|
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Nowy albo niemowa
Status: Offline
|
Wysłany: 26 Luty 2008, 17:18 nowa obudowa do n70 co wybra c
|
|
|
witam
mój pierwszy post na tym forum,a le od czegoś trzeba zacząć
kupiłem sobie niedawno n70, no niestety obudowa nie jest w najlepszym stanie i się zastanawiam nad kupnem nowej obudowy na allegro no i teraz mały dylemat, któ¶a wybrać, w oko wpadły mi dwie obudowy:
1.|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! ||
2.|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! ||
jaką klawiaturę do n70, aby się dobrze na niej pracowało
będę bardzo wdzieczny za pomoc
pozdrawiam
T.M. |
|
|
|
|
 |
AdSense
Status: Online
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
Wiek: 15 Dołączył: 13 Lut 2008 Posty: 21 Postawił 12 piw(a)
|
Wysłany: 26 Luty 2008, 17:30
|
|
|
Ja bym się skłaniał ju tej pierwszej.Wygląda na solidną.Jest oryginalna ale 3 razy droższa.Więc zastanów się czy wolisz cenę czy wyższą jakość.
Klawiatura,która jest dołączona do tej obudowy powinna się dobrze spisywać. |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 26 Luty 2008, 17:37
|
|
|
| Tez musze rozgladac sie powoli za obudową. I z tego co widze wybrał bym pierwszy link bo druga to na 100% podróba co z tego ze w opisie jest " numer fabryczny" jak to chińska fabryka a nie nokia;) Nigdzie nie napisal ze to oryginał. Wolalbym dac wiecej za oryginalna obudowe. |
|
|
|
|
 |
|
Moderator -=' LES!O '=-
|
Wysłany: 26 Luty 2008, 17:42
|
|
|
Druga na pewno nie jest oryginalna (nawet jakby koleś tak napisał).
Z tego co się orientuję (mam taką) to ta 3 warstwowa klawiatura to chłam... warstwa na zewnątrz, na przyciskach, to naklejony papier który bardzo szybko się ściera/zdziera... w tych klawiaturach wybierak jest jakby płytszy od oryginału i mniej wygodny. |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 26 Luty 2008, 17:59 tak tylko znalazłem też na allegro....
|
|
|
np, takie cuda:
|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! ||
|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! ||
i nie wiem co o tym myśleć |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 26 Luty 2008, 20:37
|
|
|
| Klawiatura oryginalna jest dobra według mnie... A te obudowy i tak z tego co zauważyłam klawiatury w zestawie nie mają... Teraz to już wybór kolory jaki komu pasuje... Chyba każdy się zgodzi, że oryginalne jest najlepsze... |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
Wiek: 19 Dołączył: 13 Sty 2008 Posty: 21 Otrzymał 1 piw(a)
|
Wysłany: 27 Luty 2008, 07:22
|
|
|
Wlasnie sie nadzialem na taka podrobke wlasnie na allegro. Orginal 100% pisalo a jak dotarlo do mnie to zalamka. Tylna klapka odstaje z bokow 2 mm klawiatka strasznie plaska i zle sie pisze na niej, zaslepka karty pamiec juz jest biala totalny kisz. Jakbym wiedzial ze taki syf przyjdzie to wolalbym te 55 dac za orginal a nie 30 za syf. Ale wybor nalezy do ciebie
PZDR |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 27 Luty 2008, 08:58
|
|
|
Ja sobie kupiłem
i nie narzekam, świetnie się trzyma telefonu, kolro super, klawiatura także, ogólnie telefon wygląda jakby był dopiero kupiony . |
|
|
|
|
 |
|
Moderator Fastina lente.
|
Wysłany: 27 Luty 2008, 12:17
|
|
|
| lizaard, nie będziesz z tej obudowy zadowolony. Moim zdaniem wyrzuciłeś 25 zł w błoto. |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 27 Luty 2008, 12:29
|
|
|
| LNG napisał/a: | | lizaard, nie będziesz z tej obudowy zadowolony. Moim zdaniem wyrzuciłeś 25 zł w błoto. |
no i właśnie o to chodzi, że jestem z niej zadowolony w 100%. jest świetna, doskonale przylega, klawiatura świetnie się spisuje no i ten kolor... nie narzekam |
|
|
|
|
 |
|
Moderator Fastina lente.
|
Wysłany: 27 Luty 2008, 12:30
|
|
|
| A to gratuluję, mam nadzieję, że będziesz z niej zadowolony dłużej niż 2 tygodnie. A w to, że nic nie odstaje to aż mi się nie chce wierzyć. |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 27 Luty 2008, 23:26
|
|
|
| Pewnie szybko się pościera. No w sumie są dwa rozwiązania... Kupować podróbę raz na miesiąc lub oryginalną raz na rok na przykład... |
|
|
|
|
 |
|
Trochę napisał
|
Wysłany: 28 Luty 2008, 13:08
|
|
|
| Zdecydowanie nie polecam kupować jakiejkolwiek podróby. Badziewnie wykonane, szybko się klawiatura niszczy, poza tym wykonanie z materiału gorszej jakości. Kup oryginalną, bo nawet dla ładnego designu się nie opłaca. A wygląd można wystarczająco polepszyć ciekawym motywem... |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 29 Luty 2008, 12:05
|
|
|
zakupiłem taka i powiem wam, że nie wiedziałem że można tak spieprzyć obudowę ...
tylna klapka odstaje i to dużo, przcisk musiałem przełożyć ze starej bo w tej co dostałęm było za dużo tej srebrnej obwódki, przez co nie działał. W klawiaturze po dniu odpadła ta obwódka od "joystika" ... porażka.... |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 1 Marzec 2008, 07:08
|
|
|
| To może w takim razie wypowie sie ktos kto kupil dobrą=oryginalna obudowe i ew zamieści link/dane sprzedającego wtedy bedzie pewność że kupujący sie nie nadzjela na chinszczyzne. |
|
|
|
|
 |
|
|