświetlacza i klawiszy metalowa. jaki to metal nie wiem, minęło dopiero 1,5 miesiąca od zakupu i jeszcze nie zdążyłem jej porysować
Szczerze Polecam |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 17 Sierpień 2008, 20:48
|
|
|
Ja kupiłem nowa obudowę w komisie taka jaką kupił kolega tost. Wszystko fajnie oprócz jednej rzeczy osłona na aparacie rusza sie na boki. Jeżeli to nikomu nie przeszkadza to polecam. Za obudowę dałem 40 zł |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 5 Wrzesień 2008, 23:37
|
|
|
kupil ktos ta??20zł za taka obudowe to tanio i sporo osob juz kupilo
lub ta:
|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! || |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 6 Wrzesień 2008, 09:53
|
|
|
| ja kupiłem u siebie w mieście w komisie obudowę taką samą co podałeś w drugim linku, ta srebrna ramka wokół telefonu łatwo się rysuje (miałem oryginalny panel co miał dwa lata to miał mniej rys na tym srebrnym niż ten co kupiłem po dwóch miesiącach) po prostu łatwo łapie rysy, no i klapka zasłaniająca aparat jest 2-3 mm szersza ,no i napisy NOKIA szybciej się ścierają |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 11 Wrzesień 2008, 19:55
|
|
|
a ma ktos ta obudowe? |
|
|
|
|
 |
|
|