|
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Moderator Cinkciarz z Memphis
Status: Offline
|
Wysłany: 11 Styczeń 2008, 15:23
|
|
|
| nie wiem jak inne słuchawki, ja używam tych koss spark + ad-15 i jestem naprawdę zadowolony. jeśli Ci zależy na tanich i dobrych to chyba będą w sam raz |
|
|
|
|
 |
AdSense
Status: Online
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
Wiek: 18 Dołączył: 03 Gru 2007 Posty: 15 Postawił 1 piw(a)
|
Wysłany: 12 Styczeń 2008, 19:15
|
|
|
czytałem cały post i widze ze koledzy znają sie na rzeczy.
sam od siebie moge tyle dodać: mój kumpel kupił sobie te creative ep630 do mp3, i porównywalismy je z moja n-ka z standarowymi słuchawkami z zestawu. powiem krótko: standardowe + n70 są o niebo lepsze od tych creativa ep630 + mp3!! takie jest moje zdanie. a poza tym z tego co mi kumpel gadał to ep 630 strasznie wyciszaja gdy sie je załozy, nic nie słychać z zewnatrz, i po noszeniu pare godzin strasznie bola uszy i łep peka!
jeśli juz creative to kup ep480... moim zdaniem są lepsze od ep630! naprawde. mam takie pod kompem, |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
Wiek: 20 Dołączył: 15 Paź 2007 Posty: 24 Postawił 7 piw(a)
|
Wysłany: 16 Styczeń 2008, 15:52
|
|
|
| dobra off topic kupiłem sennheiser cx300 |
|
|
|
|
 |
|
Trochę napisał
|
Wysłany: 16 Styczeń 2008, 20:34
|
|
|
to poużywaj trochę i powiedz jak grają |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
Wiek: 20 Dołączył: 15 Paź 2007 Posty: 24 Postawił 7 piw(a)
|
Wysłany: 17 Styczeń 2008, 10:38
|
|
|
| no normalnie sa super tylko jeden warunek musisz sobie dostosowac glosnosc odpowiednio bo latwo sluch uszkodzic ale ep-630 to nic w porównaniu z tym (słuchałem muzyki na obu typach) |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
Wiek: 17 Dołączył: 11 Sty 2008 Posty: 19 Postawił 5 piw(a)
|
Wysłany: 8 Luty 2008, 18:35
|
|
|
| A te wszytskie słuchawki maja jakieś przejście na ejście do n70? czy jest jakaś przejściówka? |
|
|
|
|
 |
|
Moderator -=' LES!O '=-
|
Wysłany: 8 Luty 2008, 18:53
|
|
|
Potrzebny jest adapter...
Jaki ?? AD-15, AD-41 poszukaj. |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 10 Luty 2008, 09:08
|
|
|
pobawię się w Pana moderatora!
ten temat już poruszyłem dawno temu w trawie na tym forum. Używamy opcji szukaj!
miałem kiedyś odtwarzacz mp3 zarówno creative muvo jak i irivera. Różnica między nimi duża, ale używałem słuchawek senheizer fabrycznych irivera. Przetestowałem późnie jeszcze kilka innych słuchawek senheisera i nie byłem zadowolony. Miałem kupić kossy spark plugi, ale w ostatniej chwili zmieniłem zdanie i kupiłem creative ep630.
Efekt wytłumienia otoczenia i tworzenie mikrokomory dźwiękowej w uchu daje bardzo dobre wrażenie czystości dźwięku i głębokiego basu. Jednak prawdą jest że format mp3 mocno ogranicza spektrum słyszanych dźwięków. W większości utworów następuje odcięcie częstotliwości powyżej 10kHz. Tylko słuchanie utworów z CD pozwala w pełni usłyszeć piękno muzyki.
W swojej n70 jesli już wgrywam mp3, to w najwyższych bitratach, bo 128kbps jest nie do wytrzymania.
Jesli chciałbyś naprawdę wypasione słuchawki to polecam koss portapro, lub sporta.
Jak chodzi o schorzenia uszu, to jak na razie odpukać nie doznałem, ale odkąd używam ep630 to mam wrażenie że gorzej słyszę, dlatego nadaję w miarę normalny poziom głośności i od pewnego czasu jest ok. (drugą przyczyną uszkodzenia słuchu może być mój kolega z pracy który wiecznie wrzeszczy na podwykonawców...)
Ze słuchawkami z silikonami należy bardzo uważać na odtwarzaczach mp3, szczególnie tych z wyższej półki (głosnych). Ep630 na zwykłym MuVo grał o wiele, wiele głośniej niż na n70, ale dla mnie to ok. |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 10 Marzec 2008, 01:27
|
|
|
posiadam ep-630 i rzeczywiscie maja dobre basy, ludzie narzekaja na nich na wysokie i srednie tony. nie wiem moze mi slon na ucho nadepnal ale mi tam one nie przeszkadzaja . poziom glosnosci (na zen nano plus) ustawiam zwykle na 10 - 40 % przy wiecej rzeczywiscie mozna dostac bolu glowy. btw bardzo rzadko slucham "umpcyk, umcpyk". zwykle metal, rock i jestem zadowolony |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
Wiek: 19 Dołączył: 13 Mar 2008 Posty: 1 Otrzymał 2 piw(a)
|
Wysłany: 13 Marzec 2008, 23:43
|
|
|
Powiem tyle
Kupiłem ep-630,nie miałem kasy na adapter i odkupiłem od funfla zestaw hs-23,rozebrałem go odlutowałem standardowe słuchaweczki
i podlutowałem epki.
Wyszło ładnie trybi juz pół roku i jest gites.
Dzwięk z nich jest naprawde czysty,nie sam bass tylko naprawde słychać ładnie rozbudowaną scene dzwiękową i czysty syczek(na n70 najlepiej
zassac sobie power mp3 bo ma naprawde ładny korektor kturym DUŻO poprawimy jakość i głośność)
Kumpel pare tygodni puzniej zakupił Sennheiser cx300,drugi kumpel ma 6630 z adapterem,wyrywam z reki słuchawki i adapter i testing
Włanczam i co słysze ?,sam bass i przeszczący sopran ;/,zero srednich i czystego sporanu i do tego jak wkładam do ucha to przeskakuje
membrama i mecze sie zeby trafic na odpowiednie ustawienie ;/.
Po porównaniu stwierdzam ze epki mają dużo czystszy sound ale grają minimalnie ciszej.
Powiem na koniec że nie żałuję że ponownie zaufałem firmie Creative :-).
Polecam Epki !!! |
|
|
|
|
 |
|
|