|
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Początkujący
Status: Offline
|
Wysłany: 21 Wrzesień 2007, 16:16 Tylna klapka
|
|
|
Od jakiegos czasu zastanawiam sie czemu nie robia tylnych klapek do n70 bez rozsuwanej czesci, mowie o innych producentach obudow itd. przeciez w starszych modelach mozna bylo zmienic wyglad jakiegos tam modelu na jakis inny wiec to nie bylo by wielkim problemem, oczywiscie ma to swoje wady i zalety ale tak:
-telefon traci na grubosci
-jest bardziej zwarty nic nie lata skrzeczy bo nie oszukujmy sie w paromiesiecznych telefonach tylna klapka troszke lata.
-zdejmijcie tylna kalpke i poczujcie ze trzyma sie go calkiem inaczej dla mnie lepiej
Wadami takiego rozwiazania jest jedynie odsloniety obiektyw aparatu ale przeciez mozna tam nakleic folie ochronna taka jak na wyswietlacz, ktos powie, ze jest tam czujnik otwarcia klapki ale przeciez jak bedzie caly czas wcisniety to nic sie nie stanie, obraz bedzie caly czas z tylnego aparatu a jak chcemu uzyc przedniego to wybieramy opcje uzyj drugiej kamery i juz co o tym myslicie?? |
|
|
|
|
 |
AdSense
Status: Online
|
|
|
|
 |
|
Do przodu :)
Zaproszone osoby: 16
|
Wysłany: 21 Wrzesień 2007, 19:13
|
|
|
może być fajne ale to tak wymyślili że jak zdejmiesz tylną klapkę to bedzię wyglądał zupełnie inaczej ja tam lubi wygląd takie naszego grubaska :mrgreen: |
|
|
|
|
 |
|
alisasi [Usunięty]
|
Wysłany: 21 Wrzesień 2007, 20:17
|
|
|
W dodatku myślę że może ci się coś robić z aparatem. Ja bym się tam w to nie bawiła, tak bardzo ci przeszkadza ta klapka? |
|
|
|
|
 |
|
Trochę napisał
|
Wysłany: 21 Wrzesień 2007, 21:15
|
|
|
obciach pokazac sie z zaklejonym aparatem |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 22 Wrzesień 2007, 01:27
|
|
|
moim zdaniem wtedy straci fason... spójrz na swój telefon z boku z otwartą i zamkniętą klapką, linia przedniego panelu jest kontynuowana przez klapke (moim zdaniem bardzo ladnie). Troche takie kombinowanie na sile ale jesli az tak bardzo Ci to potrzebne to... kombinuj tylko jak juz cos stworzysz to sie z nami podziel wynikami swojej pracy (oczywiscie mam na mysli zdjecia)
|
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): frik |
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 22 Wrzesień 2007, 09:55
|
|
|
no ja tez mysle ze lepiej by było bez tej klapki no ale pomysl tez o tym ze pod ta klapka jest taka metalowa blacha wiec jak to bedzie wygladało troche nie bardzo chyba hehe ale tez bym wolał bez klapki |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 22 Wrzesień 2007, 10:20
|
|
|
| To prawda ze bez klapki troche traci. Mimo wszystko wole z nią. I uwazaj na zamkniecie karty pamieci. Bo wtedy jest to miejsce odsłoniete i wystarczy leciutko od dolu zaczepic zamkniecie karty pamieci by otworzyc. |
|
|
|
|
 |
|
Początkujący
|
Wysłany: 22 Wrzesień 2007, 10:44
|
|
|
| sam raczej nie bede tego robil, ale jakas firma mogla by sie do tego zabrac szkoda ze z komorkami nie jest tak jak z samochodami np. mercedes ma AMG Brabusa a Nokia....heh zart oczywiscie ;P |
|
|
|
|
 |
|
Moderator Cinkciarz z Memphis
|
Wysłany: 22 Wrzesień 2007, 21:14
|
|
|
mnie denerwowało to że przy wyciąganiu telefonu z kieszeni klapka się zsuwała i włączał się aparat, rozwiązałem to w ten sposób że ten czujnik jest wciśnięty na stałe, użyłem do tego bardzo skomplikowanego narzędzia jakim jest kawałek wykałaczki i teraz jak chcę włączyć aparat to włącza się równie szybko jak zsunięcie klapki, trzeba przytrzymać chwilkę przycisk migawki i już, a klapka w tym telefonie nadaje mu super wygląd i tak już musi być |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 23 Wrzesień 2007, 15:49
|
|
|
A mnie strasznie to wkurza bo mam telefon tygodniowy i tylnia klapka strasznie skrzeczy tak samo zaslona od aparatu macie tak samo ? |
|
|
|
|
 |
|
Do przodu :)
Zaproszone osoby: 16
|
Wysłany: 23 Wrzesień 2007, 16:41
|
|
|
| ja mam telefon trochę dłużej jak tydzień i chodzi wszystko płynnie ... :-o :-) |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 23 Wrzesień 2007, 16:46
|
|
|
A u mnie ta klapka jakos tak skrzypi i lata myslicie ze to wada telefonu ? saxo przeszkadzalo by ci to ? bo zastanawiam sie czy nie sprzedac mojej n70 |
|
|
|
|
 |
|
Trochę napisał
|
Wysłany: 23 Wrzesień 2007, 19:13
|
|
|
| wiesz co mi też no boki chodzi ta zaslona od aparatu troche, ale to nie powód by ją sprzadwać. |
|
|
|
|
 |
|
Nowy albo niemowa
|
Wysłany: 23 Wrzesień 2007, 19:47
|
|
|
| a tak ogolnie to moglby ktos wrzucic fotki enki ze zdjeta a przesywana klapka? jak wygladaja boki tam gdzie sa prowadnice itp? |
|
|
|
|
 |
|
Trochę napisał
|
Wysłany: 23 Wrzesień 2007, 19:50
|
|
|
ale mi chodzi na boki że sie tak giba a bie zjezdza.jak ruszym to sie giba
Twój post jest niezwykle nieczytelny, nie używasz prawie żadnych znaków interpunkcyjnych (przestankowych), postaraj się to nadrobić i poprawić sposób swojej wymowy. Czytanie ładnych postów ZNACZNIE ułatwia pomoc innym. |
|
|
|
|
|
 |
|
|