Forum Nokii N70 Strona Główna
•  FAQ  •  SZUKAJ  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  RSS  • 

Ogłoszenie 

Dyskusja o zbiórce.

Poprzedni temat :: Następny temat
Zmiana obudowy? Oferty na allegro
Autor Wiadomość
Coraz lepiej

Piwa: 32/12

Status: Offline

Wysłany: 10 Październik 2007, 18:30   

von Bibensztajn popatrz: || Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! ||

i przeczytaj cały wątek, w sumie nikt na 100% nie powie Ci, która obudowa jest oryginalna...
Postaw piwo autorowi tego posta

AdSense

Status: Online

Początkujący

Piwa: 2/2

Wysłany: 11 Październik 2007, 22:43   

Założę sie ze w dotyku od strony styków jest pokryta czymś innym niż oryginalna klawiatura noki. Pyzatym jak większość NIEoryginalnych zamienników jest z pewnością w dotyku i w pracy jak skorupka od jajka(twarda i trzeszcząca) nie twierdze, ze na allegro nie są oryginalne części ale nie za cenę 10 zł:)

Rozkręca się

Piwa: 61/11

Wysłany: 12 Październik 2007, 15:16   

Panowie czytajcie komentarze przed zakupem, to kilka sprzedającego panel_sklep-

zyziek_06 (1) (Kupujący) Negatywny pon 18 cze 2007 13:05:27 CEST 198089975
Wielki NEGATYW naprawde niepololecam na przesylke czekalem ponad 3 tygodnie i na dodatek obudowa miala byc ORYGINALNA jak podkreslil to sprzedawca!! a okazalo sie jednak ze jest to w miare dobrej jakosci podróbka.
garr3t01 (4) (Kupujący) Negatywny śro 23 maj 2007 11:36:01 CEST 190272871
Orginalna obudowa? BZDURA!! Jeden wielki farmazon:/ Omijajcie z daleka!!!!!!
a_b_2006 (-1) (Kupujący) Negatywny czw 29 mar 2007 16:08:42 CEST 171174367
Sprzedawca opisał obudowę jako oryginalną, podczas rozmowy telefonicznej zapewnił mnie, że taką jest. Po odbiorze towaru okazało się, że jest jedynie w miarę udaną podróbką.
Jakub42 (314) (Kupujący) Negatywny wto 13 mar 2007 20:18:59 CET 161462659
Sprzedający "panel_sklep" ,lokalizacja BYTOM-SKLEP.Po zwodzeniu mnie przez miesiąc napisał w końcu ze nie wystawi mi żadnego dowodu zakupu ponieważ nie PROWADZI DZIAŁALNOŚCI GOSPODARCZEJ -przy nazwie SKLEP i 2070 komentarzy !!!!!!!!
pawlo1989 (1) (Kupujący) Negatywny pon 22 sty 2007 21:26:26 CET 156004554
na towar czekałem 2 tygodnie. a na dodatek towar jest złej jakości
[Odpowiedź z:pon 22 sty 2007 23:07:57 CET] BZDURA KOLES CHCIAł WYSYłKI ZA POBRANIEM MA PEłNO NEGATYWóW WIEC NIE WYSłAłEM ZA TO WYSTAWIA NEGATYWA GOROL NIC WIECEJ
Osama2001 (237) (Kupujący) Negatywny pon 11 gru 2006 15:44:34 CET 120457477
"100% ORYGINALNA OBUDOWA NOKIA 6230i"- to stwierdzenie jest fałszywe. Czujne oko zawsze ropozna podróbę, wtedy bezczelność sprzedawcy irytuje. Co do kontaktu i wysyłki nie mam żadnych zastrzeżeń ale nie polecam rzekomo oryginalnych obudów..
Link do Aukcji: || Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! ||

Twój post jest niezwykle nieczytelny,
nie używasz prawie żadnych znaków interpunkcyjnych (przestankowych),
postaraj się to nadrobić i poprawić sposób swojej wymowy.
Czytanie ładnych postów ZNACZNIE ułatwia pomoc innym.

Nowy albo niemowa

Otrzymał 1 piw(a)

Wysłany: 16 Październik 2007, 11:55   

Kupiłem ta obudowę pasuje super || Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! ||

Administrator
z powołania prezes

Piwa: 106/12

Wysłany: 16 Październik 2007, 16:04   

gori1990 napisał/a:
Kupiłem ta obudowę pasuje super || Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! ||

Błąd 404: Strona nie została znaleziona

Nowy albo niemowa

Wysłany: 19 Październik 2007, 23:17   

Ja ostatnio kupiłem obudowe od użytkownika Ettelina, cena 39zł, po przyjsciu paczki troszke sie zdziwiłem, wiedziałem ze to nie orginał ale na foto wyglada lepiej. Roznice miedzy oryginałem to: napis na aluminowej ramce "NOKIA" jest wiekszy niz w orginale i nie jest tak mocno wygrawerowany. Tylni przycisk do sciagania klapki, kiepski - źle odbija. Klawisze na pewno nie są orginalne jak zapewnia sprzedawca gdyż maja wieksze luki miedzy sobą i prześwitują. Ogólnie jestem zadowolony bo zawsze mogło być gorzej no ale w sumie spodziewałem sie czegoś troszke lepszego.

KLIK

Rozkręca się

Piwa: 7/6

Wysłany: 22 Październik 2007, 14:39   

AUKCJA
zakupilem ta obudowe cala czarna no nie moge powiedziec zeby przypominala nawet oryginal poniewaz jest krzywa zrobila mi sie duza przestrzen pomiedzy przodem a tylnia klapka najbardziej widac to w miejscu slotu na karte pamieci poniewaz zatyczka jest jakby mniejsza niz powinna byc.Z przodu odkleja sie aluminiowy obrys wyświetlacza i klawiszy no to akurat super glu i gra no ale obudowa jest podobno nowa i taki feler :/ . tylnia klapka jest taka odstajaca wiec wydaje sie jakby troche powiekszyla telefon na koniec moge jeszce dodac ze klawisze sa OK tylko nie dzialal (znaczy sie trzeba bylo mocno dusic) kierunek lewy ale zeskrobanie silikonu z podspodu troche pomoglo no i to by bylo wszystko. Sam nie wiem czy mozna polecic ta obudowe chyba raczej bym odradzallepiej jest uzbierac i kupic za te 100 z hakiem oryginal tak mi sie wydaje.

Początkujący

Wysłany: 6 Listopad 2007, 07:23   

Ale na tej aukcji nie jest napisane że obudowa jest orginalna! Pisze że nie jest to ,,Nie są to chińskie podróby!!!!,, Ale pewnie może byc z Korei. Wiec....?

Ciągle przyspiesza

Piwa: 1/15

Wysłany: 12 Listopad 2007, 23:17   

a co myslicie zeby zalozyc z tylu obudowe on n72?? wyglada tak samo ale ma fajny wzorek :)

Ciągle przyspiesza

Piwa: 17/7

Wysłany: 23 Grudzień 2007, 10:44   

Ja zamówiłem ten: || Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! ||

Początkujący

Piwa: 1/4

Wysłany: 25 Grudzień 2007, 21:22   

ja też chce sobie jakąś obudowe zakupić bo nie chce niszczyć oryginalnej.kto mi powie jak zdjąć przedni panel z n70??wiem że najpierw trzeba zdjąć tył,a później zdejmuje się przód czy jeszcze wcześniej tą małą tylnią część gdzie jest otwór na kamere???

Administrator
Astral wanderer

Piwa: 270/11

Wysłany: 25 Grudzień 2007, 21:29   

|| Linki i obrazki tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się! ||
Tyle, że ja zamiast palcami zdejmuję za pomocą kostki gitarowej lub innego podobnego, plastikowego narzędzia.

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
beeniek
Początkujący

Piwa: 1/4

Wysłany: 25 Grudzień 2007, 21:56   

dzięki Vekh!!Browarek dla Ciebie!!!

Nowy albo niemowa

Wysłany: 29 Grudzień 2007, 16:03   

ja jak kupiel telefon dostalem nieorgyinalna obudowe nokii
a oto co zauważyłem:
-brak szybki do przedniej kamerki,
-brak gabeczki pod wyświetlacz,
-tylna klapka wydaje dźwięk jakby tam bylo kupe żelastwa,

i wogole niepasuje...

pozdro

Początkujący

Postawił 7 piw(a)

Wysłany: 4 Styczeń 2008, 18:33   

czy moglibyscie polecic mi jakas obudowe z allegro albo chociaz podac czym sie charakteryzuje orginalna obudowa ;)

Odpowiedz do tematu